View Full Version : MEDINA- High tech city?
maryam
06-30-2008, 01:29 AM
:006:
:salam:
Nu stiu dc sa rad sau sa plang, sa ma bucur sau sa ma intristez...pentru mine, Medina este, a fost, am perceput acest oras ca un oras luminat nu doar de lumina pe care ALLAH Subhanahu wa Ta'ala a pogorat-o prin prezenta acolo a profetului *salat* ci ca un oras simplu, cald, calm, linistit, un oras in care sufletul este acel :"O, tu suflet linistit..."; un loc in care TREBUIE sa te intorci si fara de care nu ai cum sa te simti de-a devaratelea din Ummah...un loc ca o parte din Rai, un loc magnific, diferit, aparte...
Clipele petrecute in Rawdah au avut asa, o magie...subhanna ALLAH!!!
Nici nu mai stiu dc drumul inapoi spre hotel am pasit sau am zburat ptr ca am simtit un sentiment pe care nu l-am mai avut niciodata inainte si niciodata dupa........
Citind despre proiectele de viitor ale mai marilor sauditi, ma gandesc si-mi vin in minte pana si miresmele de acolo, aerul noptii, racoarea extraordinar a diminetii...
Ptr mine termeni ca mega proiect sau bilioane de $ ma "sperie"...ma simt ca si un copil caruia incerci din rasputeri sa-i iei jucaria.
Poate ca asa trebuie intr-o lume in miscare? Poate ca asa se vede din turnurile maretelor si luxoaselor palate unde se decid mega perspectivele dezvoltarea, noutatile, sa tii pasul...
Nu-mi pot imagina sensul notiunii de "turism" in orase ca Mekka si Medina...istagfiru ALLAH optiuni in agentii la bahamas, tahiti...costa de`l sol............vai de mine, ori sunt atemporala ori m-am prostit...sau poate am imbatranit prematur:o.
http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?c=Article_C&cid=1213871392671&pagename=Zone-English-News/NWELayout
Saira
06-30-2008, 12:17 PM
:salam:
Eu n-am fost la Medina,nu inca,inshaALLAH,insa de fiecare data,in fiecare an,atunci cand se intorceau pelerini ii luam "la intrebari" sa-mi spuna cum a fost,ce au simtit,care dintre locurile vizitate e mai emotionant si prin povestirile lor traiam parca si eu. Si toti mi-au spus acelasi lucru,ca Medina e de departe cel mai impresionant loc,simti pace si simti ca esti musulman in acele locuri.
Acum nah,ori eu n-am priceput prea bine,ori sunt tacanita de-a dreptul :D,dar proiectele alea cred ca ar putea fi pentru dezvoltarea tarii,pentru infrastructura poate,in fine...o modernizare a orasului-simbol pentru musulmani.Deci nu prea vad loc de turisti acolo,dar totusi...nu intotdeauna ce e nou e si bun...si daca acele proiecte ar fi amplasate chiar in apropierea moscheii profetului *salat* de exemplu,atunci acestea chiar ar diminua,ma gandesc,din "spiritualitatea" locului. Pana la urma,cred ca fiecare din noi,aflandu-se acolo,ar simti nevoia sa spuna de mai multe ori decat de obicei subhanALLAH wa mashaALLAH,ce frumoasa e moscheea profetului *salat* si sa ne gandim ca acum ani buni acolo a trait el,cel datorita caruia astazi avem atat de multe,incepand cu Quranul si terminand cu tot ceea ce el ne-a adus,si la fel de bine sa spunem alhamduliLLAH ca ne aflam acolo...deci nu cred ca o constructie ultra moderna ne-ar ajuta foarte mult in ibadat,caci daca am vrea sa ne "minunam" cat de iscusita e mintea omului am avea loc destul pe pamant sa gasim orase high tech pentru acest lucru...
...dar Medina...
huda_alrahim
06-30-2008, 04:13 PM
Assalamu alaikum wa rahamtullahi!!
De ce vor sa schimbe Medina?? :mad::mad: Este de departe cel maifrumos oras pe care l-am vazut... E atat de liniste acolo in ciuda miilor de oameni, este curat, este luminos... Ce simti in Medina nu simti niciunde, nici macar la Mekka... Orasul chiar are farmecul sau aparte... Si asa Medina se schimba cu o viteza uimitoare, abia am mai recunoscut imprejurimile moscheii Profetului *salat* de la un an la altul, hotelurile sunt mereu mai inalte, mai frumos renovate si atragatoare pentru cei ce vin sa viziteze... La Mekka totul se schimba la fel... Cu un an in urma exact langa Masgid al Haram se construia un hotel... Erau deja folosite camere pana la inaltimea unui bloc de-al nostru de 4 etaje...Anul acesta avea peste 15 etaje si schelele erau inca sus, se lucrau pentru poate inca 15 etaje... Si acesta este numai un exemplu al vitezei cu care totul se modifica... Miscandu-te printre zgarie-nori si malluri luxoase cu greu iti mai poti imagina cum se plimba Profetul *salat* prin acele locuri :(
maryam
07-01-2008, 01:05 AM
Nu este nimic de spus...de ce...ALLAH stie de ce?
Cred ca ne departam de simbolurile adevarate, cred ca nu mai conteaza decat sa fii intr-un circuit, sa fii in trend, sa fii...sa fii.................................:smile18::smil e18::smile18:
ummraschid
07-01-2008, 01:29 AM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
"They are places where people can work, enjoy life and make money."
...subhanAllah, oare pentru aceasta ne-a creat Allah subhanahu wa ta'ala!?!...
...nu, nu am ajuns in Orasul Profetului, *salat*, inshaAllah, sa nu mor inainte sa ajung... insa pacea aceea o simt, o intuiesc, chiar si de aici...
...citind articolul, citind comentariile voastre, dragi surori...ma gandeam, ca Profetul *salat* a spus ca fiecare neam are o fitna, iar fitna Ummei sale, este bogatia... la hawala wa la quwata illa billah...
...ma gandesc iarasi, ca prea putini dintre noi traim in lux si inconjurati de investitii de miliarde de §...si cu toate acestea , seitan, a wudhu billahi, ne incearca la tot pasul... santem de multe ori atat de slabi, incat uitam, intrand in supermarket-ul din colt, sa rostim: "la ilaha ill Allah, wahdahu la sharika lah ...", pierzand dintr-o data 1 milion de hassanad... santem slabi, chiar in saracie ...oare acea etalare a bogatie va ajuta in intarirea evlaviei?!?... wa Allahu alim!...:(
sallam aleikum
pt cei care au fost deja in Medina , ne puteti da cateva informatii cum ajungem acolo ?
in ce oras este cel mai apropiat aeroport ? din cate am inteles este Jeddah .
cum ati gasit cazare?
ce companii de avioane aterizeaza de obicei in Arabia Saudita ?
daca voi stiti alte metode de a ajunge acolo si sa fie si ieftin spuneti-ne si noua va rog .
poate vreodata o sa ne fie de folos pt cei care nu au fost si planuiesc o vizita la Meka.
eu am verificat pe internet dar am gasit bilete extrem de scumpe .
Cei care au fost deja acolo. voi cum ati ajuns?
huda_alrahim
07-01-2008, 10:05 PM
sallam aleikum
pt cei care au fost deja in Medina , ne puteti da cateva informatii cum ajungem acolo ?
in ce oras este cel mai apropiat aeroport ? din cate am inteles este Jeddah .
cum ati gasit cazare?
ce companii de avioane aterizeaza de obicei in Arabia Saudita ?
daca voi stiti alte metode de a ajunge acolo si sa fie si ieftin spuneti-ne si noua va rog .
poate vreodata o sa ne fie de folos pt cei care nu au fost si planuiesc o vizita la Meka.
eu am verificat pe internet dar am gasit bilete extrem de scumpe .
Cei care au fost deja acolo. voi cum ati ajuns?
Assalamu alaikum wa rahamtullahi!
Pentru a ajunge in Medina nu trebuie sa aterizati in Jeddah, caci asa este f greu. Va mai asteapta un drum de cel putin 8 ore cu masina, plus control de vama la intrarea in Medina. Medina are aeroport si noi am zburat cu Turkish Airlanes. Dar sunt mult mai multe companii care au zboruri acolo, depinde de ce escala hotarati sa faceti. Daca vreti sa mergeti la Mekka, atunci folositi aeroportul din Jeddah, intre Jeddah si Mekkah fiind o distanta mica. Din cate imi aduc aminte, pe bilete scria pretul de 1200 euro, dar nu as putea sa va spun cu siguranta in ce regim au fost achizitionate (s-au cumparat 350 de bilete o data). Pentru Arabia Saudita va trebuie viza. Cel mai simplu ar fi sa plecati cu viza de Umrah sau viza de Hajj, anul trecut s-au inasprit conditiile acordarii lor. Nu stiu in perioada anului cat de aglomerat este, dar in perioada Hajjului si Ramadanului, este foarte aglomerat. In anul in care am aterizat in Jeddah, am stat 8 ore, noi fiind "norocosi", s-a intamplat sa se stea si 36 de ore acum vreo 4 ani. Anul trecut am aterizat in Medina, intr-o ora eram deja in hotel, alhamdulillah,
Allah sa va ajute sa ajungeti cu bine acolo...
multumesc din suflet Huda Alrahim.
Inshallah daca ajung acolo aceste informatii imi vor fi de foarte mare folos .:smile06: