PDA

View Full Version : Te-ai casatori cu ... ?

suleiman
03-19-2008, 11:12 PM
M-am gandit sa incep o serie de discutii despre unele probleme care exista in viata de zi cu zi .

Prima tema este despre casatoria cu un partener care nu a fost tocmai "fidel" inainte de casatorie .

Avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt de sex feminin intrebarea mea este asa :

Te-ai casatori cu un barbat care iti recunoaste dragostea lui pentru tine si in acelasi timp iti spune ca el a avut o relatie ne-permisa cu o alta / mai multe femei inaintea ta .

Cum ai proceda ?!

-------------

Aici nu vreau parerile Islamului ca le stiu , eu vreau parerile personale ale fiecaruia dintre voi .

genan
03-19-2008, 11:33 PM
DA
sigur ca as accepta. insa in niste circumstante, si anume:
- daca atunci, de 1-2 3- n ori a facut ce i-a trecut prin cap, de "acum" in colo sa NU se mai intample asa ceva....
- intr-adevar sa se skimbe

plec de la premiza ca nimeni nu e prefect, , si atata timp cat allah ne iarta oricat, cine sunt eu sa nu accept regretele despre trecutl unuia? toti avem pacate, mai mari sau mai mici, dar nu noi suntem cei care tre sa cantarim pacatele, ci numai allah... el o s ail judece mai tarziu, nu eu.

deci, ca si concluzie, atata timp cat vad cu okii mei ca omul regreta si se skimba (evident in bine) , da, as accepta.

Hayat
03-19-2008, 11:56 PM
M-am gandit sa incep o serie de discutii despre unele probleme care exista in viata de zi cu zi .

Prima tema este despre casatoria cu un partener care nu a fost tocmai "fidel" inainte de casatorie .

Avand in vedere ca majoritatea membrilor sunt de sex feminin intrebarea mea este asa :

Te-ai casatori cu un barbat care iti recunoaste dragostea lui pentru tine si in acelasi timp iti spune ca el a avut o relatie ne-permisa cu o alta / mai multe femei inaintea ta .

Cum ai proceda ?!

-------------

Aici nu vreau parerile Islamului ca le stiu , eu vreau parerile personale ale fiecaruia dintre voi .

da,...cum sa procedez,,,pur si simplu asta as face...

Anamaria
03-20-2008, 02:06 AM
:salam:

Mi sa pus aceasta intrebare de care un barbat musulman in situate, dar o situatie extrem de delicata, un barbat musulman, nascut si crescut in Islam, a ajuns la varsta adolescentei si a cazut prada tuturor relelor acestei lumi ( realtii premaritale, alcool, dorguri, etc.). Islamul nu mai exista in viata lui din nefericire. Fiind eu insami "noua" in Islam nu am prea stiu cum sa-l sfatuiesc din punct de vedere islamic, dar mi-am luat libertatea de ai spune sa renuntie in primul rand la relatiile premaritale si sa isi caute o buna musulmana sa se casatoreasca. Cu vocea tremuranda ma intrebat ce femeie crezi ca s-ar uita la mine" si apoi a pus o intrebare: " tu te-ai casatori cu mine?". Raspunsul meu a venit prompt, DA, a fost foarte surprins si mi-a spus: "ei o spui doar sa nu ma simt prost", am spus nu o spun pentru ca daca eu m-as casatori cu tine as face tot posibilul sa te scot din viata pe care o duci si sa te aduc la linea de plutire, stiu ca Allah SWT m-ar ajuta, inshAllah.
Acest om nu crede nici pana in ziua de azi in raspunsul meu :). Deoarece el crede ca pentru oamenii ca el nu exista salvare, eu nu cred lucrul asta si tocmai de aceea cred ca toata lumea merita o a doua sansa, inshaAllah.

gabriela guettat
03-20-2008, 09:30 AM

Este o decizie care nu se prinde ushor.FIECARE OM ARE DREPTUL LA O ADOUA SHANSA.
Shi totushi, schimbarile multora dintre cei cu un ``trecut aprins``,au fost radicale.

Despre mine daca ash lua decizia sa ma castoresc cu astfel de om,sincer mi ar fii greu.
M-ash gandi shi ash analiza foarte bine inainte sa iau aceasta decizie.

Allah subhanahu iahdina!

Rafa'
03-20-2008, 11:50 AM
Assalamu aleykum

La fel ca surorile care au exprimat inaintea mea consider ca nu sunt eu in masura sa cantaresc faptele respectivului barbat...o va face Bunul Allah la momentul oportun.

Ca sa pot accepta un barbat care a avut relaltii premaritale, a consumat alcool sau dorguri, etc ...in primul rand ar trebui sa il iubesc suficient de mult, apoi la momentul respectiv sa fi incetat sa mai faca acele lucruri iar in al treilea rand sa fie sanatos din punct de vedere fizic...adica sa nu fi ramas cu sechele in urma a ceea ce el a facut. Inca ceva...nu m-as casatori niciodata cu un barbat care a luat droguri...dar NICIODATA.

maryam
03-20-2008, 03:40 PM
Cred ca fiecare om are dreptul la a doua sau la a "N"-a sansa, daca ALLAH ii da acest drept.
Eu spun alhamdulillah ca mi-a dat o sansa si m-a scos dintr-un trup viu desi eram moarta si fara sa-I cer mi-a ordonat viata intr-un sens inimaginabil.
As putea oare sa judec (cantaresc, etichetez....) din aceasta pozitie un om???

Ca sa raspund strict la intrebare, as merge pana in panzele albe sustinand cele expuse de AyshaA:give_rose:...
Mai interesant ar fi, insa, ce raspuns ai primi la o astfel de intrebare intr-o grupare majoritar masculina:p.

ommuhee
03-20-2008, 04:16 PM
Mia placut ce a spus maryam, si dupa mine cred daca as fi avut o asa situati cred ca nu las judeca pe acel om, chiar sint dispusa sa nu privesc in ura ci doar cum se afiseaza acea pesoana acum.
Intradevar multi gresim dar daca Allah iarta, noi cine sintem sa nui eratam? eu cred cind doi oameni se iubes nu e bine sa rascoleasca trecutul sint in viata urcusuri si coborisuri si trebuie sa-i dam o mina de ajutor acelui care a cazut.

Rafa'
03-20-2008, 05:34 PM
Cred ca fiecare om are dreptul la a doua sau la a "N"-a sansa, daca ALLAH ii da acest drept.
Eu spun alhamdulillah ca mi-a dat o sansa si m-a scos dintr-un trup viu desi eram moarta si fara sa-I cer mi-a ordonat viata intr-un sens inimaginabil.
As putea oare sa judec (cantaresc, etichetez....) din aceasta pozitie un om???

Ca sa raspund strict la intrebare, as merge pana in panzele albe sustinand cele expuse de AyshaA:give_rose:...
Mai interesant ar fi, insa, ce raspuns ai primi la o astfel de intrebare intr-o grupare majoritar masculina:p.

Cred ca si eu as fi curioasa:D
Poate ca va indrazni cineva dintre cei care sunt aici sa ne spuna parerea lor.

batool391
03-21-2008, 05:03 PM
Da cred ca as accepta o astfel de casatorie dar nu fara a pune cateva conditii si nu fara o discutie prealabila inainte de casatorie. In primul rand as scrie in contractul de casatorie ca reintoarcerea la vechiul lui stil de viata inseamna automat divort. Importante ar fi varsta si motivele care l/au condus la astfel de atitudini dar si daca constientizeaza ca tot ceea ce facea inainte e un pacat. As prefera un om care nu s/a confruntat cu astfel de vicii. In realitate nu exista garantii ca nivelul de religiozitate al cuiva se va mentine vesnic la acelasi nivel. Am o intrebare ptr barbati ,, ati accepta sa va casatoriti cu o fata cu trecut?,, Daca tot am inceput sa discutam despre aceste lucruri haideti sa discutam ambele situatii.

sara
03-22-2008, 01:53 AM

Trecutul a murit , viitorul inca nu sa nascut , avem numai clipa prezenta .
De ce sa ne intoarcem in trecut { sa dezgropam mortii , cum este o vb romaneasca } , atat timp cat sa potolit si nu se mai uita in ograda vecinului :D
In contract cred ca as mentiona o clauza , vb Hudei , reintoarcerea la vechiul lui stil de viata inseamna automat divort si copiii ar ramane cu mine :D

P.S. Asteptam raspuns si din partea opusa :D

raluca
03-22-2008, 04:34 PM
Relatiile anterioare nu conteaza...atata timp cat nu continua pe parcursul casniciei si in timpul relatiei mele cu el, chiar nu m-ar interesa, nu i-as spune sa-mi dea raportul...sa-mi povesteasca de fiecare...e pierdere de vreme..ce a fost, a fost, atata timp cat femeile nu sunt un viciu pentru el, nu sunt in pericol. Nu as face niciun contract in acest sens, ci doar o intelegere verbala...bazata pe sinceritate...referitoare la relatiile extramaritale, in rest libertate deplina in a lua decizii. Totusi am principii, pretentii, si sunt de parere ca nu poti iubi 2 oameni in acelasi timp, iar daca nu e iubire ci altceva..atunci suspectez persoana de superficialitate, slabiciune, lipsa de constiinta, inteligenta pana la urma. Refuz sa cred ca suntem instinctuali, ca doar avem judecata, nu?

suleiman
03-22-2008, 11:22 PM
Assalamu alaikom .

1 - Daca femeia nu este musulmana si a avut trecut nu m-a casatoresc cu ea .
2 - Daca era musulmana cu trecut si cand a trecut la Islam nu a mai pacatuit , atunci Islamul curata tot ce a fost inainte si m-as gandi daca vreau sa ma casatoresc cu ea .
3 - Daca e musulmanca cu trecut nu m-as casatori cu ea .

maryam
03-23-2008, 01:27 AM
Assalamu alaikom .

1 - Daca femeia nu este musulmana si a avut trecut nu m-a casatoresc cu ea .
2 - Daca era musulmana cu trecut si cand a trecut la Islam nu a mai pacatuit , atunci Islamul curata tot ce a fost inainte si m-as gandi daca vreau sa ma casatoresc cu ea .
3 - Daca e musulmanca cu trecut nu m-as casatori cu ea .

Mashaa ALLAH!!!

"Daca"-urile astea mi-au amintit de o chestie draguta "daca si cu parca se plimbau in barca, daca zice: "daca" ne `necam, parca: e, "parca" nu stim sa `notam"
:D

Adira
03-23-2008, 04:18 AM
e greu sa iei o decizie in privinta unei persoane care a avut probleme cu drogurile, alcoolul sau i-au placut prea mult femeile, caci sunt vicii de care nu se scapa usor, dar care o data vindecate pot sa recidiveze pe viitor.... E greu. Trebuie sa il cunosti foarte bine, sa ai incredere in el, sa ai dovezi clare ca s-a indreptat , sa il iubesti foarte mult ca sa poti trece peste orice si evident sa fii constienta ca oricand exista posibilitatea sa se intoarca la vechiile obiceiuri, trebuie sa iti asumi acest risc.....
Personal nu ma intereseaza relatiile lui anterioare atata timp cat ele nu ne afecteaza prezentul si viitorul, atata timp cat ele sunt si raman trecut si el ma trateaza corect si are un comportament corespunzator. Prin relatii anterioare inteleg relatii stabile bazate pe sentimente reciproce , nu zburat din floare in floare. Nu imi surade ideea de a-mi lega viata de un afemeiat....
Refuz categoric daca a avut probleme cu alcoolul si drogurile. D-zeu ne-a dat dreptul de a alege ceea ce consideram bun pentru noi. Eu vreau sa am o familie frumoasa in care armonia si increderea sa se impleteasca si sa ne infrumuseteze viata care si asa este grea.
Este adevarat, toti meritam o sansa , Toti gresim si o greseala indreptata merita toata stima si tot respectul. Dar trebuie gandit de doua ori in acest caz deoarece se recade foarte usor in vicii si sansa data cuiva poate sa se intoarca candva impotriva noastra , a familiei noastre, poate sa ne aduca foarte multa suferinta noua si copiilor.
Dar viata e un risc. Nu avem nici o garantie ca cel cu care ne legam destinele va ramane neschimbat.... un viciu se poate capata si pe parcurs.... din pacate... si uneori nu-ti ajunge o viata sa cunosti un om.

Anna
03-23-2008, 04:15 PM
al salam alikum wa rahmatu Allah wa barakatuh
sunt de acord cu cele afirmate e surorile mele in islam huda si maryam.
Inainte de islam comiteam cel mai mare pacat si anume necredinta si nu este pacat mai mare decat necredinta dar cu toate astea Allah ne-a iertat si ne-a binecuvantat oferindu-ne islamul. Refuzarea unui barbat musulman din cauza trecutului pentru casatorie eu una nu il consider un factor important caci daca un anume barbat ar refuza casatoria cu oricare dintre noi din cauza necredintei noastre anterioare si astfel judecand gradul nostru de credinta prezent nu ne-ar mai conveni. La fel daca barbatul a avut un trecut mai pacatos fie in mod regulat ca stil de viata fie o singura greseala oare cine suntem noi sa il judecam cand noi in prezent musulmani fiind inca pacatuim chiar daca nu este vorba de pacate mari. Dar in islam este foarte importanta cainta si intoarcere spre Allah.
Eu si din pacate spun asta am cunoscut barbati care desi aveau un anume trecut conditia lor de baza la casatorie era virginitatea viitoarei sotii. Nu au cerut credinta si nimic legat de islam ci numai virginitatea, nu frumsetea fizica sau psihica.

suleiman
03-23-2008, 05:44 PM
Ce parere aveti (pentru cele care nu s-au multumit de raspunsul meu) , de acest verset din surat an-nur (versetul 3)

Cel care curveste nu se insoare decat cu o femeie care preacurveste sau cu o pagana , iar pe muierea care preacurveste nu o ia de nevasta decat un barbat care preacurveste sau un pagan . Acest lucru le este oprit dreptcredinciosilor .

maryam
03-23-2008, 09:59 PM
Ce parere aveti (pentru cele care nu s-au multumit de raspunsul meu) , de acest verset din surat an-nur (versetul 3)

Cel care curveste nu se insoare decat cu o femeie care preacurveste sau cu o pagana , iar pe muierea care preacurveste nu o ia de nevasta decat un barbat care preacurveste sau un pagan . Acest lucru le este oprit dreptcredinciosilor .

Da` de unde ai dedus ca nu ar fi fost cineva multumit(a) de raspuns????
Versetul de mai sus este cat se poate de clar si in toate tafsirurile, cred, o sa gasim cat se poate de explicit ceea ce, de fapt, spune si versetul...

Daca memoria nu ma inseala, este un alt verset care spune :
"...cei buni sunt pentru cele bune si cei rai sunt pentru cele rele..."

Si cine, in afara de ALLAH stie care sunt "cei buni......................cele bune........."?

Asa ca, daca un musulman drept-credincios (!) se insoara cu o prostituata de ex. sau cu o femeie care a avut o viata usoara, incalca o porunca din Coran
(Valabai si ptr femei!)
Cum ai spus si tu, in cazul unui (ei) convertite, probabil ca numaratoarea incepe de la intrarea in islam, ALLAH stie (!) si se aplica intocmai versetul.
Iar cei care pacatuiesc, sa-si merite partenerii, nu?

Mie mi-se pare cat se poate de clar...
Si este si un hadis in care profetul *salat* cand a fost intrebat de un companion care dorea sa se casatoreasca cu o femeie...cu trecut, i-a recitat exact acest verset.

maryam
03-23-2008, 10:14 PM
Asadar femei bune pt barbati buni si femei rele pt barbati rai... Este f clar. Dar acum se pune problema; e o musulmana convertita, anterior prostituata, dar care acum practica islamul din tta inima si duce o viata curata, e, asadar, o femeie stricata sau una curata? Islamul spune ca e curata si trecutul e uitat, dar barbatii musulmani mai putin practicanti vor continua sa o considere impura.... This was my point.

Eiiiiiiiiii pai aici vorbim de alta mancare de...alt gust samd.
Da` ce, practicantii (toti:D) crezi ca o vor considera pe aceasta vreodata de-a lor????
Si stii ce, pana la urma, nici nu stiu daca conteaza, e o vorba romaneasca care tareeeeeeeeeeeeee mult imi place:
"Gura (desi eu asa zice ca si mintea!) doar pamantul o astupa..."
Acum dc vrei sa jonglam cu ideile, am sa fiu o fata fina si am sa-ti spun totusi ca in fata cu atat "Mashaa ALLAH" ar putea, biata de ea sa ajunga pe luna.:kuzya_01:

suleiman
03-23-2008, 11:41 PM
Zice versetul ca o musulmana convertita sau o musulmana nativa cu trecut care a facut tawba si acum e musulmana autentica e o femeie care preacurveste???? Vorbim aici de trecut , nu de prezent. De trecutul unui barbat care acum e bun musulman, dar a avut trecut intunecat. la fel si pt femeie. Acelasi standard ar trebui sa fie aplicat la amindoi. Versetul se refera la femeia care preacurveste in prezent, nu la musulmana care, sa zicem, a fost prostituata si acum a facut tawba si are o viata curata.

Eu cand am pus intrebarea nu am precizat ca omul in prezent a facut sau nu tawba ...

Da zice , pentru ca e un lucru indiscutabil ca Islamul sterge tot ce a fost inaintea lui .

Si , eu nu am folosit versetul decat dupa ce vi s-a parut ca raspunsul meu indica un om "cu inima din piatra" ...

Pe mine , nimeni nu ma poate obliga sa ma insor cu una care candva a fost ce a fost si acuma e sfanta .
Daca pe voi nu va deranjeaza acest lucru nu inseamna ca asa trebuie sa fiu si eu ...

maryam
03-24-2008, 01:32 AM
Eu cand am pus intrebarea nu am precizat ca omul in prezent a facut sau nu tawba ...

Da zice , pentru ca e un lucru indiscutabil ca Islamul sterge tot ce a fost inaintea lui .

Si , eu nu am folosit versetul decat dupa ce vi s-a parut ca raspunsul meu indica un om "cu inima din piatra" ...

Pe mine , nimeni nu ma poate obliga sa ma insor cu una care candva a fost ce a fost si acuma e sfanta .
Daca pe voi nu va deranjeaza acest lucru nu inseamna ca asa trebuie sa fiu si eu ...

Io cred ca ti s-a parut.
Chiar am zis mashaa ALLAH, mie cel putin mi s-a parut super super raspunsul si corect si cinstit.
Chiar nu pricep....de unde ai dedus ca ar fi cineva contra?
Aici e vb acum de ceea ce se petrece "pe teren" nu in teorie.
Sigur ca fiecare gandeste si actioneaza cum vrea...asta ar fi culmea, sa gandim la fel.

Adira
03-24-2008, 03:58 AM
Suleiman, si daca femeia a mai fost casatorita? Sunt off-topic.... Stiu. Scuze .
Toti fostii mei colegi arabi din facultate isi doreau numai neveste virgine.
Este cumva discriminata femeia divortata in lumea araba?

maryam
03-24-2008, 03:00 PM
Suleiman, si daca femeia a mai fost casatorita? Sunt off-topic.... Stiu. Scuze .
Toti fostii mei colegi arabi din facultate isi doreau numai neveste virgine.
Este cumva discriminata femeia divortata in lumea araba?

Nu, nu e discriminata, atat doar ca n-o mai ia nimeni...in afara de batranei:p, oameni cu deficiente:(, sau...poate doar ca sa fie no 2, 3............

Anna
03-24-2008, 10:21 PM
Teoria ne ridica da practica ne omoara...:(

(mesaj prea scurt)

batool391
03-25-2008, 12:16 PM
Citind acest topic s/a nascut in minte mea intrebarea. De ce mai e necesar si punctul nostru de vedere daca oricum dupa unii versetul e f. clar si nu se permit abateri de la litera lui? Dintre primii musulmani erau destui care au avut vicii si care s/au schimbat. Oare am uitat noi asta? Cine stie cat regret ascunde un om in inima lui? Fiecare e liber sa accepte sau nu o casatorie cu o persoana care a avut trecut. Am constat ca femeile sunt mai ingaduitoare decat barbatii. In lumea aceasta femeile au platit intotdeauna un pret mult prea mare desi unele au fost victime. Dar asta e dreptatea acestei lumi , nevinovatii platesc mai mult decat cei vinovati.....

maryam
03-30-2008, 02:37 PM
Citind acest topic s/a nascut in minte mea intrebarea. De ce mai e necesar si punctul nostru de vedere daca oricum dupa unii versetul e f. clar si nu se permit abateri de la litera lui?

:D:D:D cum de ce e necesar?
Ca sa scriem, sa ne "paruim", sa treaca timpul, sa ne simtim bagati in seama...stii cum e, are si forumeala rostul ei, atat timp cat tragi invataturi;)
Offfffff Hudica, parca n-ai trai in lumea noastra minunata.:p

Yumna
04-15-2008, 04:18 PM
Da,as accepta cu conditia ca acel barbat sa-mi dovedeasca schimbarea lui in bine.Nu trebuie sa traim in trecut,ci prezentul si viitorul sunt importante.Cu totii avem pacate mai mari sau mai mici,important este sa ne dam seama la timp,sa ne caim in fata lui Allah si sa ne indreptam.

memouna
04-15-2008, 08:53 PM
Da, m as casatori.Cu o conditie bineinteles.,ca baiatul respectiv sa ragrete sincer toate faptele rele care le a facut in trecut, si sa fie dornic din suflet sa inceapa o viata noua si curata.De ce acel baiat sa nu merite o sansa ?Eu cum as putea sa l judec,?Eu oare nu am fost necredincioasa?Nu am pacatuit?Din pacate familia mea nu m a indrumat pe cel mai bun drum,dar bunul Allah mi a deschis ochii la adevar la timp,si i multumesc.La fel i as multumi lui Allah ca i a deschis ochii si acelei persoane,si as fi alaturi de l,as face totul sa l ajut.Allah este bun,si ne iarta daca ne caim..De ce eu, un simplu om nu as putea ierta.Sa nu uitam ca fiecare suntem oameni si am gresit,greseli mai mari sau mai mici..Personal,cand bunul Dumnezeu mi a deschis ochii ,si mi am dat seaman de toate faptele rele care le am facut si de gravitatea pacatelor mele,am suferit mult..Si nu mai stiam cum sa ingenunches sa mi cer iertare...insa Allah mi a linistit sufletul,si mi am gasit pacea interioara.Acum nu mi ramane decat viitorul in fata,Fie ca bunul Allah sa ne ierte pacatele noastre.In ceea ce priveste casatoria,sunt de acord cu sora care a pus ca si condite ca baiatul respectiv sa nu aiba sechele din pricina drogurilor saua alcoolului,si sa fie sanatos fizic.

SARA_SAMY
07-25-2008, 05:29 PM
Eu cred ca mai depinde si de fiecare persoana in parte. Sunt oameni in care poti sa ai incredere ca se vor schimba, iar altii nu pot fi demni de incredere. E discutabil, plus ca, desigur, te poti insela asupra oamenilor. E o chestiune mult prea complicata...
Orice om merita a doua sansa, nimeni nu trebuie judecat, bunul Allah swt ne iarta, daca ne caim pt. pacatele noastre... toate astea sunt valabile. Insa, personal, sa ma casatoresc cu un barbat cu un trecut "intunecat", nu as putea, mai ales daca el a dus acea viata , musulman fiind.