View Full Version : Te-ai pregatit de Hajj sau nici nu te-ai gandit sa-l faci?
maryam
10-09-2008, 01:44 AM
:006:
Ce ciudat ca musulmanii aproape nici nu au Mecca pe lista de itinerarii...:(
E o ciudatenie cum apar in albumele lor sute de pagini din cele mai extravagante vacante si nici macar o poza care sa le aminteasca de lacrimile ce le-au curs la Arafat...sau la Medina, sau la Ka`aba.
E o ciudatenie ca pasapoartele sunt pline de vize din Europa si State si China dar nu este nicio viza din Saudya...,
Oare putem sa luam din religie numai ce este mai simplu, putem sa ne rugam doar, sau doar sa tinem post?
Sau avem vreo intelegere cu ALLAH sa facem doar ceea ce "putem"?
Este vreo regula conform careia pelerinajul trebuie facut cand ajungi la batranete?
Cum oare gandesc aceia care investesc in proprietati si limuzine dar nu au calcat pe urmele profetului :009:?
Oare au ei siguranta ca le ajunge timpul pentru hajj...vor apuca anul urmator?
ALLAH a lasat implinirea religiei cu niste baze clare, asa incat sa mediteze cel ce n-a mers inca la Hajj cum este credinta lui implinita?
Ce suflet scarac trebuie sa fie acela care-si socoteste profitul si da din el cifre cu multe zerouri zakat dar nu plateste cateva mii pentru pelerinaj.
Si mai ales in Romania, alhamdulillah, pare ca aici e mai usor ca in multe alte locuri sa pleci la Hajj, sunt Gratie lui ALLAH fundatii unde poti sa pleci linistit, nu stai pe liste de asteptari...subhanna ALLAH! Si cu toate astea oamenii nici nu se gandesc nici nu se inghesuie dornici sa plece la Hajj...
Cineva a spus odata ca daca un om are unde sa stea si cu ce sa-si hraneasca familia si nu pleaca la Hajj, atunci el face un HARAM, el lasa o parte din ceea ce i-a poruncit ALLAH cu toate ca el/ea poate fi un drept-credincios pios/asa, unul care isi implineste toate rugaciunile si sa zakat...si tine post.
Si oare ALLAH ne-a facut pe noi incompleti?
Auzim si nu vedem?
Intelegem dau nu putem vorbi?
Cum oare e judecata acelora care-si fragmenteaza obligatiile fata de ALLAH?
INSHAA ALLAH SA MERGETI/M LA HAJJ CAT NU ESTE PREA TARZIU!
gabriela guettat
10-09-2008, 04:42 AM
:salam:
Mashallah.
``CE CIUDAT DRAGA MEA MEA:(ASHA E :(
Alina1968
10-09-2008, 01:41 PM
Salamu aleycom
Trebuie sa subliniez ca sunt momentan in Gaza,dar astept din moment in moment sa se deschida granita si sa plec in Romania.
Intrebarea mea este:am posibilitatea la momentul de fata sa ma mai inscriu pt.plecarea la hajj,din Romania?Unde ma pot adresa?Specific ca sunt din localitatea Craiova.Va rog sa ma jutati,deoarece eu nu am beneficiat de cetatenie palestiana timp de 12 ani,iar de 5 luni am primit-o ,alhamdulillah,si nu am avut timp ca sa ma pot inscrie pt.hajj de aici.Tin enorm sa merg la hajj
ALLAH SA FIE MULTUMITI DE NOI
maryam
10-09-2008, 11:26 PM
Salamu aleycom
Trebuie sa subliniez ca sunt momentan in Gaza,dar astept din moment in moment sa se deschida granita si sa plec in Romania.
Intrebarea mea este:am posibilitatea la momentul de fata sa ma mai inscriu pt.plecarea la hajj,din Romania?Unde ma pot adresa?Specific ca sunt din localitatea Craiova.Va rog sa ma jutati,deoarece eu nu am beneficiat de cetatenie palestiana timp de 12 ani,iar de 5 luni am primit-o ,alhamdulillah,si nu am avut timp ca sa ma pot inscrie pt.hajj de aici.Tin enorm sa merg la hajj
In Craiova este o filiala a asociatiei surori musulmane, pana ajungi acolo cred ca poti lua legatura cu sora noastra huda ar-rahiim, ea lucreaza la fundatia taiba si cred ca acolo poti gasi raspuns la problema ta, Inshaa ALLAH.
sara h
10-23-2008, 10:43 AM
Inshallah sa ne tineti la curent daca se poate, ca si eu ma gandesc serios a merge anul acesta INSHALLAH YA RABB! Sa stim si noi cum sa ne pregatim si din ce carti se va da concursul inshallah!
Salamu aleycom
wa alikum as salam
iubita ai numarul meu de telefon si yahoo messenger. Cand ajungi in craiova te rog sa ma anunti si inshallah se rezolva. S-a deschis pana la urma si granita pentru plecari?
Inshallah te astept.
umalkasem
11-17-2008, 02:32 PM
1. Profetul (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lui! )a spus: "Cine face pelerinaj pentru Allah fara sa vorbeasca necuviincios si fara sa pacatuiasca se intoarce din pelerinaj la fel de curat ca si in ziua in care s-a nascut."
2. Pelerinul pios este acela care nu se midreste, nu pacatuieste, implineste ritualul si respecta conditiile. Acestuia i se primeste pelerinajul si el trebuie sase intoarca la casa lui mai bun decit a plecat si sa nu se intoarca la pacat.
3. Odata Profetul (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lui!) a fost intrebat in acest fel despre cele mai bune lucruri care se pot infaptui: Care este cea mai buna dintre fapte? El a raspuns: Credinta in Allah si in Trimisul Sau.A mai fost intrebat: Si dupa aceasta?El a zis: Lupta pentru cauza lui Allah.Ei au intrebat: Si mai apoi?Atunci Profetul (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lui!) a raspuns: Pelerinajul primit.
4. Profetul - Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra sa! - i-a spus lui Amr ibn al-As: Nu stii ca Islamul sterge tot ceea ce a fost inainte de el (pacatele dinainte)? Da, migratia (hijra) sterge toate pacatele dinainte si pelerinajul sterge toate pacatele dinainte.(relatat de Muslim)
5. Pelerinajul si Umra sterg pacatele si indepateaza saracia asa cum mercurul indepateaza fierul de aur, iar pelerinul pios nu are alta rasplata decit Paradisul.
6. Aisa (Pacea fie asupra ei!) a spus: O, Trimis al lui Allah, jihad-ul este si pentru femei? El a raspuns: Da, este si pentru ele jihad-ul, insa fara lupta. Cel mai frumos si mai bun jihad pentru ele este pelerinajul la Casa Sfitaa
7. Pelerinul va fi oaspetele lui Allah asa cum reiese din acest hadis: Oaspetii lui Allah sunt trei: luptatorul, pelerinul si cel ce a facut Umraa
8. Pelerinul are rasplata pe care o are un luptator in numele lui Allah: Jihad-ul este pentru cel mare, iar pentru cel mic, cel slab si pentru femei este pelerinajul si Umraa
9. In Ziua Arafa, care este una dintre zilele pelerinajului, Allah ii elibereaza pe supusii Sai din flacarile iadului.
10. Cea mai buna rugaciune este cea care se spune in timpul Zilei Arafa.
11. Cine face tauaf (ocolul Ka'abei) de sapte ori si dupa aceea face doua raka este ca si cum ar elibera un sclav.
12. Rugaciunea in Moscheea Haram (din Mecca) este mai buna dect o suta de mii de rugaciuni.
13. Pentru cel ce face inconjurul Ka'abei, apoi salute piatra neagra aceasta din urma ii va fi martora in Ziua de Apoi. Profetul (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lui! ) a spus: Cind a fost coborta piatra neagra era mai alba decit zapada, insa au innegrit-o pacatele fiilor lui Adam.
14. Pelerinajul trezeste in musulman maretia trecutului islamic, deoarece pelerinul viziteaza primul lacas de adorare de pe suprafata pamintului - Casa lui Allah, calca pe locurile pe unde au trecut profetii Ibrahim, Ismail si mai apoi Muhammed (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lor!)
15. Este o expozitie a lumii islamice unde fiecare musulman vine cu straiele, obiceiurile si indeletnicirile lui.
16. Este o scoala a vietii unde, prin comunicare si intrajutorare, musulmanii fac schimb de experientasi gasesc de multe ori rezolvai pentru multe dintre problemele lor.
17. Pelerinajul este pentru cel cu credinta puternica in Allah, care se increde total in Voia Sa. Este un act de adorare care ai pune la incercare de multe ori rabdarea adevenind astfel mai radator, mai milos si mai indurator cu cei ce se afla in preajma
18. Este oglinda egalitaii si a fraiei. Acolo gasesti bogati alaturi de saraci, negri alaturi de albi, conductori alaturi de supusi si toti stau imbracati la fel, in acelasi rind la rugaciune si fac aceleasi lucruri impreuna. Profetul Muhammed (Pacea si binecuvitarea lui Allah fie asupra lui! ) spune:Nici un arab nu este mai presus decit unul care nu este arab decit prin evlavie.
19. Este un mod de a-I multumi lui Allah pentru darurile Sale, pentru sanatate, putere si pentru toate celelalte daruri ce nu pot fi numarate. Prin pelerinaj ii aducem multumiri lui Allah pe pamint si ne garantam fericirea in Ziua de Apoi.
maryam
11-10-2010, 01:31 AM
:salam:
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????