PDA

View Full Version : Imam si sheick .

Alexyna
08-12-2009, 11:53 AM
Slam alikom ,

Desi am mai pus intrebarea aceasta si cu alte ocazii mi-ar placea sa stiu putin mai multe despre acest lucru . Care ar fi diferentele intre un imam si un sheick , daca un imam poate fi si sheick si viceverse si care este mai sunt atributiile imamului in afara conducerii rugaciunii colective ?
Va multumesc pentru timpul acordat si imi cer scuze pentru eventualele neplaceri create de intrebare pe viitor .

suleiman
08-12-2009, 03:55 PM
Shaikh inseamna : Barbatul caruia ii s-a albit parul , sau barbatul care a depasit 50 de ani , iar cuvantul Shaikhukha inseamna batranetea .

Imam :
- Orice lucru care devine simbol in ceva , adica : Cel care conduce rugaciunea este Imamul celor care se roaga dupa el , presedintele care conduce poporul este imamul lor . Profetul Muhammad salla-llahu 'alaihi wa sallam este Imamul profetilor .
- Orice lucru dupa care ne putem ghida (un ghid) : Quranul este Imamul credinciosilor (ghidul lor) .

-----------------
Aceasta este diferenta din punctul de vedere al limbii arabe .

Atunci de ce spunem noi la preot Shaikh ? -> Din respect pentru el .
De ce nu se foloseste des cuvantul Imam , pentru ca a deveni Imam in ziua de azi e cam departe de realitate , ca sa devina cineva Imam trebuie sa fie pe calea identica a imamului imamilor Profetul Muhammad salla-llahu 'alaihi wa sallam .

Alexyna
08-12-2009, 05:03 PM
slam alikom ,

multumesc pentru lamuririle clare

suleiman
08-12-2009, 05:30 PM
Cu placere , sper ca te-am ajutat cu ceva .

Subiectul se inchide .