PDA

View Full Version : ALLAH sa ne fereasca pe toti dar e bine de stiut

maryam
04-12-2010, 04:05 AM
:006:
:salam:

Nu-mi face place sa postez acest thread, ba mai mult am asa un sentiment ciudat cand scriu...ALLAH sa ne fereasca pe toti sa trecem prin delirul de a ne pierde copiii, dar cred ca este necesar sa fim mai, mult mai vigilenti decat pana acum.

Ştiţi să vă protejaţi copilul?

În ultimii ani, numărul copiilor care au dispărut a crescut. Tocmai de aceea, reprezentanţii Poliţiei Române trag un semnal de alarmă şi vă spun ce trebuie să faceţi pentru ca micuţii să fie în siguranţă.
Dacă vreţi să vă ştiţi copilul în siguranţă, obişnuiţi-l să vă spună orice problemă cu care se confruntă

În vremurile acestea, posibilitatea ca un copil să se piardă devine o reală îngrijorare pentru orice părinte, mai ales că numărul minorilor care dispar este, conform statisticilor poliţiei, în continuă creştere. Iată ce trebuie să faceţi, potrivit Poliţiei Române, pentru a-i proteja pe copiii dumneavoastră.

♦ Asiguraţi-vă că micuţul îşi cunoaşte numele întreg şi ştie numărul de telefon al unuia dintre părinţi.
♦ Învăţaţi copilul cum şi când trebuie să sune la poliţie, folosind numărul gratuit 112, şi sfătuiţi-l să nu vorbească cu persoane străine, să nu primească dulciuri sau cadouri de la străini, să nu accepte nici o invitaţie din partea lor şi să nu le permită să intre în casă, mai ales atunci când e singur.
♦ Nu le daţi minorilor bani mulţi şi nici obiecte valoroase, cum ar fi bijuterii sau telefoane mobile.
♦ Atunci când se întorc de la şcoală, copiii trebuie învăţaţi să meargă în grup şi să evite “scurtăturile”, drumurile dosnice şi neiluminate.
♦ Nu îi trimiteţi pe micuţi singuri la cumpărături, mai ales după lăsarea întunericului.

Ce trebuie să faceţi în primele 24 de ore de la dispariţie

♦ Anunţaţi Poliţia, prin numărul de urgenţă 112 sau la Centrul Focus, la numărul 116000.
♦ Contactaţi ONG-urile care se ocupă de dispăruţi.
♦ Încercaţi să vă amintiţi cu ce era îmbrăcat micuţul şi ce obiecte personale avea la el în momentul dispariţiei.
♦ Faceţi o listă cu posibilele locaţii în care s-ar putea afla copilul şi încercaţi să vă amintiţi orice informaţie care ar putea avea legătură cu dispariţia. Daţi aceste informaţii Poliţiei.
♦ Aflaţi datele de contact ale poliţistului care se ocupă de cazul minorului.

Sunaţi la 112
În cazul în care se întâmplă nenorocirea (FEREASCA ALLAH!) ca micuţul să nu se întoarcă acasă, sunaţi imediat la 112. La apelul de urgenţă trebuie comunicate numele minorului, data naşterii, înălţimea, greutatea, momentul dispariţiei, alte semne particulare .

Alexyna
04-12-2010, 07:01 PM
Din pacate asa cum s-a sublineat numarul copiilor care dispar este in continua crestere . Insa de la teorie la practica este un pas mare . Nu vreau sa blamez pe nimeni insa vreau sa dau cateva exemple atat de parinti vigilenti cat si de parinti care dupa parerea mea au fost suficienti de delasatori . Din ultima categorie am avut nesansa sa vad chiar azi venind de la facultate . Eram in autobuz si stateam jos iar locul de langa mine era liber . La o statie s-a urcat un domn cu o fetita la vreo 7 ani pe care domnul a pus-o pe locul de langa mine . Desi am vrut sa las ca cei doi sa stea unu langa altul domnul a spus relaxat ca nu e nevoie pentru ca la o alta statie sa se aseze in spatele nostru . La un moment dat urca 2 tineri fata baiat care mancau o punga de pufuleti . Cum necum au inceput sa o serveasca si pe fetita iar aceasta a inceput sa ia foarte pofticioasa . Tinerii arateau de treaba chiar nu pareau genul care sa ia copilul dar ma tot minunam de unde atata libertate pe copil ? Domnul desi vedea aceasta scena nici macar nu a incercat sa o opreasca sa ma ia pufuleti si nici macar nu a reactionat cand baiatul i-a lasat toata punga cand a coborat din autobuz . Bine ca pentru mine a fost ciudat si faptul ca ok nu ai oprit copilu da macar multumesc sa spuna .

Alexyna
04-12-2010, 07:07 PM
Insa am avut exemple si bune in ceea ce privesc copii . O colega de facultate cand era mica a fost urmarita de cateva ori de la scoala pana acasa , i se facusera poze , insa mama ei vigilenta a chemat politia , a insotit-o o perioada buna de timp la scoala , i-a schimbat drumul scoala acasa . Sau la un moment dat aveam o colega in scoala generala care atunci cand a vazut ca este urmarita a venit spre mine care eram cu mama in perioada aceea ma insotea la scoala si ne-a rugat sa mergem cu ea spre scoala , iar apoi in statie pentru ca ii e frica . Insa a cere ajutor unei persoane mai in varsta are totodata 2 taisuri . O colega de facultate mai mai sa fie jefuita in plina strada pe o artera circulata si nimeni nu sarise sa o ajute . Noroc ca ea facuse karate si a reusit sa se apere . Insa asa cum a spus si MAryam sa ne apere Allah si sa ne fereasca de astfel de lucruri