PDA

View Full Version : Cu "A" sau cu "E"?

maryam
08-10-2008, 08:03 PM
:006:
:salam:

INSHAA ALLAH IMI DORESC, SPER SI MA ROG, AS VREA CHIAR, DACA SE POATE, SA NU VA APRINDETI PATIMASI:D SI SA IMI SPUNETI SI MIE CUM E CORECT DIN PUNCTUL VOSTRU DE VEDERE CU "A" SAU CU "E" IN:

-ASALAMU ALEIKUM SAU ESALAMU ALEYKUM
-ALLAHU AKBAR SAU ALLAHU EKBAR
-ALHAMDULILLAH SAU ELHAMDULILLAH
-MUHAMMAD :009: SAU MUHAMMED :009:
-SUBHANAKA SAU SUBHANEKE
-BIHAMDIKA SAU BIHAMDIKE
-LA ILAHA ILA ALLAH SAU LA ILEHA ILA ALLAH
-AZAN SAU EZAN?

PENTRU CA EXISTA DEJA PARERI DIFERITE PRINTRE NUMELE GRELE :DCUM SPUNEA CINEVA, AS DORI SA AFLU SI PARERILE NOASTRE ALE CELOR MAI USUREI:D.

Nu de alta dar in afara de unii frati si surori inruditi sau doar atasati :Dde turci si tatari, ALLAH sa fie multumit de fiecare drept-credincios musulman in jihadul lui de dragul lui ALLAH: turc, tatar, arab, roman, albanez, francez, japonez..................nu am auzit nicaieri ESSALAMU sau alte asemenea "E"-uri, in Egypt, Turcia, Syria, Saudia am auzit doar ASSALAMU ca si alte cateva exemple...A in Azan pana si in Mekka chiar, asa ca nu pot sa ma nu ma intreb, cine stie mai bine?

CU SIGURANTA, ALLAH STIE CEL MAI BINE, PE MINE MA INTERESEAZA DOAR CORECTITUDINEA.

BARAKA ALLAHU FIIKUM!

PS sa nu va suprati ptr glumite, care sunteti mai sensibili, nu este nimic ascuns, este doar un fel de a fi.

aiscia
08-10-2008, 08:40 PM
Asalam aleikum wa rahmnatullahi...
Sa stii surioara ca ai facut foarte bine scrrind aceasta postare...si eu am vazut diferente multe...ma gandesc ca din cauza dialectului...
asa...eu le voi scrie asa cum am invatat eu ca este corect inshaallah...

-ASALAMU ALEIKUM
-ALLAHU AKBAR...si aici...mai sunt care spun ALLAH AKBAR...
-ALHAMDULILLAH
-MUHAMMAD - salallahu aleihi wa sallam
-SUBHANAKA
-BIHAMDIKA
LA ILAHA ILA ALLAH
-AZAN

maryam
08-10-2008, 08:53 PM

Salam sau selam?:p

Lasand gluma la o parte, vorbeam la modul cel mai serios cu cineva si am intrebat este Bidah sa spui asa si i-am dat exemplele astea, care mie mi se par altfel decat a spus profetul:009: si mi-a spus:
"Asa este spus incorect, gresit, nu e vorba ca e bidah, este o deformare a ceea ce ALLAH a spus."

De exemplu in inima islamului, la MEKKA, Azanul se aude clar ALLAHU AKBAR, ALLAHU AKBAR.........aici se aude in anumite locuri spus ALLAH Ekbar.
DE CE? Se poate sa nu stie muezinul mekkan bine?:o

O precizare, nu am adus in discutie scrierea stiu am mai intrebat si mi s-au spus chestii cu care oricum nu sunt de acord total, am vazut si niste postari discutabile si ele, ma refer la vorbirea practicata de musulmani.
Cu A sau cu E a zis profetul :D si companionii radiya-LLAHU 'anhom?

gabriela guettat
08-10-2008, 09:27 PM

Mashallah,pareri sau nu:corect din punctul meu de vedere(ALLAHU ALAM)

- ASSALAMU ALAIKUM

-ALLAHU AKBAR

-ALHAMDU LILLEH

-MUHAMMAD (salla Allah alihi wa sallam) SAU MUHAMMED (salla Allah alihi wa sallam)

- MOHAMMED(sallah Allah alihi wa sallam)

-SUBHANAKA SAU SUBHANEKE

- SUBHANAKA

-BIHAMDIKA SAU BIHAMDIKE

-BIHAMDIKA

- LA ILEHA ILA ALLAH

-AZAN SAU EZAN?

- ADHAN

umalkasem
08-10-2008, 10:25 PM
Assalam aleicum.
Eu chiar nu mi-am mai pus intrebarea asta niciodata SUBHANALLAH.
Nu stiu cum ar fi corect,dar eu in toate partile scriu cu "a" si pronunt la fel cu "a", in afara de Muhamad scriu citeodata cu "a" si citeodata cu "e".
Allah stie cel mai bine .

maryam
08-10-2008, 11:31 PM

ALLAH sa va rasplateasca numai cu bine in aceasta viata si in viata de apoi.

iman99
08-11-2008, 01:25 AM
Asalamu aliekom

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

:D

TOTUL CU "A"

Muhammad(sallallahu alahi wa sallam)

maryam
08-11-2008, 02:23 AM
Asalamu aliekom

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

:D

TOTUL CU "A"

Muhammad(sallallahu alahi wa sallam)

Auzi ia nu mai fi tu asa de categorica ce esti lingvista? :999::D
Sau ai un hobby limba araba?:36_1_21:

genan
08-17-2008, 02:55 PM
asslamu alaykom

este intr-adevar de observat ca musulmanii de etnie turca , respectiv tatara, pronunta diferit anumite cuvinte fata de cei de etnie araba , insa nu cred ca este ceva de condamnat.
parerea mea este ca aceasta (pronuntia gresita dpdv al "arabilor" ) este data numai si numai de acentul folosit. De asemenea , sunt si arabii din Mauritania spre exmpl, care nu pronuntza la fel cu cei din siria... Deci, parerea mea este ca totul tine stict de accent. Iar diferentele cele mai multe sunt la a/e si mai ales la fatha (a-ul vocala scurta) pe care cei de etni turca il vor pronunta un e curat , iar ceilalti UN FEL DE A, pt ca sa stiti nici arabii "pur sange" nu pronunta fatha ca a-ul acela curat din limba romana.
Si cred cel mai important e ceea ce vrem sa spunem prin respectivele cuvinte, caci sa nu uitam ca cei mai multi dintre convertiti nu stiu araba deloc si invata , spre exemlu, al-fatiha asa cum pot, cu pronuntie nu tocmai "ca la mama ei"... nu cred ca sunt mul;ti care pot pronunta litera ayn sau dhad asa cum ar trebui...
Dar, repet, important e ce vrem sa spunem prin acele silabe/cuvinte rostite. Si Allah este cel care stie asta cel mai bine dintre noi!

Saira
10-25-2008, 07:45 PM
INSHAA ALLAH IMI DORESC, SPER SI MA ROG, AS VREA CHIAR, DACA SE POATE, SA NU VA APRINDETI PATIMASI SI SA IMI SPUNETI SI MIE CUM E CORECT DIN PUNCTUL VOSTRU DE VEDERE CU "A" SAU CU "E" IN:

-MUHAMMAD SAU MUHAMMED
-SUBHANAKA SAU SUBHANEKE
-BIHAMDIKA SAU BIHAMDIKE
-AZAN SAU EZAN?

PENTRU CA EXISTA DEJA PARERI DIFERITE PRINTRE NUMELE GRELE CUM SPUNEA CINEVA, AS DORI SA AFLU SI PARERILE NOASTRE ALE CELOR MAI USUREI.

Nu de alta dar in afara de unii frati si surori inruditi sau doar atasati :Dde turci si tatari, ALLAH sa fie multumit de fiecare drept-credincios musulman in jihadul lui de dragul lui ALLAH: turc, tatar, arab, roman, albanez, francez, japonez..................nu am auzit nicaieri ESSALAMU sau alte asemenea "E"-uri, in Egypt, Turcia, Syria, Saudia am auzit doar ASSALAMU ca si alte cateva exemple...A in Azan pana si in Mekka chiar, asa ca nu pot sa ma nu ma intreb, cine stie mai bine?

CU SIGURANTA, ALLAH STIE CEL MAI BINE, PE MINE MA INTERESEAZA DOAR CORECTITUDINEA.

BARAKA ALLAHU FIIKUM!

PS sa nu va suprati ptr glumite, care sunteti mai sensibili, nu este nimic ascuns, este doar un fel de a fi.

Iar am pierdut un thread si dau acum de el :D.

Asa...acum referitor la subiect,eu cand am invatat prima data rugaciunea am invatat-o din carte,si sa vezi ce dadeam cu e-urile inainte :D ,daca spuneam tahyat-ul de fata cu vreun arab imi luam bataie pentru fiecare a care la mine era e :D:999:. Asta pentru ca nu stiam boaba de araba (nu ca acum as sti :p!!!),nu stiam nici macar alfabetul,de fatha auzisem o singura data in viata mea deci... Apoi,usor-usor,am, inceput sa trec pe a...inca mai am unele dileme dar incerc,inshaAllah,sa mi le rezolv :).

sara h
10-26-2008, 07:59 AM
SALAM ALAIKOM,
Mashallah aceasta intrebare am pus-o eu demult cuiva si bineinteles ca mi-a raspuns "A" !
Mai tarziu uitandu-ma asa la Tv Huda, cineva a sunat special din s3audia sa intrebe de aceste diferente pe acel Skh. din Egipt ( nu mai retin cum il cheama:o ) si el a raspuns aceelasi lucru : Corect este scris si citit cu "A". De altfel daca stam bine sa ne gandim, nici nu exista "E" in alfabetul arab :p

Betti
08-14-2009, 05:24 PM
Multumes pentru informatii.O sa scriu pe o hirtie cum se scriu corect.Numai bine.