PDA

View Full Version : Profetii Lui ALLAH in Quran .

suleiman
11-19-2009, 10:22 PM
In numele Lui ALLAH Cel Milostiv Indurator .

Profetii Lui ALLAH sunt multi , unii sunt pomeniti in Quran si Altii nu .

Povestile catorva trimis ti le-am spus Noi mai inainte , iar povestile altor trimisi nu ti le-am spus

An-Nisa' 164

Pe scurt ....

adam

Tatal oamenilor
L-a creat ALLAH cu mainile Sale
L-a invatat ALLAH numele tuturor lucrurilor
I-a interzis ALLAH sa manace dintr-un pom dar a mancat si apoi ALLAH l-a iertat si l-a trimis pe pamant .

Si [adu-ti aminte cand Stapanul tau le-a zis ingerilor : "Voi sa pun pe pamant un inlocuitor " . I-au raspus : "Sa pui pe cineva care sa faca stricaciune pe el si sa pricinuiasca varsare de sange , cand noi Tie Iti aducem slava si pe Tine Te socotim Sfant ?" . Si a zis : "Eu stiu ceea ce voi nu stiti!" .

Al-Baqara 30

Idris

Primul Profet dupa Adam
Primul om care a scris
Primul croitor
Primul astrolog

Si pomeneste-l in Carte pe Idris ! El a fost iubitor de adevar si profet ! Si Noi l-am ridicat pe o treapta inalta .

Maryam 56-57

Nuh

Noe
Si-a chemat poporul la ALLAH timp de 950 de ani
A construit barca ceea renumite

Noi l-am trimis pe Noe la neamul sau, caruia i-a zis : "O neam al meu ! Adorati-l pe ALLAH! Voi nu aveti alt Dumnezeu in afara Lui! Eu ma tem pentru voi de pedeapsa unei zile cumplite (59)

Dar ei l-au socotit mincinos . Insa Noi l-am mantuit pe el si pe cei care au fost cu el in corabie si i-am inecat pe cei care au socotit semnele Noastre drept minciuni prentru ca ei au fost un neam orbi . (64)

Al-A'raf

Hud

Trimis pentru poporul 'Aad

Si neamului 'Aad (i l-am trimis) pe fratele lor Hud , care le-a zis : "O neam al meu! Adorati-l pe ALLAH ! Voi nu aveti alt Dumnezeu in afara Lui ! Si oare nu va temeti voi?" (65)

Al-A'raf

Salih

Trimis pentru poporul Thamud
I s-a dat ca si minune o camila creata dintr-o stanca , dar poporul sau a omorat-o si atunci pedeapsa lui ALLAH a cazut asupra lor .

Si neamului Thamud (i l-am trimis) pe fratele lor Salih, care le-a zis : "O neam al meu! Adorati-l pe ALLAH! Voi nu aveti un alt Dumnezeu in afara Lui! Iata ca aveti dovada limpede de la Domnul vostru . Aceasta este camila de la ALLAH , daruita voua drept semn. Lasati-o sa manance pe pamantul Lui ALLAH si nu o atingeti cu nici un rau , ca sa nu va ajunga o pedeapsa dureroasa ! (73)

Si au ologit camila si au calcat porunca Domnului lor , zicand : "O , Salih , adu asupra noastra cele cu care ne ameninti , daca tu esti dintre trimisi! (77)
Atunci i-a lovit pe ei strigatul si dimineata au fost aflati zacand intinsi in casele lor (78)

Al-A'raf

Revin Inchallah ...

suleiman
11-20-2009, 10:45 PM
Ibrahim

Avraam
Face parte dintre profetii cu care ALLAH a facut un legamant strans (Noe , Avraam , Moise , Isus , Muhammad pace asupra lor) .
A incercat poporul sau sa-l arda dar ALLAH l-a salvat si l-a protejat .
Este tatal arabiilor (prin Ismail) si tatal evreilor (prin Isaac) .
Profetii care au venit dupa el sunt urmasii lui , din sangele lui .
A primit de la ALLAH tablite la fel ca si moise , dar nu mai exista in ziua de azi (sau cel putin nu se stie nimic de ele) .
Este alesul Lui ALLAH
Religia Islamica are ca si baza calea lui Avraam .

Si cine are credinta mai buna decat acela care se supune Lui ALLAH si plineste fapte bune, urmand religia Lui Avraam cel drept intru credinta ? Si ALLAH l-a primit pe Avraam ca ales . (125)

An-Nisa'

Au zis :" Ardeti-l (pe Avraam) si ajutati-i pe zeii vostri , daca voi vreti sa faceti ceva pentru ei " (68)
Dar Noi am zis : " O , foc ! Fii racoare si pace pentru Avraam " (69)

Al-Anbiya'

Si cine se leapada de religia lui Avraam , afara de acela care se nesocoteste pe sine insusi ? Noi l-am ales , (pe avraam) doara , in aceasta lume si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei drepti (83)

Al-Baqara

Si au zis : "Fiti iudei sau fiti crestini si sunteti pe calea cea buna!" Spune : "Ba (urmati) credinta lui Avraam, adevarat credincios , care nu a fost printre politeisti !" (135)

Al-Baqara

Si cand pe Avraam l-a incercat Domnul sau cu cuvinte si le-a implinit si a zis "Eu te fac pentru oamenii Imam" . A intrebat : "Si pe scoboratorii mei ?" I-a raspuns : "Nu-i priveste legamantul Meu pe cei neleguiti !" (125)

Al-Baqara