Notices

Page 18 of 19 FirstFirst ... 816171819 LastLast
Results 171 to 180 of 187
  1. Retete arabesti...si nu numai - partea a 2-a 
    moderator amal's Avatar
    am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.

2.  
    membru de onoare genan's Avatar

eu nu am mai scris pana acuma la capitolul 'retete" din simplul motiv ca mi-e lene sa le scriu.....
    dar azi mi-am -----strat calitatile culinare in bucataria mea si am gastit pui... si asa m-am gandit sa va scriu si eu reteta....

pui in sos picant

ingrediente:

1 pui mare,
    100 gr. unt,
    3 buc. ceapa,
    2 catei de usturoi,
    1 litru supa,
    sare, piper, o lingurita sofran, o lingurita coriandru, (astea-s condimetele care mi le-a zis mama ca-se numesc pe romana )
    2 linguri faina,
    1 buc. lamaie

preparare:

bucatile de pui se pun sa se prajeasca in unt. cand sunt pe jumatate gata se adaoga cepele taiate si usturoiul pisat. dupa ce s-au facut mai maro si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se lasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. dupa ce carnea a fiert, bucatelele de pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. se amesteca incet, pana se ingroasa putin. se pun din nou bucatile de pui.
    se serveste foarte fierbinte

spor la treaba si bieninteles POFTA BUNA!!!

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by genan

eu nu am mai scris pana acuma la capitolul 'retete" din simplul motiv ca mi-e lene sa le scriu.....
    :

Si eu la fel dar mai am un simplu motiv :ca mi-e lene sa le fac:smile26: ,insa astazi m-am cumintit si am facut la yebra de mi-am inverzit frumusete de degetele

P.S:reteta e super tentata,seamana un pic cu ciulamaua,nu?Hai ca poate fac si eu sapt. viitoare!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    membru de onoare
    Sora genan a iesit buna mancarea???:smile06:
    Inseamna ca o bucatareasa buna e in pregatire aici la noi pe rasarit
    O sa incerc si eu sa fac asta ca pare usor si dau apoi feedback aici sa va spun cum a iesit

5.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by dunia
    Sora genan a iesit buna mancarea???:smile06:
    Inseamna ca o bucatareasa buna e in pregatire aici la noi pe rasarit
    O sa incerc si eu sa fac asta ca pare usor si dau apoi feedback aici sa va spun cum a iesit

al7mdolillah eu zic ca a iesit bine.... m-am descurcat.... deobicei gatesc ,nu am probleme, insa nu prea am timp, plus ca e fff usor sa mananci ce gateste mama ta....

6.  
    membru de onoare
    vai de-as avea mama aici sa imi gateasca bine ar fii. pana atunci o sa incerc reteta asta sa vad ce a iesi ca talentele mele nu prea sunt vaste la gatit

7.  
    Harnic nour_alaa's Avatar
    assalam alaikum...ce sa mai aude p-aci? sunt fff multe retete numai sa ai timp sa le faci pe toate .... vin si eu cu o reteta marocana,gustoasa si ff usor de preparat

Salată marocană
    Reţetă tradiţională din Maroc

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g măsline, 3 lămîi, 1 linguriţă rasă de chimen, piper după gust.

Mod de preparare: Se curata maslinele de samburi si se taie rondele. Se curata lamaile de coaja si se taie in patratele mici. Se amesteca maslinele cu lamaile, piperul si chimenul.
    Lamiile se pot inlocui cu portocale.

8.  
    Orez fiert după reţetă egipteană
    Reţetă tradiţională din Egipt

Ingrediente: 250 g orez, 600 ml apa, 2 lingurite Vegeta, 25 g unt sau margarina.

Mod de preparare: Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez. Se amesteca pina se rumeneste usor. Se pune restul de orez si se amesteca cam 1 minut. Se toarna apa cu vegeta. Se pune capacul. Se lasa sa fiarba fara sa se amestece cam 12 minute. Orezul trebuie sa fie uscat si stralucitor.

Pofta Buna

9.  
    Kishk

Reţetă tradiţională din Egipt

Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt, 3 linguri faina, 3 cepe medii tocate, 1 l supa de pasare, 450 g iaurt gros, 50 g unt, 2 linguri ulei (pt. prajit ceapa).

Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu se maroneasca), se adauga faina si se amesteca. Se adauga iaurtul cate 1-2 linguri o data si se amesteca, se creste focul, se adauga putin cate putin din supa de pasare si ceapa prajita. Se fierbe cca 5 min amestecand din cand in cand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se mai fierbe pentru 5 min (se adauga apa daca devine prea groasa). Se ia de pe foc, se lasa sa stea 5 min si se serveste.

10.  
    Sos Rishta
    Reţetă tradiţională din Liban

Ingrediente: 200 g linte rosie, 3/4 l apa, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati, 2 cepe tocate, 1 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita chimion in cruce (Cumin) macinat, sare, piper, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Se fierbe lintea. Intr-o tigaie se caleste ceapa, usturoiul cu praful de coriandru si chimionul.
    Se rastoarna lintea peste condimente, se amesteca bine si se potriveste de gust cu sare, piper si sos de soia.
    Se poate rade niste parmezan pe deasupra si adauga cateva masline

11.  
    Incepator KENZO's Avatar

Mamaliga

Ingrediente pentru 3.5 kg de mamaliga

1 pachet de malai
    sare
    apa
    Preparare

1. Puneti la fiert o oala cu 3.5 l de apa.
    2. Adaugati sare: o lingura mare cu varf.
    3. Adaugati malaiul treptat (ca sa nu se "cocoloseasca"); traditional este sa adaugati malaiul cand apa fierbe in clocot, dar se poate si in apa rece.
    4. Mestecati in continuu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda mamaliga de oala. Dati focul mai mic daca mamaliga fierbe prea violent! Arsurile cu mamaliga sunt foarte dureroase, deci incercati sa folositi niste manusi de bucatarie.
    5. Cand mamaliga este suficient de consistenta, opriti focul, varsati mamaliga intr-o tava de inox, lasati-o un pic sa se mai racoreasca si serviti-o. "Suficient de consistenta" depinde de gust; simtul acesta se formeaza in timp
    6. Foarte important: imediat ce ati eliberat o oala, puneti-o in chiuveta si lasati apa fierbinte sa curga peste ea; altfel, este foarte greu de curatat ...
    Succes si pofta buna!

Page 18 of 19 FirstFirst ... 816171819 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)