Log in

View Full Version : Afganistan, droguri, drogati si o lume animala

shama
08-05-2007, 06:36 PM
Am vazut ieri la CNN un documentar care m-a socat... nu ca nu as avea idee despre mizeria umana sau despre cat de jos poate sa decada o fiinta umana atunci cand pune un viciu stapanire pe ea... Macar la nivel teoretic, daca nu prin tangenta directa, cam stim cu totii ravagiile pe care le lasa in urma lor drogurile.
Asadar... Afganistanul de azi... cu mizeria cumplita si saracia generalizata, in care se intorc refugiatii de pe meleaguri straine. Se intorc sa traiasca in LIBERTATE.
...Intr-un gang, 2 frati alungati si renegati de propria lor familie. De ce? Pentru ca de mai bine de un an se drogheaza. Cu ce? Cu heroina. Injectabil. Si in direct... sau direct in fata operatorilor CNN, deci in plinii nostri ochi cam largiti de groaza.
Formidabil dom'le postul asta de televiziune, ce documentare reuseste sa scoata. Aflam si cat costa doza de heroina pe o zi in Afganistan: 45 de centi. USD. Nu stim daca fratii respectivi dispusesera ei insisi de aceste resurse sau isi facuse cineva "pomana" cu ei, dar cert este ca s-a nimerit la tzanc ca sa iasa reportajul cu pricina. In fine.
Fiecare frate are povestea lui de dragoste, de fapt cate doua: una esuata cu cate o eroina iraniana (cate o fatuca de care s-a indragostit fiecare si care, din diverse motive, le-a respins avansurile) si alta reusita cu heroina.
As fi vrut sa-i vedeti si voi: cu ochii pierduti, tragand cate un fum din cate o mahoarca, se plangeau ca drogurile le-au distrus viata. Ca nu se pot lasa de ele. Ca au ajuns niste epave, nu lucreaza nicaieri si locuiesc in locuri in care n-ar... dormi nici un caine.
...Schimbare de plan... tot Afganistan, tot mizerie... malul unui rau peste care trece un pod, in plin oras. La baza podului, marturiile unei iluzii de cateva clipe: gramezi de seringi infipte cu acele in toate directiile. Da, ati ghicit, seringi folosite de cei care se drogasera cu heroina. Pai cine sa le stranga, serviciul de salubritate? Nu, ca si el se bucura de libertatea de-a nu trece pe-acolo.
Si uite-asa, priveam acum la seringi peste seringi si la oamenii care treceau in treaba lor peste podul sub care zaceau acestea.
...Tot Afganistan... un medic, de data asta. In sfarsit, un om cult, o figura deschisa. Deschisa la figurat, ca la propriu era negru de neputinta si de o frustrare bine disimulata. "Asta este ceea ce a adus cu sine libertatea. "Inainte", Afganistanul era producator si exportator de heroina. Acum a devenit principalul consumator. Numarul consumatorilor de heroina s-a dublat fata de anul trecut." Cati sunt? Un milion. Un MILION de nenorociti dependenti de droguri, intr-o tara saraca si promiscua. La anul, poate doua... chiar, stie cineva ce populatie are Afganistanul?
...Stateam si ma minunam si eu, ca omul: ce inseamna sa distrugi o ordine prestabilita si sa lasi haosul sa se instaleze... Cat de usor este sa distrugi o mare parte a unui popor... Allah subhanahu wa ta'ala stie ce soarta-i asteapta pe toti oamenii aceia... si pe noi toti... Putem sa ne prefacem ca nu vedem mizeria din jur, mizeria morala, mai ales, dar ea nu va inceta sa existe. Umbra ei va fi tot timpul acolo, intr-un colt din micul nostru paradis terestru.
Off... nu ma mai uit la CNN... un timp.

ibadat
08-11-2007, 01:23 AM
pai ce ati vrea sa spuna cnn despre Afganistan? vorbe bune? nu se sti cat la suta este adevarat cand vedem vreun reportaj despre o tara araba...:mad:

florin
09-24-2007, 07:25 PM
100% din reportajele despre lumea islamica si despre conflictele din Orient,prezentate la "Marile Trusturi" de presa sunt fake sau create in scopuri propagandistice de manipulare a opiniei publice si de -----izare a islamului. Acesta este razboiul cel mai dur...Razboiul informatiei. Multi nu "cerceteaza" si de aceea s-a ajuns la toata aceasta ura...De aceea se confunda astazi terorismul cu islamul... :(((( Stie oare cineva ce este cu adevarat terorismul? Stie cineva oare cine a adus terorismul in orientul mijlociu si cine a comis primele atentate teroriste pe acele meleaguri(asta apropos de gruparile teroriste SHTERN,IRGUN TZWAI LEUMI,PALMAH...etc.- cautati pe net despre aceste miscari si veti vedea in ce eroare se afla opinia publica)??? A auzit cineva de atentatele de la Hotelul David sau de "Goldstein Massacre"??? Of DOAMNE.... Nu cred ca mi-ar ajunge 1000 de pagini pe acest forum ca sa expun macar o parte din ceea ce ma doare si ceea ce multi nu stiu despre "lucratura diavoleasca" impotriva Lumii Islamice. :(
Acesta este interesul OCcidentalilor. "DIVIDE ET IMPERA".Doresc cu orice pret sa distruga ADEVARUL! :((( Din pacate sunt foarte putini cei ce detin documentare -scrise sau video-ce prezinta adevarata realitate din Orient(Irak,Palestina,Afghanistan,etc) .Se urmareste indobitocirea populatiei globului,doar asa "marile puteri" isi vor putea duce la "bun-sfarsit" planurile financiare ....

Ar fi multe de discutat si de prezentat in sprijinul spuselor mele ,dar nu stiu daca acesta este locul sau timpul potrivit. Nu stiu daca cei de aici sunt pregatiti sa VADA suferinta fratilor lor si ADEVARUL(mai ales ca majoritatea observ ca sunt doamne/domnisoare aici)!

Exemplu:
** Cei ce contribuie la genul reportajelor de care se amintea mai sus(de la CNN) :

""May 30, 2007Don't be an anti Semite follow the Jewish program you must conform support AIPAC and Zionism Jews are your friend and best ally follow the program watch TV and learn Jews don't spin anything in the media conspiracy theories are for idiots don't be stupid follow the program there is no mind control you are smarter than that no one controls you you are patriotic protect your country fight the Muslim terrorists didn't you see it on every channel on TV and in every newspaper so it must be true.

Jew - CBS - Paley
Jew - NBC - Jeff -(rey) Zucker
Jew - ABC - Stuart Bloomberg and George W. Bodenheimer
Jew - ABC news - David Westin
Jew - CNN - Gerald Levin
Jew - FOX - Gail Berman
Jew - MBS - Ronnessen
Jew - Daily News - Maxwell, real name HOCH
Jew - US News - Zuckerman
Jew - New York Times - Sulzberger
Jew - Reuters - (All report from the world is from this jewish org.)
Jew - BBC, Sunday News - Michael Ian Grade and Murdoch empire ""

Cine nu crede spusele mele (din toata aceasta postare) ii pot argumenta cu dovezi video si nu numai!

hannen
10-11-2007, 03:16 PM
Salam aleikum!
Florin,eu sunt foarte interesata si "pregatita" sa aflu adevarul!!
sunt intru totul de acord cu ceea ce ai zis si ca sa putem vorbi lumii despre aceste minciuni trebuie sa fim informati!
Daca ai timp poti sa mai scrii cite putin.