PDA

View Full Version : Gindeste-te la viata ta

umalkasem
06-30-2008, 03:51 PM
ASSALAM ALEICUM.

As vrea sa multumesc pt aceste fraze pe care le postez mai jos surioarei Aysha Batool,care le-a gasit si le-a tradus in romana.Allah sa fie multumit de ea.Si sper sa le fie de folos la multi inshaallah.

Today before you say an unkind word - Think of someone who can't speak. Before you complain about the taste of your food - Think of someone who has nothing to eat. Before you complain about your husband or wife - Think of someone who's crying out to GOD for a companion. Today before you complain about life - Think of someone who went too early to heaven. Before you complain about your children - Think of someone who desires children but they're barren. Before you argue about your dirty house someone didn't clean or sweep - Think of the people who are living in the streets,Before whining about the distance you drive Think of someone who walks the same distance with their feet.

traducerea in romana:

Astazi inainte sa spui un cuvant gresit(rau)---gandeste-te la cei care nu pot sa vorbeasca.Inainte de a te plange de gustul mancarii tale---gandeste-te ca cineva nu are nimic sa manance.Inainte sa te plangi de sotul sau sotia ta---gandeste-te ca cineva plange la Dumnezeu pentru un companion.Astazi inainte sa te plangi de viata ta---gandeste-te la cineva care a plecat prea devreme in cer.Inainte sa te plangi de copii tai---gandeste-te la cineva care isi doreste sa aiba copii dar nu poate.Inainte sa te plangi ca casa ta este murdara---gandeste-te la cineva care traieste in strada.Inainte sa te plangi de distanta pe care trebuie sa o parcurgi cu masina---gandeste-te la cei care trebuie sa o parcurga pe jos.

ummraschid
06-30-2008, 09:56 PM
Tot ce mi-a povestit imi reconfirma ideea ca inima simte ce e corect...si trebuie sa faci atit de putin ca sa devii contienta de ce doresti si ai nevoie cu adevarat in viata....

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

mashaAllah, intr-adevar, nu trebuie sa facem decat sa respectam Cuvantul lui Allah subhanahu wa ta'ala si Sunna Profetului Muhammad, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ca sa ne simtim liberi si impliniti!...caci numai faptele bune si bineplacute lui Allah subhanahu wa ta'ala lasa inima sa simta si sa ravneasca binele...in sens contrar, faptele rele , nesocotirea Legii lui Allah subhanahu wa ta'ala, nesupunerea fata de Creator, impietresc inima si o fac sa nu mai distinga binele de rau: acea inima se va pierde in pacate, fara sa-si dea seama de ele...

...inshaAllah, fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne tina pe toti departe de tot ceea ce poate impietri inima , amin...

maryam
07-01-2008, 12:57 AM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

mashaAllah, intr-adevar, nu trebuie sa facem decat sa respectam Cuvantul lui Allah subhanahu wa ta'ala si Sunna Profetului Muhammad, pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui, ca sa ne simtim liberi si impliniti!...caci numai faptele bune si bineplacute lui Allah subhanahu wa ta'ala lasa inima sa simta si sa ravneasca binele...in sens contrar, faptele rele , nesocotirea Legii lui Allah subhanahu wa ta'ala, nesupunerea fata de Creator, impietresc inima si o fac sa nu mai distinga binele de rau: acea inima se va pierde in pacate, fara sa-si dea seama de ele...

...inshaAllah, fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne tina pe toti departe de tot ceea ce poate impietri inima , amin...

:006:

:salam:

Amiin Amiin Amiin

memouna
07-01-2008, 09:09 PM
,,Inima simte ce e bine pt suflet si, uneori, chiar impotriva mintii si a ideilor preconcepute pe care le ai, te "forteaza" sa alegi ceea ce te purifica si te inalta spiritual..,,INTR ADEVAR Aisha....este foarte adevarat ce ai spus......eu,am avut acest sentiment,si am simtit exact ceea ce a simtit sora noastra.Odata ce ai pus hijabul,acea bucata de material,atat de simpla,parca devine o parte din tine...iti e asa de drag,k nu l mai poti lasa:D Fie ca Allah sa ne indrume,si sa ne tina pe calea cea dreapta. I LOVE HIJAB!!!:999:

memouna
07-01-2008, 09:18 PM
Intr adevar exista atati oameni sarmani in lumea aceasta,uneori ma gandesc chiar in timp ce mananc ......ca cineva undeva este lihnit de foame,si aproape ca mi dispare apetitul.Sa nu uitam sa intindem o mana de ajutor intodeauna cand avem ocazia,fie ca este vorba de un suflet de om, sau chiar un suflet de animalutz.,si sa i multumim lui Allah pentru hrana,si toate bunurile,si sa impatim tot ce putem cu cei mai sarmani.

ommuhee
07-04-2008, 08:45 PM
Allah ne da incercari pretutindeni,prin foame,saracie ,prin probleme diferite,insa din partea nostra depinde totul cit de repede se vor sfirsi toate aceste probleme.
Atunci cind mii greu stiu ca acolo undeva in jurul meu este ajutotul,sprijinul cel mai mare macar ca sint singura,atunci cind sint fericita si nu am cu cine ma imparte e destul sa spu Alihamdulilea si stiu ca cu mine mai este cineva,atunci cind nam ce minca ma gindesc ca Allah o sa ma hraneasca chiar daca nu cu mincare cu hasanate insAllah.asa ca surorilo tot raul insAllah daca il treci cu credinta se intoarce inspre bine.
salam aleicum