PDA

View Full Version : Trup sau suflet?

maryam
07-21-2008, 05:17 PM
:006:
:salam:

Ce e mai important? Trupul sau sufletul?
Oare le putem "impaca" pe amandoua, acordandu-le aceeasi atentie, dedicandu-ne la fel "hranirii" lor?
Stiu ca-mi implinesc rugaciunea, Inshaa ALLAH, ALHAMDULILLAH, imi fac restul obligatiilor cerute de islam...dar cum ramane cu sufletul meu?
Acum, daca ma gandesc la cat il "alimentez" cu Coran, cat ma detasez prin meditatie de problemele reale, de nenorocirile care apar inerent prin viata...si cu toate ca fac cate ceva tot parca nu-mi gasesc linistea, tot imi simt sufletul depaaaaaaaaaaaaaarte de trup ca si cum nici n-ar fi impreuna, dar oare sunt???
Ca sa ma bulversez si mai rau, alhamdulillah am citit asta si..............................

SLAVA LUI ALLAH!
A spus Ibn al-Qayyim, ALLAH sa fie multumit de el.

Sufletul (al-rooh) este legat de trup in coinci moduri diferite, carora li se aplica reguli distincte.
Legatura cu trupul precum a fetusului care se afla in burta mamei.
Legatura cu corpul, dupa ce omul se naste.
Legatura cu corpul cand omul doarme, cand sufletul este conectat intr-un fel, dar separat in altul.
Legatura cu trupul in al-Barzakh (perioada dintre moartea omului si ziua judecatii), cand el este detasat de trup si separat de el, dar nu total, astfel ca nu este complet in legatura.
Conform relatarilor autentice, sufletul se intoarce in corp cand cineva trimite (saluta) salutari unei persoane decedate. Aceasta intoarcere are o natura speciala, neinsemnand ca acest trup revine la viata. Nu se intampla asta inainte de ziua invierii.
Legatura cu corpul in ziua in care corpurile vor reveni la viata.
Aceasta este cel mai perfect mod al legaturii dintre trup si suflet si nu se compara cu tipurile anterioare de legaturi care exista intre trup si suflet, pentru ca urmeaza atunci cand corpul nici nu moare, nici nu doarme si nici nu este nimic ne in regula cu el.

Cand o persoana doarme, sufletul este in trupul sau si el este viu, insa aceasta stare de a fi "viu" nu este aceeasi in sitatia in care omul este treaz, pentru ca ca somnul se aseamana cu moartea. In mod asemanator, cand sufletul unuei persoane decedate se intoarce in corpul sau (cand ii sunt trimise salutari), el este intr-o stare intre starea unuia care este viu si a unuia care este mort, al carui suflet nu s-a intors in trupul sau. Este ca si cel care doarme, fiind intre viata si moarte.

Kitaab al-Rooh, 44.

DESI in incheiere era exprimata speranta ca acest raspuns va pune capat neintelegerilor, pe mine m-a bagat in ceata...:(:o

iman99
07-22-2008, 01:47 AM
Asalamu aleikom
Aisha din cate stiu eu..as defini asa

Roh este sufletul..da?iar ca si componenta:D nafs--dorintele nostre...slabiciunile c.Insha ALlah sa aduca cineva o definitie:D asa data de cineva in masura:D

wa aleikom salam

iman99
07-22-2008, 01:19 PM
Asalamu aleikom
:scenic:abia astept sa citesc;)..chiar e un subiect interesant:999:

wa aleikom salam

maryam
07-22-2008, 05:26 PM
Aaaaaaaaaaaa, inseamna ca nu sunt numai eu "bantuita" :D, am sa ma uit inca o data ptr ca parca si aici am postat o lectie facuta de sekh in legatura cu nafs...cert e ca ruh, nafs, cum sunt, pe mine ce ma macina e sunt inauntru, vin, pleaca...sau de ex cand e omu` in stare de perfecta functionare, super constient...mai e sau nu mai e sufletul cu el, ca o sa ma duc la hipnoza pana la urma dc nu ma lamureste cineva:D:D.