View Full Version : greu sau usor?
ahmad
04-15-2008, 04:22 AM
M-am gandit de multe ori de ce lumea din jur nu accepta o persoana convertita...Intrebarea mea se adreseaza in special surioarelor ce traiesc in Romania...va simtiti agresate de cei din jur atunci cand purtati valul islamic?Ce probleme ati intampinat pe strada...cu cei din jur...?E greu sa fi MUSULMAN in Romania?
iman99
04-15-2008, 08:38 AM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi
Frate Allah sa fie multumit de tine sa sti ca pentru fiecare persoana e diferit,Allah alege pe fiecare cum il testeaza.Cunosc surori care Nu au nici o treaba..si altele care saracele au fost incercate greu..scuipate,tras baticul jos din cap..etc
In principiu romanii au nevoie de informare despre islam..inca suntem "cumunisti " sa spun asa..
wa aleikom salam
maryam
04-15-2008, 12:02 PM
M-am gandit de multe ori de ce lumea din jur nu accepta o persoana convertita...Intrebarea mea se adreseaza in special surioarelor ce traiesc in Romania...va simtiti agresate de cei din jur atunci cand purtati valul islamic?Ce probleme ati intampinat pe strada...cu cei din jur...?E greu sa fi MUSULMAN in Romania?
:006:
:salam:
ALLAH sa te rasplateasca!
Nu cred ca se poate generaliza, fiecare situatie este un caz aparte si fiecare persoana este diferita atat in ceea ce priveste modul in care reuseste/sau nu sa se integreze, sau cum ai spus "sa fie acceptata".
Depinde ce inseamna sa fii acceptat si mai ales de cine...de catre familie, societate, cercuri????????
Pentru ca intrebarea este foarte personala am sa-ti raspund astfel:
Nu ma simt agresata de niciun fel. Ba din contra.
Ma simt expusa fara sa imi doresc acest lucru dar si in mod inevitabil. :D
Nu am avut decat probleme "usoare", o singura data o femeie dezechilibrata mi-a spus niste chestii urate in parc.
Acum depinde ce se intelege prin "agresat". Daca privirile sfidatoare (aparent, nu stiu ce e in capul omului:D si ar fi neislamic sa banuiesc ca doar nu sunt cititoare de ganduri), curioase, insistente, .................... pot fi considerate agresiuni da. Dar nu le consider. Ar insemna ca musulmani ca mine care se intristeaza cand vad fuste scurte sunt agresori??!!
Asadar nu am intampinat probleme majore si asta pentru ca nu ma simt frustrata si nici nu tin cu orice pret ca toata lumea sa fie ca mine si nici nu cred ca "cine nu e ca noi e impotriva noastra".
As amesteca seriozitatea subiectului cu o nuanta mucalita spunandu-ti ca mai agresata ma simt (psihic:D) de parti semnificative ale Ummah decat de parti nesemnificative ale societatii romanesti.
A spus profetul *salat* ca va veni o vreme cand sa fii musulman drept-credincios, pe drumul cel drept va fi ca si cum ai tine jar incins in mana.
Este greu da, alhamdulillah.
Pentru ca un mu`min isi vede pacatele ca si cum pe umerii lui ar sta un munte, in timp ce unul mai putin drept-credincios si-le vede ca si cum pe nasul lui s-ar fi asezat o musca.
Uneori este aproape imposibil sa fii musulman mu`min 100% , insemnand starea de veghe -jihad, dar ramane inchallah deasupra tuturor speranta ca in aceasta lupta permanenta cu mine insami sfarsitul va veni intr-un moment- cel mai aproape de ALLAH.
Ti-as scrie sute de randuri de ce e greu...dar nu asta e subiectul.
ommuhee
04-15-2008, 12:49 PM
[QUOTE=maryam;34073]
Asadar nu am intampinat probleme majore si asta pentru ca nu ma simt frustrata si nici nu tin cu orice pret ca toata lumea sa fie ca mine si nici nu cred ca "cine nu e ca noi e impotriva noastra".
A spus profetul *salat* ca va veni o vreme cand sa fii musulman drept-credincios, pe drumul cel drept va fi ca si cum ai tine jar incins in mana.
Assalam Waleicum,sint deacord cu ceea cei scris tu maryam,dar stii totusi de multe ori ma simpt foarte aiurea de acele priviri urite care vin dupa ele si cu comentarii.
Totusi cu toate ca apar probleme nu ma gindesc sa ma dau batuta si sa las capul jos
eu am dreptul la alegere
la religia pe care o doresc eu si mie numi pasa ca lor nu le place adevarul.
maryam
04-15-2008, 12:57 PM
[QUOTE=maryam;34073]
Assalam Waleicum,sint deacord cu ceea cei scris tu maryam,dar stii totusi de multe ori ma simpt foarte aiurea de acele priviri urite care vin dupa ele si cu comentarii.
Totusi cu toate ca apar probleme nu ma gindesc sa ma dau batuta si sa las capul jos
eu am dreptul la alegere
la religia pe care o doresc eu si mie numi pasa ca lor nu le place adevarul.
Inshaa ALLAH draga mea :give_rose:sa te rasplateasca ALLAH Subhanahu wa Ta`ala cu Jennat.
Nu stiu daca este o solutie, dar poti incerca :D, atunci cand nu te simti in apele tale si te fixeaza careva, gandeste-te la profet *salat* cum a suportat zeci de ani si pentru ce? PENTRU ALLAH!!!!!!!
Si intr-un fel, pentru ca tu si cu mine si cu milioane d ealte surori astazi sa nu ne mai simtim decat multumitoare.
Nu este acelasi lucru dar gandeste-te cum ar trebui sa ne privim noi insine...gandeste-te cum se vede de acolo de deasupra tronului lui ALLAH silnicia din purtarile noastre, e nimic ceea ce "suportam" jur!
ommuhee
04-16-2008, 12:02 AM
apoi cind vin eu acasa ma linistes si uit dar pina ajung ma framint eu singura pe mine,si desigur ai dreptate chiar asta e nimic pe linga mii si sute de alte probleme.
mersi pentru sustinere:give_rose: desi sint demult in islam mai am de invatat la faza cu rabdare vezi ca ea mio ea pe dinainte de multe ori.
gabriela guettat
04-16-2008, 08:03 AM
Eu sunt afara,este foarte adevarat,sunt in tzara unde islamul este religia a 99% din populatzie.
Alhamdulillah!
Dar pentru surioarele mele :give_rose::give_rose::give_rose:din Romania care poarta HIJEBUL,MASHALLAH,ALLAH subhanahu SA LE RASPLATEASCA CU PARADISUL!!!!!
Va respect shi va iubesc ENORM DE MULT!!!!!
Voi DUCETZI ADEVARATUL JIHAD,mashallah!!!
maryam
04-16-2008, 10:59 AM
Eu sunt afara,este foarte adevarat,sunt in tzara unde islamul este religia a 99% din populatzie.
Alhamdulillah!
Dar pentru surioarele mele :give_rose::give_rose::give_rose:din Romania care poarta HIJEBUL,MASHALLAH,ALLAH subhanahu SA LE RASPLATEASCA CU PARADISUL!!!!!
Va respect shi va iubesc ENORM DE MULT!!!!!
Voi DUCETZI ADEVARATUL JIHAD,mashallah!!!
Inchallah sa te iubeasca Cel de dragul caruia ne iubesti si sa ne iubeasca Cel de dragul caruia te iubim:give_rose::give_rose::give_rose::give_rose:
iman99
04-16-2008, 01:56 PM
As salamu aleikom wa rahmatu llahi
Asa este jihadul In Romania este mai mare...In sha Allah sa fim drepti pe calea lui Allah si daca avem posibilitatea sa traim intr-o tara islamica sa o facem..Este mai bine ptr noi.
Chiar invatati au spus acest lucru: Ca sa traiesti intr-o tara crestina sau cum o fi ,ai nevoie de un iman puternic...ca sa faci fata tuturor problemelor..SI cand s-a referit la asta...nu s-a referit la purtarea valului islamic... ci la ceea ce facem noi zi de zi..la situiatile care se ivesc si cum le facem fara fara sa stalcim mesagul islamic.Si aici este problema...
Fie ca Allah sa ne ajute si sa ajute surorile si frati care intamplina greutati
Acum..in legatura cu "Rabdarea" vreu sa va dau un exemplu f frumos care l-am auzit...
Allah Subhana w Tala in Sfatunl Quran ne-a spus sa avem rabdare in fata dusmanilor..si sa avem rabdare mai mai decat au ei...
Inainte de islam era un erou faimos ,foarte cunoscut ,numele lui era Antar bin Shadat iar un om intr-o zi l-a intrebat..Care este secretul din spatele puterii tale?Cum reusesti intotdeauna sa castigi?
A spus: Chiar vrei sa sti?
Celalalt a raspuns: Da
Atunci i-a spus: Pune-ti degetul in gura mea si eu sa pun degetul meu in gura ta si tu imi vei musca degetul si eu iti voi musca degetul...asa si facut....iar dupa putin timp celalalt a scos un tipat si si-a retras degetul cu lacrimi in ochi..iar marele luptator i-a spus daca mai asteptai o clipa incepeam eu sa plang..dar nu ai mai avut rabdare..
wa aleikom salam