View Full Version : traducerea din engleza in romana a 2 ahadith
shama
01-23-2009, 01:01 PM
Assalaamu alaikum
Este vorba despre un hadith destul de cunoscut si, totusi, nu reusesc sa gasesc o traducere frumoasa a sa in limba romana. Imi puteti oferi niste sugestii? Iata-l:
(Bukhari: Vol 009, Book 092, Hadith 422) Narrated by Abu Sa'id Al-Khudri:
"You will follow the ways of those that were before you span for span and cubit for cubit until if they went down into the hole of a poisonous reptile you would follow them down."
Acelasi lucru pentru:
(Sahih Bukhari, Volume 3, Book 48, Number 819 and/or 820)
"The best of my people are my generation; then those that come after them; then those that come after them."
Multumesc :give_rose:
maryam
01-23-2009, 10:56 PM
:006:
:salam:
"The best of my people are my generation; then those that come after them; then those that come after them."
Cei mai buni din Ummah (comunitatea) mea sunt cei din generatia mea, apoi cei care au venit dupa ei, apoi cei care le-au urmat (au venit dupa ei)."
:D
Este vorba de generatia profetului :009: si a companionilor, a celor care au urmat dupa acestia si generatia urmatoare, adica 3 generatii...oricum dupa aceea s-au schimbat musulmanii mult.:(
shama
01-24-2009, 10:32 AM
:006:
Cei mai buni din Ummah (comunitatea) mea sunt cei din generatia mea, apoi cei care au venit dupa ei, apoi cei care le-au urmat (au venit dupa ei)."
:D
Este vorba de generatia profetului :009: si a companionilor, a celor care au urmat dupa acestia si generatia urmatoare, adica 3 generatii...oricum dupa aceea s-au schimbat musulmanii mult.:(
Wa alaikum salaam
Multumesc pentru raspuns, Maryam :give_rose::give_rose:
Rafa'
01-24-2009, 11:26 PM
Assalamu aleykum
(Bukhari: Vol 009, Book 092, Hadith 422)
"You will follow the ways of those that were before you span for span and cubit for cubit until if they went down into the hole of a poisonous reptile you would follow them down."
"Veti urma pas cu pas caile celor dinaintea voastra, pana intr-acolo incat daca acestia s-ar vari in cuibul unui sarpe veninos, ii veti urma si voi inauntru"
Si am sa adaug o fraza care nu imi apartine dar care cred contine foarte mult adevar :
Viata stramtoreaza religia, impingand-o intr-un coltisor si inabusind-o din ce in ce mai mult, incat aceasta abia daca mai reuseste sa respire.
salam
ummraschid
01-25-2009, 02:32 PM
Assalaamu alaikum
Este vorba despre un hadith destul de cunoscut si, totusi, nu reusesc sa gasesc o traducere frumoasa a sa in limba romana. Imi puteti oferi niste sugestii? Iata-l:
(Bukhari: Vol 009, Book 092, Hadith 422) Narrated by Abu Sa'id Al-Khudri:
Acelasi lucru pentru:
(Sahih Bukhari, Volume 3, Book 48, Number 819 and/or 820)
Multumesc :give_rose:
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
mashaAllah, Allah subhanahu wa ta'ala sa te rasplateasca surioara, pentru intrebare si pe toate surioarele fi Allah, pentru graba cu care au dat ajutor, amin!
as dori doar sa subliniez faptul ca in al doilea hadith, prin cuvintele "cei dinaintea voastra" Profetul *salat* face referire la evrei si la crestini...Astfel in acest Hadith Profetul *salat* ne avertizeaza a-i urma pe ei prin imitare, caci Hadithul continua : "...Noi intrebaram: O, Mesager al lui Allah, ( te referi) la Evrei si la Crestini? El spuse: "La cine altcineva?" ( Bukhari, Muslim)
BarakAllahu fikum :give_rose:
shama
01-26-2009, 12:25 AM
Wa alaikum salaamu wa rahmatullahi wa barakatuhu
Va multumesc tuturor pentru lamuriri. Al hamdulillah, cate ocazii bune de a adauga un plus cunostintelor noastre despre Islam!
As dori sa stiu daca se intrevede o traducere in romana a ahadith-urilor lui Bukhari si Muslim.
Allah sa-i rasplateasca pe aceia care-si vor uni eforturile in aceasta directie.
maryam
01-27-2009, 12:34 AM
Wa alaikum salaamu wa rahmatullahi wa barakatuhu
Va multumesc tuturor pentru lamuriri. Al hamdulillah, cate ocazii bune de a adauga un plus cunostintelor noastre despre Islam!
As dori sa stiu daca se intrevede o traducere in romana a ahadith-urilor lui Bukhari si Muslim.
Allah sa-i rasplateasca pe aceia care-si vor uni eforturile in aceasta directie.
Da, de vreo cativa ani:D:D:D:D:D:D.
Inshaa ALLAH sa avem si in romana parte de asa ceva.
AMIIN la du`a.