PDA

View Full Version : Secrete si sugestii

MaLaK
05-06-2007, 03:01 PM
Secrete si sugestii

Incearca sa consumi cit mai multe alimente crude, proaspete, fara aditivi chimici. Renunta la mincarurile fierte mult timp, tinute multe ore la cuptor deoarece se distrug substantele nutritive. Prepara retete care sa contina cit mai multe alimente in stare cruda pentru a beneficia la maxim de principiile nutritive de care organismul tau are nevoie pentru sanatate si vitalitate.

Savoarea si gustul rafinat al mincarurilor se obtine cu ajutorul mirodeniilor : cimbru, busuioc, oregano, enibahar, maghiran, coreandru, ghimbir, curry, cilly, rosmarin, salvie, boia, cardamon, piper negru, piper rosu, piper verde, chimen.

Sosul de soia este un ingredient foarte sanatos si gustos mai ales la fripturi si mincarurile pe baza de legume. Daca folosesti sos de soia nu mai este nevoie sa pui sare.

Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sanatate mai ales in perioada unei diete drastice. Se consuma in cantitati mici si este recomandabil in locul uleiurile rafinate(se poate folosi si uleiul de floarea soarelui presat la rece care se gaseste la magazinele cu produse naturiste).

Uleiul se pot adauga la mincare dar in cantitati mici (1-2 linguri)

Alimentele se prepara pe tigaia de teflon sau gratar fara grasime(sau folosind doar citeva picaturi de ulei ).

Supele si ciorbitele sunt mai sanatoase preparate cu legume si verdeturi, fara carne(verdeturile nu se fierb se aduga la sfirsit cind ciorbita este gata)

Maninca inainte de masa un fruct sau o salata de cruditati . Vei asigura “patul de fibre” atit de necesar pentru digestie si eliminarea toxinelor.

Consuma fructe si dulciuri numai intre mese(nu ca desert) la interval de cel putin 2 ore de la ultima masa.

ibadat
05-17-2007, 06:40 PM
Spuneti-mi cum se pregateste aluatul pt placinta cu zaatar? am uitat cum se numeste in araba...dar e buna...arata ca o lipie, iar deasupra are zaatar amestecat cu ulei de masline. Are cineva vreo reteta?:scenic:

ibadat
05-18-2007, 11:11 AM
:salam:

Nu imi da nimeni reteta??:( ..........mor de pofta si vrea sa imi fac eu, nu sa cumpar, imiplace zaatar mult

amal
08-28-2007, 01:28 AM
zatar este sanatos. am citit ca cimbrul e f bun pt sistemul nervos si de aceea e recomandat copiilor, in perioada de crestere.

ibadat,cred ca este vorba de manakish.

am gasit cateva link-uri cu reteta. banuiesc ca intelegi bine limba engleza. daca ai probleme scrie si te ajutam.

http://www.supermarketguru.com/page.cfm/14528

http://www.cooks.com/rec/view/0,166,135178-251193,00.html

Nadia
08-29-2007, 04:10 AM
* Vinetele au un gust mai placut daca le scurgeti mai intai zeama proprie si le preparati cat sunt caldute.

* Maioneza va avea un gust mai bun daca ii adaugati 2-3 linguri de mustar si cateva lingurite de zeama de lamaie.

* Maioneza nu se taie daca adaugati o jumatate sau chiar un cartof fiert sfarmat bine. Amestecand repede veti obtine o maioneza tare si pufoasa.

* Legumele proaspete se pun la fiert in apa clocotita, iar legumele uscate se pun in apa rece, apoi le fierbi.

* Petele de fructe de pe maini se indeparteaza cu otet.

* Legumele nu se pun ude in frigider pentru ca se inmoaie repede.

* In sticla in care tii otetul pentru salate, pune cateva boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingura de zahar, 1 fir de cimbru, 1 fir de patrunjel si 2-3 fire de marar. Va avea un gust deosebit !!!!