View Full Version : greseli in coran?
telmiza
08-17-2008, 03:10 PM
assalamu aleikum,
as vrea sa va intreb pt ca am citit pe niste forumuri (la care participau crestini si musulmani) ca in coran "trinitatea" ar insemna Dumnezeu, Iisus si f. Maria... eu am incercat sa caut acest lucru in coran dar nu am gasit nimic (si nici nu am citit tot coranul)..... voi ce parere aveti?daca este adevarat,cum se poate explica aceasta "greseala" ?
si un alt lucru pe care crestinii il mentionau este ca ar exista o confuzie intre fecioara maria si maria, sora lui moise...este adevarat? puteti sa imi spuneti si unde mai exact apar aceste lucruri pt k eu nu am ajuns cu cititul si as fi curioasa....
wa aleykum assalam, shokran
Mariyah
08-17-2008, 03:16 PM
Pey sa aduca verset nu ajunge sa spuna ca am vazut in Coran trinitatea ca fiind formata din X, Y , Z pt ca asa vedem si noi zilnic la desene animate cum soarecele bate pisica, asa nu inseamna ca se intampla si in realitate.
Deci, roaga-i sa aduca un verset ....
I-am dat si eu Coranul unei persoane, l-a deschis si a gasit o formulare de gen :" Noi am creat X....." si atunci a zis gata :"Uite trinitatea, a zis NOI, nu Eu".
maryam
08-17-2008, 03:27 PM
Nu trebuie sa aduca niciun verset, iti poate spune oricine a citit Coran in cel putin doua limbi+mai ales araba:D ca aceste postari de pe forumuri de 2 lei sunt preluate dupa altele de 1 leu si nu exista asa ceva in Coran.
De unde vine exprimarea asta monetara?:p
Din saracia duhului...sau spiritului, depinde, celor care se straduiesc cu orice pret sa stinga lumina lui ALLAH cu gurile lor.
Referitor la "Noi", ca si la orice alt cuvant si verset din Coran, trebuie stiut ca, Coranul nu este o carte simpla, care poate fi citita doar, acest Coran trebuie inteles si studiat, daca vrei sa ajungi sa stii ce inseamna.
Pentru asta trebuie sa stii ca tafsir- explicatia Coranului (ca sa nu mai vorbesc de multe alte carti) este ceva fara de care nu se poate spune "eu am citit Coran si stiu ce este islamul".
gabriela guettat
08-18-2008, 11:17 AM
:salam:
Draga mea Telmiza,``gresh e l ile``le fac numai oameni.Nicidecum ACEL care a Creat TOTUL.
Ce este in Ceruri shi pe Pamant shi ce este intre Ceruri shi Pamant.
Iar vorbele din Sfantul CORAN nu sunt vorbele unui om.
Ci vorbele Creatorului!
Iubita cand ne adresam la un ``director,sau ministru,sau preshedintele unei tzari`` spunem d-voastra,sau excelentza d voastra,este sau nu asha?????
ATUNCI PENTRU ACEL CARE A CREAT TOTUL cum putem OARE sa ne adresam?????
DE ACEEA SE FOLOSESHTE IN CORAN ``NOI``PENTRU A ARATA SHI SUBLINIA MARETZIA ABSOLUTA A CREATORULUI.
telmiza
08-29-2008, 03:57 PM
am gasit citatul:
Surat Al-Ma'ida, 5:116
"Si cand va zice Allah: "O, Isus, fiu al Mariei! Le-ai spus tu oamenilor: "Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?" el ii va raspunde: "Marire tie! Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun! Daca as fi spus, ai sti, caci Tu doara stii ce este in sufletul meu, pe cand eu nu stiu ce este in sufletul Tau! Doara Tu esti Marele Stiutor al celor nestiute! " ."
gabriela guettat
08-29-2008, 07:00 PM
:salam:
Este foarte bine ca ai scris o,dar spune mi ce nu ai intzeles.
Unde e gresheala?
huda_alrahim
08-29-2008, 08:34 PM
am gasit citatul:
Surat Al-Ma'ida, 5:116
"Si cand va zice Allah: "O, Isus, fiu al Mariei! Le-ai spus tu oamenilor: "Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?" el ii va raspunde: "Marire tie! Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun! Daca as fi spus, ai sti, caci Tu doara stii ce este in sufletul meu, pe cand eu nu stiu ce este in sufletul Tau! Doara Tu esti Marele Stiutor al celor nestiute! " ."
Assalamu alaikum wa rahmatullahi!!
Dupa cum stim, crestinii au facut din Isus (pace fie asupra lui) si din mama sa Maria persoane la care se roaga, Isus fiind considerat chiar Dumnezeu. La ziua judecatii, Allah Preainaltul il va intreba pe Isus "O, Isus, fiu al Mariei! Le-ai spus tu oamenilor: "Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?" dar Isus ii raspunde ca nu ar fi facut asa ceva, si iata cuvintele lui: "Marire tie! Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun! Daca as fi spus, ai sti, caci Tu doara stii ce este in sufletul meu..." Eu asa am inteles acest verset... Tu?
maryam
08-30-2008, 02:28 AM
Assalamu alaikum wa rahmatullahi!!
Dupa cum stim, crestinii au facut din Isus (pace fie asupra lui) si din mama sa Maria persoane la care se roaga, Isus fiind considerat chiar Dumnezeu. La ziua judecatii, Allah Preainaltul il va intreba pe Isus "O, Isus, fiu al Mariei! Le-ai spus tu oamenilor: "Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?" dar Isus ii raspunde ca nu ar fi facut asa ceva, si iata cuvintele lui: "Marire tie! Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun! Daca as fi spus, ai sti, caci Tu doara stii ce este in sufletul meu..." Eu asa am inteles acest verset... Tu?
Io nu asa l-am inteles:D, adica nu ca nu l-am inteles...dar e ceva,a sa, de nuanta.
ALLAH NU INTREABA PENTRU CA NU STIE, CI PENTRU CA SA FIE GARANTIA PENTRU TOTI CA ISA- ISUS PACEA ASUPRA LUI VA MARTURISI TOCMAI, SUBHANNA ALLAH, CONTRA CELOR CARE L-AU SCOS DIN STAREA LUI FIREASCA, NATURALA, DE TRIMIS, DE ROB SI L-AU FACUT PARTE, INTREG, dumnezeu, fiu de dumnezeu, samd...
ASA CUM CHIAR IN CORAN SI SUNNA AVEM DOVEZI, ACEASTA REVENIRE A LUI ISA, MARTURISIREA LUI, FAC PARTE DINTRE SEMNELE ZILEI DE APOI SI ACESTEA SUNT DE FAPT PROMISIUNILE FACUTE DE CATRE ALLAH!
huda_alrahim
08-30-2008, 04:57 PM
Io nu asa l-am inteles:D, adica nu ca nu l-am inteles...dar e ceva,a sa, de nuanta.
ALLAH NU INTREABA PENTRU CA NU STIE, CI PENTRU CA SA FIE GARANTIA PENTRU TOTI CA ISA- ISUS PACEA ASUPRA LUI VA MARTURISI TOCMAI, SUBHANNA ALLAH, CONTRA CELOR CARE L-AU SCOS DIN STAREA LUI FIREASCA, NATURALA, DE TRIMIS, DE ROB SI L-AU FACUT PARTE, INTREG, dumnezeu, fiu de dumnezeu, samd...
ASA CUM CHIAR IN CORAN SI SUNNA AVEM DOVEZI, ACEASTA REVENIRE A LUI ISA, MARTURISIREA LUI, FAC PARTE DINTRE SEMNELE ZILEI DE APOI SI ACESTEA SUNT DE FAPT PROMISIUNILE FACUTE DE CATRE ALLAH!
Bineinteles ca nu intreaba pentru ca nu stie :D:D:D:D asta ar fi fost culmea sa inteleg
maryam
08-31-2008, 02:07 AM
Bineinteles ca nu intreaba pentru ca nu stie :D:D:D:D asta ar fi fost culmea sa inteleg
Pai ..............................................nu.. ......................................... ptr ...................................tine........... ......................... era :D
telmiza
08-31-2008, 10:57 AM
da, deci nu este nicio aluzie la trinitate.........................