PDA

View Full Version : Nikah Misyar

sara h
10-23-2008, 11:18 AM
Assalamo aleikom,
Am citit de curand despre acest fel de casatorie,care se "poarta" in statele din Golf (UAE,Kuwait,Qatar....etc) si care m-a uimit in momentul cand am citit ca majoritatea scolarilor ar fi deacord ca este legala, in timp ce Al Albani o critica.
Sa nu confundam casatoria temporara a shi'itilor ( nikah Mu'tah) cu aceasta casatorie "de calatorie" nikah misyar ( este acea casatorie care se face in mod normal cu contract,numai ca diferenta este ca sotia renunta la drepturile sale legale cum ar fi sa stea , sa locuiasca impreuna cu sotul, renunta la mahr,....etc).
Multi barbati din Gilf care sunt casatoriti si calatoresc mult datorita muncii pe care o au, au in vedere si aceasta casatorie misyar,din frica de a nu pacatui ai a avea relatii extraconjugale inafara casatoriei,atunci ei apeleaza la acest gen de "casatorie", aceasta dandu-i dpretul de a nu-si face datoriile fata de "noua achizitie" si aici ma refer la faptul ca el nu este dator a-i da mahr, a-i da o casa unde sa stea,a-si plati obligatiile fata de ea ca sotie....YA ALLAH de ce totusi exista asemenea nedreptati?
As dori sa stiu ce spun toti cei mari invatii despre asemnea casatorie?
Allah sa ne feressca de asa ceva si inshallah sa deschidem bine ochii inainte de a face ceva...Personal sunt total impotriva acestor casatorii misyar, mut'ah,si urfi.

suleiman
10-24-2008, 12:22 PM
La inceput Ibin baz a fost de acord cu acest tip de casatorie atata vreme cat sunt implinite conditiile de casatorie : Tutorele , acordul ambilor soti , 2 martori , zestra .

Apoi cand lumea a inceput sa foloseasca aceasta fatwa dupa placul lor , si sa introduca in ea ceea ce ALLAH nu a data atunci majoritatea savantilor care au zis la un moment dat ca e permisa aceasta casatorie (ibin baz) , au zis ca nu este permisa (tot ibin baz).

Unii savanti considera ca daca totul este conform islamului dar ambii soti cad la o intelegere ca la ea vine ziua si la alta noapte , sau o zi la doua zile atunci nu are nimic aceasta casatorie .

memouna
10-24-2008, 08:00 PM
Doamne fereste ,cand aud de asemenea casatorii,imi vine rau.Asa ceva nu mi se pare moral deloc,sa fie oare islamic corect asa ceva???Si nu ma mai mir ca ne critica lumea crestina ,dar cu asemena anomalii si casatorii ciudate.....nici nu vreau sa cred ca e adevarat asa ceva...

sara h
10-25-2008, 08:48 AM
Salam alaikom,
Intr-adevar exista asemena practici "primitive" sa le numesc :mad:
Dar stiu ca exista un Hadith in care Rasool *salat* a spus : " Casatoria temporara va este oprita" ( Muslim si Bukhari)
Acest Hadith nu se mai respecta???
Nu cred ca esxista asemenea casatorii in Islam,decat oamnii care fac inovatii !Din cate am inteles s-a abrogat acea Fatwa conform careia ar fi legala.
Chiar m-a surprins acest subiect, cu o mie de impresii, pareri....etc Efectiv m-a socat :confused:

genan
10-25-2008, 11:39 AM
asslamu alaykom!
parerea mea este ca in ziua de azi oamenii sunt foarte meschini, sireti chiar....
desi se (auto)numesc a fi buni musulmani, cauta tot felul de tertipuri in religia lor, pt a le fi lor bine!
cum domne, plecat fiind cu afaceri, nu te gandesti decat la poftele carnale si cum sa faci sa intretii relatii sexuale, insa sa para cat mai fezabil, si fara de pacat?!!??!?!?!?!?!?!
asa s-au gasitt tot felul de "casatorii temporare" sau mai stiu eu ce.... pacat ca nu se gandesc ca defapt se pacalesc pe ei insisi , ca mie personal mi-e greu sa cred ca dumnezeu permite asa ceva!!!!!!! nu ai amantte ca in occident, ai nevasta temporara!!!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:

Saira
10-25-2008, 08:09 PM
:salam:

Asa cum spunea si Genan, nu mi se pare corect ca oamenii sa se foloseasca de tot felul de pretexte si de inovatii in religie pentru a-si scuza sau a da o fateta halal faptelor pe care le intreprind. Casatoria este,dupa cum spune Allah in Coran,o uniune intre doi oameni intre care El a pus intelegere si indurare, deci o casatorie nu poate exista doar pe fundamentul carnal. In plus, unui sot ii este interzis sa stea departe de sotia lui ;) pentru mai mult de 4 luni.

Si, fie ca se numeste nikah mutta sau nikah misyar,tot o casatorie temporara ramane. O casatorie care nu ii aduce femeii respectul care i s-ar cuveni. Si imi amintesc foarte bine cand la un subiect despre casatoria mutta cineva (daca nu ma insel chiar Genan) a pus intrebarea daca stim cum se numeste o femeie usoara in araba. Dupa ce am cautat,nu am putut sa nu retin izbitoarea asemanare intre acest cuvant si cuvantul mutta din araba (sharmutta-mutta).