PDA

View Full Version : Un verset pe zi!

maryam
01-31-2009, 02:47 AM
:006:
:salam:

Inshaa ALLAH sa meditam macar la un verset pe zi si sa-l impartasim si celorlalti.

Pentru sfarsitul acestei nopti si inceputul unei noi zile:

"Cu adevarat, omul a fost creat foarte nerabdator."
(Surat Al-Ma'arij:19)

iman99
01-31-2009, 11:54 AM
As'salamu 3aleikom wa ra7matullahi wa barakatuhu

"Ci numai aceia cred in versetele Noastre,care atunci cand ele le sunt pomenite,cad,prosternandu-se si aduc lauda si slava, Domnului lor,fara ca ei sa fie semeti"
"Cand coastele lor parasesc culcusurile pentru a-L chema pe Domnul lor cu frica si cu nadejde si ei fac milostenie din cele cu care i-am inzestrat"
(Traducerea sensurilor Surah-as-Sajda)
Nota: La cest verset se recomanda prosternarea

JazakaAllah khairan surioara Maryam pentru initiativa.

Rafa'
01-31-2009, 12:08 PM
Assalamu aleykum

“Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si in Ziua de Apoi si Il pomeneste pe Allah mereu” [Coran 33:21]

Scopul acestei vieti este de a servi si de a ne supune lui Allah subhana wa taala.
Profetul Mohamed salalahu alayhi wa salam a aratat musulmanilor cum sa performe toate actele de veneratie.El intotdeauna a felicitat si s-a despartit de companionii lui cu salutari si invocatii de pace, care sunt recomandate pentru toti musulmanii.

salam

gabriela guettat
01-31-2009, 03:13 PM

Mashallah,Allah subhanahu sa va rasplateasca:

``sura 5 verst 61``
``Si daca ei vin la voi va spun: "Credem!".(72) Insa ei intra cu necredinta
si ies cu ea, iar Allah Stie prea bine ce ascund ei.``

(72) Cuvantul "a crede" inseamna a avea incredere in ceea ce a spus Profetul
Muhammed. "Dreptcredinciosul" este cel care crede în unicitatea lui Allah, în profetia
lui Muhammed, în existenþa îngerilor si în mesajele tuturor profetilor anteriori
lui Muhammed, în scripturile care le-au fost revelate, în Ziua de Apoi si in ceea ce
a fost predestinat. “Dreptcredinciosul înseamna un grad de evlavie superior
musulmanului; uneori se foloseste cu sensul de "religie islamica".

nour
01-31-2009, 04:15 PM
assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

:give_rose:

" Si zi-le robilor Mei sa spuna ceea ce este mai frumos; caci Seitan starneste vrajba intre ei, iar Seitan este un dusman invederat al omului! (17: 53)

ummraschid
01-31-2009, 06:55 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuh,

jazakAllahu khairan wa barakAllahu fiki, surioara Maryam!

"De vei intinde tu mana spre mine ca sa ma omori, eu nu voi intinde mana spre tine ca sa te omor, caci eu am frica de Allah, Stapanul lumilor."
[5:28]

Profetul *salat* a spus:
" Cand doi musulmani se infrunta cu sabia, atat cel ce ucide, cat si cel ce a fost ucis vor salaslui in Iad." Companionii au intrebat "O, Mesager al lui Allah, acela a fost un ucigas, insa de ce si victima sa (cel ucis)? Profetul *salat* aspus: "Deoarece si acesta a fost dornic sa-l ucida pe celalalt." (convetit)

Profetul *salat* a mai spus:
"Vor veni incercari (fitna) foarte curand. Pentru cel ce va sedea va fi mai bine decat cel ce sta in picioare. Si pentru cel ce va sta in picioare va fi mai bine decat pentru cel ce va merge. Si pentru cel ce merge va fi mai bine decat pentru cel ce alearga." El fu intrebat: "Spune-mi ce sa fac daca cineva intra in casa mea si vrea sa ma ucida?" El a raspuns: "Fii precum fiul lui Adam." (Musnad Ahmad, Abu Dawud, At-Tirmidhi; Muslim)

sursa: Istorisiri despre Profeti - Ibn Kathir

Yumna
01-31-2009, 09:14 PM
SALAM ALEYKUM

"EL l-a facut pe om dintr-o picatura si iata ca el [omul] este cartitor invederat."

SURAT AN-NAHL verset 4

Cartitor invederat = adversar al Creatorului sau,contestandu-I unicitatea si opunandu-se trimisilor Sai.

batool391
02-01-2009, 03:07 AM
8lI98j7S7dE

Sper sa va placa micutul qariy care recita din sura Ya-Sin

aynur
02-02-2009, 12:00 AM
mashaAllah surioara maryam pentru initiativa:smile06:

Yunus: 107 "SI daca Allah te atinge cu un rau,[sa stii ca] nu este cine sa-l indeparteze decat numai El!Iar daca El iti voieste un bine,nu este nimeni care sa poata respinge harul Sau. El ii atinge cu aceasta pe cei care voieste El dintre robii Sai ,iar El este Iertator si Indurator."

Yumna
02-02-2009, 07:04 PM
SALAM ALEYKUM

"Ei ii iau pe rabinii lor si pe calugarii lor,precum si pe Mesia,fiul Mariei,ca Domni in locul lui Allah,in vreme ce li s-a poruncit sa nu adore decat un singur Dumnezeu,in afara caruia nu este [alt] Dumnezeu.Marire Lui!El este deasupra celor pe care-i asociaza Lui!"

Surat AT-TAWBA verset 31

maryam
02-02-2009, 11:43 PM
As'salamu 3aleikom wa ra7matullahi wa barakatuhu

"Ci numai aceia cred in versetele Noastre,care atunci cand ele le sunt pomenite,cad,prosternandu-se si aduc lauda si slava, Domnului lor,fara ca ei sa fie semeti"
"Cand coastele lor parasesc culcusurile pentru a-L chema pe Domnul lor cu frica si cu nadejde si ei fac milostenie din cele cu care i-am inzestrat"
(Traducerea sensurilor Surah-as-Sajda)
Nota: La cest verset se recomanda prosternarea

JazakaAllah khairan surioara Maryam pentru initiativa.

Subhanna ALLAH, imi amintesc de primii ani si de zecile de prosternari, MIN FADLILLAH pe care le faceam la citirea sensurilor, cred ca a fost una dintre cele mai mari dezamagiri cand mi s-a spus ca atunci cand citesti in oricare alta limba nu trebuie sa te prosternezi...si azi cand dau de ele ma abtin cu greu.

Inshaa ALLAH sa postam un subiect cu toate versetele in araba si in romana unde se recomanda prosternarea.

Wa iaki.

maryam
02-02-2009, 11:45 PM
Assalamu aleykum

“Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si in Ziua de Apoi si Il pomeneste pe Allah mereu” [Coran 33:21]

Scopul acestei vieti este de a servi si de a ne supune lui Allah subhana wa taala.
Profetul Mohamed salalahu alayhi wa salam a aratat musulmanilor cum sa performe toate actele de veneratie.El intotdeauna a felicitat si s-a despartit de companionii lui cu salutari si invocatii de pace, care sunt recomandate pentru toti musulmanii.

salam

wa aleykum salam wa rahmatullah wa barakatuhu, mashaa ALLAH, cu adevarat un verset la care ar trebui sa meditam permanent si Inshaa ALLAH asta sa ne apropie in conduita noastra de modelul profetului :009:
ALLAH sa te rasplateasca.

maryam
02-02-2009, 11:46 PM

Mashallah,Allah subhanahu sa va rasplateasca:

``sura 5 verst 61``
``Si daca ei vin la voi va spun: "Credem!".(72) Insa ei intra cu necredinta
si ies cu ea, iar Allah Stie prea bine ce ascund ei.``

(72) Cuvantul "a crede" inseamna a avea incredere in ceea ce a spus Profetul
Muhammed. "Dreptcredinciosul" este cel care crede în unicitatea lui Allah, în profetia
lui Muhammed, în existenþa îngerilor si în mesajele tuturor profetilor anteriori
lui Muhammed, în scripturile care le-au fost revelate, în Ziua de Apoi si in ceea ce
a fost predestinat. “Dreptcredinciosul înseamna un grad de evlavie superior
musulmanului; uneori se foloseste cu sensul de "religie islamica".

Jazaaki ALLAHu khairan!
Asta este ceva care ne da atat de multa pace, faptul ca DOAR ALLAH stie.
Noi, insa, avem obligatia de a nu contesta credinta nimanui.

maryam
02-02-2009, 11:48 PM
SALAM ALEYKUM

"Ei ii iau pe rabinii lor si pe calugarii lor,precum si pe Mesia,fiul Mariei,ca Domni in locul lui Allah,in vreme ce li s-a poruncit sa nu adore decat un singur Dumnezeu,in afara caruia nu este [alt] Dumnezeu.Marire Lui!El este deasupra celor pe care-i asociaza Lui!"

Surat AT-TAWBA verset 31

Jazaaki ALLAHu khairan.
Asta este pentru parintii, fratii, prietenii, apropiatii nostri crestini, sa ne rugam pentru ei ca Bunul ALLAH sa-i scoata din intuneric la lumina.

maryam
02-02-2009, 11:50 PM

" Si zi-le robilor Mei sa spuna ceea ce este mai frumos; caci Seitan starneste vrajba intre ei, iar Seitan este un dusman invederat al omului! (17: 53)

ALLAH sa te rasplateasca surioara, ar trebui sa ne postam acest verset in fata ochilor si a mintii continuu, cat de usor putem cadea in plasa, participand la lucratura lui, authu biLLAHI min a seitan a rajiim...
ALLAH sa ne intareasca si sa ne protejeze cu Harul Lui!

maryam
02-02-2009, 11:51 PM
mashaAllah surioara maryam pentru initiativa:smile06:

Yunus: 107 "SI daca Allah te atinge cu un rau,[sa stii ca] nu este cine sa-l indeparteze decat numai El!Iar daca El iti voieste un bine,nu este nimeni care sa poata respinge harul Sau. El ii atinge cu aceasta pe cei care voieste El dintre robii Sai ,iar El este Iertator si Indurator."

Este exact balsamul cu care sa ne "ungem" inimile acest verset (si nu numai!).
ALLAH sa te rasplateasca.

maryam
02-02-2009, 11:54 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuh,

jazakAllahu khairan wa barakAllahu fiki, surioara Maryam!

"De vei intinde tu mana spre mine ca sa ma omori, eu nu voi intinde mana spre tine ca sa te omor, caci eu am frica de Allah, Stapanul lumilor."
[5:28]

Profetul *salat* a spus:
" Cand doi musulmani se infrunta cu sabia, atat cel ce ucide, cat si cel ce a fost ucis vor salaslui in Iad." Companionii au intrebat "O, Mesager al lui Allah, acela a fost un ucigas, insa de ce si victima sa (cel ucis)? Profetul *salat* aspus: "Deoarece si acesta a fost dornic sa-l ucida pe celalalt." (convetit)

Profetul *salat* a mai spus:
"Vor veni incercari (fitna) foarte curand. Pentru cel ce va sedea va fi mai bine decat cel ce sta in picioare. Si pentru cel ce va sta in picioare va fi mai bine decat pentru cel ce va merge. Si pentru cel ce merge va fi mai bine decat pentru cel ce alearga." El fu intrebat: "Spune-mi ce sa fac daca cineva intra in casa mea si vrea sa ma ucida?" El a raspuns: "Fii precum fiul lui Adam." (Musnad Ahmad, Abu Dawud, At-Tirmidhi; Muslim)

sursa: Istorisiri despre Profeti - Ibn Kathir

006:

LA ILAHA ILA ALLAH, MUHAMMAD RASUL ALLAH!

YA RABB, statorniceste mainile, picioarele, vorbele, inimile, gandurile si simturile noastre DOAR `ala siratul mustaqim.

Wa iaki.................

maryam
02-03-2009, 12:12 AM

"O, voi robii Mei, care aţi intrecut măsura in defavoarea voastră, nu deznădăjduiţi în privinţa îndurării lui ALLAH, ALLAH iartă toate păcatele. El este Iertător şi Îndurător.
(Surat Az-Zumar: 53)

Aly, radia-LLAHU anhu a spus ca acesta este versetul sperantei!
Si intr-adevar, noi toti ne nedreptatim propriile suflete, dar Subhanna ALLAH, face parte din Indurarea, din Mila, din Gratia, din Maretia si din Darul nemarginit al lui ALLAH, ca indiferent cat am gresi, noi Il gasim pe ALLAH Iertator si Indurator!

Yumna
02-03-2009, 03:10 PM
SALAM ALEYKUM

"Spune:"Acelora care sunt in ratacire Cel Milostiv le va prelungi zilele pentru un timp,pana ce ei vor vedea fie chinul,fie Ceasul[cu care ei sunt amenintati].atunci vor sti ei cine are loc mai rau si cine este mai slab in osteni."

SURAT MARYAM verset 75.

Allah le da lor ragaz pana la intalnirea cu Domnul lor si pana la sosirea sorocului,cand vor vedea fie o pedeapsa in timpul vietii-cum este uciderea,luare in captivitate si umilinta-asa cum s-a intamplat in batalia de la Badr-fie pedeapsa din Ziua Invierii.
"mai slab in osteni" = are mai putine ajutoare

nour
02-03-2009, 03:40 PM

" Cautati liman in rabdare si Rugaciune ( As-Salat)! (Intr adevar) ea este anevoioasa, insa nu pentru cei care cred,....

surat al baqara , verset 45

Saira
02-03-2009, 05:07 PM
Assalamu alaykum

Versetele dupa care este recomandata prosternarea din Al quran al Karim. Un hadis mentioneaza ca shaytan este extrem de furios atunci cand un dreptcredincios recita din Quran si se prosterneaza.

I.

Åöäøó ÇáøóÐöíäó ÚöäúÏó ÑóÈöøßó áóÇ íóÓúÊóßúÈöÑõæäó Úóäú ÚöÈóÇÏóÊöåö æóíõÓóÈöøÍõæäóåõ æóáóåõ íóÓúÌõÏõæäó

Chiar si cei care sunt aproape de Domnul tau nu se socotesc prea mari pentru a-L adora pe El,ci ei Il preamaresc si se prosterneaza dinaintea Lui. (Sura Al Araf,206).

Saira
02-03-2009, 05:11 PM
II.

æóáöáøóåö íóÓúÌõÏõ ãóäú Ýöí ÇáÓøóãóÇæóÇÊö æóÇáúÃóÑúÖö ØóæúÚðÇ æóßóÑúåðÇ æóÙöáóÇáõåõãú ÈöÇáúÛõÏõæöø æóÇáúÂÕóÇáö

Inaintea lui Allah se prosterneaza [toti aceia] care sunt in ceruri si pre pamant,cu voie si fara voie,si la fel si umbrele lor dimineata si la asfintit. (Sura Ar Ra'd,15).

Saira
02-03-2009, 06:00 PM
III.

æóáöáøóåö íóÓúÌõÏõ ãóÇ Ýöí ÇáÓøóãóÇæóÇÊö æóãóÇ Ýöí ÇáúÃóÑúÖö ãöäú ÏóÇÈøóÉò æóÇáúãóáóÇÆößóÉõ æóåõãú áóÇ íóÓúÊóßúÈöÑõæäó

Si in fata lui Allah se prosterneaza toate vietatile din ceruri si de pre pamant,si la fel si ingerii,fara ca ei sa fie trufasi. (Sura An Nahl,49).

Saira
02-03-2009, 06:01 PM
IV.

æóíóÎöÑøõæäó áöáúÃóÐúÞóÇäö íóÈúßõæäó æóíóÒöíÏõåõãú ÎõÔõæÚðÇ

Si ei cad cu barbiile la pamant,plangand, si aceasta le sporeste lor smerenia. (Sura Al Ysra,109).

Saira
02-03-2009, 06:01 PM
V.

ÃõæáóÜٰÆößó ÇáøóÐöíäó ÃóäúÚóãó Çááøóåõ Úóáóíúåöãú ãöäó ÇáäøóÈöíöøíäó ãöäú ÐõÑöøíøóÉö ÂÏóãó æóãöãøóäú ÍóãóáúäóÇ ãóÚó äõæÍò æóãöäú ÐõÑöøíøóÉö ÅöÈúÑóÇåöíãó æóÅöÓúÑóÇÆöíáó æóãöãøóäú åóÏóíúäóÇ æóÇÌúÊóÈóíúäóÇ ۚ ÅöÐóÇ ÊõÊúáóìٰ Úóáóíúåöãú ÂíóÇÊõ ÇáÑøóÍúãóÜٰäö ÎóÑøõæÇ ÓõÌøóÏðÇ æóÈõßöíøðÇ

Acestia sunt cei de care Allah s-a indurat dintre profeti, din urmasii lui Adam,din aceia pe care Noi i-am purtat cu Noe, din urmasii lui Avraam si ai lui Israel si din aceia pe care Noi i-am calauzit si i-am ales. Iar cand versetele Celui Milostiv li se recitau,ei cadeau prosternandu-se, plangand. (Sura Maryam,58).

Saira
02-03-2009, 06:02 PM
VI.

Ãóáóãú ÊóÑó Ãóäøó Çááøóåó íóÓúÌõÏõ áóåõ ãóäú Ýöí ÇáÓøóãóÇæóÇÊö æóãóäú Ýöí ÇáúÃóÑúÖö æóÇáÔøóãúÓõ æóÇáúÞóãóÑõ æóÇáäøõÌõæãõ æóÇáúÌöÈóÇáõ æóÇáÔøóÌóÑõ æóÇáÏøóæóÇÈøõ æóßóËöíÑñ ãöäó ÇáäøóÇÓö ۖ æóßóËöíÑñ ÍóÞøó Úóáóíúåö ÇáúÚóÐóÇÈõ ۗ æóãóäú íõåöäö Çááøóåõ ÝóãóÇ áóåõ ãöäú ãõßúÑöãò ۚ Åöäøó Çááøóåó íóÝúÚóáõ ãóÇ íóÔóÇÁõ

Oare tu nu vezi ca dinaintea lui Allah se prosterneaza cei din ceruri si cei de pre pamant,soarele,luna,stelele,muntii,copacii,vietati le si multi oameni ? Insa multora li se cuvinte osanda. Iar acela pe care il injoseste Allah,nu va afla pe cineva care sa-i dea cinste. Allah face ceea ce voieste ! (Sura Al Hajj,18).

Saira
02-03-2009, 06:05 PM
VII.

íóÇ ÃóíøõåóÇ ÇáøóÐöíäó ÂãóäõæÇ ÇÑúßóÚõæÇ æóÇÓúÌõÏõæÇ æóÇÚúÈõÏõæÇ ÑóÈøóßõãú æóÇÝúÚóáõæÇ ÇáúÎóíúÑó áóÚóáøóßõãú ÊõÝúáöÍõæäó

O, voi cei care credeti! Inclinati-va,prosternati-va si adorati-L pe Domnul vostru si faceti bine ! Poate ca voi veti izbandi ! (Sura Al Hajj,77).

Saira
02-03-2009, 06:08 PM
VIII.

æóÅöÐóÇ Þöíáó áóåõãõ ÇÓúÌõÏõæÇ áöáÑøóÍúãóÜٰäö ÞóÇáõæÇ æóãóÇ ÇáÑøóÍúãóÜٰäõ ÃóäóÓúÌõÏõ áöãóÇ ÊóÃúãõÑõäóÇ æóÒóÇÏóåõãú äõÝõæÑðÇ

Si daca li se zice lor « Prosternati-va dinaintea Celui Milostiv »,ei raspund : « Si ce este Cel Milostiv ? Sa ne proternam noi la ceea ce ne poruncesti tu ? ».Si aceasta sporeste nesuferirea lor. (Sura Al Furqan,60).

Saira
02-03-2009, 06:15 PM
IX.

Çááøóåõ áóÇ ÅöáóÜٰåó ÅöáøóÇ åõæó ÑóÈøõ ÇáúÚóÑúÔö ÇáúÚóÙöíãö

Allah! Nu exista alta divinitate in afara de El, Stapanul Tronului minunat ! (Sura An Naml,26).

maryam
02-03-2009, 06:16 PM

ALLAH sa te rasplateasca numai cu bine Saira, in aceasta viata si in viata de apoi.
:give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:

Saira
02-03-2009, 06:32 PM
X.

ÅöäøóãóÇ íõÄúãöäõ ÈöÂíóÇÊöäóÇ ÇáøóÐöíäó ÅöÐóÇ ÐõßöøÑõæÇ ÈöåóÇ ÎóÑøõæÇ ÓõÌøóÏðÇ æóÓóÈøóÍõæÇ ÈöÍóãúÏö ÑóÈöøåöãú æóåõãú áóÇ íóÓúÊóßúÈöÑõæäó

Ci numai aceia care cred in versetele Noastre,care,atunci cand ele sunt pomenite,cad,prosternandu-se, si aduc lauda si slava Domnului lor,far aca ei sa fie semeti. (Sura As Sajda,15).

Saira
02-03-2009, 06:37 PM
XI.

ÞóÇáó áóÞóÏú Ùóáóãóßó ÈöÓõÄóÇáö äóÚúÌóÊößó Åöáóìٰ äöÚóÇÌöåö ۖ æóÅöäøó ßóËöíÑðÇ ãöäó ÇáúÎõáóØóÇÁö áóíóÈúÛöí ÈóÚúÖõåõãú Úóáóìٰ ÈóÚúÖò ÅöáøóÇ ÇáøóÐöíäó ÂãóäõæÇ æóÚóãöáõæÇ ÇáÕøóÇáöÍóÇÊö æóÞóáöíáñ ãóÇ åõãú ۗ æóÙóäøó ÏóÇæõæÏõ ÃóäøóãóÇ ÝóÊóäøóÇåõ ÝóÇÓúÊóÛúÝóÑó ÑóÈøóåõ æóÎóÑøó ÑóÇßöÚðÇ æóÃóäóÇÈó

A zis [David]: “El a fost nedrept cu tine,daca ti-a cerut sa impreuni oaia ta cu oile lui. Si multi dintre cei care se asociaza isi incalca unii altora drepturile,afara de aceia care cred si implinesc fapte bune – dar cat de putini sunt ei ! » Si David a socotit ca Noi il punem la incercare si s-a rugat de iertare Domnului sau si a cazut,prosternandu-se, si s-a cait. (Sura Sad,24).

Saira
02-03-2009, 06:42 PM
XII.

æóãöäú ÂíóÇÊöåö Çááøóíúáõ æóÇáäøóåóÇÑõ æóÇáÔøóãúÓõ æóÇáúÞóãóÑõ ۚ áóÇ ÊóÓúÌõÏõæÇ áöáÔøóãúÓö æóáóÇ áöáúÞóãóÑö æóÇÓúÌõÏõæÇ áöáøóåö ÇáøóÐöí ÎóáóÞóåõäøó Åöäú ßõäúÊõãú ÅöíøóÇåõ ÊóÚúÈõÏõæäó

Si printre semnele Sale sunt noaptea si ziua si Soarele si Luna. Insa nu va prosternati nici dinaintea Soarelui,nici dinaintea Lunii,ci prosternati-va dinaintea lui Allah care le-a creat pe ele,daca pe El Il adorati voi ! (Sura Fussilat,37).

Saira
02-03-2009, 06:46 PM

ALLAH sa te rasplateasca numai cu bine Saira, in aceasta viata si in viata de apoi.
:give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:

InshaAllah si pe tine si pe noi toti sa ne ajute sa ne indreptam catre ceea ce El iubeste si sa ne departam de tot raul din noi insine.

Saira
02-03-2009, 06:47 PM
XIII.

ÝóÇÓúÌõÏõæÇ áöáøóåö æóÇÚúÈõÏõæÇ

Prosternati-va inaintea lui Allah si adorati-L ! (Sura An Najm,62).

Saira
02-03-2009, 06:48 PM
XIV.

æóÅöÐóÇ ÞõÑöÆó Úóáóíúåöãõ ÇáúÞõÑúÂäõ áóÇ íóÓúÌõÏõæäó

Iar cand li se citeste Coranul nu se prosterneaza ? (Sura Al Inshiqaq,21).

Saira
02-03-2009, 06:49 PM
ßóáøóÇ áóÇ ÊõØöÚúåõ æóÇÓúÌõÏú æóÇÞúÊóÑöÈú

Nu! Nu-I da lui ascultare,ci prosterneaza-te si apropie-te ! (Sura Al Alaq,19).

maryam
02-08-2009, 12:54 PM

http://islamicity.com/mosque/arabicscript/Ayat/3/3_8.gif

"O, Stapanul nostru, nu lasa inimile noastre sa rataceasca
dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua de la Tine Mila,
pentru ca Tu esti cel Darnic [AL-WAHABB]."

(Surat Al-`Imran: 8)

Yumna
02-08-2009, 03:44 PM
SALAM ALEYKUM

"Asadar,pe aceia care cred in Allah si cauta ocrotire la El ii va aduce sub indurarea si harul Lui,si-i va calauzi catre El pe un drum drept."

Surat An-Nisa' verset 175

"pe un drum drept" = islamul

gabriela guettat
06-29-2009, 11:21 AM

11. Mai putin aceia care sunt cu rabdare(19) si savarsesc fapte bune.
Si aceia vor avea parte de iertare(20) si de rasplata mare.(11/11)

19) Care suporta nenorocirile, cu credinta în Allah si supunere fata de El.
20) Pentru pacatele lor.

Mariyah
06-29-2009, 12:29 PM
O, voi cei care credeţi! Fiţi ajutoarele lui Allah, aşa cum a fost când a zis Isus, fiul Mariei, către apostoli: “Cine sunt ajutoarele mele în chemarea la Allah?” Şi i-au răspuns apostolii: “Noi suntem ajutoarele lui Allah!” Atunci o parte dintre fiii lui Israel au crezut, în vreme ce o altă parte nu au crezut. Şi Noi le-am dat ajutor acelora care au crezut, împotriva duşmanului lor, şi au devenit biruitori.
Sura AS-SAFF : 14

Yumna
09-29-2009, 02:12 PM
SALAM ALEYKUM

SURAT AN-NAHL verset 9 :

"Lui Allah ii revine [sa arate prin mila Sa] calea cea dreapta si cea nedreapta.Dar daca El ar voi,v-ar calauzi pe toti."

Explicatii:
-Calea cea nedreapta=care duce la ratacire
-"Dar daca El ar voi,v-ar calauzi pe toti."=dar nu o face pentru ca Allah i-a lasat fiecaruia libertatea de a-si alege calea dupa vointa sa.

Yumna
10-07-2009, 09:12 AM
salam aleykum

SURAT AL-BAYYINA verset 6: (Sura "dovezii celei limpezi")

"CEI CARE NU CRED DINTRE OAMENII CARTII,CA SI IDOLATRII,IN VECI VOR PETRECE IN FOCUL GHEENEI.ACESTIA SUNT CEI MAI RAI DINTRE TOATE FAPTURILE." Cei care nu cred=in Allah si in Trimisul Sau

maryam
11-10-2010, 01:26 AM

Mai sa fie, ori nu citim noi Coranul, ori nu intram zilnic pe rasarit, ori nu e asa de captivant subiectul ca nu ne luam de par???

"AM DAT NOI IN ACEST CORAN TOT FELUL DE PILDE
PENTRU OAMENI, INSA DACA LE ADUCI LOR UN SEMN,
ZIC CEI CARE NU CRED:
"VOI NU SUNTETI DECAT NISTE INSELATORI!"
ASA PECETLUIESTE ALLAH INIMILE CELOR CARE NU STIU.
INSA FII RABDATOR, CACI FAGADUINTA LUI ALLAH ESTE ADEVAR!"
SI SA NU TE CLINTEASCA CEI CARE NU CRED
(Surat Ar-Rum: 58-60)"

PS cred ca ar trebui sa ne amintim aceste versete inainte de a le raspunde celor "atat de interesati" de...islam!