View Full Version : Stalpii de credinta si stalpii islamului
Alexyna
12-04-2009, 06:07 PM
Slam alikom ,
Dat fiind ca nu am gasit un subiect pe ce ma intereseaza indraznesc sa intreb exista in islam atat stalpii ai islamului cat si stalpii ai credinta si daca da care ar fi stalpii de credinta si cum ii diferentiem de stalpii islamului ?
Saira
12-04-2009, 06:19 PM
:006:
Da, Alexyna, ai dreptate, exista atat stalpii islamului, cat si stalpii credintei. Stalpii islamului sunt in numar de 5 si sunt niste "conditii", ca sa spun asa, pe care orice musulman trebuie sa le indeplineasca. Stalpii credintei, de cealalta parte, reprezinta crezul complet al unui musulman, adica, intr-un fel, acesti stalpi ai credintei sunt cei care il "indeamna" pe musulman sa indeplineasca cei 5 stalpi ai islamului. Si ei - stalpii credintei- sunt in numar de 6.
Stalpii islamului sunt:
- Shahada -marturisirea de credinta: Ashhadu anla ilaha illa Allah w ashhadu ana Muhammadan rasul Allah - Marturisesc ca nu exista divinitate in afara de Allah si marturisesc ca Muhamad este Trimisul sau.
- Salah - rugaciunea: de 5 ori pe zi, obligatorie oricarui musulman trecut de pubertate si in deplina sanatate mentala.
- Syiam - postul obligatoriu in luna Ramadan.
- Zakat - pomana ce trebuie data de fiecare musulman cu posibilitati.
- Hajj - pelerinajul la Makkah,cel putin o data in viata, pentru musulmanul ce are posibilitatea fizica si financiara sa il implineasca.
Stalpii credintei sunt:
- Credinta in Allah , Unic
- Credinta in ingerii creati de Allah
- Credinta in profetii trimisi de Allah
- Credinta in cartile revelate acestor profeti
- Credinta in inviere, judecata si in Ziua de Apoi
- Credinta in destin.
Sper ca ti-am fost de ajutor, cu voia lui Allah.
maryam
12-04-2009, 11:57 PM
:salam:
Sau altfel spus:
credinta este ceea ce porti in inima (lucru care nu se prea vede, dar este eticheta vietii tale) si islamul este acea apartenenta care te face sa faci ceea ce faci (shahada, salat, hajj...) manifestandu-te atat de diferit de ceilalti, fiind intr-adevar: musulman! (Si asta chiar se vede!:D)
Betti
12-20-2009, 12:39 PM
:006:
Da, Alexyna, ai dreptate, exista atat stalpii islamului, cat si stalpii credintei. Stalpii islamului sunt in numar de 5 si sunt niste "conditii", ca sa spun asa, pe care orice musulman trebuie sa le indeplineasca. Stalpii credintei, de cealalta parte, reprezinta crezul complet al unui musulman, adica, intr-un fel, acesti stalpi ai credintei sunt cei care il "indeamna" pe musulman sa indeplineasca cei 5 stalpi ai islamului. Si ei - stalpii credintei- sunt in numar de 6.
Stalpii islamului sunt:
- Shahada -marturisirea de credinta: Ashhadu anla ilaha illa Allah w ashhadu ana Muhammadan rasul Allah - Marturisesc ca nu exista divinitate in afara de Allah si marturisesc ca Muhamad este Trimisul sau.
- Salah - rugaciunea: de 5 ori pe zi, obligatorie oricarui musulman trecut de pubertate si in deplina sanatate mentala.
- Syiam - postul obligatoriu in luna Ramadan.
- Zakat - pomana ce trebuie data de fiecare musulman cu posibilitati.
- Hajj - pelerinajul la Makkah,cel putin o data in viata, pentru musulmanul ce are posibilitatea fizica si financiara sa il implineasca.
Stalpii credintei sunt:
- Credinta in Allah , Unic
- Credinta in ingerii creati de Allah
- Credinta in profetii trimisi de Allah
- Credinta in cartile revelate acestor profeti
- Credinta in inviere, judecata si in Ziua de Apoi
- Credinta in destin.
Sper ca ti-am fost de ajutor, cu voia lui Allah.
Ai explicat foarte bine si cred ca pe intelesul tuturor,iar mie mi-ai fost de ajutor,desi ii stiam!Multumesc.
gabriela guettat
01-07-2010, 09:12 AM
:salam:
Mashalah Allah subhanahu sa fie multzumit de voi,explicatii sunt foarte clare.
Iar refertior la ceea ce a spus sora Maryam,ash mai adauga,caci fara aceasta eticheta nimic nu exista.Alhamdulillah Allah Kareem.