PDA

View Full Version : DU`A- uri utile in aceasta perioada de post...

maryam
09-11-2008, 03:49 AM
:006:
:salam:

LA INCEPEREA POSTULUI (SUHUR)

æóÈöÕóæúãö ÛóÏò äóøæóíúÊõ ãöäú ÔóªúÑö ÑóãóÖóÇäó

Wa bisawmi ghadinn nawaiytu min shahri Ramadan.

Intentionez sa tin post (maine) si toata luna Ramadan.
[abu Dawud]

LA INTRERUPEREA POSTULUI (IFTAR- CAND SE DA AZAN!)

Çááóøªõãóø Çöäöøì áóßó ÕõãúÊõ æóÈößó ÂãäúÊõ æó Úóáì ÑöÒúÞößó ÇóÝúØóÑúÊõ

Allahumma inni laka sumtu wa bika aamantu [wa 'alayka tawakkaltu] wa 'ala rizq-ika aftarthu

O, ALLAH, pentru Tine a postit, in Tine cred, in Tine ma incred si la Tine (de la Tine) este inzestrarea iftarului.
[abu Dawud]

Allaahumma inni as’aluka birahmatika al-lati wasi'at kulli shay’in an taghfira li

O ALLAH, iti cer Mila Ta care cuprinde toate lucrurile si iti cer sa ma ierti!

[Este o du'a pe care Abdullah ibn Amar (radiAllahu anhu) obisnuia sa o faca cand isi termina postul; relatat de Ibn abi Mulaykah (radiAllahu anhu)]

CAND CINEVA ITI OFERA MANCARE SI REFUZI, DACA POSTESTI, CERE BINECUVANTAREA LUI ALLAH (pentru gazda) SI DACA NU POSTESTI ATUNCI MANANCA!
[Muslim; 2:1054]

CAND CINEVA TE SUPARA, RASPUNDE-I:

Çöäóøíú ÕóÇÆöãñ ¡ Çöäöøíú ÕóÇÆãñ

Inni sa'iimu, inni sa'iimu

"Eu tin post, eu tin post!"
[Sahih al-Bukhari, Fath al-Bari of Al-Asqalani; 4:1-3, Muslim; 2:806]

8. SE RECITA IN TIMPUL PAUZELOR DIN RUGACIUNEA TARWEEH:

Subhana dhil Mulki wal Malakuti, Subhana dhil izzati wal aDhmati wal haybati wal Qudrati, wal kibriyaa'i wal jabaroot Subhanal Malikil hayyil ladhi, la yunaamu wa la yamūtu, Subbuhun, Quddusun, Rabbul malaa'ikati war-rooh
La ilaha illal lahu, nustugfirullahi
nas 'alukul jannati, wa na udhubika min an-naar

CAND ITI INTRERUPI POSTUL IN CASA ALTCUIVA:

Aftara 'indakumus saa'imuna, wa akala ta'aamakumul-abraaru, wasallat 'alaikumul mala'ikat

Cei care postesc rup postul in casa voastra si cei piosi sa manace mancare voastra si ingerii sa va binecuvanteze!
[abu Dawud 3:367, ibn Majah 1:556, an Nasa'i]

IN LAYLATUL QADR (noaptea Al-Qadr: una dintre ultimele 10 nopti ale lunii Ramadan)

Aishah (radhiya Allahu Ta'ala anha), l-a intrebat pe profet :009:
"O, Trimis al lui ALLAH,, daca as stii care noapte este noaptea Al-Qadr, ce ar trebui sa spun in ea?" El :009: i-a spus:
"Spune:

Allahumma innaka 'affuwwun tuhibbul 'afwa fa'fu 'anni' "

O ALLAH, Tu esti iertator, iubesti iertarea, asa ca iarta-ma!"
[at-Tirmidhi]

ummraschid
09-11-2008, 11:49 AM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

fie ca Allah Azza Wa Jall sa-ti rasplateasca in aceasta lume si in cea vesnica toata stradania pe Calea Sa si toata dragostea in numele Sau, surioara draga, inshaAllah sa fii dintre cei castigatori in Ziua Judecatii,AMIN!...BarakAllahu fiki!

cu privire la Du'a, ruga de intreruperea postului:

Cuvintele, ruga ( Du'a): "Allaahumma laka sumtu wa `ala rizqika aftartu (Oh Allah, pentru tine am postit si prin inzestrarea ta am intrerupt postul meu) relatata de Abu Daud, 2358, este un hadith mursal deci este slab (da'if). Al-Albaani l-a clasificat ca da`if in ben dawwad (510).

Umar, Allah sa fie multumit de el, spunea: Mesagerul lui Allah *salat* obisnuia sa spuna atunci cand intrerupea postul "Dhahaba al-zama' wa abtalat al-'urooq wa thabata al-ajr in sha Allaah ( Setea a trecut, venele s-au umezit si rasplata este sigura, cu voia lui Allah ) relatata de Abu Daud, 2357; al-Daaraqutni, 25. Ibn Hajar spune in al-Talkhees al-Habeer (2/202): al-Daaraqutni spune: isnad sahih; al-Bayhaqi, 4/239; clasificat ca hasan in al-Irwa’, 4/39).

din Majmoo` al-Fataawa, 14/33

sursa: albaseerah forum

fie ca Allah subhanahu wa ta'ala sa ne accepte tuturor postul, rugaciunile si faptele bune, si sa ne faca dintre cei iertati, AMIN!

aynur
09-11-2008, 06:35 PM
Assalamu alaikum wa rahmetullahi wa barakatuhu dragele mele
inshallah maryam draga mea Allah sa te binecuvanteze si sa fie multumit de tine inshallah
si mashallah draga mea umrashid Allah sa fie multumit de tine si de voi toate :999:
poate sa imi spune cineva traducerea in lb rom a pomenirii spuse in timpul pauzelor din rugaciunea tarawih?
si are cumva cineva dua Hatm in lb araba?cea de la sf Quranului?inm Quranul care il am eu nu este dar am traducerea in romana