Notices

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. Cateva erori biblice "Intrebari si comentarii" 
    fondator suleiman's Avatar
    Aici , puteti sa puneti intrebari legate de subiectul :
    Cateva erori biblice legate de 'moartea si invierea' profetului Iisus (sas)
    http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=530

ALLAH sa te rasplateasca frate Abdu-Rahman .

prima intrebare :

Quote Originally Posted by Dan
    EROAREA NR. 2 :

Cand au venit aceste femei la mormant ?

Ioan 20 : 1 "Iar in ziua intai a saptamanii (Duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de dimineata, fiind inca intuneric(...)"

Marcu 16 : 2 " Si dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii (Duminica), pe cand rasarea soarele, au venit la mormant"
    Eu pot sa folosesc aceste doua versete in alt sens :
    - Sa spunem ca nu este nici o eroare , si chiar femeile au venit in "in ziua intai a saptamanii " .
    - Prima zi a saptamanii , inainte de a o modifica crestinii , era Sambata si nu Duminica .
    Atunci , nu e o eroare majora in viata crestinilor ca au modificat ziua de la sambata la duminica ?

Sau , cum de prima zi este considerata Duminica , in N.T. , in timp ce in V.T. este sambata ? Asta e o alta eroare care poate sa apara il legatura cu "Geneza" , (ziua de odihna) ..

Cate zile de odihna au fost ? Cine are dreptate "Evreii" sau "Crestinii" ?

Mersi anticipat .
    Last edited by suleiman; 06-18-2006 at 04:34 PM.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui suleiman pentru acest subiect

daniela_muslimah (05-26-2007), Mariyah (09-21-2006)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    MashaAllah draga frate cit de atent si de frumos ne-ai prezentat aceste diferente.
    chiar ca sunt uluitoare si cel mai mult ma surprinde cum fratii nostri crestini nu vad acest lucru,sau de ce resping din start orice evidenta contrazicere sau greseala ,fara macar o minima analiza.E asa de trist!
    InshaAllah cati mai multi dintre ei sa fie bine calauziti pt. ca impotriva a ceea ce cred ei despre noi si a impresiei ca nu ii agreem ,evident se inseala.
    E dureros ca mereu incercarile de dialog se transforma in dispute ,fiecare crede orbeste dar of,adevarul e atit de aproape,straluceste atit de tare nu va incapatzinatzi sa nu-l vedeti.

4.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamou alaykoum wa rahmatuLlahi wa barakatouhu

Masha'Allah frate Dan,Allah sa te rasplateasca pentru incercarea ta de a aduce lumina ce ne lipseste uneori,pentru informatiile pe care ni le prezinti atat de frumos incat oricine poate intelege unde este,de fapt,greseala si unde este,intr-adevar Lumina lui Dumnezeu (Allah).

BarakAllahou fik wa jazakAllahou khairan draga frate!

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    dar unde scrie draga suleiman in Noul Testament ca Sabbathul trebuie sa fie ziua de sambata si nu cea de duminica sau invers???????

6.  
    Quote Originally Posted by nazirah
    dar unde scrie draga suleiman in Noul Testament ca Sabbathul trebuie sa fie ziua de sambata si nu cea de duminica sau invers???????
    Daca nu e precizat , pe ce va bazati cand faceti Duminica ?

7.  
    moderator amal's Avatar
    in crestinism a ramas duminica ca fiind ziua libera, pt ca si "DUMNEZEU s-a odihnit in cea de-a 7-a zi". cel putin asa mi s-a argumentat. Nu spun popii si credinciosii ca e pacat daca lucram Duminica, ca nu ai voie sa faci curatenie, etc? Adica de fapt Duminica continua ideea sabatului.

stiu si eu ca la evrei ziua de Sabat, adica ziua in care oamenilor le era interzis sa munceasca nu era de fapt Duminica.

8.  
    Daca nu e precizat , pe ce va bazati cand faceti Duminica ?
    Amal a spus bine , ziua a saptea este Duminica right? Ziua in care D-zeu s-a odihnit.Avem nevoie de ea conform celor 10 porunci.
    Din conflictul asta SAMBATA sau DUMINICA...pai e f simplu N T nu inclina ca zi pt SABATTH nici pt DUMINICA nici pt SAMBATA .Pana la urma nu cred ca sunt gresite nici unele dintre ele.De ce?
    Pt ca aveam aici : notiunea timpului. Suleiman, tu crezi ca o zi de a noastra este egala cu ziua lui Dumnezeu?

9.  
    Sigur ca nu .
    Dar aici nu e vorba despre ziua la Dumnezeu , ci ziua la oameni .

Pai daca ai stii evraica sau araba , ai stii ca sambata se traduce "Sabat" , e clar ca e vorba despre sambata nu si despre Duminica .

Inca ceva, Dumnezeu nu s-a odihnit , pentru ca asta inseamna ca s-a obosit , ceea ce nu se cuvine sa spunem despre Dumnezeu .

E o gresala de traducere , ca sensul este a terminat , nu s-a odihnit .

Poftim :
    اللهُ في اليومِ السَّابعِ مِنْ عمَلِه الذي عَمِلَ، واَستراحَ في اليومِ السَّابعِ مِنْ جميعِ ما عَمِلَه. 3وباركَ اللهُ اليومَ السَّابعَ وقدَّسَه، لأنَّه اَستراحَ فيهِ مِنْ جميعِ ما عمِلَ كَخالقٍ.
    Geneza 2: 3
    اَستراحَ are doua sensuri : A terminat , si s-a odihnit , iar cel care din doua sensuri a ales unu , e gresala sa nu e gresala in Tora , ci in cel care intelege dupa ce vrea el sa inteleaga nu si dupa sensul.

Adica , pe scurt ,
    - nu e o zi de odihna , pentru ca Dumnezeu s-a odihnit , ci pentru ca Dumnezeu a scris sabatul evreilor .
    - Nu e duminica , pentru ca sabat= sambata (ca si sensul cuvantului si ca si practica evreilor) .

Atunci Duminica unde a aparut ?

-Dupa Islam :
    ALLAH l-a creat pe Adam vineri .

-Dupa Tora :
    ALLAH l-a creat pe Adam in ziua 6 . Si a terminat lucrarea sa in ziua 7 , ceea ce inseamna Sambata .

Mai vrei ?

10.  
    da ai dreptate la noi pe pamant azi e duminica . Dumnezeu nu cred ca, cunoaste ideea de timp, de aceea nici nu cred ca o sa-l deranjeze ca am ales sambata, ori duminica k zi sa-l slavim.pana la urma astea sunt delimitari omenesti, stim noi ca cele 6 zile de creatie ale lui Dumnezeu corespund celor 6 zile omenesti?? in coran daca nu ma insel , spune ca pt allah o zi e echivalenta cu 50000 de ani pe pamant , sau ceva de genul , corecteaza-ma daca gresesc.
    Cele 10 porunci ne cer o zi pt Dumnezeu, eu una ii ofer una asa ca nu am ce adauga poate D-l Simion va face completari cu citate biblice.

Si a terminat lucrarea sa in ziua 7 , ceea ce inseamna Sambata .
    ziua a saptea dupa delimitarile de astazi inseamna duminica

11.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by nazirah

ziua a saptea dupa delimitarile de astazi inseamna duminica
    pai depinde delimitarile cui..... daca tu consideri ca prima zi a saptamanii e luni, atunci normal ca duminica ea7a...
    dar cine vede prima zi a saptamanii duminca cum e la evrei, atunci sambata e ziua 7a....
    depinde la cine te referi...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)