PDA

View Full Version : inca un sfat va rog!

um-rahmun
04-23-2008, 01:24 PM
Poate i-mi cunoasteti problema cu familia mea mai precis cu sora mea care vroia sa ia un teren singura care ne apartinea tuturor.
Ne-am impacat fara probleme,a ramas deocamdata asa acel teren,este inchiriat si mama foloseste bunul lui.
Raspunsul ei a fost ca de aia voia sa-l ea ca ea considera ca nu avem noi nevoie fiind plecate iar datorita faptului ca ia are barbat din acelas sat v-a ajunge acolo.Mama a spus acest lucru.S-a gandit ca socrii sorei ar ajuta-o de aceia voia sa le faca usoara viata fiului lor alaturi de sora mea.A zis ca noi am duce lipsa fara el.Dupa ce am discutat toti bineinteles a zis ca nu are de gand sa faca diferenta intre noi si nici nu s-a gandit sa ne supere.
Eu am uitat totul si vroiam sa tin legatura cu ele ca si inainte.
Aici incepe o alta problema.
Sotul meu spune ca este un lucru urat ce au vrut sa faca,vreau sa zic ca eu am ajutat toata viata mai mult ca orcine familia.Mama cand a fost operata ,am mers repede acasa si am dormit pe scaun in spital langa patu ei sa o ingrijesc.Sora mea e mai mica si intotdeauna am ajutat-o.Nu zic de noptile in care plangeam cand auziam ca e ceva problema cu familias mea.Nu stiu, am uitat eram fericita ca putea fi de folos.
Sotul meu spune ca ele sunt nemultumitoare cu mine "m-au folosit"si-mi cere sa renunt la tot ce este legat de familia mea inklusiv ele.
Noi traim orcum departe una de alta,ne-am vedea rar dar i-mi cere sa nu vorbesc nici pe mess si nici la tel.Si de fapt cica orcum ele nu sunt musulmance.
Am mai avut o asemenea problema in viata.
Cunosteam o araboaica care trecea printr-o etapa a vietii foarte grea.Nimenea nu o ajuta.Eu voiam neaparat sa o ajut.L-am tras si pe sot in acest ajutot pe care voiam sa-acord ei.Nu va vreai sa va plictisesc,de aceia va dau numai o pilda:Eram insarcinata in a9 a luna chiar trecuta de termenul scris de medici.M-a sunat sa-i aduc carne halal ca ea nu putea merge ca erau barbati vanzatori.Eu i-am spus sotului care mi-a cumparat,mi-a adus acasa,s-a grabit la lucru,iar eu intr-o caldura de 40 grade i l-am dus cu tramvaiul.M-ia multumit si ma intrebat cum ma simt?
I-am raspuns ca sunt bine insa abia astept sa nasc ca-s trecuta cu 4 zile te termen.
Niciodata nu m-a sunat sa ma intrebe cum sunt,daca am nascut?.Ba mai mult eu am anuntat-o si nici macar nu a veni in vizita.Ma suna doar atunci cand avea nevoie de ceva.Eu ma scuzam cu faptul ca trece printr-o etapa grea a vieti si de fapt ca sunt fericita ca o ajut.Primesc rasplata de la ALLAH.
S-a rezolvat problema ei iar cand s-a simtit bine,a mers la distractie cu acele fete care nici nu au intebet-o cum se simte.
Nu va zic cate reprosuri am avut de la sotul meu:Te-a folosit si nici macar nu te cinsteste.
M-a pus sa-i promit ca daca ma sunai-i voi spune sa nu ma mai sune niciodata.Ca numai atunci ma suna cand are nevoie de ceva iar acum nu sunt probleme sa ma lase-n pace pentru totdeauna.
Asa am facut.Ea mi-a raspuns ca nu-i adevarat ca daca nu eram eu inebunea,niciodata nu s-a gandit ca sa-mi faca vru-n rau.De aia a mers cu acele fete ca eu oricum nu merg la distracti si vroia sa se simta bine si de asta a mers.
A trecut mai mult de 4 ani.A fost la Haji si mi-a reprosat sotul ca:Vezi ca nu te-a sunat?
Daca te iubea sau cinstea te-ar fi sunat inainte de Haji indiferent ca tu i-ai cerut sa nu te sune?Ca daca m-asi intalni intamplator pe strada si m-ar saluta a-si uita totul.
Mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la familia mea nu vrea sa mai vada cea ce a vazut cu acea fata.
M-i zis ca trebuie sa-mi apar prestigiul pentru copii.Daca nu copii vor avea complex de inferioritate ca de ma,ma lor toti -si bat joc.
Eu i-am raspuns ca nu sunt de aceiasi parere si oricum Allah vede totsi fiecare cum face asa rasplata primeste.
Mi-a spus ca i-l doare ca nu-i dau dreptate si nu vreau sa-l ascult ba mai mult sund deacord cu oameni care mi-au facut rau.
Vreau sa spun ca noi avem o casnicie fericita,este un tata si sot foarte bun ,proleme majore nu am avut niciodata in 10 ani de casnicie,a fost mereu alaturi de mine la greu....

Ce sa fac sa renunti la familia mea (mama,frati)?

Nu stiu cum este bine in Islam?

Vo rog sa-mi dati sfaturi cum sa procedez ca ALLAH SA FIE MULTUMIT DE MINE!

Indiferend care este rezultatul eu fac ceia ce spune ALLAH si profetul*salat*.

um-rahmun
04-23-2008, 01:38 PM
Poate i-mi cunoasteti problema cu familia mea mai precis cu sora mea care vroia sa ia un teren singura care ne apartinea tuturor.
Ne-am impacat fara probleme,a ramas deocamdata asa acel teren,este inchiriat si mama foloseste bunul lui.
Raspunsul ei a fost ca de aia voia sa-l ea ca ea considera ca nu avem noi nevoie fiind plecate iar datorita faptului ca ia are barbat din acelas sat v-a ajunge acolo.Si mama a spus acest lucru.S-a gandit ca socrii sorei ar ajuta-o de aceia voia sa le faca usoara viata fiului lor alaturi de sora mea.A zis ca noi nu am duce lipsa fara el.Dupa ce am discutat toti, bineinteles a zis ca nu are de gand sa faca diferenta intre noi si nici nu s-a gandit sa ne supere.
Eu am uitat totul si vroiam sa tin legatura cu ele ca si inainte.
Aici incepe o alta problema.
Sotul meu spune ca este un lucru urat ce au vrut sa faca.Vreau sa zic ca eu am ajutat toata viata mai mult ca orcine familia.Mama cand a fost operata ,am mers repede acasa si am dormit pe scaun in spital langa patu ei sa o ingrijesc.Sora mea e mai mica si intotdeauna am ajutat-o.Nu zic de noptile in care plangeam cand auziam ca e ceva problema cu familias mea.Nu stiu, am uitat, eram fericita ca putea fi de folos.
Sotul meu spune ca ele sunt nemultumitoare cu mine "m-au folosit"si-mi cere sa renunt la tot ce este legat de familia mea inklusiv ele.
Noi traim orcum departe una de alta,ne-am vedea rar dar i-mi cere sa nu vorbesc nici pe mess si nici la tel.Si de fapt cica orIcum ele nu sunt musulmance.
Am mai avut o asemenea problema in viata.
Cunosteam o araboaica care trecea printr-o etapa a vietii foarte grea.Nimenea nu o ajuta.Eu voiam neaparat sa o ajut.L-am tras si pe sot in acest ajutot pe care voiam sa-acord ei.Nu va vreai sa va plictisesc,de aceia va dau numai o pilda:Eram insarcinata in a9 a luna chiar trecuta de termenul scris de medici.M-a sunat sa-i aduc carne halal ca ea nu putea merge ca erau barbati ,vanzatori.Eu i-am spus sotului care mi-a cumparat,mi-a adus acasa,s-a grabit la lucru,iar eu intr-o caldura de 40 grade i l-am dus cu tramvaiul.M-ia multumit si ma intrebat cum ma simt?
I-am raspuns ca sunt bine insa abia astept sa nasc ca-s trecuta cu 4 zile te termen.
Niciodata nu m-a sunat sa ma intrebe cum sunt?daca am nascut?.Ba mai mult eu am anuntat-o cand am nascut si nici macar nu a veni in vizita.Ma suna doar atunci cand avea nevoie de ceva.Eu ma scuzam cu faptul ca trece printr-o etapa grea a vieti si de fapt ca sunt fericita ca am ajutat-o .Primesc rasplata de la ALLAH.
S-a rezolvat problema ei iar cand s-a simtit bine,a mers la distractie cu acele fete care nici nu au intebet-o cum se simte.
Nu va zic cate reprosuri am avut de la sotul meu:Te-a folosit si nici macar nu te cinsteste.
M-a pus sa-i promit ca daca ma sunai-i voi spune sa nu ma mai sune niciodata.Ca numai atunci ma suna cand are nevoie de ceva iar acum nu sunt probleme sa ma lase-n pace pentru totdeauna.
Asa am facut.Ea mi-a raspuns ca nu-i adevarat ca daca nu eram eu inebunea,niciodata nu s-a gandit ca sa-mi faca vru-n rau.De aia a mers cu acele fete ca eu oricum nu merg la distracti si vroia sa se simta bine si de asta a mers.
A trecut mai mult de 4 ani.A fost la Haji si mi-a reprosat sotul ca:Vezi ca nu te-a sunat?
Daca te iubea sau cinstea te-ar fi sunat inainte de Haji indiferent ca tu i-ai cerut sa nu te sune?Ca daca m-asi intalni intamplator pe strada si m-ar saluta a-si uita totul.

Mi-a spus ca trebuie sa renunt definitiv la familia mea nu vrea sa mai vada cea ce a vazut cu acea fata.
M-i zis ca trebuie sa-mi apar prestigiul pentru copii.Daca nu copii vor avea complex de inferioritate ca de mama lor toti -si bat joc.Ca nu ma gandesc la viitorul copiilor.
Eu i-am raspuns ca nu sunt de aceiasi parere si oricum Allah vede totsi fiecare cum face asa rasplata primeste.
Mi-a spus ca i-l doare ca nu-i dau dreptate si nu vreau sa-l ascult, ba mai mult sund deacord cu oameni care mi-au facut rau.

Vreau sa spun ca noi avem o casnicie fericita,este un tata si sot foarte bun ,proleme majore nu am avut niciodata in 10 ani de casnicie,a fost mereu alaturi de mine la bine si greu.

Ce sa fac sa renunti la familia mea (mama,frati)?

Nu stiu cum este bine in Islam.

Vo rog sa-mi dati sfaturi cum sa procedez ca ALLAH SA FIE MULTUMIT DE MINE!

Indiferend care este raspunsul eu fac ceia ce spune ALLAH si profetul*salat*.

Nu ma doare atata timp cat stiu ca procedez precum doreste ALAH!

maryam
04-23-2008, 03:00 PM
Salam aleykum, iti scriu repede, te rog sa ma scuzi dar INshaa ALLAH o sa revin.

Vai de mine pentru ceea ce ti-a spus sotul tau!!!
Indiferent cum ar fi mama ta va ramane pana in ziua de apoi mama ta si ALLAH stie cel mai bine.
Te rog sa citesti la sect Islam despre comportamentul fata de parinti.
Noi, in viata asta nu facem nimic ca sa asteptam altceva decat Indurare, Iertare, Mila, Gratia lui ALLAH.
Si dintre cele mai mari porunci este intretinerea legaturilor de rudenie...cum adica sa rupi legatura cu mama ta?
Pai stii ca, chiar dc pare o utopie, cordonul ombilical este ceva invizibil si indestructibil care nu se rupe niciodata...

Poti sa traiesti cu ei facandu-ti datoria de sora, de fiica...ce altceva mai bun ai avea de facut?

Inshaa ALLAH revin cu amanunte.
Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa va/ne ajute pe toti sa luam decizii cu taqwa si nu instinctual sau impulsiv.
Inshaa ALLAH sa-ti/va usureze ALLAH!

um-rahmun
04-23-2008, 03:53 PM
Salam aleykum, iti scriu repede, te rog sa ma scuzi dar INshaa ALLAH o sa revin.

Vai de mine pentru ceea ce ti-a spus sotul tau!!!
Indiferent cum ar fi mama ta va ramane pana in ziua de apoi mama ta si ALLAH stie cel mai bine.
Te rog sa citesti la sect Islam despre comportamentul fata de parinti.
Noi, in viata asta nu facem nimic ca sa asteptam altceva decat Indurare, Iertare, Mila, Gratia lui ALLAH.
Si dintre cele mai mari porunci este intretinerea legaturilor de rudenie...cum adica sa rupi legatura cu mama ta?
Pai stii ca, chiar dc pare o utopie, cordonul ombilical este ceva invizibil si indestructibil care nu se rupe niciodata...

Poti sa traiesti cu ei facandu-ti datoria de sora, de fiica...ce altceva mai bun ai avea de facut?

Inshaa ALLAH revin cu amanunte.
Inshaa ALLAH Bunul ALLAH sa va/ne ajute pe toti sa luam decizii cu taqwa si nu instinctual sau impulsiv.
Inshaa ALLAH sa-ti/va usureze ALLAH!

AL SALAMU ALEIKUM!

Sunt si eu total nesigura pe ce sa fac.
Tin minte ca odata cu vreo 6 ani in urma am intrebat un seik la moscheie:
(Suphanalah atunci nici nu erau asemenea probleme)
De cine trebuie intai sa ascultam.
De parinti sau de sot.
Acela mi-a raspuns ca :
-DE SOT.
Mi-a spus o pilda ca era o fata care i-a spus profetului*salat*:
Tatal este bolnav si sotul nu-i da voie sa-l viziteze.Sarmanul a murit si n-a reusit s-o vada.
Profetul *salat* a zis ca bine a facut ca si-a ascultat sotul si aceasta fapta o scapa de iad.
Poate nu asa exact dar ceva de genul ista.
De asta am postat acum acest subiect ca am citit la sectiunea Islam, Comportamentul fata de parinti,si mi s-a parut altul deca mi-a spus acel seik.
Sunt atat de debusolata.
Nu stiu ce sa fac sa fie bine pentru toti!

maryam
04-23-2008, 07:21 PM
AL SALAMU ALEIKUM!

Sunt si eu total nesigura pe ce sa fac.
Tin minte ca odata cu vreo 6 ani in urma am intrebat un seik la moscheie:
(Suphanalah atunci nici nu erau asemenea probleme)
De cine trebuie intai sa ascultam.
De parinti sau de sot.
Acela mi-a raspuns ca :
-DE SOT.
Mi-a spus o pilda ca era o fata care i-a spus profetului*salat*:
Tatal este bolnav si sotul nu-i da voie sa-l viziteze.Sarmanul a murit si n-a reusit s-o vada.
Profetul *salat* a zis ca bine a facut ca si-a ascultat sotul si aceasta fapta o scapa de iad.
Poate nu asa exact dar ceva de genul ista.
De asta am postat acum acest subiect ca am citit la sectiunea Islam, Comportamentul fata de parinti,si mi s-a parut altul deca mi-a spus acel seik.
Sunt atat de debusolata.
Nu stiu ce sa fac sa fie bine pentru toti!

Nu ai de ce sa fii debusolata islamul nu doar ca este clar, este perfect!
Trebuie doar ca noi sa avem puterea de a da la o parte raul, din noi, din ceilalti, din ceea ce este in jurul nostru...ca si cum ai curata un teren de buruieni, chiar astazi vorbeam cu o persoana tare draga si dupa aceea ma gandeam subhanna ALLAH cum este islamul, cum a facut totul ALLAH, nu e nimic dubios, nici greu de intgeles, trebuie doar sa te eliberezi, sa te rupi de ceea ce te poate duce pe un drum nedorit de ALLAH.
Este greu doar daca nu vrei sa vezi adevarul, doar daca te incapatanezi sa ai pretentia ca adevarul pe care il ai este mai bun decat adevarul real- Nu e vb aici de tine, e vorba in general!
Cred ca poti face ca ALLAH sa fie multumit de tine, asa cum EL DORESTE!!!

In cazul de fata ascultarea sotului-DACA!!! lucrurile sunt EXACT asa cum ai spus tu, ar incalca o porunca divina.
Daca sotul spune: nu mergi azi la mama ta si tu nu te duci, e ok, nu ai incalcat nimic, ai facut ce trebuia, dar dc sotul tau spune: de azi nu mai ai voie sa vb cu mama ta, atunci e altceva, facand incalci versete din Coran si relatari care vb despre asta ca fiind un haram...

Si trecand peste toate astea, este ecva ce tine de un suflet bun, pe care toti il au, macar partial...acela care lasa la o parte mandria, incapatanarea...si se apropie de ALLAH dorind doar FATA LUI!

Daca esti debusolata, cauta indrumare, calauzire, intelege si sprijin la ALLAH, ai atatea "arme"...ai du`a si ai salat istikhara, ai puterea Inchallah de a face totul incepand cu :006: si incredintandu-I lui ALLAH totul... daca si dupa astea toate tot asa vei fi, nu o sa te cred, decat de ar fi dupa o secunda...pentru ca trebuie sa ai rabdare...oare cine deznadajduieste in Indurarea lui ALLAH?

ALLAH sa te aiba in Paza si sa-ti usureze toate lucrurile facute fara sa-I asociezi nimic!!!

iman99
04-23-2008, 08:06 PM
As salamu aleikom

Nu se poate ca sotul tau sa te oblige sa rupi relatia cu mama ta..
Cum ai dat exemplele respective..sunt ok ..sa-ti asculti sotul ..atata timp cat nu incalci o regula din Sfantul Quran sau Sunna profetului sallallahu akahi wa sallam

Deci mama este mama indiferent ce este..si trebuie sa avem rabdare cu ea si in general cu parintii..indiferent de ceea ce au facut ei...

Cum ti-a spus surioara Maryam fie a Allah sa o binecuvanteze sa faci dwa sa discuti cu sotul tau sa-i explici ca ceea ce iti cere il poate multumi pe el dar il va suparra pe Allah

Mai putin sunt de acord cu surioara maryam ptr salah istikara..consider ca nu ai nevoie de rugaciunea istikara...ceea ce ti-a cerut este haram clar..nu ai nevoie de nici o alta indrumare.

Fie ca Allah sa deschida inima sotului tau si sa-l faca intelegator

suleiman
04-23-2008, 09:49 PM
Barbatul are dreptul sa o impiedice pe sotia lui sa-si viziteze familia daca el considera ca familia sa prezinta un pericol pentru el , ea , sau copiii lor ; si ea trebuie sa-l asculte .

Daca barbatul cere nevestei lui un astfel de lucru , asa pur si simplu , fara nici un motiv solid , atunci el e nedrept si intrerupe relatiile familiale pe care ALLAH ne-a cerut sa le facem , si in astfel de situatie femeia nu e obligata sa-l asculte decat daca crede ca ne-ascultarea ei o sa-i dauneze rau viata . Atunci ar fi bine sa discute cu el , sa-l convinga prin ALLAH a zis , Profetul a zis . Daca nu asculta de ea sa se apeleze la cine poate sa-l convinga .

Revin , nu are voie o femeie sa iasa din casa ei fara acordul sotului inclusiv la vizitarea parintilor ei . El nu are voie sa-i interzica acest lucru decat daca vede ca vizita lor prezinta un rau .

Cele patru scoli au 2 pareri diferite :

A : Nu are barbatul acest drept : Hanafi , Maliki
B : Are barbatul acest drept : Hanbali , Shafi'i , "Suleiman :D"

A : Nu am gasit dovezi care sustin parerea lor .
B : Al-Bukhari : 'Aisha radiyallahu anha a zis : O profetule , imi permiti sa-mi vizitezi parintii ?!
Din moment ce i-a cerut voie , inseamna ca trebuie acordul lui .

O soapta in urechea sotului tau "Frate , nu uita ca profetul صلى الله عليه و سلم ne-a invatat sa tinem legatura cu familia chiar daca ei nu ne raspund cu bine "

O soapta in urechea ta "Sora mea , ascultati barbatul ca e mai bine pentru tine" .

amal
04-24-2008, 01:00 AM
dar nu ai comentat concret suleiman la situatia prezentata de um-rahmun.

adica, in situatia ei, are sotul un motiv solid sa-i interzica sa -si mai vada mama?

eu inteleg ca a facut tot ce se poate sa-si ajute familia.
si ce daca ei au au fost nerecunoscatori?
asa sunt multi oameni.
nu inseamna ca trebuie sa devenim ca ei.
daca ajungi sa gandesti ca "cineva mi-a facut rau, atunci eu de ce sa-i mai fac bine?"..nu ajungi oare exact ca acea persoana? nu mai faci bine altora si devii nepasator.
oare ar mai exista generozitate, mila in pamant daca am astepta toti rasplata in schimb?

normal ca este bine si frumos sa primesti si multumiri din cand in cand, sau respect.
dar e mai important cred sa ai respect fata de persoana ta, sa stii ca tu ai facut tot ce ai putut.
sa poti sa spui ca tu ti-ai facut partea ta de datorie. sa fii impacata cu tine insati.

Saira
04-24-2008, 09:35 AM
Assalamu alaykum

Ca sotul are dreptul sa stie unde merge sotia si ca aceasta trebuie sa-i ceara acordul inainte de a pleca undeva e una....dar sa-i interzica sa mai aiba vreo relatie cu familia ei mi se pare inacceptabil !!! Unul a fost cazul cu prietena,fiindca nu facea nimic haram daca se indeparta de ea,dar cu totul diferit mi se pare cazul cu parintii.Asa cum spuneati si voi inainte,cu ruperea legaturilor de sange cum ramane??!! Si ma scuzi,Suleiman,dar tu spuneai "nu are voie o femeie sa iasa din casa ei fara acordul sotului inclusiv la vizitarea parintilor ei . El nu are voie sa-i interzica acest lucru decat daca vede ca vizita lor prezinta un rau"...pai ce rau??? Ca din cate vad eu,parintii nu i-am impus ceva haram sau nu au incercat sa o indeparteze de religia ei sau etc...pur si smplu nu ii sunt recunoscatori pentru ceea ce sora noastra a facut pentru ei.Dar hai sa ne gandim si invers,ca si ei trebuie sa fi facut multe pentru fiica lor,dar acum nah! nimeni nu e perfect...Si inca o chestie...eu m-as gandi si la impresia lor,a parintilor.Nu stiu care sunt relatiile dintre familia fetei si sotul ei,cat de bine este vazut acesta sau cat de acceptat,dar din moment ce UmmRahmun ar rupe legaturile cu ei din cauza sotului,automat s-ar crea o prapastie intre sot si familia sotiei,sotul fiind vazut drept factorul ce a declansat indepartarea fetei lor de ei...

Si inca o chestie: uneori prin bine,mult bine,numai bine poti schimba si arata altceva...despre cine esti,ce gandesti,ce crezi,in ce crezi...si pana la urma rabdarea ar fi o buna pilda pentru toti,pentru famlia ei,si poate s-ar ajunge chiar ca parintii ei sa asocieze comportamentul frumos cu islamul si poate se mai imbogatesc si ei...cultural vorbind :D.

gabriela guettat
04-24-2008, 12:03 PM
:salam:

Um-Rahmun,inshallah Allah subhanahu sa ushureze tot ce e mai bine pentru tine.
Explicai surioara cat potzi tu mai bine,dai exemplu(sora lui)spunei daca sotzul surori tale ar proceda ca tine,ce ai smtzi,cum ai reactziona?

Fii calma, dar sigura pe ceea ce vrei sa ii transmitzi,shi inshallah sa primeshti ingaduintza de a vizita pe mami al tau.
Allah subhanahu sa te ajute sa itzi fie bine.
Ameen!

Yumna
04-24-2008, 01:59 PM
Salam aleykum,la ultimul curs din aceasta saptamana(luni)pe care l-am avut cu seikh Said,in care se vorbea despre comportamentul femeii musulmane cu parintii(chiar daca acestia sunt necredinciosi),imi amintesc ca la sfarsitul lectiei,una din surorile noastre a pus aceeasi intrebare:"Daca sotul interzice sotiei sa-si viziteze parintii,sotia trebuie sa-l ascute?"Raspunsul seikhului a fost:"Da,iar el raspunde pt acest lucru in Ziua de Apoi."Dar cum el se grabea pt ca deja intra rugaciunea'isha,nu a venit cu dovezi.
Inshaalla sa se rezolve aceasta problema a surorii noastre,pt ca e foarte dureros pt ea sa intrerupa orice legatura cu mama ei,mai ales.

Yumna
04-24-2008, 02:22 PM
Interzicerea vizitarii parintilor (rudelor)este altceva decat ruperea relatiilor de familie,inshaalla ma interesez.

um-rahmun
04-24-2008, 03:43 PM
AL SALAMU ALEIKUM!
V-ati dovedit ca intotdeauna adevarate surori!

Familia mea nu afost niciodata impotriva ISLAMULUI.Nu au fost deacord cand mi-am schimbat religia nici cu sotul dar mi-au raspuns ca daca eu sunt fericita ele sunt multumite.
Ba mai mult cand am fost vizitate de ele si le citeam traducerea romaneasca a QURANULUI au fost foarte incantate si-mi cereau sa le citesc in fiecare seara.Sora mi-a spu ca l-ar duce acasa sa-i arate barbatului dar ie frica de reactie ca acela compara musulmani cu terorismul dar daca era dupa ea in casa la mine se facea musulmanca.Mama mi-a spus ca i-ar fi greu in sat asa batrana sa-si schimbe religia iar din sat nu pleaca sub nici o forma.
Intotdeauna mi-au respectat felul de a manca si nu m-au orit sa respect legile lui ALLAH.
Pe sot nu l-au agreat la inceput dar niciodata nu mi-ai spus nicic rau de el din contra intotdeauna i-mi spuneau sa am grija de familia mea (el,copii) mama i-mi spunea sa-l ascult si sa-l respect.
Problema este ca sotul meu face multe comparati cu familia mea si a lui.
El provine dintr-o familie cu surori si frati cu facultate si el are, si totusi Hamdulilah cu teama de ALLAH.
Face intotdeauna compartati.
Degeaba incerc sa-i explic ca noi suntem un pic mai simpli,tata are studii superioare,nu se poate compara familia mea cu a lui care este crescuta intr-o societate musulmana.

El este profesor. Aplica ceva ceva din acest domeniu sa pedepseasca si sa le invete minte.
Sper sa fie pe o perioada scurta ca mama i-mi reprosaza ca m-a crescut.Nu are frica ca una cu teama de ALLAH sa o paraseasca.
Cum pot sa-i spun ca sotul i-mi cere?Ce impresie i-i dau de ISLAM?
Spuneti-mi daca este Haram sa-i pot spune poate i se imoaie inima.Daca nu e haram atunci tac si ma rog la ALLAH sa-l faca sa le ierte.
Daca pt. asa greseala mica merita asa pedeapsa,oare noi pentru atatea greseli unde ajungem?
Nu intamplator este asa MARE ALLAH,SUPHANALA!Chiar ca nu are pereche!

iman99
04-24-2008, 05:26 PM
Salamu aleikom
Surioara nu-i spune mamei tale nimic...in sha Allah totul se va rezolva...surioara Gabriela a zis bine: Intreba-l daca ar face asa sotul surori tale ce ai zice...(cred ca l-ar manca de viu)

Asa ca discuta cu sotul tau ,roaga-L pe Alah sa-i deschida inima lui ptr acceptarea familiei tale...
Gaseste momentul cel mai oportun ptr a discuta..fiecare femeie isi cunoaste barbatul de langa ea....
Salamu aleikom Fie ca Allah sa-ti usureze..si sa nu uitam ca treaba sheitanului asta este..SA DESPARTA OAMENII

maryam
04-24-2008, 05:58 PM
AL SALAMU ALEIKUM!
V-ati dovedit ca intotdeauna adevarate surori!

Familia mea nu afost niciodata impotriva ISLAMULUI.Nu au fost deacord cand mi-am schimbat religia nici cu sotul dar mi-au raspuns ca daca eu sunt fericita ele sunt multumite.
Ba mai mult cand am fost vizitate de ele si le citeam traducerea romaneasca a QURANULUI au fost foarte incantate si-mi cereau sa le citesc in fiecare seara.Sora mi-a spu ca l-ar duce acasa sa-i arate barbatului dar ie frica de reactie ca acela compara musulmani cu terorismul dar daca era dupa ea in casa la mine se facea musulmanca.Mama mi-a spus ca i-ar fi greu in sat asa batrana sa-si schimbe religia iar din sat nu pleaca sub nici o forma.
Intotdeauna mi-au respectat felul de a manca si nu m-au orit sa respect legile lui ALLAH.
Pe sot nu l-au agreat la inceput dar niciodata nu mi-ai spus nicic rau de el din contra intotdeauna i-mi spuneau sa am grija de familia mea (el,copii) mama i-mi spunea sa-l ascult si sa-l respect.
Problema este ca sotul meu face multe comparati cu familia mea si a lui.
El provine dintr-o familie cu surori si frati cu facultate si el are, si totusi Hamdulilah cu teama de ALLAH.
Face intotdeauna compartati.
Degeaba incerc sa-i explic ca noi suntem un pic mai simpli,tata are studii superioare,nu se poate compara familia mea cu a lui care este crescuta intr-o societate musulmana.

El este profesor. Aplica ceva ceva din acest domeniu sa pedepseasca si sa le invete minte.
Sper sa fie pe o perioada scurta ca mama i-mi reprosaza ca m-a crescut.Nu are frica ca una cu teama de ALLAH sa o paraseasca.
Cum pot sa-i spun ca sotul i-mi cere?Ce impresie i-i dau de ISLAM?
Spuneti-mi daca este Haram sa-i pot spune poate i se imoaie inima.Daca nu e haram atunci tac si ma rog la ALLAH sa-l faca sa le ierte.
Daca pt. asa greseala mica merita asa pedeapsa,oare noi pentru atatea greseli unde ajungem?
Nu intamplator este asa MARE ALLAH,SUPHANALA!Chiar ca nu are pereche!

In shaa ALLAH sa va calauzeasca si sa ne calauzeasca ALLAH pe toti!!!!
Am incredere in ALLAH ca va va face sa procedati impreuna asa cum emai bine pentru voi, toata familia voastra: tu, el, copiii, aprintii si fratii vostri.
Pana la urma viata asta e asa de scurta...poate ca ei intr-o zi vor fi prin Mila lui ALLAH musulmani, Inshaa ALLAH, tu indeamna, indeamna-l pe el, spune-le lor despre Islam si increde-te in ALLAH, nu cere sa-ti spuna nimeni dc e haram sau e halal...s-ar putea ca fiecare dintre noi judecand si dandu-ne cu parerea sa facem mama haramului, fereasca ALLAH.

Astept sa ne povestesti ca sunteti bine si totul a trecut, asa cum scrie in Coran: alaturi de greu, vine si usorul...trebuie doar sa fii dintre cei care se roaga, fac du`a, au rabdare, se indeamna la bine, la adevar..........ALLAH maakum!!!!

amoodia
04-25-2008, 10:19 PM
salam alaykum

eu nu stiu vechea problema dar din ce am citit din postul tau este ca mama ta s-a gandit sa-i dea un teren din sat surorii tale? tu de cati ani esti plecata, si cat de des mergi in Romania? tu daca ai avea acel teren te-ar ajuta cu ceva? ai avea timp sa-l muncesti? te intreb asa ca uite eu nu sincer nu stiu problema, dar din primul post nu am inteles cum ca mama si sora ta te-ar fi folosit, din contra.
sotul tau ca bun musulman nu ar fi trebuit sa-ti spuna aceste lucruri si copiii tai sa stii ca nu vor avea probleme de personalitate ca mama lor ajuta pe toata lumea. nu este vina ta ca ajuti si ceilalti iti intorc spatele.din contra, copiii tai te vor admira intotdeauna. mama mea ne-a fost un exemplu cum de fiecare data a raspuns cu o vorba buna injuriilor, si noua nu ne-a scazut respectul de sine.spune-i sotului tau cum profetul s-a dus sa-si viziteze vecinul care ii arunca mereu gunoi in fata casei. iar sa-ti ceara sa intrerupi orice relatie cu ai tai, sa se gandeasca ca poate va veni o vreme cand si fiicei lui i se va interzice sa mai aiba vreo legatura cu familia. si asa cum tu ti-ai purtat copiii in pantece, asa te-a purtat si mama ta pe tine, si asa cum tu le supraveghezi somnul copiilor tai cand sunt bolnavi, asa a facut si mama ta cu tine, si macar pentru asta si nu ar trebui sa-ti ceara sa rupi toate legaturile cu ele, nu pentru o bucata de pamant. si islamul nu ar trebui sa rupa legaturile de rudenie, din contra.

si nu inceta niciodata sa ajuti o persoana daca poti, indiferent cum te trateaza, ca toate astea ti se noteaza in cartea ta si inshaAllah vor cantari greu in balanta in ziua judecatii.

iman99
04-25-2008, 10:36 PM
Ma sha Allah amodia nimeni nu s-a gandit sa improspateze in memoria surioarei noastre ce sacrificii face o mama..Bravo Amo..ma sha Allah...tot respectul:D

amoodia
04-26-2008, 02:18 AM
pai imi sunt proaspete toate sentimentele ca sunt insarcinata si numai eu stiu prin ce trec, si nu mi-ar pica bine deloc sa stiu ca va veni o vreme cand sotul fiicei mele ii va cere sa nu mai aiba nici o legatura cu mine. si ma intreb totusi daca sotul ei i-ar mai cere sa nu mai aibe relatii nici cu familia lui in caz ca o supara pe ea cu ceva???

iman99
04-26-2008, 02:36 AM
ma sha Alah iara esti insarcinata????????????
Fie ca Allah sa-ti dea o sarcina usoaara si o nastere la fel
Te pup

um-rahmun
04-27-2008, 12:12 AM
salam alaykum

eu nu stiu vechea problema dar din ce am citit din postul tau este ca mama ta s-a gandit sa-i dea un teren din sat surorii tale? tu de cati ani esti plecata, si cat de des mergi in Romania? tu daca ai avea acel teren te-ar ajuta cu ceva? ai avea timp sa-l muncesti? te intreb asa ca uite eu nu sincer nu stiu problema, dar din primul post nu am inteles cum ca mama si sora ta te-ar fi folosit, din contra.
sotul tau ca bun musulman nu ar fi trebuit sa-ti spuna aceste lucruri si copiii tai sa stii ca nu vor avea probleme de personalitate ca mama lor ajuta pe toata lumea. nu este vina ta ca ajuti si ceilalti iti intorc spatele.din contra, copiii tai te vor admira intotdeauna. mama mea ne-a fost un exemplu cum de fiecare data a raspuns cu o vorba buna injuriilor, si noua nu ne-a scazut respectul de sine.spune-i sotului tau cum profetul s-a dus sa-si viziteze vecinul care ii arunca mereu gunoi in fata casei. iar sa-ti ceara sa intrerupi orice relatie cu ai tai, sa se gandeasca ca poate va veni o vreme cand si fiicei lui i se va interzice sa mai aiba vreo legatura cu familia. si asa cum tu ti-ai purtat copiii in pantece, asa te-a purtat si mama ta pe tine, si asa cum tu le supraveghezi somnul copiilor tai cand sunt bolnavi, asa a facut si mama ta cu tine, si macar pentru asta si nu ar trebui sa-ti ceara sa rupi toate legaturile cu ele, nu pentru o bucata de pamant. si islamul nu ar trebui sa rupa legaturile de rudenie, din contra.

si nu inceta niciodata sa ajuti o persoana daca poti, indiferent cum te trateaza, ca toate astea ti se noteaza in cartea ta si inshaAllah vor cantari greu in balanta in ziua judecatii.

AL SALAMU ALEKUM!

In primul rand l-a deranjat pe sotul meu ca mama i-a dat terenul surori pt.faptul ca nu avem barbat din satul din care am crescut.
In al 2 lea rand cand era in greu stiam tot ce se petrece acasa.
Abia acum aflasem ca ea de pe acel teren nu primea chirie de 2 ani.Chiriasii erau socri surori mele.Deci nici macar ea nu folosea bunul ei.Motiv ca cu timpul vor face statie peco sau servis de masini.Terenul este langa drum principal.
Sora mea este plecata din tara si-a luat casa acolo si Masiallah are un salar frumusel.
Sotul meu nu are si nu a avut niciodata pretentie la nimic de al meu.
I-mi reproseaza ca pe mama n-o intereseaza de mine si copii mei.
Sora mea mi-a spus ca mama le-a zis ca n-are pretentie sa-i plateasca are bani necesari.
Cum?In loc sa ia bani si sa le cumpere nepotilor jucari sau sa vina des la noi sa ne viziteze?
Hamdulilah dupa ce i-a deschis ochi si i-am aratat greseala a recunoscut-o si a reparat-o.
Eu pur si simplu am iertat_o.
Cat traieste nu am pretentie,nici terenurile dupa tata nu i le-am luat(tata a murit) dar nu asa!
Poate in viata daca v-a fi necesar i-mi va prinde bine,daca nu sa-l ea sora daca ramane acolo dar sa-mi spun si mie.Meritam atat.
Nare rost sa mai sriu de asta Hamdulilah totul e in regula.Din pacate a nascut alta problema.
Pe sotul meu l-a deranjat gestul.Sper sa le ierte.

Si eu asa consider ca am ajutat acea fata pt. ALLAH. Din pacate nu era singura araboaica care a procedat asa.
V-am zis numai de una.
E drept ca nu asteptam rasplata dar parca comportamentul lor arata oarecum batjocura.
Pe alta am ajutat-o s-o aduc aici la sotul ei ma zbateam pe la politia pt. sraini pe gratis.Alti lucreaza asta 1000 USD,Cand a ajuns aici mergand in vizita la o ala fata era acolo si nici macar nu m-a salutat cum se cade=din mandrie.
Eram fericita ca am intregit o familie si l-am scutit pe sot sa tot zboare trimestrial in Sziria.
In fine,scopul meu era sa postez intrebarea pt. problema mea nu sa ma plang.

iman99
04-27-2008, 12:44 AM
Um rahmun salamu aleikom

Fie ca Allah sa va ajute si sa-l ajute si pe sotul tau .
Alhamdulilah subiectul s-a inchis ...Noi in sha Allah vom face dwa ptr tine sa mergeti la mama ta linistiti si cu inima impacata....Trebuie sa avem rabdare cu ei.(cu parinti)..asa cum si sotii nostri au rabdare cu parinti lor in sha Allah.

Sper ca sfaturile surorilor te-au ajutat in sha Allah .Te iubim ptr Allah surioara

wa aleikom salam..
Va rog faceti dwa ptr surioara noastra ...