PDA

View Full Version : "Oamenii normali"

salema81
08-10-2007, 11:17 PM
Vorbeam azi cu o amica de-a mea, nu am mai vazut-o de ceva timp....
Pentru ca imi doresc islamul, am trecut prin multe, am suferit mult si atunci ca si acum nu am gasit o cale.. dar nu e asta important.
Nu indraznesc sa vorbesc cu oricine despre islam sau despre sufletul meu, pentru ca nu mai suport sa fiu judecata.
Din discutie in discutie iam povestit cate ceva si despre islam si despre dorinta mea, raspunsul ei a sunat cam asa:

"Fata ar trebui sa te comporti si sa traiesti ca un om normal...."

Acum vine si intrebarea mea:

Dar ce fac oamenii normali?

Cum se comporta ei si care este limita dintre normalitate si anormalitate?

Eu sunt destul de debusolata va rog sa ma ajutati voi....

iman99
08-11-2007, 12:21 AM
Asalamu aleikom w rahmatullah

Masha Allah draga surioara Allah sa te calauzeasca in continuare..esti pe drumul CEL BUN....a oamenilor normali..
Sa nu te mai supere cuvintele celor din jurul tau..trebuie sa te mobilizezi ca vei avea multe de infruntat de acum in colo.Allah sa -ti faca drumul f usor,dar fiind faptul ca traiesti printre crestini si alte religii...nu ai cum sa eviti intrebarile lor...Allah sa-ti dea rabdare si stiinta sa faci fata.
Fi fericita si cand vrbesti cu ei...gandeste-te ca rasplata este de partea ta,,,adevarul este de partea ta..Allah este cu tine amen

Adira
08-11-2007, 02:06 AM
draga salema81
asa sunt oamenii. incearca sa fii mai indiferenta si sa nu pui la suflet. e un lucru bun ca nu iti deschizi sufletul in fata oricui. si cand o faci sa fii sigura ca ai ales persoana potrivita desi e greu sa fii sigur de asta.
traim intr-o lume in care esti judecat si daca iei totul in seama nu ajungi nicaieri. nu faci decat sa te lasi ranita de rautatea celor din jur. invata sa-ti aperi sufletul de rautatea celorlalti . asa e viata.
si uneori rautatea nu e intentionata, unii nu inteleg, nu sunt capabili sa inteleaga....

hai numai pune la suflet, ca nu merita......:give_rose:

maryam
08-11-2007, 05:09 AM
Stiu ca mesajul meu nu va aduce lumina in sufletul tau desi as dori asa cum mi-as dori sa o faca si poate o sa ti-se para cam dura concluzia la care am ajuns...dar chiar si prezumand ca gresesc...tot am sa-ti spun.

Nu este poveste ca astazi normalul are cu totul alte coordonate fata de acel normal pe care Bunul ALLAH l-a lasat si l-a dictat pentru omeniresi cu care a inzestrat omul de la Adam si pana la ultimul.
Normale sunt legile naturii, normala este si functionarea organismului, normale sunt ziua si noaptea, rasaritul si apusul...si atunci cand la nivel cosmic, terestru, general sau particular intervin schimbari, perturbari, anomalii si...anormalitati fii sigura ca sunt semne ale iesirii, indepartarii de normal, lucruri care in final pot fi considerate chiar semne majore ale zilei de apoi, ale unui sfarsit prevestit, iminent...poate. ALLAH stie!
Prietena ta este desigur din puctul ei de vedere o tipa normala si adunand inca 10 persoane care o cunosc vor spune fara sa clipeasca, toti ca este perfect normala.
Nu o cunosc si chiar cunoscand-o mi-as asuma un rau prea mare
dandu-mi cu parerea despre ea...dar as vrea sa te intreb cu cine seamana ea?
Definind-o, ce model de femeie ai putea sa iti conturezi?
Este ca Fecioara Maria? Traieste ca ea, se imbraca ca ea? Gandeste si se roaga ca ea? Este ca femeile model despre care se pomeneste in Biblie sau in Coran?

Raspunsul este previzibil...as vrea doar sa meditezi o clipa la asta...normalitatea de acum este o anormalitate a naturaletii si a modului perfect in care ne-a creat ALLAH.

Este un subiect destul de amplu si de dificil de abordat.
Toti ne-am saturat sa fim permanent monitorizati, judecati cum spui tu...si mai ales catalogati. Nu e usor. Nu e usor sa fii "altfel" in lumea ta,nu e usor sa fii nici inteles, nici asimilat, nici acceptat...
Dar fiecare om inzestrat cu ratiune, cu discernamant ajunge la un moment dat ca la o rascruce de drumuri, sa-si puna intrebari, sa caute sa afle...sa isi creeze o lista de prioritati si de ce nu sa vada cat de normal este , cat de normala ii este existenta.

Este dificil de pus totul in balanta, mai ales cand in partea cealalta a "cantarului" nu gasesti "greutatea" potrivita...stii este ca atunci cand mergeam in copilarie la piata si vanzatorul de la legume/fructe tot punea ba o greutate...ba alta, pana nimerea sa-ti spuna exact cat ai de plata.:p

Inshaa ALLAH sa te ajute Bunul ALLAH si sa te calauzeasca sa gasesti cu Voia Lui normalul intr-o lume, indiscutabil...anormala.

gabriela guettat
08-11-2007, 03:02 PM
"Dar ce fac oamenii normali?

Cum se comporta ei si care este limita dintre normalitate si anormalitate?"

Draga mea,acolo unde tu traieshti acum "ACELA E NORMALUL",pentru a fii intzeleasa ca NORMALUL ESTE DE FAPT:"A FII ACOPERITA",A DA IUBIREA FARA SA ASHTEPTZI,O RASPLTA,A FII CURAT SHI SIMPLU CU FRICA DE ZIUA CAND VEI RASPUNDE DE TOT CEEA CE FACI!

Concluzia draga mea,TREBUIE sa invetzi ca tot ce ANORMAL e NORMAL.Inavtzam asha "anormale" cum suntem considerate, sa traim printre cei NORMALI.

ALLAH subhanahu wa ta'ala sa ne binecuvanteze shi sa ne tzina inshallah pe drumul care merge spre EL!

Anna
08-11-2007, 04:35 PM
Vorbeam azi cu o amica de-a mea, nu am mai vazut-o de ceva timp....
Pentru ca imi doresc islamul, am trecut prin multe, am suferit mult si atunci ca si acum nu am gasit o cale.. dar nu e asta important.
Nu indraznesc sa vorbesc cu oricine despre islam sau despre sufletul meu, pentru ca nu mai suport sa fiu judecata.
Din discutie in discutie iam povestit cate ceva si despre islam si despre dorinta mea, raspunsul ei a sunat cam asa:

"Fata ar trebui sa te comporti si sa traiesti ca un om normal...."

Acum vine si intrebarea mea:

Dar ce fac oamenii normali?

Cum se comporta ei si care este limita dintre normalitate si anormalitate?

Eu sunt destul de debusolata va rog sa ma ajutati voi....

normalitatea este o chestiune relativa si fiecare individ o interpreteaza in felul sau. pentru tine normalitatea inseamna un lucru pentru prietena ta este altceva.
ea probabil a facut referire la intrarea in tiparul impus de societate pentru a fi acceptata, si asta inseamna sa ai un anumit statut, sa fi imbracata intr-un anumit fel, sa gandesti intr-un anumit fel, sa detii anumite lucruri cat mai moderne chiar si un telefon mobil te poate scoate din tiparul impus pentru ca nu are nush ce functii. Si atunci unde e libertatea individului? Libertatea de alegere si satisfacere a propriului suflet si linistii sufletesti? In fond asta conteaza nu? Seara cand punem capul pe perina si facem balanta zilei trecute sa ne simtim multumiti si linistiti. Cat despre faptul ca vei fi judecata, Allah iti va da putere sa infrunti totul. si oricum societatea este in asa fel formata incat oricum vei fi judecata, pentru ca te-ai maritata cu cutarescu, pentru ca ai facut cutare alegere, dar ce conteaza e sa lasi in spate totul pentru ca u nu traiesti pentru cei din jur, u nu cauti multumirea si aprobarea celor din jur. u esti u si esti deosbita. este nevoie de o personalitate puternica sa cauti adevarul si mai ales cand l-ai gasit sa il urmezi asa ca eu sunt convinsa ca vei reusi sa mergi mai departe fara a fi afectata si mai ales doborata de o asemenea societate.
Mi-am pierdut multe prietene prin convertirea mea, dar am castigat multumirea lui Allah si nu am nevoie de nimic in plus. Mi-a fost tare greu cand am iesit cu hijab pe strada si oameni se uitau, unii radeau, unii comentau etc, dar acum subhanAllah pe mare parte dintre ei nici nu ii mai observ si nu ma mai deranjeaza. Asa ma "holbam" si eu inainte de islam si la fel nici eu nu puteam intelege si fie ca Allah sa se deschida piepturile spre calea Lui cea dreapta. Allah sa fie alaturi de tine si sa iti linisteasca sufletul.

Sarah_Nour
08-11-2007, 09:22 PM
Cum au mentionat fiecare dintre surorile noastre pana acum, nu trebuie sa-ti faci probleme, inarmeaza-te cu rabdare si multa credinta, de acum inainte vei intalni n+10000000..... de situatii pe care trebuie sa le infrunti,ignori sau sa faci fata inshaAllah fie ca Allah sa iti dea putere si cu siguranta le vei considera la un moment dat insignifiante, sunt incercari dar forta si puterea nu este de cat cu Allah!

ally
08-11-2007, 11:07 PM
Assalemo aleikwm
Pana la urma mi-am facut si eu curaj sa postez.Sunt muslima de 7 saptamani si in momentul acesta ma confrunt cu situatii asemanatoare.Mi-am pierdut asa zisi prieteni care nu faceau altceva decat sa ma judece si sa incerce sa ma trezeasca cica la realitate.Si chiar o parte dintre ei au vbt foarte urat despre Islam.La inceput ma enervam extrem de tare ca imi stricau ziua si plangeam si ma rugam sa-i lumineze Allah.Si pana la urma mi-am gasit refugiul in Coranul Sfant fara de care nu as fi cunoscut drumul drept niciodata.Tot timpul cand am o nelamurire Allah ma ajuta sa descopar solutia.Chiar simt ca e o minune.Ce rost mai are sa ma consum pt nishte oameni care nu ma vor intelege niciodata ce rost mai are o falsa prietenie????Cand faceam greseli si ma plangeam toti ma intelegeau.Probabil erau multumiti in subconstientul lor si se considerau superiori.Dar acum cand vad ca m-am schimbat in bine deja asta ii intriga si probabil nu isi dau seama inca dar probabil si ei si-ar dori sa fie la fel.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.:( Imi cer scuze pt stangacie in exprimare:o dar e pt prima daca cand postez pe un forum.
Vreau sa va multumesc din tot sufletul ca sunteti atat de minunati,Allah sa va binecuvanteze si chiar va simt pe toti prieteni chiar daca nu v-am cunoscut niciodata.Stiu ca voi o ma intelegeti tot timpul si pe viitor am sa apelez la sfaturile voastre

ummraschid
08-12-2007, 12:56 AM
Assalemo aleikwm
Pana la urma mi-am facut si eu curaj sa postez.Sunt muslima de 7 saptamani si in momentul acesta ma confrunt cu situatii asemanatoare.Mi-am pierdut asa zisi prieteni care nu faceau altceva decat sa ma judece si sa incerce sa ma trezeasca cica la realitate.Si chiar o parte dintre ei au vbt foarte urat despre Islam.La inceput ma enervam extrem de tare ca imi stricau ziua si plangeam si ma rugam sa-i lumineze Allah.Si pana la urma mi-am gasit refugiul in Coranul Sfant fara de care nu as fi cunoscut drumul drept niciodata.Tot timpul cand am o nelamurire Allah ma ajuta sa descopar solutia.Chiar simt ca e o minune.Ce rost mai are sa ma consum pt nishte oameni care nu ma vor intelege niciodata ce rost mai are o falsa prietenie????Cand faceam greseli si ma plangeam toti ma intelegeau.Probabil erau multumiti in subconstientul lor si se considerau superiori.Dar acum cand vad ca m-am schimbat in bine deja asta ii intriga si probabil nu isi dau seama inca dar probabil si ei si-ar dori sa fie la fel.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.:( Imi cer scuze pt stangacie in exprimare:o dar e pt prima daca cand postez pe un forum.
Vreau sa va multumesc din tot sufletul ca sunteti atat de minunati,Allah sa va binecuvanteze si chiar va simt pe toti prieteni chiar daca nu v-am cunoscut niciodata.Stiu ca voi o ma intelegeti tot timpul si pe viitor am sa apelez la sfaturile voastre

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...Bine ai venit in mijlocul nostru si Bine te-am regasit in Islam, ally, draga surioara!...

http://i19.photobucket.com/albums/b193/ummraschid/MD-5Whead.gif

...fie ca Allah subhanahuwa ta'ala sa te te pastreze mereu cu inima la fel de curata si plina de evlavie si sa-ti pastreze mereu pashii pe calea cea dreapta, amin!

...cat despre prietenii tai, inshaAllah, sa te rogi pentru ei, pentru ca Allah ta'ala sa le deschida si lor inimile si sa poata intzelege adevarul...chiar atunci cand te supara cuvintele lor, arata-te intzelegatoare cu ei, caci alhamdulillah, noi am aflat ceea ce ei nu cunosc... noi am gasit, alhamdulillah, ceea ce ei cauta inca... si fie ca Allah ta'ala sa nu ne lase sa uitam niciodata darul nepretzuit al Milostivirii Sale asupra noastra!...
http://i19.photobucket.com/albums/b193/ummraschid/amen.gif

Anna
08-12-2007, 02:22 AM
Assalemo aleikwm
al salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
ma bucur mult ca esti sora mea musulmana si ca ti-ai facut curaj sa postezi si sa vorbesti despre trairile tale, tot ce pot sa iti spun e sa fi puternica. Toate sau cel putin o mare parte din noi am suferit din cauza ca vechi prieteni s-au schimbat brusc fata de noi si de alegerea noastra religioasa. Modul in care ne-am schimbat si am evoluat a fost pentru ei "o lovitura" din pacate deoarece pe zi ce trecea isi pierdeau argumentele. Dar noi sa fim sanatoase si mai ales credincioase:d ca doar asta conteaza nu?
Ally suntem alaturi de tine, si inshAllah sa te putem ajuta. E mai greu la inceput te izbesti de toate deodata dar cu timpul vor disparea inshAllah.
Fie ca Allah sa iti usureaze aceste poveri si sa iti linisteasca sufletul si viata.

Latifah
08-12-2007, 02:36 AM
As-salam aleykum wa rahmetullah wa berekeatuh

"Traieste si tu ca un om normal!! de ce vrei tot timpul sa fii diferita? asa iti place tie, sa fi altfel decat ceilalti, sa iesi in evidenta, parca tie nu iti placea asta. Si acum faci tocmai asa. De ce? Fata, trezeste-te!! fii si tu normala!!"

Si acum imi suna cuvintele mamei, nici nu am hijab, nici nu stie lumea ca sunt musulmana, dar sunt mai tacuta. Se vede ca avem o 'problema'. Si mama si cei care stiu imi zic: "du-te si tu la discoteca, in club, aranjeaza-te, ca doar esti tanara, si e Normal ca la varsta asta sa pui o fusta scurta, ca doar acum cand ai 20 de ani nu la batranete. O sa vrei atunci si nu o sa mai poti. Si daca bei putin ce? un pahar nu face rau. Si Isus a zis ca bei si tu, nici o picatura. Dar vinul rosu este sanatos. E Normal ca te duci undeva si sa bei. Adica tu nu o sa mai bei niciodata. Nu o sa dai noroc? Pai tu iti dai seama cum o sa se uite lumea la tine? nu poti sa te duci nicaieri, la o petrecere, ca un om Normal. Si nu o sa te culci cu nimeni panala casatorie? vai dar acum cat esti tanara. Pe urma o sa vrei si deja o sa fie prea tarziu. E Normal Acum, fata , trezeste-te! nu te mai gandi la nemurirea sufletului ca nu te ajuta cu nimic. Traieste acum, ca trece viata pe langa tine si tu o sa ramai singura. O sa pierzi prietenii, familia, doar ii tradezi nu? si pentru ce? Islam? cea mai rea dintre optiuni! vai. Adica tu nu o sa te casatoresti la biserica?! ooo, tu vrei la moschee, pai aia e casatorie, nici nu e valida. Ca sa nu mai vorbim ca intorci spatele lui Isus si nu vei mai fi mantuita. Vei suferi o vesnicie.

De ce nu traiesti si tu Normal??? "

Ce pot sa mai zic? cam asta mi se spune mie in repetate randuri. Sa nu uit, prietena mea im spune ca e Normal sa arati bine, sa ai o cariera, sa ai bani, sa il poti da oricand afara pe sot, sa stai in casa ta.

Ok am lamurit normalul Romaniei de Azi. Dar care era normalul de acum 16 ani? 30, 100, 200?

Ganditi-va la Normalul tarilor islamice. Hai sa nu fiu subiectiva. La normalul tarilor africane, sau nordice, normalul triburilor. Veti spune, pai ca treaba am eu cu ei, ei nu stiu adevarul, fiecare loc cu obieciurile lui. asta vorbind de Normalul taiatului si mancatului porcului de sarbatori...sa mentionez ca Vechiul Testament interzice porcul?! si totusi romanii il hapaie de zor. Mi-e nu mi-a placut niciodata mancarea de sarbatori, grasa, cu carne multa, carnati, siorici tarat prin mizerie...urat.

Ok, dar normalul vest european? mda, or fi ei crestini, dar parca parca e putin diferit nu? cel putin tarile nordice au alte standarde. Deja normalul romanesc nu se mai potriveste in peisaj.

Poate ca am aberat pentru unii, sper ca m-am facut inteleasa pentru cativa macar. Dar deja ma gandesc la mine ca si nemusulmana, inainte de a fi aflat despre islam. Oricum eu eram ori mai retrasa, ori poate gandeam altfel, vorba aceea, ma gandeam la 'nemurirea sufletului', nu am putut sa fiu un copil rau, sa ranesc pe cineva. Deja ieseam din peisajul cotidian. Dar chiar si persoanele avand profilul comun al perosnalitatii difera prin gandire, educatie, traditii obiceiuri. Si ce e Normal pentru maramureseni este normal pentru dogrogeni.

Si va intreb: se poate defini normalitatea?

Da iesim din tiparele normalitatii de aici, dar fiecare este Liber sa se exprime. Ceea ce simtim cu inima este mai presus de ce spune lumea.

Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit toata postarea mea si sper ca am linistit pe cativa dintre voi.

ummraschid
08-12-2007, 03:07 PM
:006:

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...mashaAllah, tuturor surioarelor care au raspuns deja la acest thread... fie ca Allah ta'ala sa va rasplateasca cu Jannatul Firdaws pentru tot ceea ce facetzi fi sabilillah...

...inshaAllah, sa aduca si aceste cuvinte cat de putzina alinare si intzelegere ... parerea mea este ca...

...in primul rand...

normal=natural

...iar naturala este NUMAI starea de "fitrah"... starea de puritate sufleteasca si "religioasa" in care ne nastem cu totii!...

...insa, ce face sheitaan cu noi, in lipsa credintei, a invatarii religiei adevarate si a urmarii poruncilor Creatorului nostru?...

...sheitaan ne amageste, facand "din rau, bine", insa doar in ochii nostrii...caci el stie ce face, ne indeamna la rau, si va incerca sa se dezvinovateasca in Ziua Judecatii...
insa el nu ne poate obliga sa facem pacate, alegerea este a noastra...

"Ii voi duce intru ratacire, le voi da sperante desarte, le voi porunci si ei vor taia urechile dobitoacelor si le voi porunci sa schimbe creatia lui Allah." (Surat An-Nisa:119)

... normal=natural...

... in natura omului nu sta animalismul, caci Allah subhanahu wa ta'ala ne-a creat deasupra tuturor fapturilor, ne-a facut stapani asupra acestui Pamant, ne-a facut "un inlocuitor", un rege al acestuia, ne-a incredintzat bogatiile si stiinta si ne-a inzestrat cu RATIUNE... cu capacitatea de a cugeta, de a deosebi raul de bine...

...Allah ta'ala ne-a creat pentru a-I sluji Lui, a-L adora doar pe El, subhanahu wa ta'ala, si ne-a aratat in acest fel, modul in care vom fi capabili sa ramanem
NORMALI ...

... sa lasam la o parte "moda" fiecarui timp ... "moda" pe care
majoritatea o urmeaza si la care cauta sa se adapteze , chiar cu pretzul pierderii propriului echilbru, fizic si psihic...

...sa privim in jurul nostru, mai departe de coltzul strazii, in lumea larga...oriunde privesti, numai suferintza...
oare de ce?

... pentru ca fiecare isi creeaza un "normal" al lui, chiar daca acesta contravine, de multe ori, naturii noastre umane!...

...am vazut de curand un film...Blood Diamond...
doar un film...inspirat din realitate...
si m-am intrebat... CE sau CINE poate face dintr-un om, o fiara... cum poate suporta o inima omeneasca atata ferocitate... si nu ma refer la victime ...
oare acei oameni se gandesc, fie si macar o clipa, la Cel care i-a creat?... la scopul lor pe acest pamant, la pedeapsa dupa moarte?... sheitaan se joaca cu noi, dupa placul sau, in lipsa credintzei, caci ea ne este scut!...

...astfel ca, draga surioara, inshaAllah, nu-ti face griji...
...atata timp cat ne tinem strans de religia lui Allah ta'ala, de Cuvantul Sau in Sfantul Qur'an, de Sunna Profetului *salat* , nimeni si nimic nu ne poate face rau, caci se face doar Voia Sa...
...iar ajutor impotriva lui sheitaan si impotriva oamenilor, aflam la Allah ta'ala, insa ajutor impotriva Maniei Sale, subhanahu wa ta'ala, nu vom afla nicaieri!

...inshaAllah...
...sa ne rugam pentru semenii nostri, familii , prieteni si cunoscuti, inainte ca ingerul mortzii sa-i ajunga si sa fie prea tarziu....

...sa ne rugam ca Allah ta'ala sa le inlesneasca aflarea adevarului... inshaAllah,

amin!...

:002:

daniela_muslimah
08-21-2007, 02:04 PM
:salam:

Ally, ti-am mutat postarea la sectiunea "Islam", intr-un nou thread: "Despre post si Ramadhan".
Daca ai intrebari in legatura cu luna Ramadhan poti posta acolo Insha'a Allah :) .

gasesti threadul la urmatorul link:

http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=2040 (http://www.rasarit.com/vb/showthread.php?t=2040)

---

Salema, Ally si Saliha... fruntea sus si nu fiti mahnite...
Allah sa va intareasca inimile si sa va faca rabdatoare
si pentru tot ceea ce indurati sa va daruiasca o rasplata Frumoasa::

ameen

si oricand, nu uitati ca suntem aici una pentru cealalta, surori in Islam; ca se ne incurajam si sa ne intr-ajutoram una pe cealalta in tot ceea ce este mai bine...

:give_rose: