PDA

View Full Version : viza de reintregire a familiei

Elena Tayba
09-29-2009, 06:48 PM
As salaamu alaykum,

Sotul meu a depus actele pentru viza de reintregire a familiei, vineri se face o luna. Saptamana viitoare, pe 7 octombrie ar trebui sa calatoreasca in Romania, dar nu are nici o veste despre viza, desi initial i s-a spus sa sune dupa 2 saptamani...si de atunci este amanat sa sune in fiecare luni si apoi vineri. Am sunat chiar si eu personal, sa aflu poate sunt probleme cu actele si mi-au zis ca nu este nici o problema, numai ca inca nu au primit raspuns din tara. M-au indrumat sa sun la ORI, ceea ce am si facut, dar de acolo nu am primit nici o informatie concreta despre stadiul in care se afla procesarea documentelor, pe motiv ca la lege scrie ca raspunsul se da in cel putin 30 zile...dar in lege scrie clar ca trebuie in max 30!!!.
Cand a depus actele pentru viza (dupa ce l-au pus pe drumuri de vreo 3 ori), nu a zis nimeni ca ar fi o problema cu data biletului, ma refer la faptul ca exista posibilitatea sa nu se incadreze in timp...
As vrea sa stiu, s-a intamplat in vreun caz, sa nu primiti viza in timp util (adica sa nu depaseasca data rezervarii)? Sau sa nu o primeasca deloc?
Pot face eu ceva in acest sens, sa urgentez cumva lucrurile?

Va multumesc din suflet...
Allah sa va binecuvanteze!

Ma'a salaama

suleiman
10-03-2009, 06:03 PM
El este in afara Romaniei ?
In mod normal , actele se depun direct in Romania fara ca strainul sa paraseasca tara , si se da raspuns in maxim o luna , si apoi dureaza o luna din ziua in care primeste raspunsul si pana la eliberarea permisului de sedere .

Eu cunosc un caz , a parasit Romania si apoi s-a intors cu viza de membru de familie pe care a primit-o dupa 3 saptamani de la plecarea sa , si dupa ce a ajuns in Romania a primit permisul de sedere .

De ce dai telefoane daca esti in Romania ? Du-te pur si simplu la ORI si intreaba direct acolo .

Elena Tayba
10-04-2009, 12:37 PM
As salaamu alaykum,

Da, el este in Liban, nu a venit niciodata in Romania si din momentul casatoriei (in aprilie a.c.) pana in cand a depus actele pentru viza de reintregire a familiei, am stat amandoi numai pe drumuri, cu actele, cand el acolo, cand eu aici....
Actele le-a depus pe 4 septembrie acolo, pentru ca asa este procedura, nu puteam cere eu reintregirea familiei de aici. Totusi, aprobarea se da de catre ORI si apoi de Centrul National de Vize, apoi ok-ul merge la Ambasada Romaniei din Beirut....
Lui asa i s-a spus, sa sune....pentru ca este din Tripoli si nu se poate plimba in fiecare zi catre Beirut....
Am sunat si eu, pentru ca m-am gandit ca poate romanii sunt mai rezervati fata de el...dar aceeasi raceala am intampinat-o si eu, nu mi s-a dat nici o informatie concreta, deoarece erau in termenul de 30 de zile prevazut de lege si probabil nici nu se osteneau sa rezolve mai devreme...
Problema este ca i s-a cerut sa aiba rezervare cand a cerut viza....si este pentru 7 octombrie...si el inca nu are viza. Si de asemenea, asigurare medicala, care incepe tot cu aceasta data...deci alti bani pierduti....
Este o ruptura intre autoritatile romanesti, nu numai in tara...dar si cu cele din afara...Nu inteleg la ce l-au mai intrebat cand vrea sa calatoreasca, daca nu respecta termenul rezervarii? Si repet, nimeni nu i-a spus ca exista posibilitatea sa piarda atat rezervarea cat si asigurarea....
Mi s-a spus ca pot merge in audienta....ca sa le spun ce? Ca nu mi-am vazut sotul de 6 luni, ca duc in spate singura o casa, cu un tata paralizat si o mama cardiaca si ca m-am pus si eu pe bututci cu sanatatea? Ca nu am posibilitatea sa plec la sotul meu, nici pe motiv de bani, nici pe motiv ca situatia cu ai mei e asa de dificila? Mi s-a scarbit sa ma rog de autoritati...te plimba de colo colo si oricum ai o bila neagra din start ca te-ai casatorit cu un barbat care nu este "de-al lor". Am sunat si acolo, dureaza pana te programeaza la audienta...si oricum, teoretic, viza ar trebui sa vina....
Ma ingrijoreaza faptul ca am auzit ca exista si posibilitatea sa nu o primeasca...pentru ca se practica descurajarea....nu degeaba i-au cerut o groaza de hartii, initial i-au cerut sa faca si dovada a 5000 de euro in cont, apoi l-au intors de vreo 2,3 ori inapoi sa mai aduca niste acte, traduse, pentru ca in final sa nu-i opreasca nimic din toate astea....

Vroiam sa stiu daca se poate sa intarzie mai mult de 30 de zile viza....termen care oricum s-a implinit vineri....

Multumesc oricum pentru raspuns si pentru indrumari....

suleiman
10-04-2009, 04:21 PM
Da , s-ar putea sa dureze pana la 3 luni , asa inteleg eu din pagina aceasta :
Click Aici (http://www.consultantastraini.ro/servicii/tipuri-de-viza/viza-de-reintregirea-familiei.htm)

Eu o chestie nu o inteleg , din moment ce sunteti casatoriti atunci trebuia sa primeasca viza repede . Casatoria voastra este inregistrata in Romania ?

Este un chin sa tot mergi din Tripoli pana in B'abda , si nu trebuia sa cumpere biletul de avion , putea pur si simplu sa faca o rezervare si sa duca la ambasada o copie dupa rezervare .

Elena Tayba
10-04-2009, 09:07 PM
Da, casatoria a fost inregistrata in Romania, pt. ca altfel nu putea cere viza tip D.
Am citit link-ul, dar noi nu ne incadram acolo...ci la casatorie strain cu cetatean roman....si pt. asta termenul este de 30 zile...Cu rezervarea sa zicem ca se rezolva...plateste o penalizare...dar asigurarea nu avea cum sa nu o contracteze, i s-a cerut in mod expres la depunerea actelor....

ane maria
12-06-2010, 05:45 PM
Elena Tayba ne poti spune cum s-a incheiat problema ta? A primit in final sotul tau viza ca sunt curioasa. Astept un raspuns.Multumesc.