View Full Version : Vestimentatia femeii - reguli privind cititul din Qur'an
Faizah
09-03-2009, 11:52 PM
Salam alekom frati si surori in islam. In primul rand va urez tuturor Ramadan Kareem, sa primeasca Allah postul si rugaciunile noastre.
Zilele astea ma intrebam cum ar trebui sa fie imbracata femeia musulmana atunci cand citeste din Qur'an. O vad mereu pe soacra mea ca se acopera atunci cand citeste si m-am gandit sa intreb daca e vreo regula in aceasta privinta. Nu mi-am pus ac intrebare pana acum insa..........poate fac ceva gresit, eu imbrac haine obinuite in casa atunci cand citesc, stiu ca regula e sa fim curate si sa avem udu.
Deci.........cum e bine?
ummraschid
09-04-2009, 12:47 AM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,
nu este obligatorie purtarea hijabului, pentru citirea din Qur'an...prosternarea recomandata la citirea anumitor versete din Qur'an, poate fi facuta fara a avea capul acoperit, aceasta nefacand parte din Rugaciune...cat despre curatenie, asa este, este interzis sa atingem Qur'anul in stare de impuritate majora, ca si fara wudhu, si este recomandat sa avem wudhu, cand citim...iar Allah subhanahu wa ta'ala stie cel mai bine...
Faizah
09-04-2009, 01:51 PM
nu este obligatorie purtarea hijabului, pentru citirea din Qur'an...prosternarea recomandata la citirea anumitor versete din Qur'an, poate fi facuta fara a avea capul acoperit, aceasta nefacand parte din Rugaciune...cat despre curatenie, asa este, este interzis sa atingem Qur'anul in stare de impuritate majora, ca si fara wudhu, si este recomandat sa avem wudhu, cand citim...iar Allah subhanahu wa ta'ala stie cel mai bine...
Multumesc mult pt raspuns, deci ce stiam eu e corect. Gata, m-am linistit. Te pup
iman99
09-05-2009, 02:48 AM
Assalamu 3aliekom
Bismillahi rahman ar-rahim
JazakaAllah khairan.
Vreau sa mai adaug ceva la cele scrise de um Rashid Allah sa o binecuvanteze pe ea si pe familia ei.
Cred surioara Faizah ca citesti Quranul(in limba araba) nu Traducerea sensurilor..ptr ca daca este traducerea sensurilor nu se aplica aceleasi reguli..este ca si cum ai citi o carte despre Islam.
Allah sa va aiba in Paza.
wa 3aliekom salam
ummraschid
09-05-2009, 04:01 PM
Assalamu 3aliekom
Bismillahi rahman ar-rahim
JazakaAllah khairan.
Vreau sa mai adaug ceva la cele scrise de um Rashid Allah sa o binecuvanteze pe ea si pe familia ei.
Cred surioara Faizah ca citesti Quranul(in limba araba) nu Traducerea sensurilor..ptr ca daca este traducerea sensurilor nu se aplica aceleasi reguli..este ca si cum ai citi o carte despre Islam.
Allah sa va aiba in Paza.
wa 3aliekom salam
BarakAllahu fiki, surioara Iman!
mashaallah, asa este, "traducerea sensurilor" nu este Sfantul Qur'an!...atentie insa la editiile "paralele", Sfantul Qur'an, insotit de traducerea sensurilor, nu stiu daca exista asa ceva in limba romana, in germana exista, presupun ca si in alte limbi...in acest caz, se va proceda in felul urmator:
" ea (cea aflata in stare de impuritate majora) poate citi Qur'an care este tiparit cu tafsir (comentarii). Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (Allah sa aiba mila de el) spunea: Cat despre cartile de tafsir, este permis ( pentru o femeie aflata la ciclu) sa le atinga, pentru ca acestea sunt privite ca tafsir, si versetele din ele sunt mai putine, decat tafsir-ul din ele.
Ei au luat ca evidenta pentru aceasta faptul ca Profetul*salat* scria scrisori necredinciosilor, continand versete din Qur'an, ceea ce indica faptul ca aceasta regula depinde de ceea ce constituie majoritatea in scrisoare, si aceasta nu era Cuvantul lui Allah.
Insa daca Qur'anul si Tafsirul sunt in cantitati egale, atunci se aplica regula potrivit careia, atunci cand ceva permis este egal cu ceva nepermis, si nu exista cale de diferentiere, atunci interzicerea preia intaietatea, si se vor aplica regulile de citire a Qur'anului.
Daca Tafsir este mai mult, chiar si numai putin mai mult, atunci se vor aplica regulile de citire a Tafsir-ului."
islamqa.com
BarakAllahu fikum!