PDA

View Full Version : Sa ne iubim unii pe altii de dragul lui Allah Subhane wa Taala

aynur
01-29-2009, 07:42 PM
assalamu alaikum wa rahmetullahi wa barakatuhu surorile mele dragi

imi pare rau sa vad ce se intampla pe forum,am intrat astazi dupa mult timp si m-a intristat ce am citit; va iubesc pe toate de dragul lui Allah fie ca Allah sa va binecuvanteze pe toate si inshallah Allah sa uneasca inimile musulmanilor !

o sa incerc si eu sa explic ce inteleg eu din "sectele" Islamului si ce inseamna sa ii urmezi pe salafi,inshaAllah

euzubilallahi eminesseitanirragim

bismillahi RRahmani RRahim

Abdullah bin amar ra a relatat ca profetul Muhammadsaaas a spus:

"Cu siguranta i se vor intampla Ummei mele lucruri care li s-au intamplat si Israelitilor, vor semana unii cu altii la fel ca un pantof cu perechea lui...intr-adevar israelitii s-au divizat in 72 de secte dar umma mea se va diviza in 73 de secte , toate in foc cu exceptia uneia .Aceasta va fi formata din cei ca mine si companionii mei" - am tradus din limba engleza in graba, eu stiam hadisul cu 63 de secte inshallah daca cineva are varianta corecta a hadisului sa il puna.

Aceia dintre musulmani care ii urmeaza pe predecesorii piosi,adica pe salafi,- profetul Muhammad *salat* ,companionii lui si companionii companionilor, sunt cei care apartin manhajului salafit. Pana de curand se spunea ca este obligatoriu sa urmezi manhajul unuia dintre cei 4 imami sunniti: abu hanifa, ahmad ibn hanbal, shafii si maliki. Se spunea din cate stiu eu ca ori il urmazi pe unul dintre ei intru totul ori pe altul nu poti urma doi; acesti imami Allah sa fie multumit de ei si sa ii prim easca in Rai,au fost cei mai invatati din timpul lor si motivul pentru care scolile lor au avut mici diferente este pentru ca au trait in zone diferite si au avut acces la hadisuri diferite intrucat atunci nu fusesera aduse in starea finala colectiile de hadisuri, multe erau falsuri si unii dintre ei au trebuit sa apeleze mai mult la ijtihad-cred ca este luarea unei decizii cand nu exista solutii in sunnah- si altii in special hanbali care au avut mai mult acces la hadisuri sa se bazeze mai mult pe acestia.
Toti acesti mari imami au spus ca daca gasim ceva in Quran sau Sunnah care contrazice ceea ce au spus ei sa aruncam deoparte deciziile lor si sa urmam Quranul sau Sunnah..deci si ei urmau Quranul Sunnah profetului si calea companionilor.
este corect de exemplu ca sa ne numim eu sunt hanefi tu maliki..etc etc acestia au urmat si ei Quranul si Sunnah nu ayu cerut ei ca omaenii sa spuna ca sunt maliki shafii..etc
acum ca avem colectiile de hadisuri finalizate , cunoastem viata profetului*salat* a companionilor putem inshallah sa verificam care este modul corect de a ne ruga,asa cum s-a rugat profetul *salat*,care sunt deciziile in legatura cu viata de zi cu zi asa cum a lasat profetul Muhammad*salat*
deci ne intoarcem la Quran si Sunnah...in cea mai mare parte a cazurilor,adica cele cu corespontdent in hotararile profetului *salat* vedem cum au procedat profetul Muhammad*salat*, companionii si companionii companionilor adica tabiun..pentru ca ei au avut credinta cea mai curata si puternica si au fost martorii profetiei profetului Muhammad saaas
Asta nu inseamna ca lucrarile celor 4 imami mentionati nu sunt acceptate ele sunt foarte valoroase dar nu putem sa punem opinia unuia drept judecator absolut in toate lucrurile pentru ca acest drept este al lui Allah si l-a lasat in Quran, si in viata profetului si companionilor
din cate am citit pana acum mi se pare ca salafii sunt cei mai apropiati de ceea ce ne-a spus profetul Muhammad*salat* adica sa urmam Quranul si Sunnah si vom fi in siguranta inshallah
insa musulmanii care vor sa ii urmeze pe salafi sunt si ei oameni si de aici a reiesit poate si asprimea unora cu siguranta ca profetul *salat* si companionii nu au fost asa
si desigur nu putem spune ca salafii sunt extremisti sau wahabii extremisti. viata celui de la care provine numele de wahabi este demna de lauda si poate inshallah o sa ne traduca cineva despre viata acestuia
sa nu il lasam pe seitan sa se strecoare intre noi pentru ca sigur acum se bucura si rade de ce a realizat
inshallah Allah sa ne uneasca si sa ne calauzeasca
va iubesc pe toate de dragul lui Allah
daca am putut sa explic ce aveam in suflet si a fost coarect elhamdulillah daca nu va rog sa ma iertati

iman99
01-29-2009, 10:01 PM
As'salamu 3aleikom wa rahmtullahi wa barakatuhu

Surioara Allah sa fie multumit de tine..o explicatie mai clara nici ca se putea

Dragi surori..cu totii suntem musulmani..ATAT...dar ..
Cateodata esti pus in fata unor situatii cand esti obligat sa-ti explici crezul si calea ta..asa ca atunci cand este cazul spunem...suntem pe calea profetului Muhammad sallallahu alahi wa ali wa sallam dupa intelesuile companionilor...Allah sa fie multumit de ei
InshaAllah sa ne iubim de dragul lui Allah
Inca o data surioara ma sha Allah ma sha Allah ma sha Allah.Barak Alah fik
fi amanillah

Yumna
01-30-2009, 09:16 AM
Eu nu inteleg de ce se aduc atatea "dovezi" pro si contra salefitilor.Cine pentru cine aduce?Oricum parerile personale nu se vor schimba si vom asista in continuare la discutii neplacute si ne vom lua pacate in plus fara sa vrem si fara sa stim.Eu cred ca au fost destule discutii si pareri la acest subiect si nimeni nu si-a schimbat parerea nici de o parte si nici de cealalta,atunci AishA de ce vrei sa mai aduci in viitor "dovezi" si sa redeschizi discutii?Este suficient cat s-a discutat.

Mariyah
01-30-2009, 10:21 AM
InshAllah o sa lamurim totul pas cu pas, cu evidente, o sa explicam care sunt diferentele dintre salafi ca si grup, dintre opiniile lor si opiniile celor 4 scoli sunnite si ale majoritatii savantilor sunniti. O sa postam si despre Wahabb si despre toate conceptiile sale care contrazic consensul invatatilor nostri.-..Aia vechi...ca sa nu intram in divergente. Apoi vom reluam discutia si vom vedea daca cei care se autorpclama astazi salafi urmeaza intr-adevar Profetul*salat* si calea companionilor..sau au IN ANUMITE ASPECTE... opiniile lor unice si originale....
PS... sa nu uitam ca din f f putine secte s-au trezit ATITIA nebuni (accentuez aspectul cantitativ) care sa isi ucida fratii musulmani precum wahabitii... Ca e problema lor si interesul lor politic, e alta poveste, desigur, dar faptul ca au gasit doar si doar in sursele salafite de informare teorii care sa le sprijine actiunea da foarte mult de gindit...

Inshallah sa ajut si eu la traduceri, adik stii tu bine ca dupa per. asta :D va veni si una in care voi avea timp. Trebuie sa aratam lumii adevarul pe orice cale.
Daca maine vine un nebun si ne zice ca el reinvie generatia profetilor , trebuie sa il cred asa orbeste, de ce sa il las sa se foloseasca de o anumita perioada pt ca a provoca fitna?

maryam
01-30-2009, 10:28 AM
:006:
:salam:

Surioara Aynur, tu esti ca o pasare frumoasa, rara, dar atat de pretioasa...bine ai revenit.
ALLAH sa te rasplateasca ptr blandetea ta si modul cald in care transmiti de fiecare data, in cuvinte clare, simple si putine atat de mult, esenta.

Iti multumesc pentru efortul tau de a aduce pacea aici si alhamdulillah ca exista atatia oameni care isi doresc ca si tine asta, ca ALLAH Subhanahu wa Ta'ala sa aduca "salam"- pace- aici si nu doar pe forum, in sufletele noastre, ale fratilor si surorilor noastre, in comun itatile musulmane, in familiile noastre, in moschei, in intreaga lume. Si cu multa ruga ALLAH prin mare Mila Lui se va indura de noi, caci El este As-Salam, Ar-Rahman.........................

Inshaa ALLAH speram si ne rugam ca in viitor sa nu mai asistam aici la subiecte care au pangarit atat de mult acest loc atat de binecuvantat.

Haideti sa ne amintim cand nu aveam timp sa parcurgem atat de multe postari intersante, cand fiecare incerca sa aduca ceva nou, macar un hadis, cand intram cu drag.
Speram sa inteleaga aceasta toti aceia carora le vine acela care sopteste, authu biLLAHI min a seitan a rajiim si nu-l mai pot stapani. Inshaa ALLAH sa pot si eu , sa putem toti sa punem mai presus de orice gandul ca ALLAH ne observa, ca ingerii noteaza, ca vom da socoteala si mai ales ca iubindu-ne de dragul lui ALLAH, ar trebui sa ne controlam orgoliile, nervii, frustrarile, accesele.

Fie ca Cel de dragul caruia ne iubim sa te iubeasca si sa ne fim unii altora de ajutor.

Baraka ALLAHU fiiki.
:give_rose:

aynur
01-30-2009, 12:12 PM
inshaAllah dragele mele Allah sa ne binecuvanteze pe toate sa ne ierte toate pacatele nostre si ale musulmanilor si sa ne uneasca inshaAllah amin

Yumna
01-30-2009, 12:38 PM
AMIN!

Maryah,eu zic sa renuntam si sa nu mai discutam despre acest subiect pentru ca nu are nici un rost si asta s-a observat din toate postarile.
Cat despre "sa aratam lumii adevarul pe orice cale",nu ti-ai dat seama ca ceea ce inseamna adevar pentru unii,pentru altii inseamna ratacire?Nimeni,repet,nimeni nu-si va schimba parerea,asa ca mai bine deschidem alte subiecte din care invatam cu totii ceva folositor.

Mariyah
01-30-2009, 05:24 PM
Nu stiu ce sa zic.Trebuie sa ma consult si cu alti oameni, degeaba zic eu OK acum si ma trag ei apoi de maneca , k am fost lasa.Saracii oameni, au sesizat neregulile, m-au tinut la curent cu tot ce se intampla aici.
Dar eu stiu sigur k oricare dintre voi daca ma vedea pe mine ca fac shirk, imi atragea atentia, asa si eu tr sa imi fac datoria de msulim si sa avertizez cind anumite practici nu sunt islamice.
Nu vom intra in detalii irelevante.
Ne vom lega doar de aspectele periculoase, care risca sa afecteze fundamental modul in care intelegi islamul.
Acesta si scopul forumului.

gaby_m
01-30-2009, 10:42 PM
Assalamu alaikum ua rahmatu-Llahi ua barakatuh.
Subhanallah, nici nu-mi pot exprima gindurile.... Dupa tot ce am citit......
As vrea sa scriu multe, dar nu voi scri, nu vreau sa-mi iau pacate asupra mea, desi sunt persoane aici care ar trebui putin "trezite". Allah vede si aude tot ce se intimpla aici si stie mai bine ce e in inimile noastre. Inshallah, in Ziua de Apoi va iesi totul la iveala daca acum va incapatinati sa intelegeti.

Iman tu stii ca te iubesc de dragul lui Allah si pe toate fetele care urmeaza Quranul, Sunna asa cum ne-au transmis-o salafii nostri.
Allahu Aalim.

maryam
01-31-2009, 01:53 AM
:006:

:salam:

AMIIN AMIIN AMIIN LA TOATE DU`A URILE VOASTRE/NOASTRE.
ALLAH SA NE APERE DE ORICE RAU SI SA NE PASTREZE PE CALEA CEA DREAPTA.