View Full Version : impartirea averii
mekky
07-22-2008, 01:36 PM
as avea o mica curiozitate si sper ca unul dintre voi sa ma lamuriti....in cazul in care o familie are 2 fete si un baiat al carei mame nu este si mama fetelor si care nu a trait cu tatal sau biologic ce sanse are sa mosteneasca ceva din averea tatalui sau?cum se procedeaza...se imparte in 3 sau el nu are dreptul deoarece nu e musulman?...tin sa precizez ca eu nu prea stiu ce si cum e cu religia si drepturile musulmanilor....dar sper din suflet sa invat intr-o zi:)....va rog sa imi raspundeti cei care stiti la intrebari pt ca sunt foarte curioasa....multumesc mult!!!
maryam
07-22-2008, 05:33 PM
:006:
:salam:
Chestiunea averii nu este una simpla, de explicat asa, in doua trei cuvinte.
Din ce ai scris, inteleg ca este vorba de un cuplu in care fiecare a venit cu copiii lui, nu? Adica el cu doua fete si ea cu un baiat??
Din punct de vedere islamic, se mostenesc intre ele rudele de sange, iar acest copil "adoptat" fiind al sotiei, nu are drept de mostenire, ceea ce nu exclude posibilitatea ca "tatal"- persoana care il creste ca un tata sa ii lase sub o alta forma o parte. Si ALLAH stie cel mai bine.