PDA

View Full Version : Intrebare

aneres
10-10-2006, 07:55 PM
Cum se face ciorba de linte verde?
Am gasit retete in care era adaugat suc de rosii, desi cand am mancat ciorba de linte nu cred ca avea rosii.
multumesc:) .

alialivali
10-11-2006, 01:27 AM
Eu stiu retete cu sos de rosii sau rosii in stare naturala.
Pentru supa de linte, se foloseste mai mult linte rosie, care se fierbe, apoi se paseaza sa fie ca o pasta.
Incearca retetele pe care le-ai gasit tu, dar adauga foarte putina paste de rosii si un cub Maggy. N-are cum sa nu fie buna.

UMM TAREK
11-15-2006, 03:01 AM
Am gasit retete in care era adaugat suc de rosii, desi cand am mancat ciorba de linte nu cred ca avea rosii.
multumesc:) .Cam tirziu.dar te asigur ca reteta mea o sa-ti placa .
500g.linte rosie.,2-3 cartofi cruzi,2-3 morcovi,3-4 catei de usturoi, piper ,cuburi de maggi sau knorr dupa gust,putin camun,1 ceapa. Se prepara astfel:se inmoaie lintea in apa calda pentru o fierbere mai usoara,se spala bine in apa caldutasi se pune la fiert la foc mare,spuma facuta la fierbere trebuie inlaturata.Lintea se va umfla,se mai adauga apa.Dupa ce se ia spuma se adauga cartofii curatati si taiati cubulete mici,morcovul taiat mic,usturoiul taiat feliute si condimentele.Cand au fiert toate, se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul.la servire se pune zeama de lamaie.e super delicios.Sper sa va placa,pofta buna.:002:

UMM TAREK
11-15-2006, 03:47 AM
multumesc:) .Din linte verde se face mmjadara,daca o mai fi si alta mancare nu stiu,dar cu siguranta ciorba nu. 1pahar linte verde,2pahare orez,cuburi maggi sau knorr,piper dupa gust,5-6 cepe uscate.Lintea verde se inmoaie in apa calda,se spala bine si se pune la fiert,orezul se pune la muiat si el tot in apa calda.Dupa ce a fiert lintea ,spalam si orezul in apa rece pana cand ramane apa curata.Apa in care a fiert lintea se arunca.punem lintea si orezul amestecate intr-o oala,condimentele si adaugam apa cam 1-2degete deasupra compozitiei.Se fierbe la foc mic acoperita bine oala cu capac(la fel garnitura de orez)Separat intr-o tigaie se prajeste ceapa in ulei pana devine maronie(ceapa se taie marunt sau fideluta).Cand egata lintea (cand nu mai are apa deloc),se rastoarna pe un platou si deasupra se pune ceapa .se serveste cu iaurt.pofta buna.:002:

Rafa'
11-20-2006, 08:39 PM
Assalamu aleykum

Timp de preparare:
2 h (complexitate redusa)
Ingrediente
½ kg. linte, 1 morcov, 2 cepe, 1 patrunjel, 1 capatina usturoi, 1 fir cimbru, sare
Mod de preparare
Lintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, usturoiul intreg, sarea si cimbrul. Cind lintea este bine fiarta, se serveste cu patrunjel verde tocat. Se mai poate servi si cu unt sau ulei.

nur
12-01-2006, 03:01 AM
salam aleikum,
eu supa de linte o prepar in felul urmator:in oala subpresiune(kukta),
pun la fiert :3 cani de linte rosie,un morcov,un patrunjel(redecina),o ceapa medie,se pun la fiert,pt 20 de minute( dupa inceputul fluieratului:) ),dupa expirarea timpului de fierbere,o las sa se raceasca 10 min dupa care tot continul il strecor si il bag in blender,si obtin o pasta grosuta(densitatea difera din cauza lintei)o subtii cu zeama de supa (eventual un cub knorr lasat la clocotit intr-o cana de apa)o potrivesc de sare ,si storc 1 1/2 lamaie in supa rezultata ,trag in ulei bucutele de lipie libaneza si o servesc in castronase cu bucatele de lipiepraita deasupra.:kuzya_01: ,
pofta buna!!!

genan
12-01-2006, 01:52 PM
asslam 3laekom si buna dimineata tuturor!!
a facut mama ieri supa de linte si am fost f atenta sa vad tot "procedeul"....

a facut-o exact cum a zis si nur... :give_rose:

si a iesit fff buna!!!!:smile16: vi=o recomand cu toata incrderea!!!!

pofta buna!

Saira
12-01-2006, 10:04 PM
asslam 3laekom si buna dimineata tuturor!!
a facut mama ieri supa de linte si am fost f atenta sa vad tot "procedeul"....

a facut-o exact cum a zis si nur... :give_rose:

si a iesit fff buna!!!!:smile16: vi=o recomand cu toata incrderea!!!!

pofta buna!

Wa alaykoum salam wa rahmatullahi wa barakatouhu,Genan

:smile16: :smile16: :smile16:

mi-ati cam facut pofta de supica din asta,desi n-am mancat in viata mea :scenic: ca sa fiu sincera,cred ca nici nu stiu cum arata lintea (acum sa nu radeti de mine)...se gaseste in ro?in supermaketuri sau unde?e ceva gen bobite,nu?ca si nautul?:confused:

genan
12-01-2006, 11:42 PM
o gasesti la supermarket-uri siguuuur...... sunt niste bobite rosii sau bej inchis, asa... si plate... si subtirele... daca gasesc o poza, insha allah iti pun una aici!!! :give_rose:

Saira
12-01-2006, 11:46 PM
o gasesti la supermarket-uri siguuuur...... sunt niste bobite rosii sau bej inchis, asa... si plate... si subtirele... daca gasesc o poza, insha allah iti pun una aici!!! :give_rose:

:smile16: ma duc sa-mi cumpar maine insha'Allah :smile16:

ti-am spus ca mi-ai facut pofta :scenic:

am gasit eu pozici,desi nu erau f clare,tot m-am dezmeticit putin :kuzya_01:

mersi Genan :give_rose:

genan
12-01-2006, 11:50 PM
http://terapeut.ro/commerce/images/linteSV.JPG

asa arata!!!!

sa iti faci... insha allah sa iti iasa bine si sa iti placa!!!! :smile16: :smile16:

Saira
12-02-2006, 12:43 AM
insha'Allah...saru'mana de pozica :give_rose:

pai cum sa nu-mi iasa bine din moment ce ai confirmat tu reteta? :36_1_21:

sara
12-04-2006, 03:44 AM
Salam Aleykum ,
Denisa iubita , vrem s astim cum a iesit cioarba

P.S Si eu tot dupa tot ca Nur o fac .:36_1_21:

nur
12-04-2006, 04:09 PM
salam aleikum,
iubitele mele vreau sa va impartasesc o reteta minune!!!:smile16: ,
am probat-o si este miracol pt bebeii care au nevoie de multivitaminizare in anotimpul rece cat si dupa convalescenta.deci:
va trebuiesc:3 portocale mai maricele,3lemon,2 fructe de greph,si 1,200 gr zahar,se pune la fiert zaharul in 1 1/2 l de apa ,se fierbe pana la topirea totala a zaharului,in momentul cand zaharul sa legat ca un sirop gros ,se rade coaja de la 2 portocale si 2 lemon,se pune in sirop si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote,dupa care se ia de pe foc,separat se storc fructele si se mixeaza sucurile la un loc,in siropul de zahar racit se adauga sucul rezultat din stoarcerea fructelor,si se amesteca bine,se imbuteliaza in sticle (de preferat inchise la culoare si nu de plastic)si se lasa la loc racoros,
eu am testat acest sirop pe Amin care este f f f sensibil la raceli in sezonul rece din cauza astmului,si a functionat perfect,ba chiar mai mult intareste sistemul imunitar.......inshallah sa il folositi doar ca sirop natural pt bebeii vostri iubiti si nu in scopul in care eu il folosesc..aaaa si se serveste ca sirop cu apa pt cei mici si sanatosi si o lingurita de 3 ori pe zii in scopul vitaminizarii .pupi multi la fetite si baietei:002:

gabriela guettat
12-08-2006, 11:50 AM
HAI LA MASA!!!:give_rose: :give_rose: :give_rose:

Pulpe de pui umplute(1 ora)

Ingrediente:
4 pulpe de pui (fara spate),
un pateu mic sau 4 ficatei de pui,
1 lingura de orez fiert,
sare, piper, condimente dupa plac, ulei.

Mod de preparare:
Se desprinde pielea de pe carne, in partea exterioara, pana aproape de partea de jos a pulpei, ca un buzunar.
Pateul sau ficateii inabusiti si zdrobiti se amesteca cu sare, piper, mirodenii si orez si se umple buzunarul dar nu indesat foarte tare si nu pana la margine pt ca se va umfla.
Se dau la cuptor cu umplutura in sus si se mai stropesc cu uleiul din tava pana se rumenesc.
Se servesc cu orice fel de salata si garnitura de legume

POFTA MARE!!!

nur
12-09-2006, 08:43 PM
assalamu aleikum,
va dau o reteta delicioasa si f usoara :
[U]crap cu ciuperci
se foloseste crap sau caras depinde de gustul fiecaruia,si ai nevoie de:1/2kg de ceapa -care se taie julien
-2 cutii de ciuperci feliate-care se scurg de zeama si se spala dupa care se lasa la scurs
-pasta de rosii sau rosii feliate
foaie de dafin-3-4 in functie de gustul fiecaruia
-boabe de piper negru!
-1/2 supa rece de legume,
-150 ml de ulei,
-peste curatat spalat (atatea bucati cati sunt la masa)
ceapa taiata julien se pune intr-o tava in care inainte a-ti pus tot uleiul,se aranjeaza frumos se adauga ciupercile scurse ,foile de dafin si boabele de piper,dupa care se adauga zeama de supa si se baga la cuptorul incins pt 15-20 min dupa asta se scoate si aseaza pestele pudrat cu sare si condimente pt peste si se baga din nou la cuptor 20 min ,(in timpul asta trebuie sa scada zeama si sa se patrunda pestele)se controleaza nivelul sosului si se adauga daca este necesar inca un pahar de supa in care am diluat pasta de rosii,sau rosiile taiate rondele se aseaza deasupra pestelui rumenit si se mai lasa 10 min in cuptor,la sfarsit se asezoneaza cu multttttttttttt patrunjel tocat si.....pofta buna :give_rose: