View Full Version : Casatorie in Arabia Saudita
batool391
07-17-2007, 05:51 PM
In ultimul timp am intalnit multe surori care urmeaza sa se casatoreasca cu cetateni sauditi. Foarte multe dintre ele nu cunosc faptul ca ptr a te casatori in aceasta tara e necesara o permisiune de la guvernul saudit, fara aceasta casatoria neputandu/se incheia in Ro sau in alta tara. Postez textul de lege in care este stipulat acest lucru. Dragi surori va rog sa va informati inainte de a va aventura intr/o casatorie.
Article 6 of the Saudi intermarriage by-law states: “Any Saudi man/woman who desires to marry a non-Saudi woman/man must have acceptable character, nationality and religion, excluding people belonging to beliefs not approved by the Shariah” (Islamic law). Moreover a foreign national is prohibited from marrying a Saudi woman without the express permission of the Ministry for state.
batool391
07-17-2007, 05:54 PM
http://www.arabnews.com/?page=1§ion=0&article=93232&d=7&m=3&y=2007
Iris00
07-17-2007, 06:37 PM
Dar pentru casatoria cu un cetatean iordanian? Si unde e mai indicat sa se oficieze casatoria, in Romania sau in Iordania?
batool391
07-18-2007, 04:28 PM
Dar pentru casatoria cu un cetatean iordanian? Si unde e mai indicat sa se oficieze casatoria, in Romania sau in Iordania?
Draga Iris, cel mai bine dupa parerea mea e sa inchei casatoria in Romania, ptr ca intelegi atat procedura cat si limba. Date despre legislatia iordaniana le poti procura de la Ambasada Iordaniei din Ro sau de pe linkuri.
gabriela guettat
07-18-2007, 09:51 PM
Dragele mele,asha cum precizeaza shi sora Huda,pentru TOATE ESTE VALABIL!
GANDITI-VA DE CINCI ORI INAINTE DE A VA ANGAJA IN CASATORIILE UNDE VI SE PROMITE "MARE CU SAREA"!!!
In multe cazuri DRUMUL DE INTORCERE ESTE FOARTE DIFICIL SI COSTISITOR!
Allah subhanahu wa ta'ala sa va indrume pe calea cea buna inshallah!
AMEEN!
Iris00
07-19-2007, 02:51 PM
Este greu chiar daca se oficiaza la ambasada Romaniei din tara respectiva?
sekhmet
02-24-2008, 10:04 PM
si romania are regulile ei in privinta casatoriei intre un cetatean roman si unul strain, fie ca are loc aici sau in afara granitelor, indiferent de religie. pentru a afla mai multe va puteni informa de pe site-ul minsiterului afacerilor externe sectiunea vize si servicii consulare.
cu drag a dumneavoastra
Sekhmet
In multe cazuri DRUMUL DE INTORCERE ESTE FOARTE DIFICIL SI COSTISITOR!
asa este din pacate dragi surioare...incredere in Allah ta ala si ochii deschisi bine...inshaAllah sa fim pazite de tot raul si de grele incercari!
roxy9
11-11-2008, 10:01 AM
Draga Batool stiu ca acest post e din 2007 dar daca mai esti in contact cu surorile care vor sa se casatoreasca Arabia Saudita sau dintre voi care postati pe site sunteti intr o situatie similara ,mi as dori sa putem schimba cateva ideei si poate ati reusit sa va casatoriti ,,cat de greu a fost sa obtineti permisiunea ,care au fost pasii ..etc.
Imi doresc sa ma casatoresc cu un saudit si planuim sa aplicam pentru permisiune anul viitor doar ca as dori sa fiu informata sa stiu la ce sa ma astept ,mai ales ca in sitatiile astea din cate am inteles se pune problema banilor si fara 10.000 usd nu ai intrare macar,nu vorbesc limba araba si chiar daca as vorbi nu cred ca as avea sorti de izbanda avand in vedere ca femeiile nu prea sunt bagate in seama cand vine vorba de legalitati (din cate mi a spus viitorul meu sot ),ar fi multe de spus haide ti sa continuam topicul daca aveti mai multe informatii
Astept intrebarile ,adaugarile si sfaturile voastre
sara h
11-13-2008, 01:48 PM
Draga Batool stiu ca acest post e din 2007 dar daca mai esti in contact cu surorile care vor sa se casatoreasca Arabia Saudita sau dintre voi care postati pe site sunteti intr o situatie similara ,mi as dori sa putem schimba cateva ideei si poate ati reusit sa va casatoriti ,,cat de greu a fost sa obtineti permisiunea ,care au fost pasii ..etc.
Imi doresc sa ma casatoresc cu un saudit si planuim sa aplicam pentru permisiune anul viitor doar ca as dori sa fiu informata sa stiu la ce sa ma astept ,mai ales ca in sitatiile astea din cate am inteles se pune problema banilor si fara 10.000 usd nu ai intrare macar,nu vorbesc limba araba si chiar daca as vorbi nu cred ca as avea sorti de izbanda avand in vedere ca femeiile nu prea sunt bagate in seama cand vine vorba de legalitati (din cate mi a spus viitorul meu sot ),ar fi multe de spus haide ti sa continuam topicul daca aveti mai multe informatii
Astept intrebarile ,adaugarile si sfaturile voastre
Assalamo 3alikom ,
draga surioara daca vrei iti fac legatura cu o surioara maritata cu un saudit pentru a afla informatiile necesare inshallah.
roxy9
11-14-2008, 02:56 AM
dumnezeu sa te binecuvanteze sara pentru ca mi ai raspuns asa repede ,ar fii minunat sa pot vorbi cu cineva care a trecut printr o experienta similara insa nu stiu daca este permis sa mi las id-ul de mesenger aici o sa l las totusi si sper sa nu fie sters de admin (deoare ce nu pot trimite inca PM) lempika12 pe yahoo
Yumna
11-14-2008, 09:34 AM
roxy9,i-am dat id-ul tau unei prietene de-a mea care s-a casatorit acum 2 ani cu un saudit,iar de cateva luni a reusit si a plecat la sotul ei.Te va contacta ea,inshaalla.
sara h
11-14-2008, 11:10 AM
dumnezeu sa te binecuvanteze sara pentru ca mi ai raspuns asa repede ,ar fii minunat sa pot vorbi cu cineva care a trecut printr o experienta similara insa nu stiu daca este permis sa mi las id-ul de mesenger aici o sa l las totusi si sper sa nu fie sters de admin (deoare ce nu pot trimite inca PM) lempika12 pe yahoo
Salaam,
Ti-am trmis un mesaj pe privat cu acel id ,inshallah l-ai primit !
roxy9
11-15-2008, 03:28 PM
Sara am reusit sa vorbesc cu ea mersi mult chiar inainte de a primi Pm de la tine :) va multumesc tuturor surorilor care au incercat sa ma ajute si inca incearca sa ma puna in legatura cu alte surori si sa ma aduca mai aproape de adevaratele invataturi islamice (nu am imbratisat inca islamul dar pe zi ce trece incep sa simt cum ca asta este calea pe care trebuie s- o urmez)
Yumna iti multumesc si tie si astept sa vorbesc si cu prietena ta,spune mi te rog cum se numeste....??
Yumna
11-15-2008, 03:33 PM
Mariam Alexandra se numeste si e foarte tanara,are abia 17 ani.
roxy9
11-15-2008, 03:55 PM
m a adaugat deja doar ca nu am stiut ca este ea si cum nu am avut nici net pana acum o ora nu am reusit sa vorbim :) mersi :) >:D<
sara h
11-15-2008, 08:12 PM
Sara am reusit sa vorbesc cu ea mersi mult chiar inainte de a primi Pm de la tine :) va multumesc tuturor surorilor care au incercat sa ma ajute si inca incearca sa ma puna in legatura cu alte surori si sa ma aduca mai aproape de adevaratele invataturi islamice (nu am imbratisat inca islamul dar pe zi ce trece incep sa simt cum ca asta este calea pe care trebuie s- o urmez)
Yumna iti multumesc si tie si astept sa vorbesc si cu prietena ta,spune mi te rog cum se numeste....??
Cu placere Roxy9 ,mi-as fi dorit sa te fi putut ajuta mai mult inshalla...Fie ca Bunul Allah sa-ti arate calea cea dreapta si adevarata si odata convinsa de aceasta sa te tina pe calea credinciosilor Ameen
PS. Maryam alexandra:D:D mashallah o cunosc si eu este foarte de treaba , o buna surioara!