View Full Version : Virginitatea
1.Daca o fata nu mai este domnisoara si se conmverteste la islam ce se intampla ? nemaritata bineinteles.
2 . Ce se intampla cu o fata muslim care nu mai este Domnitza inainte de a se marita.(poate a gresit cu alt barbat si se marita cu altul sau a facuto cu cel care se va marita, etc variantele sunt multe)
Vreau variante vreau sa dezvoltam si va rog incercati sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.
Rafa'
05-22-2007, 11:54 AM
1.Daca o fata nu mai este domnisoara si se conmverteste la islam ce se intampla ? nemaritata bineinteles.
2 . Ce se intampla cu o fata muslim care nu mai este Domnitza inainte de a se marita.(poate a gresit cu alt barbat si se marita cu altul sau a facuto cu cel care se va marita, etc variantele sunt multe)
Vreau variante vreau sa dezvoltam si va rog incercati sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.
Assalamu aleikum
Sa intelegem ca dezbaterile vor trebui sa lamureasca legatura religie-casatorie?
huda_alrahim
05-22-2007, 04:33 PM
sa vb. liber nu mai dati dovada ca sunte-ti mai musulmani decat musulmanii.
Assalamu alaikum!
ce vrei sa citesti de fapt??? Musulmanii sunt mai credinciosi sau mai putin credinciosi, respecta mai mult sau mai putin Coranul si Sunnah, dar nu sunt mai musulmani sau mai putin musulmani...
Poate ar trebui sa fii mai explicit in ceea ce vrei sa spui...
Sau vrei, ca de dragul discutiei animate sa lasam la o parte islamul? Nu cred ca este cazul...
Daca vrei situatii concrete... cere exact asta, nu cu astfel de exprimari...
Si ca sa raspund totusi la intrebarea ta, fara a fii mai musulmana decat musulmanii, sinceritatea este solutia in astfel de cazuri. Fata trebuie sa fie constienta de ce a facut si sa discute acest aspect cu viitorul sot; in nici un caz nu trebuie ascuns acest aspect sau "mascat"...
In primul caz... Islamul sterge toate pacatele din urma, cand ne convertim este ca si cum ne-am naste a doua oara... pacatul este in jahylya... dar si in acest caz viitorul mire trebuie sa stie.
In al doilea caz... pacatul ramane pacat, dar minciuna il adanceste...
Aceasta este parerea mea...
iman99
05-22-2007, 07:52 PM
asalamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
Allah Subhana W Taala ..iarta orice fapta inafara de a i-se asocia Lui un alt Dumnezeu...
Sunt de parere cu sora mea huda..daca a facut-o cu alt barbat inaintea trebuie sa fie sincera cu "viitorul sot" de la inceput..fara sa "mascheze ..cum zice EA :)..si in fonD si la urma urmei..PE ALLAH TAALA NIMENI NU-L PACALESTE
Daca ea se converteste la islam si mai bine ptr sufletul ei ptr ca va fii iertata de tot ceea ce a facut inainte de a imbratisa islamul..chiar sa fii fost ultima prostituata..subhan Allah cat de bun este Alah...Allah wakbar
Al salamo aleikom ,
iman99 a inteles foarte bine si a vb strict si la obiect se poate sa auzim si parea fetelor ?
maryam
05-23-2007, 12:19 AM
Sincer, mi se pare cea mai stupida curiozitate pe care o poate avea cineva???
In ce sens ce se intampla?
Nu este nciunul dintre cei care scriu aici ALLAH ca sa stie ce se intampla?
Si cred ca si daca ar fi sa-ti explice cineva ce se intampla tot nu te-ar ajuta...ce se poate sa se intample, ca doar nu crezi ca o duce imamul comunitatii la pta revolutiei sa o arate la stiri ce-a facut...
In alta (dez):D ordine de idei, apartenenta la islam nu e o chestiune care sa tina de vreun certificat anume.
In Coran este un verset care spune ca atunci cand ALLAH doreste binele unui om ii deschide pieptul pentru islam.
Iar ca raspuns la cea de-a doua intrebare, sigur ca orice fata, musulmana sau nu, inainte de a se casatori dc a avut una sau "n" relatii anterioare are obligatia (MORALA!!!) de a-i aduce la cunostinta viitorului sot...in continuare poti sa iti pui imaginatia la "munca" sa vezi ce optiuni poate avea respectivul...
Cat despre subiecte practice, cre ca ar trebui sa fie cel putin live forumul asta:999:
Mariyah
05-23-2007, 02:15 AM
1.
Cum a spus si Huda, odata convertita la Islam acest pacat ii va fi iertat de catre Allah insa personal consider ca ar trebui totusi sa-i fie f rusine daca inainte era crestina si a indraznit sa-si piarda fecioria. In crestinism este un pacat f grav.
Nimeni nu poate fugi de propriul trecut.
2.depinde de sotul ei
in unele tari arabe virginitatea miresei devine o chestiune publica...in multe ramane doar in familie
Allah indruma oricum la iertare daca aceasta se caieste, dovada ca un muslim poate sa-si ia de sotie si o fosta prostituata daca s-a cait pt ce a facut si a revenit pe calea corecta.
imanikka
05-23-2007, 04:35 PM
Assalam w aleykum
Daniela am mutat subiectul aici la masa rotunda la dezbateri, mi s-a parut ca aici i-ar fi locul.Dar daca consideri ca nu :) , atunci muta-l inapoi.
Am editat denumirea , si am scris ce mi-a venit pe moment. Daca-ti vine in minte vreo alta denumire , editeaza-l. Poate Virginitatea- pavara sau mandrie? Opiniile pot fi impartite , cum gandesc tinerii din Europa si altii la polul opus din Orient.
In fine , vezi tu , eu ma duc sa citesc subiectul :scenic:
imanikka
05-23-2007, 04:49 PM
La prima parte ti-au raspuns surorile.
Cert este un fapt , in ambele cazuri se comite un pacat grav , si numai Allah stie ce pacate ne iarta si care nu ne le iarta. Ceea ce trebuie sa facem este sa ne caim , sa ne rugam si sa cerem iertare si evident sa nu sa se mai intample.
Cat despre relatia sot-sotie. Sunt unele familii care insista ca dupa prima noapte sa vada dovada fecioriei. Stiu cazuri cand sotul poate sa divorteze din acest motiv si familia sotiei nu poate face nimic, fecioaria este ca si cum onoarea familiei. Daca ea nu este virgina atunci trebuie sa vorbeasca cu viitorul sot si sa clarifice situatia, depinde de el daca o accepta sau nu.
Vad ca se vorbeste numai despre fete , dar si barbatul nu trebuie sa intretina relatii inainte de casatorie.
Nu conteaza cu cine si-a pierdut fecioria fie cu viitorul sot sau altcineva , asta nu e o scuza.
daniela_muslimah
05-23-2007, 07:37 PM
In Islam, Minciuna e o trasatura a Ipocritilor si este interzisa....
cu Exceptia a 3 cazuri.. in care beneficiile ascunderii adevarului sunt mai mari decat raul pe care-l produce minciuna..
Umm Kulthum a relatat: "Nu l-am auzit niciodata pe Profet *salat* sa permita minciuna, cu exceptia a trei cazuri: (1) in razboi, (2) pentru a impaca doua [parti beligerante], (3) discutiile obisnuite dintre soti."
(imi cer scuze de traducerea hadith-ului)..
cea de-a 3-a situatie in care se poate minti, e cea dintre sot-sotie..
Daca o femeie a avut in trecutul ei un iubit (iubiti) cu care a avut relatii incorecte.. daca este acum casatorita cu un barbat, iar sotul ei o intreaba daca a cunoscut barbati inainte, trebuie sa nege acest lucru.
Sau daca un barbat traieste cu sotia sa, o respecta, dar nu o iubeste, iar sotia il intreaba: "ma iubesti?", ii raspunde: "da".. sau daca-l intreaba: "sunt draguta?", "da, esti", desi nu este :p
adica minciuna in relatia sot-sotie, se refera la cuvintele de iubire, pentru a tine relatia dintre cei doi si pentru a mentine stabilitatea familiei ;) (in nici un caz nu se refera la a incalca o promisiune sau altceva asemanator)...
De ce e permisa minciuna in acest caz? (desi minciuna este un lucru urat, detestat).. pentru ca in acest caz beneficiile sunt Mai Mari decat raul ce deriva din ea...
Pentru a mentine iubirea si indurarea in cadrul familiei, sotul nu trebuie sa o intrebe despre trecut, despre un lucru ce i-ar crea indoieli.. Nu are nici un drept sa o intrebe despre trecut, iar daca o face, ea trebuie sa nu-i raspunda, tocmai pentru a pastra stabilitatea familiei.. si Chiar daca-l minte, nu este un pacat.. din ce am inteles eu, chiar daca o pune sa jure (pe Allah) _ in cazul acesta nu e un pacat... (la fel si daca sotia isi intreaba sotul)
Multe familii s-au destramat pentru ca asemenea lucruri au fost dezvaluite, iar sotul / sotia au inceput sa aiba banuieli, ori au fost tulburati de ideea ca sotul / sotia iubeste pe altcineva.. si in final s-a ajuns la despartire...
(interpretarea sensului): "O, voi, cei care credeti! Nu intrebati despre lucruri care, daca vi s-ar descoperi, nu v-ar placea! [...]" (Al Maida (5):101)
acum.. nu stiu ce sa spun.. daca se refera pana la Virginitate..
nu stiu daca si asta se poate tainui..
sau ar trebui sa-i spuna de la inceput ca a pierdut acest lucru...
1. daca a facut asta inainte de Islam, TOATE pacatele de dinainte sunt iertate in momentul convertirii :)
(da, Mariyah.. spui ca e mare pacat din punct de vedere crestin.. dar uita-te in jur.. e ceva ataaaat de "normal".. de la varste tot mai fragede.. :( .... nu mai tine nimeni cont nici de religie aici... nici de moralitate... si pe de alta parte.. daca citesti Biblia.. arunca o privire peste Cantarea Cantarilor... mai ales capitolul 7_ sa vezi acolo relatie ilicita.. intre 2 oameni necasatoriti)
2. daca era Musulmana.. atunci e chiar Grav.. poate nu-si cunostea religia.. cine stie.. motive pot fi...
ideea e sa Realizeze ca a facut un Pacat foarte Mare si sa se caiasca..
va rog mult.. sa pastram conversatia in niste limite.. fara sa ne atacam unii pe ceilalti...
sa nu ne acuzam intre noi, ca suntem "mai musulmani decat musulmanii"
si nici sa nu facem remarci la adresa intrebarii...
sa pastram limitele corespunzatoare...
incat sa beneficiem cu totii din aceasta discutie..
:)
daniela_muslimah
05-23-2007, 07:40 PM
~~~
dar ideea de Virginitate in sine, cum vi se pare?
cum este Perceputa?..
pentru cei din jur (din Ro) e un motiv de amuzament...
("vai, inca e virgina".. asta, sa nu mai vorbim de cazul in care e un EL virgin :D :D)
iar fetele se simt stanjenite de acest lucru...
eu asa vad ca majoritatea percepe lucrurile...
rar sa mai aiba cineva idei "inapoiate" si "demodate"...
si si mai RAR, sa-si pastreze cineva acest lucru, din ratiuni Morale....
asta pentru fete, de baieti nu mai vorbim...
~~~~
in schimb.. in cazul Islamului, lucrurile stau cu totul altfel ;)
dar cu Musulmanii, cum e?...
cred ca barbatii musulmani (ma refer la cei din Ro)
care au grija de acest aspect.. sunt putini :( :(
adica o tin in distractii, etc...
dar o Femeie Musulmana.. cred ca are totusi grija...
sau de ce ar pierde acest lucru?
ce ar face-o sa aiba o relatie in afara casatoriei cu un barbat??
sau tot ideea de "invechit" si "demodat" o determina sa-si piarda virginitatea?
fie ca Binecuvantarile sa coboare din nou peste casele Musulmanilor..
Allahumma ameen........ ..
imanikka
05-23-2007, 10:48 PM
In Islam, Minciuna e o trasatura a Ipocritilor si este interzisa....
cu Exceptia a 3 cazuri.. in care beneficiile ascunderii adevarului sunt mai mari decat raul pe care-l produce minciuna..
Umm Kulthum a relatat: "Nu l-am auzit niciodata pe Profet *salat* sa permita minciuna, cu exceptia a trei cazuri: (1) in razboi, (2) pentru a impaca doua [parti beligerante], (3) discutiile obisnuite dintre soti."
(imi cer scuze de traducerea hadith-ului)..
cea de-a 3-a situatie in care se poate minti, e cea dintre sot-sotie..
Daca o femeie a avut in trecutul ei un iubit (iubiti) cu care a avut relatii incorecte.. daca este acum casatorita cu un barbat, iar sotul ei o intreaba daca a cunoscut barbati inainte, trebuie sa nege acest lucru.
Sau daca un barbat traieste cu sotia sa, o respecta, dar nu o iubeste, iar sotia il intreaba: "ma iubesti?", ii raspunde: "da".. sau daca-l intreaba: "sunt draguta?", "da, esti", desi nu este :p
adica minciuna in relatia sot-sotie, se refera la cuvintele de iubire, pentru a tine relatia dintre cei doi si pentru a mentine stabilitatea familiei ;) (in nici un caz nu se refera la a incalca o promisiune sau altceva asemanator)...
De ce e permisa minciuna in acest caz? (desi minciuna este un lucru urat, detestat).. pentru ca in acest caz beneficiile sunt Mai Mari decat raul ce deriva din ea...
Pentru a mentine iubirea si indurarea in cadrul familiei, sotul nu trebuie sa o intrebe despre trecut, despre un lucru ce i-ar crea indoieli.. Nu are nici un drept sa o intrebe despre trecut, iar daca o face, ea trebuie sa nu-i raspunda, tocmai pentru a pastra stabilitatea familiei.. si Chiar daca-l minte, nu este un pacat.. din ce am inteles eu, chiar daca o pune sa jure (pe Allah) _ in cazul acesta nu e un pacat... (la fel si daca sotia isi intreaba sotul)
Multe familii s-au destramat pentru ca asemenea lucruri au fost dezvaluite, iar sotul / sotia au inceput sa aiba banuieli, ori au fost tulburati de ideea ca sotul / sotia iubeste pe altcineva.. si in final s-a ajuns la despartire...
(interpretarea sensului): "O, voi, cei care credeti! Nu intrebati despre lucruri care, daca vi s-ar descoperi, nu v-ar placea! [...]" (Al Maida (5):101)
acum.. nu stiu ce sa spun.. daca se refera pana la Virginitate..
nu stiu daca si asta se poate tainui..
sau ar trebui sa-i spuna de la inceput ca a pierdut acest lucru...
1. daca a facut asta inainte de Islam, TOATE pacatele de dinainte sunt iertate in momentul convertirii :)
(da, Mariyah.. spui ca e mare pacat din punct de vedere crestin.. dar uita-te in jur.. e ceva ataaaat de "normal".. de la varste tot mai fragede.. :( .... nu mai tine nimeni cont nici de religie aici... nici de moralitate... si pe de alta parte.. daca citesti Biblia.. arunca o privire peste Cantarea Cantarilor... mai ales capitolul 7_ sa vezi acolo relatie ilicita.. intre 2 oameni necasatoriti)
2. daca era Musulmana.. atunci e chiar Grav.. poate nu-si cunostea religia.. cine stie.. motive pot fi...
ideea e sa Realizeze ca a facut un Pacat foarte Mare si sa se caiasca..
va rog mult.. sa pastram conversatia in niste limite.. fara sa ne atacam unii pe ceilalti...
sa nu ne acuzam intre noi, ca suntem "mai musulmani decat musulmanii"
si nici sa nu facem remarci la adresa intrebarii...
sa pastram limitele corespunzatoare...
incat sa beneficiem cu totii din aceasta discutie..
:)
Parerea mea este totusi ca inainte de casatorie sa nu fie intre soti nici un secret chiar daca asta ar putea duce la o destramare a logodnei , etc. Se discuta si pe inchide acest capitor al secretelor petotdeauna , fiindca pana la sfr totusi minciuna iese la iveala , si ar fi mult mai greu daca persoanele ar fi casatorite si ar ava copii. E trist ca niste secrete din trecut sa-ti strice casatoria sau familia. Eu insist ca inainte de casatorie fiecare sa-si recunoasca greselile( in caz ca se simt vinovati) , sa se roage si sa se caiasca.
Sa nu uitam ca profetul *salat* a zis:
Adevarul conduce la credinta si credinta conduce spre Paradis. Omul care vorbeste adevarul cu statornicie, va sedea langa Allah ca unul demn de încredere.
Minciuna duce la pacat, iar pacatul duce la Iad, iar cel ce persista în
minciuna, in fata lui Allah va trece drept mincinos.
Trebuie sa indepartam de la noi lucrurile fatade care ne indoim, caci adevarul inseamna pacea sufletului, iar minciuna inseamna indoiala.
daniela_muslimah
05-24-2007, 01:15 AM
Parerea mea este totusi ca inainte de casatorie sa nu fie intre soti nici un secret chiar daca asta ar putea duce la o destramare a logodnei , etc. Se discuta si pe inchide acest capitor al secretelor petotdeauna , fiindca pana la sfr totusi minciuna iese la iveala , si ar fi mult mai greu daca persoanele ar fi casatorite si ar ava copii. E trist ca niste secrete din trecut sa-ti strice casatoria sau familia. Eu insist ca inainte de casatorie fiecare sa-si recunoasca greselile( in caz ca se simt vinovati) , sa se roage si sa se caiasca.
Sa nu uitam ca profetul a zis:
Adevarul conduce la credinta si credinta conduce spre Paradis. Omul care vorbeste adevarul cu statornicie, va sedea langa Allah ca unul demn de încredere.
Minciuna duce la pacat, iar pacatul duce la Iad, iar cel ce persista în
minciuna, in fata lui Allah va trece drept mincinos.
Trebuie sa indepartam de la noi lucrurile fatade care ne indoim, caci adevarul inseamna pacea sufletului, iar minciuna inseamna indoiala.
Asa ziceam si eu, Iman... sa se stie TOTUL
insa dupa-aceea am aflat de acest lucru..
parerea mea e ca daca e ceva legat de virginitate, mai bine sa se zica...
dar daca deja sunt casatoriti.. mai bine capitolul sa fie INCHEIAT...
DA!!!! Minciuna e PACAT, cu exceptia celor 3 situatii ;)
iar una din ele e in cazul sotului / sotiei...
Parerea mea e ca daca e ceva de spus,sa se spuna in timpul Logodnei ;)
cred ca e corect sa stii daca viitorul sot/ sotia mai este cast(a) sau nu.. :D (insa fara Detalii)
in timpul casatoriei nu cred ca mai are rost sa se revina asupra trecutului,
caci nu ar face decat rau :(
de-aceea in cazul sot-sotie se poate minti...
(e conform islamului.. vezi si pe islamonline.com)
~~~
sa-ti dau un exemplu.. o musulmana din State... (daca tin minte)
si-a intrebat sotul, asa, daca a mai fost cu femei inainte...
si el i-a raspuns: "pai tu ce crezi? doar sunt barbat?"
"cu cate?"
"nici nu mai stiu ..."
:(
dupa aceea... se tot gandea ea..
ce-o fi in mintea sotului ei..
daca el compara.. cum a fost cu una, cum a fost cu alta..
si nu mai avea liniste din aceasta cauza...
atunci a fost bine? sa afle acest lucru?
:(
deci, Odata facuta casatoria...
cred ca e mai Intelept sa lasi trecutul mort...
altfel, cine stie? poate afli un lucru pe care mai bine nu l-ai fi auzit...
insa.. inainte de Casatorie.. :D
cred ca e corect sa stii daca El a mai fost cu vreo "mandra" inainte sau nu :D
(si el sa stie daca tu ti-ai pastrat castitatea)
insa fara Detalii...
Al salamo aleikom
DA se pare ca numai un singur om a inteles IMAN99 asta este , araby au raspuns la fel de clar , ma asteptam ca si romanii sa raspunda clar .
O fata care a trecut la islam si nu mai este fecioara pe mine personal nu ma intereseaza , o fata care este musulmanca si a facut PCATUL inainte de casatorie e bine ca barbatul cu care a fracut sa o ia de sotie si sa se caiasca <PACATUL II VA FI IERTAT. ASTA ERA CONCLUZIA.
Si nu am postat de dragul de a posta oricum cred ca e ultima postare.
Si cer scuze daca sunt romance pe acest forum care au situatie mai delicata .Vroiam opinia unei araboaice o persoana cu influenta araba mai mare .
maryam
05-24-2007, 10:47 AM
Al salamo aleikom
DA se pare ca numai un singur om a inteles IMAN99 asta este , araby au raspuns la fel de clar , ma asteptam ca si romanii sa raspunda clar .
O fata care a trecut la islam si nu mai este fecioara pe mine personal nu ma intereseaza , o fata care este musulmanca si a facut PCATUL inainte de casatorie e bine ca barbatul cu care a fracut sa o ia de sotie si sa se caiasca <PACATUL II VA FI IERTAT. ASTA ERA CONCLUZIA.
Si cer scuze daca sunt romance pe acest forum care au situatie mai delicata .Vroiam opinia unei araboaice o persoana cu influenta araba mai mare .
Nu ti-a scris nimeni ca ai postat doar de dragul de a posta ci ca, (personal) mi se pare cea mai stupida curiozitate, nu persoana ci ideea...si nu stiu de ce ai adoptat aceasta pozitie ofensata ptr ca nu vad care e dezbaterea ta in "curiozitatea" asta; mi se pare normal sa iti spui propriul pct dvd dc vrei sa-l cunosti pe al celorlalti.
Si scuza-ma ca iti spun, dc tu crezi ca influenta araba iti poate schimba convingerile, iti spun ca te inseli, sau poate nu, ai dreptate, dar cei care sunt "influentati" de "curentele arabe"- desi serios habar nu am la ce s-ar putea referi asta in afara de comportament:999: :D reprezinta o categorie saraca in ceea ce priveste caracterul, te poate influenta- nu ca te poate, ITI SCHIMBA VIATA, ISLAMUL, dc ti-a intrat in cap si in inima, nu arabul :D :D cu care esti casatorita!
In ceea ce priveste hadisul cu minciuna, Daniela:give_rose: cu tot respectul ptr stradania ta cred ca ar trebui sa ne ferim ff mult de a da, cum am mai spus si cu alte ocazii propriile noastre interpretari lucrurilor, sau de a folosi ca argumentatie parerile altora, atat timp cat ele nu fac parte din `ijma...mi se pare ca Aysha mashaa ALLAH a nuantat foarte bine aceasta chestiune, desi, explicatia oamenilor de stiinta musulmani in ceea ce priveste "minciuna" se refera la impacarea sotilor, adica cineva poate spune de ex sotiei dc este suparat cu sotul, o anumita chestiune care i-ar apropia si vize versa...dar a pretinde ca x sa-i spuna lui y "te iubesc" cand el/ea nu poate sa-l mai vada in fata ochilor...istagfiru ALLAH, cum ar fi putut pretinde profetul *salat* o asemenea abatere de la morala???
Sa nu uitam ca el *salat* a fost, este si va fi exemplul nostru in ceea ce priveste viata de familie!!!
Sa meditam adanc la fazele divortului...tocmai pentru a nu te lasa dus de instincte, tocmai pentru a se "salva" ce se poate salva dintr-o casnicie a fost lasata si perioada de asteptare, ar fi putut sa scrie clar ca ne putem imbrobodii unii pe altii si era ok...
Saira
05-24-2007, 11:01 AM
Al salamo aleikom
Alex,nu vad de unde si pana unde atata ofensare din partea ta si mai ales ce te-a determinat sa spui ca suntem mai "musulmani decat musulmanii".Cred ca stii si tu ca nimeni nu e mai musulman decat un altul,poate doar mai pios,mai credincios,iar asta numai Allah stie,iar noi nu avem dreptul sa judecam pe nimeni.
Si acum cu privire la intrebarea ta...de ce spui ca numai Iman te-a inteles? Mie mi se pare ca toate fetele ti-au raspuns bine si au incercat sa te ajute in aceasta dezbatere.De ce spui ca n-ai fost inteles?Ce ai fi vrut?Sa lasam religia la o parte si sa raspundem cum?Din ce punct de vedere?Al oamenilor?Cred ca stii ca fiecare reactioneaza in felul sau! Cum adica ce i se intampla acelei fete?Ce ar trebui sa i se intample?Ce te asteptai tu sa spunem noi?Fetele ti-au raspuns din punct de vedere al islamului,daca voiai un raspuns care nu mentiona religiosul nu vad de ce nu ai precizat asta inca de la inceput si,chiar,daca nu-ti plac raspunurile noastre,de ce nu ai pus intrebarea asta pe un alt forum?
Sa nu intelegi gresit,aici esti mereu bine venit,insa cred ca ti-ai dat seama ca te afli pe un forum islamic si majoritatea subiectelor sunt privite din aceasta perspectiva...in plus,tu,initial,chiar incadrasei subiectul la sectiunea "Islamul",ceea ce lasa si mai mult de inteles ca voiai "verdictul" dat de dogma islamica,nu?
Nu stiu exact de ce te-au deranjat raspunsurile fetelor si ce ai fi vrut,din ce punct de vedere sa ti se raspunda...poate ne spui intr-o postare viitoare ;)
batool391
05-24-2007, 02:34 PM
Toate pacatele savarsite inainte de convertire sunt iertate. Daca o fata nu este virgina in momentul convertirii aceasta nu inseamna ca va trai singura tot restul vietii. De obicei viitorii soti sunt intelegatori si stiu ca multe dintre aceste fete provin din societati unde fetele nu sunt incurajate sa/si pastreze castitatea. Ideal ar fi ca orice fem sa se casat virgina. Nu cred ca e corect sa recurgem la minciuni sau himenoplastie.
huda_alrahim
05-24-2007, 04:36 PM
Assalamu alaikum!
Pt curiozitatea ta Iman este la fel de romanca ca si noi toate celelalte... nu este mai araboaica...
In ceea ce priveste minciuna intre soti este permisa doar exagerarea, asa cum a zis si Daniela, chiar daca nu esti f frumoasa in dimineata aceasta, poate sa iti spuna cat de frumoasa esti... dar in rest nu este permisa...
La sot mai este permis sa spuna orice, atunci cand raspunsul nu ar trebui sa o priveasca pe sotie in mod direct...
"Unde te duci?" "Pe Luna"... nu este considerata o minciuna... sau orice raspuns i-ar da, nu este treaba sotiei sa il controleze...\Allah stie mai bine
imanikka
05-24-2007, 05:28 PM
Al salamo aleikom
Alex ma bucur ca macar cineva ti-a raspuns asa cum te-ai gandit si tu...
Pot sa te intreb: Si daca el nu vrea sa se casatoreasca? El isi da seama ca intr-adevar a fost o greseala si nu vrea sa traiasca cu cineva toata viata doar ptr simplu motiv ca nu o iubeste sau simte el ca nu este ea jumatatea lui? Cum poate el avea incredere in ea dupa ce ea inainte de casatorie a pacatuit si se mai gandste barbatul: Pai ... putea fi oricare altul, cum sa am incredere acum in ea? Si se mai gandesc: Ce fel de mama va fi , sa creasca copii si sa savarseasca aceleasi greseli , ca doar mama a facut la fel , nu?
Una stim ca in fata lui Allah am pacatuit , fata de sot ....mmmmm.... fiecare are principiile lui si nicidecum nu va trece peste ele.
Alex desi nu te cunosc ,am impresia ca vrei sa justifici intr-un mod sau altul unele lucruri care exista in societate , sau in viata ta. Atunci cand pacatuim crezi ca e mai bine sa spui : nu consider eu aceasta un pacat mare , doar ne iubim , de ce nu...
Daca logodnicei nu-i place sa poarte higab , nici o problema .. este alegerea ei ...si in fine nu vad nici eu nimic rau in aceasta...dar totusi in adancul sufletului tu stii ca asta nu-i place lui Allah Subhanahu w Ta'ala.
Assalam w aleykum
daniela_muslimah
05-24-2007, 05:34 PM
legat de minciuna.. NU a fost parerea mea personala :give_rose:
ci asa mi s-a spus..
eu consider astfel: de exemplu, legat de virginitate..
personal, mi se pare CORECT.. sa stie si el si ea.. daca viitorul sot / viitoarea sotie mai e virgin(a)
insa asta sa fie lamurit INAINTE de casatorie...
(si fara prea multe detalii)
cum am vazut si exemplul surorii din State... ce rost mai are, dupa casatorie..
sa-ti intrebi sotul: "ai mai fost cu vreo femeie inainte?"...
pe ea a tulburat-o foarte tare raspunsul pe care el i l-a dat..
de asemenea.. am vazut si cateva fatwa.. Insha'a Allah voi incerca sa traduc curand una din ele de pe islam-qa. com
eu asa am inteles, poate ca am inteles gresit :give_rose:..
si-mi cer scuze daca am spus ceva neadevarat...
maryam
05-24-2007, 06:19 PM
legat de minciuna.. NU a fost parerea mea personala :give_rose:
ci asa mi s-a spus..
eu consider astfel: de exemplu, legat de virginitate..
personal, mi se pare CORECT.. sa stie si el si ea.. daca viitorul sot / viitoarea sotie mai e virgin(a)
insa asta sa fie lamurit INAINTE de casatorie...
(si fara prea multe detalii)
cum am vazut si exemplul surorii din State... ce rost mai are, dupa casatorie..
sa-ti intrebi sotul: "ai mai fost cu vreo femeie inainte?"...
pe ea a tulburat-o foarte tare raspunsul pe care el i l-a dat..
de asemenea.. am vazut si cateva fatwa.. Insha'a Allah voi incerca sa traduc curand una din ele de pe islam-qa. com
eu asa am inteles, poate ca am inteles gresit :give_rose:..
si-mi cer scuze daca am spus ceva neadevarat...
:salam: Nu draga mea :give_rose: nu e vorba ca trebuie sa iti ceri scuze, fereasca ALLAH si oricum nu ai gresit cu nimic fata de niciunul dintre noi, doar fata de ALLAH gresim dc spunem ceva nepotrivit si Lui i se cuvin cererile de iertare!
Problema este ca uneori, nu stiu, poate sunt eu mai "patimasa" cand e vorba de islam intalnessti atat de multe, dar ATAT DE NEPERMIS DE MULTE GRESELI , oamenii isi dau cu parerea fara macar sa fi citit 10 randuri pe subiect (NU ESTE CAZUL TAU, NICIDECUM, ca sa nu se inteleaga gresit!) .
Ajunge fiecare sa ia de buna orice chestie pe care o aude...
Sigur ca dc am auzit un lucru nu inseamna ca nu cred pana nu citesc Coran, Bukhari si Muslim din scoarta in scoarta, dar nici sa credem fara sa cercetam...
Sigur ca la inceput trebuie lamurit orice, nu numai asta, parerea mea e ca nici nu trebuie sa astepti sa te intrebe celalalt, e o chestie ce tine de bun simt sa te cunoasca si celalalt asa cum te cunosti tu insati ca sa te accepte...
Al salamo aleikom .
cum ai spus si tu Imanika se intampla in societatea de azi, mai ales in Romania sunt sigur ca sunt multe persoane care doreau sa auda intrebarea asta si raspunsurile sau opiniile , fiecare sa contribuie cum poate si cu cate cunostinte are nu e deloc stupida curiozitatea noastra tind sa zic a noastra pentru ca mai multi am discutat pe tema asta ,un lucru cert este ca daca mai doresc lamuriri ma indrept catre arabi explica si scurt si la subiect . Pt. mine e clar ajungi sa faci pacatu asta cand esti constient ca ai suficenta iubire pentru cel de langa tine si suficenta demnitate si raspundere a faptelor daca nu gresesti nu esti om iar daca gresesti sa-ti asumi raspunderea faptelor asta era mesajul . Daca vrei sa fi calauzit de COARN transpune ce este in el in legi simple pe care le intelegi nu in citate pe care le scri si poate 90% din ce scri nu intelegi ,Allah mi-a oferit ajutorul de care aveam nevoie un om suficent de pregatit sa-mi raspunda la intrebari ale societatii pe care aici vad ca sunt "stupide " nu este vina mea ca nu sunt limitat si vreau sa fiu pregatit pentru orice situatie REALA.
Iman3
05-25-2007, 10:30 PM
salamu alaikum! Am sa postez aici si poate nu intamplator. Am vazut zilele trecute un documentar despre cum este aplicat islamul intr-o anumita tara islamica - nici nu e important care.
Era acolo un seckh foarte larg la minte si a facut cateva afirmatii care mi-au mers la suflet. Am sa redau aici una dintre ele.
Islamul e ca dragostea! adica ori vine din inima ori... asha cum dragoste cu sila nu se poate nici islamul nu se poate aduce in inima cuiva cu forta.
probabil ca voi atrage oprobiul "public" virtual dar eu personal sunt de acord cu aceast afirmatie. Am vazut si islam impus care nu mai e islam ci e un chin, si islam autoimpus din varii considerente si am vazut si islamul care inconjoara dreptcredinciosul ca o lumina pentru ca vine din sufletul sau.
Inclin sa cred dincolo de ce simt eu ca asha stau lucrurile de vreme ce si Allah PreaInaltul ne spune ca "silirea la credinta nu se poate"...
Acest om sustinea ca adevarat societate islamica poate fi acolo unde islamul unde nu e impus si cand membrii societatii il imbratiseaza constient si dorindu-l, asha ca de aceea ma gandesc ca putem vorbi despre islam, putem sa explicam cum stau lucrurile cei care suntem in stare sa o facem... putem sa corectam atat cat ne sta in putinta cu mana, limba sau gandul macar... dar de impus o anumita conduita... Hmmm... suntem raspunzatori in primul rand de copii nostrii...
Gata, deja ma indepartez de subiect, dar durerea mea cea mare este ca asha cum spune poetul: "muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta in poarta"...si ma refer aici nu la tara noastra ci la intreaga Ummah caci avem tot ce ne trebuie sa stralucim dar cu toate astea ... analfabetismul e in floare si limitarea de asemenea... cei care pot vorbi sunt prea putini sau nu au voie sa o faca sau...nu se implica...
ommuhee
05-25-2007, 11:51 PM
assalam aleicum
fetelor chiar sa fim sincere daca a venit vorba de acesta tema ,stim cu totii in ce mediu traim adica in europa unde dezmatu e la fiecare pas si cred acuma rare ori mai intilnesti virgine la 15 ani caci cind aud ce se intimpla prin europa mi se ridica parul in cap,asa ca daca acele fete care acuma nusi dau seama ce fac si va veni timpul insAllah sa ia Islamul, atunci ce, cind va veni un candidat so ceara trebuie neaparat sai spuna ,eu cred multe lucruri cu asta poti strica dar pe de o parte si este corect ca nu trebuie sa mintim.chestia cu virginitatea este o chestie personala si la urma urmei tine de fiecare persoana aparte si Allah.
bine dar in cazul baiatului caind nu se vede e virgin sau nu ce credeti ca fiecaredintre ei au fost sfinti sau ce?poate au gresit sau cait dar cind se casatoresc sint convinsa 10000 de procente ca nici nu vreu sa-si aduca ainte ce au facut ,deci ajungi la concluzia ca uneori tacere ii dulce ca mierea.nustiu poate ma contrazice cineva sa vedem
gabriela guettat
05-26-2007, 11:46 AM
Asalemu alecom,mai,mai,mai ce subiect,"puternic",mashallah initziatorul acestui subiect CEL putzin trebuie felicitat pentru MAREAAAA audientza pe care de mult nu am mai vazut-O :scenic:
Stiu ca o sa aruncatzi cu roshii dupa mine:D :D DAR eu am un punct de vedere foarte "strict":
1 EDUCATZIA-"cum itzi creshti ODRASLA, ca eshti in CHINA,AMERICA,IRAN ....asha o ai" libertatea copiilor este foarte prost intzleasa.
2 Daca fiecare PARINTE si ar vede de creshtera copilului lui sau,ca e fata sau baiat,NU avem de ce sa ne ingrijoram shi sa ne punem atatea probleme inutile"daca greshsheshte???"
DAR DE TREBUIE LASAT(A)SA GRESHEASCA?????????
Daca casatoria nu e rushita asta este o alta poveste care SUNT sigura ca va avea o audintza (cel putzin la fel de mare;) )
Shi cum stiu ca foarte multzi din lectori nu sunt de acord cu mine,nu imi ramane decat sa :p le spun (ca sunt UNA din femeile din perioada cand RUSHINEA AVEA O FOARTE MARE IMPORTATZA)!!
ALLAH subhanahu wa tal'ala sa va binecuvanteze!
daniela_muslimah
05-26-2007, 09:24 PM
Stiu ca o sa aruncatzi cu roshii dupa mine DAR eu am un punct de vedere foarte "strict":
1 EDUCATZIA-"cum itzi creshti ODRASLA, ca eshti in CHINA,AMERICA,IRAN ....asha o ai" libertatea copiilor este foarte prost intzleasa.
2 Daca fiecare PARINTE si ar vede de creshtera copilului lui sau,ca e fata sau baiat,NU avem de ce sa ne ingrijoram shi sa ne punem atatea probleme inutile"daca greshsheshte???"
DAR DE TREBUIE LASAT(A)SA GRESHEASCA?????????
De ce sa se arunce cu rosii dupa tine?.. :D
Masha'a Allah.. ai DREPTATE.. :) :)
moralitatea e foarte importanta.. si cred ca tine de cei "7 ani de-acasa"
Sa te Binecuvanteze Allah.. si sa fie copiii tai dintre robii Sai evlaviosi..
iar tie sa-ti dea ce-i mai Bun pentru straduinta ta (pentru Mama care te straduiesti sa fii)
Allahumma ameen..
totusi.. poate si societate genereaza anumite presiuni?...
eu una.. ii sunt vesnic recunoscatoare Bunicului meu de Suflet..
pentru valorile Morale pe care mi le-a insuflat atunci cand eram crestina.. :)
Alhamdulillah... :) :)
~~~
cred ca Parintii trebuie sa aiba Mare grija si cu CINE isi petrece copilul timpul...
CINE sunt prietenii lui, etc...
insa asta cred ca e inclus in ce ai spus, Gabriela :give_rose:.. atunci cand ai zis "cresterea copilului"..
eu deocamdata nu pot decat sa-mi dau cu parerea.. :D
maryam
05-27-2007, 01:57 AM
Chiar dc sunt intr-un fel de acord cu ceea ce a spus Imanika3 (bucati!:D ), este si nu este asa...sigur ca islamul TREBUIE sa vina din inima...dc ai norocul asta!:p , dar si dc vine din constrangere, sa nu uitam ceva foarte important, pana la o anumita varsta parintii (si nu doar pana la "o anumita" ) au atat teoretic, legal si in toate felurile responsabilitati si drepturi in ceea ce ii priveste pe copii.
Traind intr-o societate ca a noastra, de ex., inconjurati de altii total diferiti, este greu ptr copii sa perceapa la fel ca noi, ca si parintii potentialul pericol si nu toata lumea are largimea creierului atat de mare:D incat sa aiba si capacitatea de a se apropia de copil ca si cum ar face o -----stratie practica unei sedinte de psiho-pedagogie; probabil ca asta e motivul ptr. care unii parinti adopta aceasta atitudine de totala constrangere.
Nu stiu, oricum tot ceea ce scriem noi aici este pur teoretic, in viata de zi cu zi, nimic nu e "ca la carte"...poti avea un copil super ok si intr-o zi sa se darame totul...ALLAH stie!
Cu siguranta ca fiecare dintre noi, incearca la nivelul lui sa arate acel de el stiut "drum bun"...dar......................
Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa ii ducem pe drumul drept, sa le deschida inimile si mintile numai catre ceea ce este frumos, bun, drept si curat!!!
Gabitza:give_rose: :give_rose: hai habibti ca parca ai scrie din secolul trecut, mashaa ALLAH este foarte frumos si foarte corect ceea ce ai spus tu, insa "problema" este cum sa facem totul atat de perfect????
Culmea, chiar acum in timp ce scriu vad la otv o chestie, nu stiu nici despre ce e vorba exact, un tanar mort...Ya Rabb, ce o fi in inimile parintilor lui...este cumplit sa-ti pierzi un copil.
imanikka
05-27-2007, 06:29 PM
Gabitza iubito cam ti-a luat mult timp pana te-ai hotarat sa scrii si tu ceva :scenic: . Tu esti o mamica muslima cu copilasi marisori :p si asa ca intelegi mai bine. In societatea de astazi intalnesti din ce in ce mai putiini oameni educati , si nu din cauza ca nu au cei 7 ani de-acasa, ci pentru la pe la 15 ani parasesc casa parinteasca plecand in alt oras la studii. Perioada asta cred ca este cea mai dificila pentru adolescenti si cel mai mult au nevoie de sfaturile parintilor , care din pacate sunt plecati ptr a-i putea intretine sau poate pur si simplu distanta ii indeparteaza. Iti faci prieteni , care mai tarziu iti dai seama ca-ti este cel mai mare dusman. Te indragostesti , iar el iti promite marea si sarea ,de unde si naivitatea fetelor.
In societatea islamica este putin altfel , dar nu as putea spune ca e stralucit. Sunt cazuri , fete din familii religioase ,care s-a staduit sa-i arate calea cea buna , dar la sfr tot ii ,, joaca hormonii in cap,,... si aici nu ma refer numaidecat la virginitatea ,ei stiind ca asta le-ar putea distruge casnicia , parcurg la alte ,,placeri,,:D ( cred ca nu e nevoie sa mai detaliez) ...Asa ca unele chiar daca se casatoresc virgine , asta nu inseamna ca nustiu nimic.
Asta este o alta problema , nustiu mai grava sau mai putin , in fine...
Insha Allah sa avem parte de copii credinciosi , cu frica in Allah Subhanahu w Ta'ala.
Iman3
05-27-2007, 09:13 PM
Salamu alaikum!
Doresc sa fac o precizare, eu in tot ceea ce am scris am facut referire la adulti...singura amintire a copiilor, cand am spus ca suntem raspunzatori pentru copiii nostrii a fost un indemn de a ne uita in propria ograda si in legatura cu ceilalti sa ne facem datoria sa infoemam sa spunem cum stau lucrurile caci de impus nu putem sa impunem nimanui nimic, credinta niciatat. Mie subiectul adus in discutie mi s-a parut de actualitate si deloc deplasat - de unde Alex ai inteles asta? Eu nu m-am referit la constangerea copiilor cu care sunt de acord in anumite limite. Eu am folosit aceasta tehnica si am pierdut pe toate planurile. Am ales calea comunicarii, a prieteniei si a exemplului, am inchis ochii poate la inceput de nou drum (caci cand am vazut tot ce am construit distrus a trebuit sa o iau de la capat) la unele lucruri, am preferat sa pierd mici batalii dar al hamdulillah am castigat razboiul. Nu vreau sa intru in detalii dar astazi pot sa spun in cunostiinta de cauza ca nu, nu sunt de acord cu constrangerea nici macar a copiilor, a adultilor...nicicum. Relatia cu Dumnezeu e atat de personala cum am mai spus si alta data incat e greu sa ii impui unui adult ceva in aceasta directie. Ma intorc sa spun ca islamul trebuie sa vina din inima, si atunci restul e firesc...vine de la sine.
Desi, repet, nu m-am referit la copii, pentru ca Maryam a intors oarecum discutia spre aceasta tema, imi permit sa amintesc mie imi primul rand si apoi tuturor celor care se ocupa intr-un fel sau altul de educarea copiilor ca este preferabil sa fim blanzi si iubitori cu copiii. Profetul (SALLALLAHU ALAYHI WASALLAM), i-a trimis instructiuni lui Mu-aadh (RADIYALLAHU ANHU) in Yemen sa fie bland si sa faca lucrurile usoare pentru oameni sa nu fie dur cu ei, subliniind ca a invata pe cineva este mai bine decat sa fii sever cu el.In alta versiune, “ educa-i si nu fii aspru cu ei, invata-i si nu si nu-i invrajbi” In alta veersiune, “educa-i si nu crea vrajba pentru ca un invatator e mai bun decat unul care e sever.”
Un copil poti sa il castigi cel mai bine cu blandete si delicatete. Nobilul Profet (SALLALLAHU ALAYHI WASALLAM) a tratat copii cu blandete si iubire.
Trebuie luata in considerare natura, personalitatea copilului inainte de a fi pedepsit.
Unii dintre copii pot fi corectati printr-o simpla incruntare, privire severa.
Altii au nevoie sa fie instruiti, in timp ce altii au nevoie sa le fie trasata o directie, impusa dar si aceasta cu blandete, intelegere.
Copilul trebuie pedepsit in concordanta cu gravitatea greselii. Excesul in severitate, poate duce la frica si trandavie. Pedeapsa sa fie ultima solutie. Citeam undeva xa cel care educa e ca si medicul care foloseste diferite metode pentru a trata boala. Boala e aceeasi , pacientii sunt diferiti, asha si cu copii trebuie luata in considerare personalitatea copilului in a alege o tehnica sau alta, sau pentru a alege modul de corectie cel mai potrivit.
Cred ca am schimbat mult cursul subiectului, cer scuze celor f interesati, si celor care administreaza topicelel...nu-i cu suparara daca mutati sau stergeti.
Si ca sa ma intorc la subiect cu o istorie reala.
O domnisoara muslim a solicitat intr-o zi unui medic musulman hymenoplastie. Medicul pus in dificultate a cerut parerea altora mai invatati. A fost sfatuit in unanimitate ca in cazul in care fata regreta, daca s-a pacalit asha cum se intampla cu multe tinere si nu a fost o fata usoara, si vrea sa inceapa o noua viata, trebuie ajutata, se poate naste o familie noua, fericita si aceasta fata poate va fi fericita si o mama buna.
Eu personal sunt de acord cu ideea ca odata cu pierderea virginitatii indiferent de islam sau nu, nu inseamna ca viata fetei s-a terminat dar nici sa fie minciuna si functie de situatie, viitorul sot sa stie, inca de la inceput. Ei vor hotari daca merg mai departe impreuna sau nu.
Oh, cred ca m-am lungit poate nepermis de mult.
Numai bine inshaAllah!
Iman3
05-27-2007, 09:17 PM
Aaisha, am postat in acelasi timp cred... mi-a placut tare mult ce ai scris.
maryam
05-28-2007, 12:46 AM
:D undeva e o eroare ...:999: :D
Scuze ca nu am sa stau sa explic cuvant cu cuvant ce am vrut sa spun, insa nu era vorba de o "redirectionare" a discutiei, ci o referire la ceea ce a spus Gabi:scenic:
Aysha, versetul acesta aplicat in tema de fata, poate fi fara doar si poate punctul culminant-solutia subiectului...cu conditia sa poata cineva stabili cu exactitate ce inseamna "cei buni/cele bune" si "cei rai/cele rele":D :D
hannen
05-31-2007, 10:05 AM
Salam aleikum
Fetelor ,ati scris foarte frumos!
Zicea cineva atunci cind sotul intreaba sotia daca inainte de casatorie a mai fost cu altcineva,ea sa taca,sau sa minta.Pai cum bre?El nu stie deja ce-a luat?:D
Iar daca ea a apelat la hymenoplastie,deja faptul ca o intreaba asta ...hm e cam ciudat.O fi auzit el ceva de prin alte parti:p
Ce se intimpla daca o fata muslima cade in pacat inainte de casatorie?Nu-i asa de greu de banuit,de curind in Irak(nici nu stiu daca comisese fapta) a fost omorita cu pietre.In palestina,gravida in 8 luni,idem.
Tot in palestina,fratele i-a taiat gitul doar pt. ca i-a zis cineva ca a vazut-o vorbind cu un baiat.Cel care a comis crima fiind dr.:(
Apropo de constringere.Uitati-va la Iran!Ce vedeti?
Si ce legi au,te-a violat trebuiesti omorita pt. ca ai intretinut relatii sexuale inainte de casatorie.Nu conteaza ca ai fost violata!!
Te-ai aparat de violatori si i-ai omorit printr-o minune,tot trebuie sa mori!Pedeapsa pt. crima,e moartea!Nu conteaza in ce context ai omorit
E caz real,doua tinere au fost atacate intr-un parc.Cea mare (nu stiu daca avea macar 16 ani) avea un cutit si l-a injunghiat pe unul din atacatori.A fost condamnata la moarte si executata!!!
Asta e constringerea !Aici duc legile timpite si nestiinta!
Allah sa ne fereasca!