PDA

View Full Version : salamu aleykum sper ca nu deranjez -Cainta in ISLAM

fatima_najma
08-17-2008, 02:53 PM
sper ca nu deranjez dar mi-a placut acest document

Ce intelegem prin "cainta"?

A te cai inseamna a te intoarce la Allah, a-I cere iertarea pacatelor.

Spune Allah Preainaltul in Sfantul Coran:

"Si caiti-va cu totii,o,voi drepcredinciosi,fata de Allah,pentru ca voi sa izbanditi" 24:31

"Rugati-va de iertare la Domnul vostru,apoi intoarceti-va,caindu-va,la El! 11:3

Unii oameni se considera fara de pacate, pentru ca, zic ei, nu fura, nu mint, nu preacurvesc, nu inseala etc. Altii afirma ca sunt tineri si nu au pacate ca batranii sunt cei pacatosi si de aceea considera ca doar ei trebuie sa faca rugaciune.

In cele ce urmeaza vom vedea ce inseamna de fapt un pacat si cine trebuie sa se caiasca.

Fara indoiala ca fiecare dintre noi face pacate, fie mici fie mari, mai mult sau mai putin constient. De exemplu, un pacat mare poate fi considerat comportamentul urat fata de parinti prin ridicarea vocii, nerespectarea cuvantului lor, abandonarea lor la batranete etc. Poate nu stiai, dar lacrimile mamei aduce supararea lui Allah. Oare cati dintre noi se poarta cu parintii asa cum ne cere Allah? Oare cati dintre noi le respecta dorintele? Oare cati dintre noi nu ii fac pe acestia sa planga? Toate acestea nu le consideri pacate? Nu stii ca supararea mamei si a tatalui poate sa cantareasca mai mult in balanta din Ziua Judecatii decat toate pacatele pe care le-ai comis in cativa ani?

Spune Profetul: "Toti sunteti pacatosi iar cel mai bun dintre pacatosi este cel care se caieste."

Cati dintre musulmani fac rugaciune? Nu stii ca lasarea rugaciunii face parte dintre pacatele cele mai mari? In Gehennem(Iad) este o usa care se numeste SEKAR. Allah Preainaltul spune in Coranul cel Sfant despre ea:

"Ce v-a adus pe voi in Sekar(o usa a Iadului)?

Iar ei vor raspunde,

Noi nu am fost dintre aceia care au implinit rugaciunea

Si noi nu l-am hranit pe sarman

Si noi am ponegrit laolalta cu barfitorii

Si noi am socotit drept minciuna Ziua de Apoi,

Pana ce ne-a venit noua ceea ce este sigur! (adica moartea)"

Sura Elmuddessir 42-47

Cei care sunt in focul Iadului sunt intrebati de ingeri din mila pentru ei:Ce-ati facut?Ce v-a adus aici? La care acestia raspund: " Noi nu am fost dintre aceia care au implinit rugaciunea."

Primul lucru pentru care o sa dea socoteala omul , in Ziua de Apoi , precum a zis Profetul ( pacea si binecuntarea lui Allah fie asupra lui!) este Rugaciunea.Daca va fi acceptata i se va cere sa dea socoteala pentru Zakat ( Danie) apoi pentru Post si Pelerinaj , iar daca ii va fi refuzata nu va mai fi intrebat nimic , despre toate faptele bune pe care le-a facut chiar daca a dat Dania , a postit si a implinit Pelerinajul.

In cazul in care nu suntem, cu voia lui Allah, dintre cei care au infaptuit pacate mari, gandeste-te la cele mici, la miile de pacate care le facem in fiecare zi. Oare cate pacate ni se aduna intr-o saptamana? Nu vreau sa crezi ca suntem pacatosi, ci sa intelegi frumusetea caintei, sa simti ca vrei sa te intorci la Allah, sa te caiesti...

A spus unul dintre credinciosi : "Nu te gandi ca-i pacat mic ci gandeste-te in fata cui pacatuiesti". Intr-adevar nu trebuie sa desconsideri pacatele mici pentru ca in cazul in care continui in comiterea lor vor ajunge pacate mari asa cum picaturile mici de apa formeaza o cantitate mare dupa un timp. Deasemenea credinciosul trebuie sa se gandeasca ca indiferent daca pacatul este mare sau mic, tot fata de Allah pacatuieste.

Ce frumos ar fi daca in fiecare noapte ti-ai nota intr-un caiet cuvintele frumoase pe care le-ai spus in timpul zilei iar in altul pe cele urate! Oare care va fi rezultatul?Te vei numara dintre cei credinciosi sau cei pacatosi?

Fara indoiala o sa aflam ca avem o multime de pacate. De aceea, avem nevoie de cainta.

Sufian Esseuri, unul dintre urmasii companionilor, spunea: "Intr-una din zile am inceput sa-mi numar pacatele…am numarat 21000 de pacate.In acel moment mi-am spus:"Cum o sa te prezinti in fata lui Allah cu 21000 de pacate?"

Priveste la ceea ce il durea pe acest om. Ceea ce-l framanta pe el nu erau averile, placerile acestei vieti…ci erau Raiul si Focul Iadului. De cate ori te-ai gandit sa-ti numeri pacatele, asemenea acestui dreptcredincios?

Allah ne-a inzestrat cu multe daruri. Oare Ii multumim pentru acestea? Nu te gandesti ca unora nu li s-a oferit ceea ce ai tu? Nu crezi ca trebuie sa te caiesti pentru nerecunostinta ta fata de Allah?

Haideti sa vedem cum ii numeste Allah Preainaltul in Sfantul Coran pe cei pacatosi:

"O, voi robii Mei, care ati intrecut masura in defavorea voastra,nu deznadajduiti in privinta indurarii lui Allah! Allah iarta toate pacatele. El este Iertator si Indurator.

Intoarceti-va cu cainta spre Domnul vostru si supuneti-va Lui, inainte de a veni pedeapsa la voi, caci apoi nu veti mai putea fi voi mantuiti!" (Sura Ez-Zumer:53-54)

Nu observi cum ii numeste Allah pe cei care au intrecut masura in defavoarea lor implinind multe pacate? Daca Allah ii numeste pe acestia"robii Mei" cum credeti ca-i numeste pe cei credinciosi?In acest verset Allah le cere celor pacatosi care si-au taiat orice speranta de la iertarea Lui din pricina numarului mare de pacate comise, sa nu deznadajduiasca in privinta indurarii lui Allah caci El iarta toate pacatele.

Allah Preainaltul i-a revelat Profetului(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) :"Vesteste-ti comunitatea ca cine moare fara sa-I asocieze nimic lui Allah va intra in Rai. Am spus(Profetul):Si daca preacurveste sau fura? A spus: Da!"

Aceasta relatare a Profetului(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) arata ca cine moare fara sa-I aduca seaman lui Allah va intra in Rai chiar daca are pacate mari, dupa ce isi va ispasi pedeapsa in Iad. Este gresit sa gandesti ca oricat de multe pacate ai face si nu-I asociezi nimic lui Allah tot vei intra in Rai. Intr-adevar in final vei intra insa nu stii cat vei fi pedepsit in Iad. Atunci cand te gandesti sa faci un pacat incearca sa-ti introduci mana in foc, crezi ca vei putea suporta acea durere? Daca nu suporti focul pamantean, cum ai sa suporti focul Iadului care este de 70 de ori mai puternic?

Crezi sau nu, pacatele facute in timp de 20 de ani sau chiar mai mult pot fi iertate intr-o clipa.

Spune Allah Preainaltul in Coranul Cel Sfant:

"Si aceia care nu cheama un alt dumnezeu impreuna cu Allah si nu ucid sufletul pe care l-a oprit Allah decat pe drept si aceia care nu preacurvesc, caci cine face aceasta va afla pedeapasa.

Si va fi dublata pedeapsa lor in Ziua Invierii si in veci vor ramane in ea dispretuiti.

Afara de acela care se caieste,crede si savarseste fapte bune;acestora le va schimba Allah faptele rele cu fapte bune,caci Allah este Iertator si Indurator."

Sura Elfurkan 68-70

Observam ca atunci cand e vorba de preacurvie tonul Coranului este dur, insa se schimba total cand vine vorba de cainta…

Allah Preainaltul le vesteste celor care au savarsit unele dintre cele mai mari pacate, cum ar fi sa-I aduci asociati lui Allah, sa omori un suflet pe nedrept sau sa preacurvesti, ca-i va ierta daca se caiesc si savarsesc fapte bune. Ba chiar Allah le promite acestora ca le va preschimba pacatele in fapte bune! Ai vazut cat de Iertator poate fi si Allah? Acum ca ai aflat ca poti sa-ti transformi toate pacatele trecute in fapte bune ce mai astepti? De ce nu te intorci la Allah chiar in acest moment caindu-te...?

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!): "Daca o persoana pacatuieste apoi isi ia ablutiunea(abdest-ul), face doua rekeat-uri de rugaciune si ii cere iertare lui Allah, este iertat."

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"O, tu, fiul lui Adam, nu M-ai chemat si nu M-ai rugat fara ca Eu sa nu-ti fi iertat pacatele oricare ar fi ele, caci Mie nu Mi se cere socoteala. O, fiu al lui Adam daca ai pacate cat intinderea cerului si imi ceri iertare, te iert caci Mie nu Mi se cere socoteala. O, fiu al lui Adam, daca vii spre Mine cu pacate cat Pamantul dupa care Ma intalnesti fara sa-Mi asociezi nimic si Eu vin spre tine cu iertare cat el (Pamantul)."

Cat de Gereros esti TU, o ALLAH!

Ne povesteste Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) despre un om caruia Allah ii va spune in Ziua Judecatii:

-Citeste-ti cartea (cu faptele), o robule!

Si incepe acesta sa-si citeasca cartea. Gasind-o plina de pacate, crede ca este dintre cei pierduti. Allah ii spune:

-Citeste-ti cartea inca o data, o robule! Nu ti-aduci aminte ca te-ai cait?

Dupa ce-si aduce aminte acest om ca se caise o data, spune:

-Da, o Allah, m-am cait!

Incepe sa citeasca a doua oara. Cand ce sa vada? Nu numai ca pacatele i-au fost sterse, ba chiar i-au fost transformate in fapte bune. Dupa ce sta putin pe ganduri, omul spune:

-O Allah, daca pacatuiam si mai mult si apoi ma caiam, acum faptele mele bune erau mai multe? O Allah, daca-i asa, eu mai am pacate de care-mi aduc aminte si pe care ingerii au uitat sa le scrie…

Vedeti cat de minunata este cainta!?

Mai am si continuarea;)

fatima_najma
08-17-2008, 02:54 PM
Spune Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"O, voi oameni, caiti-va la Allah si cereti-I certare, caci eu ma caiesc la El si Ii cer iertare in fiecare zi mai mult de 100 de ori."

Profetul se caia mai mult de 100 de ori pe zi, iar tu nu te-ai cait de ani de zile nici macar o data...

Companionii il auzeau pe profet atunci cand se oprea din vorba ca rostea :"Ii cer iertare lui Allah si ma caiesc Lui;dupa care isi continua discutia, apoi iara tacea pentru a-I cere inca o data iertare lui Allah."

Allah Preainaltul Isi intinde "mana" noaptea pentru a le oferi celor care au pacatuit ziua posibilitatea de-a se cai, iar ziua celor care au pacatuit noaptea.

Cine este cel care isi intinde mana de obicei? Cel nevoias sau cel bogat? Fara indoiala ca cel nevoias este cel care intinde mana spre cel bogat, insa face parte din generozitatea lui Allah ca El intinde "mana" spre robul Sau. Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"Allah Preaînaltul coboara in cerul pamantului in a treia parte a fiecarei nopti si cheama: <<E careva care Imi cere iertare pentru a-l ierta? E careva care isi doreste ceva pentru a-i da?>>"

Ne vesteste Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) ca Allah se bucura de cainta omului mai mult decat o persoana care isi regaseste camila in desert dupa ce o pierduse. Imagineaza-ti ca esti in desertul arzator si pustiu. Ai atipit, iar camila ta cu toate proviziile a disparut. Ce-ai face daca ar aparea camila deodata, in timp ce tu asteptai deznadajduit sa te cuprinda moartea?

Ne povesteste o tanara:

-Ma certam aproape tot timpul cu parintii. Tipam deseori la ei. Dupa ce am aflat ca supararea parintilor este unul dintre cele mai mari pacate si ca toate faptele bune se anuleaza o data cu privirea mea incruntata la ei, am decis sa nu-i mai supar niciodata.Atunci cand ma suparam, luam ablutiunea si faceam doua rekat de rugaciune, dupa care Ii ceream iertare lui Allah. Multumesc lui Allah ca dupa un timp am reusit sa-mi controlez nervii si de atunci n-am mai ridicat vocea in fata lor. Allah mi-a aratat o cale de iesire din aceasta problema pe care singura n-as fi gasit-o.

Spune Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) ca Allah Preainaltul spune: "Daca un slujitor al Meu vine catre Mine un pas, Eu ma duc catre el un metru si daca vine spre Mine un metru, Eu merg catre el distanta pe care el o cuprinde cu ambele brate intinse. Daca el vine catre Mine mergand, Eu vin spre el alergand."

Aceasta relatare ne arata repeziciunea cu care Allah ne raspunde la cainta noastra.

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"Aceluia care se gandeste la o fapta buna si nu o face ,Allah i-o scrie ca o fapta in intregime, iar daca se gandeste (la ea) si o face, Allah ii scrie de la 10 fapte bune pana la 700 sau chiar mai multe. Aceluia care se gandeste la o fapta rea si nu o face, ii scrie Allah o fapta buna in intregime, iar daca se gandeste la ea si o face ii scrie Allah o fapta rea."

Cat de generos poate fi Allah!La fiecare pacat ne scrie doar o singura fapta rea insa la fiecare fapta buna ne scrie cel putin 10 fapte bune!

Intr-o zi a venit la Profet(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) un om care i-a spus:

-O Profetule, eu sunt un om cu foarte multe pacate.

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) i-a spus:

-Caieste-te!

Acesta a intrebat mirat:

-Allah imi va ierta pacatele?

I-a spus:

-Da!

Cum a auzit acest lucru, omul a inceput sa alerge strigand de bucurie:

-Allah este Cel mai Mare,Cel care imi iarta toate pacatele.

Ne spune un tanar:

Cateodata nu-mi implineam rugaciunea. Am continuat tot asa si dupa casatorie. O ruda de-a sotiei mele imi vorbea deseori despre rugaciune. Intr-o seara am visat ca imi luase foc corpul. In acel moment am alergat la acea ruda pentru a-i cere ajutorul dupa care m-am trezit. Dupa un timp m-am intalnit cu ruda sotiei care iarasi a pomenit de rugaciune. De aceasta data, m-am dus la moschee sa-mi fac rugaciunea fara sa mai stau pe ganduri. Lauda lui Allah ca de atunci nu mi-am mai neglija rugaciunile.

Este foarte important sa ne grabim spre cainta si sa nu spunem asemenea unora:"Insallah o sa ma caiesc in viitorul apropiat." De unde stim ca vom trai pana atunci? Ce vei face daca iti soseste ceasul inainte sa te caiesti?Dupa cum spune Profetul cainta atunci cand omul isi da ultima suflare (cand cel care va muri simte acest lucru si ii vede pe ingeri cum vin sa-i ia sufletul) nu mai este acceptata de Allah.Asemenea lui Faraon care s-a cait atunci cand si-a simtit moartea si-a fost inghitit de ape.

Conditiile acceptarii caintei de catre Allah:

1.Regretul

Asa cum o persoana regreta atunci cand a pierdut ceva pretios tot astfel trebuie sa simta si-atunci cand pacatuieste. Este de dorit ca cel care se caieste sa-si exprima regretul prin lacrimi,insa daca acestea nu sunt urmate de fapte,lacrimile nu arata sinceritatea caintei.

Intrebare:

Daca nu ne-am purtat frumos cu parintii nostri cat au fost in viata, ce trebuie sa facem pentru ca Allah sa ne ierte?

In primul rand, trebuie sa regretam ceea ce am facut. In al doilea rand, trebuie sa infaptuim fapte bune in numele lor,cum ar fi rugaciunea,pomana,pelerinajul,etc.

2.Renuntarea la acele pacate

Spune Profetul(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!):"Cel care s-a cait este asemenea celui care nu are pacate, iar haina spalata este ca si cea care nu s-a murdarit."

Fara indoiala ca cine se caieste trebuie sa fie sincer in ceea ce spune,ca altfel cainta nu-i va fi primita.Daca te caiesti si continui sa faci acele pacate inseamna ca tu te joci de-a cainta.Dovada sinceritatiii tale o constitue faptele.In cazul in care te indepartezi de pacate si incepi sa implinesti fapte bune insemna ca intr-adevar cainta ta a fost sincera.

Bineinteles ca pentru cel care a comis pacate ani de zile ii va fi foarte greu sa renunte la ele. De aceea, orice pacat trebuie sa fie inlaturat prin implinirea unui lucru contrar acelui pacat. De exemplu, daca ascultai muzica,asculta Coran,iar daca frecventai discotecile,incepe sa frecventezi mocheile si locurile folositoare. Deasemenea, o alta metoda de a te lasa de pacate este ca de fiecare data cand vrei sa faci acel pacat sa faci o fapte buna. De exemplu, cand simti ca vrei sa fumezi o tigara, tine post ziua respectiva sau da de pomana celor nevoiasi contravaloarea pachetului de tigari.

Daca ai incercat aceste metode si n-ai reusit sa renunti la acel pacat afla ca pacatele iti pricinuiesc probleme si greutati in viata de zi cu zi. Daca ti se strica masina dimineata cand vrei sa pleci la serviciu sau daca ramai in pana, adu-ti aminte de pacatele facute!

fatima_najma
08-17-2008, 02:54 PM
Povestea unui om pacatos:

Un om din neamul lui Moise pacatuise timp de 40 de ani fara a se cai nici macar o data in viata. Intr-un an, peste neamul lui Moise s-a abatut o seceta cumplita. Animalele incepusera sa moara, cerealele sa se usuce si apa raurilor sa sece. Oamenii i-au cerut lui Moise sa se roage la Allah. Moise si-a adunat neamul si au inceput sa se roage insa Allah nu le accepta ruga. Allah i-a spus lui Moise ca nu le primeste ruga din cauza unui om dintre ei care pacatuia de 40 de ani.

Moise l-a intrebat pe Allah ce trebuie sa faca la care Allah i-a raspuns ca trebuie sa-l indeparteze dintre ei pe acel pacatos atunci cand se roaga.

Gandeste-te cat de mult il pot supara pacatele pe Allah!Pacatele tale pot fi cauzele problemelor si greutatilor ca ti se intampla!

Indata ce a aflat solutia, Moise s-a dus la poporul sau si le-a spus ca Allah n-o sa trimita ploaia pana ce nu va iesi acel pacatos dintre ei. Pacatosul stia ca este vorba despre el, insa spera ca poate va iesi altcineva in locul lui si astfel va scapa de rusine. In acel moment pacatosul si-a spus:

-O, Allah, am pacatuit 40 de ani, iar Tu ma acoperi si nu ma divulgi! Iti promit, o Allah, ca nu ma voi mai intoarce la pacate! O, Allah, iarta-ma!

O data cu cainta lui, a inceput sa ploua. Vazand ploaia, Moise i-a spus lui Allah:

-O, Allah a plouat fara ca acel pacatos sa iasa dintre noi.

Allah i-a raspuns ca a trimis ploaia din bucurie pentru cainta celui care pacatuia de 40 de ani.

Curios, Moise i-a cerut lui Allah sa-i spuna cine este acel om. La care Allah i-a raspuns:

-O, Moise, il acopar de 40 de ani si crezi ca-l divulg in ziua in care s-a intors la Mine caindu-se?

3.Hotararea de a nu te mai intoarce la acel pacat

Din sinceritatea caintei este si hotararea sa nu te mai intorci la pacate.

Cel care se caieste trebuie sa hotareasca sa nu se mai intoarca la acel pacat niciodata, asemenea bolnavului de diabet care nu mai consuma zahar pentru ca stie ca nu-i prieste.

Daca unul dintre cei care citesc acest articol regreta ca a savarsit pacate si se intoarce la Allah caindu-se, hotarat sa nu le mai savarseasca, acestea ii vor fi sterse o data ce Allah afla sinceritatea din inima lor.

4.In cazul in care pacatul comis este legat de vreo persoana, trebuie sa i se inapoieze bunurile daca i-au foat luate iar in cazul in care a calomniat sau a barfit pe cineva trebuie sa-i ceara iertare.

Povestea unui tanar:

Sunt student la Facultatea de Drept.De mic copil mi-a placut sportul iar familia mea ma incuraja si ma indemna sa-l practic.Speram sa ajung un jucator profesionist de baschet datorita inaltimii mele.Cand m-am hotarat sa ma inscriu la unul din cele mai mari cluburi am aflat ca principala conditie este sa faci parte din clasa instarita, in timp ce eu provenem dintr-o familie cu un venit modest.

Acest lucru m-a influentat foarte mult.Din acel moment am inceput sa ies impreuna cu ei impins de dorinta de-a deveni asemenea lor.Au inceput intalnirile cu fete, participarile la intreceri de masini prin cartier si fumatul, dupa care si facultatea. Observam ca tinerilor in general nu le mai pasa de carte, tot ceea ce le trezea interesul era distractia.

Plangeam ca nu aveam bani pentru a ma distra si ca nu-mi puteam cumpara ceea ce isi cumparau ei. Am inceput sa ma gandesc cum sa fac rost de bani. Banii devenisera idealul meu.

Din acel moment a inceput decaderea mea. Ma imprietenisem cu un tanar. Dupa ce i-am dezvaluit dorinta mea de a castiga bani mi-a spus ca noi doi ne asemanam foarte mult si ca el stie cum sa rezolve aceasta problema. Acest prieten imi facea cunostinta cu oameni foarte bogati. Devenisem un fel de bodyguard pentru ei. Astfel mergeam in locuri de care nici nu-mi imaginam ca exista. Am baut si m-am drogat timp de 3 ani, ceea ce mi-a provocat numeroase probleme de sanatate. Simteam ca am devenit un salbatic. Credeam ca banii aduc fericire, dar ma inselasem.Aveam tot ce-si poate dori vreun tanar:masina, bani, prietene... Intr-o seara cand m-am intors acasa, am inceput sa ma gandesc la viata mea, la scopul acestei vieti. Ma saturasem de toate felurile de distractii. Ma intrebam cu o voce trista:

-O, Allah, de ce m-ai creat?

In acel moment Allah mi-a daruit un semn.Am auzit o voce la radio din indepartare care spunea:

-"Si nu am creat djinii si oamenii decat pentru a Ma adora."

Sura Ezzariat 56

Cum am auzit aceasta voce m-am prosternat si plans timp de cateva ore. Dupa care m-am imbaiat, mi-am luat ablutiunea. Un sentiment ciudat ma incerca. Simteam ca mi-era foarte dor de Allah, aveam nevoie de El.

Din aceasta clipa, viata mea a inceput sa se lumineze. Am hotarat sa recompensez orice pacat savarsit cu o fapta buna. Daca introduceam din instinct o tigara in gura, posteam o zi. Simteam ca imi formez o noua personalitate. Lauda lui Allah ca de 2 ani traiesc o viata noua si nu doresc sa ma indepartez de moschee.

Asa cum stomacul are nevoie de hrana si sufletul are nevoie de iubirea lui Allah.

Ce-ai simtit in primele zile de intoarcere la Allah?

Prima data am simtit ca vreau sa mor pentru ca nu meritam sa traiesc. Ajunsesem la concluzia ca pana acum nu facusem nimic bun. Nici macar acum nu stiu cum am auzit acea voce la radio. Simteam ca vreau sa recuperez tot ceea ce am pierdut si sa ma revansez fata de Allah.

Intrebare:

Este de ajuns sa te caiesti o singura data?

Bineinteles ca nu! Cainta trebuie reinnoita de fiecare data cand pacatuiesti. Daca ai gresit o data iar apoi te-ai intors la acelasi pacat nu exista alta solutie in afara de o noua cainta.

A venit un om la Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) si l-a intrebat:

-Daca fac un pacat, mi se scrie?

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a raspuns ca da.

A intrebat iar:

-Si daca ma caiesc?

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) i-a spus ca i se iarta acel pacat.

A spus:

-Si daca ma intorc la acel pacat?

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus ca i se scrie din nou.

In cele din urma acest om a spus:

Pana cand imi va ierta Allah pacatele?

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus ca Allah lasa deschisa poarta iertarii atat timp cat omul nu renunta sa se caiasca.

fatima_najma
08-17-2008, 02:58 PM
Spune Profetul:"Un om dintr-un popor de dinaintea noastra a omorat 99 de persoane. El a inceput sa cerceteze despre invatatii lumii (care-i puteau arata calea izbavirii) si a fost indrumat sa mearga la un calugar. O data ajuns acolo, i-a marturisit acestuia ca a omorat 99 de oameni si l-a intrebat daca Allah il poate ierta. Calugarul a raspuns negativ si a fost si el ucis, completand astfel numarul celor ucisi pana la 100. Apoi, acest om a intrebat despre invatatii cei mai mari de pe pamant si a fost indrumat spre un astfel de invatat. Omul i-a spus acestuia ca a omorat o suta de persoane si l-a intrebat daca mai exista vreo sansa sa-i fie acceptata cainta. El a raspuns afirmativ iar apoi l-a intrebat: Ce te impiedica sa te caiesti? Mai bine du-te in cutare si cutare tinut; acolo sunt oameni devotati rugaciunii si veneratiei, asa ca ar trebui sa te alaturi lor in rugaciune; dar sa nu te intorci in tinutul tau, caci este un loc pacatos (pentru tine). Atunci, omul a pornit la drum, dar abia strabatuse jumatate de cale cand l-a ajuns moartea. In acel moment s-a iscat o cearta intre ingerii milei si cei ai razbunarii. Ingerii milei au spus:"Acest om a venit caindu-se la Allah", dar ingerii pedepsei au zis:"Omul acesta nu a facut nici o fapta buna."Pe urma, a mai aparut un inger in chipul unei fiinte umane (pentru a hotari in problema) si ingerii care se certau au convenit ca el sa faca pe mijlocitorul intre ei. El(ingerul) a zis:"Masurati distanta intre cele doua tinuturi. Se va considera ca el apartine tinutului de care se afla mai aproape." Ei au masurat si l-au gasit mai aproape de tinutul credintei spre care se indrepta si astfel ingerii milei l-au luat in stapanire.

Exemple de pacate mari:

-facerea de asociati lui Allah;

-omorul (fara drept);

-comportamentul urat fata de parinti;

-preacurvia;

-vrajitoria;

-tranzactiile cu dobanzi;

-"sa mananci" averea orfanilor;

-defaimarea unei persoane (prin atribuirea unor minciuni acesteia);

-marturia mincinoasa;

-furtul;

-consumul alcoolului, a carnii de porc.

In final, ne rugam Celui care ne-a daruit aceasta posibilitate de a ne caii - Celui care ne cheama in fiecare noapte spunand: "E cineva care-si doreste ceva iar Eu sa-i implinesc dorinta?" - sa ne ierte pe toti, sa fie multumit de noi, sa ne rasplateasca cu Gennetul si sa-i reintoarca pe musulmani la religia Lui!

Este putin cam mult dar merita citita inshallah
:give_rose:

gabriela guettat
08-17-2008, 03:20 PM
:salam:

Mashallah,shi tu inshallah vei fii rasplatita inshallah de Allah subhanahu.Cum itzi potzi imagina ca asha ceva sa deranjeze?
Shi te rog sa continui sa postezi,mashallah un articol foarte frumos.

maryam
08-17-2008, 03:33 PM
:salam:

Iti multumim ptr acest remember, ALLAH sa te rasplateasca.

Este o du`a din Coran care spune:

ALLAHUMA JIA`ALNI MIN AT-TAWABIIN WA JIA`ALNI MIN AL-MUTTATAHIRIIN

"O, ALLAH, FA-MA DINTRE CEI CARE SE CAIESC SI FAMA SINTRE CEI CARE SE CURATESC (CURATATI)"

Inshaa ALLAH sa fim dintre acestia.
Amiin.

fatima_najma
08-17-2008, 06:16 PM
Multumesc din suflet atat doamnei Gabi cat si surioarei Maryam . Allah sa fie multumit de noi toti ameen si sa nu uitam niciodata ca singura implinire sufletesca, adevarata, se gaseste in islam.Secretul, dupa ce Allah ne-a condus la cufarul plin cu bogatii al islamului , consta in practicarea lui corecta din toata inima .
Baraku Allahu fik!
:give_rose:

fatima_najma
08-18-2008, 12:11 PM
2 hadisuri cu referire la cainta :

.Zirr ibn Hubais relata: Am mers la Safwan ibn 'Assal (Allah sa?l aiba in mila Sa!) sa-l intreb despre gestul simbolic al trecerii mainilor peste ciorapi in timpul ablutiunii. El m-a intrebat: Zirr, ce te aduce aici? Eu am raspuns: Am venit in cautarea cunoasterii. El a zis: Ingerii isi intind aripile peste cel ce cauta cunoasterea, de bucurie pentru ceea ce cauta. Eu i-am spus: In mintea mea s-au nascut niste indoieli in legatura cu trecerea simbolica a mainilor peste ciorapi in timpul ablutiunii, dupa ce omul se usureaza. Cum tu esti unul dintre Tovarasii Trimisului lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!), am venit la tine ca sa te intreb. Ai auzit ca Profetul sa spuna ceva legat de acest lucru? El a raspuns afirmativ si a remarcat: El ne-a lamurit ca in timpul calatoriei nu trebuie sa ne scoatem ciorapii ca sa ne spalam picioarele, chiar pana la trei zile si nopti, decat in caz de necuratenie grava (dupa contactul sexual). In alte cazuri, cum ar fi somnul, usuratul sau urinatul, este suficienta trecerea simbolica a mainilor peste ciorapi. Atunci eu l-am intrebat: L-ai auzit spunand ceva despre dragoste si afectiune? El a raspuns: Il insoteam pe Trimisul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) intr-o calatorie si un beduin a venit la el strigand cu o voce ragusita: O, Muhammad! Trimisul lui Allah i-a raspuns aproape pe acelasi ton: Iata-ma! Eu i-am zis (arabului): Rusine sa-ti fie, coboara-ti glasul in prezenta lui, fiindca asa ne-a poruncit Allah. El s?a rastit: Nu vreau sa-mi cobor glasul, apoi, adresandu-se Profetului, a zis: Ce se intampla cu o persoana care are dragoste de oameni dar nu s-a aflat inca in compania lor. Trimisul lui Allah a raspuns: O persoana se va afla in compania celor pe care-i iubeste, in Ziua Judecatii. Apoi a continuat sa converseze cu noi si, pe parcursul discutiei, a amintit despre o poarta inspre apus, a carei latime ar putea fi parcursa de un calaret in patruzeci sau saptezeci de ani. Unul dintre povestitorii acestei traditii, Sufyan, spune mai departe: Aceasta poarta se afla in directia Siriei. Allah a creat-o o data cu crearea cerurilor si pamantului. Ea este deschisa pentru cainta si nu se va inchide pana ce soarele nu apune la rasarit (Ziua Judecatii).
(Tirmidhi)

. Imran ibn Husain al Khaza'i (Allah sa-l aiba in mila Sa!) relata: "O femeie din tribul Juhaina, care a ramas gravida dupa ce a preacurvit, s-a prezentat dinaintea Trimisului lui Allah si a zis: O, Trimis al lui Allah! Am facut un pacat supus la Hadd, indruma, deci, executarea pedepsei. El si-a chemat straja si a zis: Poarta-te bland cu ea. Ad-o la mine dupa ce naste pruncul. Si omul acesta a indeplinit poruncile. La urma, Trimisul lui Allah a poruncit sa se execute pedeapsa si ea a fost legata, apoi batuta cu pietre pana ce a murit. Trimisul lui Allah a condus rugaciunile de la ingropaciunea ei. 'Umar a remarcat: O, Trimis al lui Allah! Ea a preacurvit dar tu ai facut rugaciuni la ingropaciunea ei. El a raspuns: Ea a suferit atat de mult incat cainta ei ar fi de ajuns pentru saptezeci de oameni din Medina. Ce cainta poate fi mai mare, decat aceea ca ea si-a dat viata de bunavoie pentru a castiga placerea lui Allah, Stapanul Laudelor si Gloriei?
(Muslim)