PDA

View Full Version : hijab-ul

elif1977
10-15-2008, 06:30 PM
salaam aleikum,

vreau si eu sa deschid un subiect de discutie, nu foarte original, recunosc, dar ....

eu locuiesc in Turcia de doi ani, si tara asta e plina de contradictii, mai ales in ce priveste religia, e nemaipomenit cum isi reneaga o parte a populatiei religia si istoria:mad:

ii vezi ca nu discuta cu foc o mie si una de chestii care nu merg bine in tara asta ( nah, ca peste tot), ci se aprind si cele mai mari controverse sunt starnite de ........ nu, nu ati ghicit :)))

de batic, esarfa, acoperamantul pentru cap, hijab, sau cum vreti sa ii ziceti...

tara e impartita in doua mari tabere - laici si nonlaici, traditionalisti si moderni, ceva de genul asta.... dar e o disputa pe cat de inversunata, pe atat de stupida, daca sustii esarfa sau nu:))))))

s-a ajuns pana acolo incat fetele nu sunt admise in universitati daca poarta esarfa, eu una am simtit ca imi dau lacrimile cand le-am vazut ca isi dadeau jos baticul ca sa poata intra in universitate, si aveau pe fata multre dintre ele o expresie de parca ar fi fost dezbracate in public ( ceea ce sunt absolut convinsa ca si este)....

vreau sa va spun ca eu inca nu am facut pace cu mine si cu imaginea mea incat sa port esarfa tot timpul, dar ma enerveaza la culme lipsa de intelegere pentru ce inseamna pentru acele femei valul, pentru felul in care li se neaga libertatea tocmai dintr-o falsa dorinta de le elibera ( hmmmmm)!! si ma supara s#chiar si atunci cand nu eram musulmana.......

am vazut zilele trecute o peruca in casa soacrei mele si nu i-am inteles rostul.... o nepoate de a ei, care a fost obligata sa isi dea examenele pt liceu si scoala generala acasa ( parintii si ea nu concepeau sa mearga la scoala unde ar fi fost obligata sa fie descoperita), a luat acum cu bursa examenele la universitate si se pare ca asta e modalitatea de compromis - sa isi acopere parul cu o peruca pentru a putea participa la cursuri!!

mie personal, tot nu mi se pare o solutie, ca ce mi-e ca se vede parul meu, ce mi-e ca se vede al altuia, nu?

dar pana una alta, mi-am adus aminte de ce ziceati voi si sotul meu, ca vor veni zile in care a fi musulman va fi mai greu decat sa tii un taciune aprins in palma, si toate nedreptatile astea intr-o lume care se vrea, ipocrit din punctul meu de vedere, a libertatii de exprimare, suna apropiat de acele cuvinte....

O zi frumoasa,

maryam
10-16-2008, 03:03 AM
:006:
:salam:

Draga mea sora, ai atins, cred inima fiecarei musulmane chiar dc nu are legatura cu turcia, cu realitatile de acolo.
Pentru ca durerea in Ummah este o durere pe care teoretic cel putin trebuie sa o simtim fiecare.
Am sa incep cu o gluma, te rog sa ma scuzi dc nu e binevenita; de fapt nu e numai o gluma.
Perucile sunt interzise in islam.:p
Mashaa ALLAH pentru modul in care oamenii incearca sa se tina cu "dintii" de aplicarea islamului.
Stiu de la unele dintre cele mai apropiate persoane despre situatia din turcia, intr-adevar este o tristete ce e acolo, pentru ca lumea musulmana turca, fereasca ALLAH nu generalizez, dar este o pondere importanta si de-aia spun lumea este plina, plina de abateri si de contradictii, sunt multe inventii samd.
Dar asta pentru fiecare om care stie trebuie sa fie un imbold si mai puternic de a merge pe drumul corect, care nu poate fi decat unul singur.
A spus profetul :009: intr-o zi pe cand statea cu companionii, tragand o linie pe pamant:
"Aceasta este calea lui ALLAH- calea ce dreapta" si a mai tras pe langa ea in dr si in stga alte linii si a spus si acestea sunt caile lui seitan authu biLLAHI min a seitan a rajiim.
Cel care doreste sa fie ferm in credinta lui sa mearga pe acest drum drept si sa nu urmeze caile lauralnice, indoielnice.
Imi cer scuze ptr ca relatarea nu este exacta, este un citat din memoria mea saraca, istagfiruLLAH al Aziim.
Asadar vezi tu, fiecare avem undeva in acest nafs (suflet) un barometru, de multe ori el se roteste cf interselor, dorintelor desi drept ar fi ca el sa se roteasca doar si numai pentru ca ALLAH sa fie multumit si doar si numai pentru a face de dragul Lui.
Insa de la teorie la practica este o distanta uneori atat de...mare incat imi vine sa-ti spun cateva versuri:
"La steaua care a rasarit e o cale atat de lunga
Ca mii de ani i-ar trebui luminii s-o ajunga...".

Inshaa ALLAH fratii si surorile noastre care cauta calauzirea si noi toti vom gasi acest drum si Bunul ALLAH ne va calauzi asa cum Ii cerem si prin mare Mila Sa ne va ajuta sa ne tinem strans legati de aceasta franghie a lui ALLAH Subhanahu wa Ta'ala.

ALLAH sa te aiba in paza Sa.
:give_rose: