PDA

View Full Version : clarificari "de la intuneric la lumina"

maryam
07-29-2010, 03:45 AM
pentru ca cutiuta mea postala e asa de plina ca nu accepta decat ceea ce este ok ptr :D ea, am sa clarific la vedere.

"pentru ca cutia ta postala e plina ipostez aici
ALLAH sa te ajute si sa te lumineze in incercarile tale, sau si mai bine zis sa cauzeze pentru tine usurarea acestui drum din intuneric, la lumina

asta este genul de postari care ma fac sa explodez.
totusi nu-ti raspund pe forum cum fac de obicei.
spune,un doctor,un aviator,un om de stiinta traieste in intuneric dupa parerea ta?
atunci de ce te duci cu copilul la opratie la el, si-l rogi cu toti sfintii sau profetii sa faca o minune si sa-l salveze???
inceteaza cu verdictele astea categorice,cu impartirea oamenilor in buni si rai doar pe un singur criteriu,un musulman religios poate trai bine mersi toata viata in intuneric, la fel ca orcare alt om...
nu consider adevarat ca numai religia te lumineaza.
cunoasterea,experienta de viata,formarea caracterului,personalitatea,educatia,aste te trec de intuneric la lumina...incearca-le.
opreste-ti exeltarile caci duc la extremism,ori extremismul a pierdut in cele din urma. "

Nu este o inventie proprie drumul din intuneric la lumina, este extras din Coran, daca cineva se indoieste de spusele lui ALLAH, n-are decat, inshaa ALLAH am zis ca nu mai pierd timpul cu postatori, ci inshaa ALLAH fac ceva util, de dragul lui ALLAH.

PS. Sunt sigura ca ALLAH scoate din intuneric la lumina pe cine vrea, in modul cel mai bun, numai de EL, MARIRE LUI, stiut.
Si nu ma rog la niciun "sfant", numai un om fara cap se poate ruga la altcineva decat la Cel la care ajunge ruga, neconditionat si fara ajutoare!!!
E prea greu sa cugeti, e mai usor doar sa-ti dai cu parerea asa, aiurea...

flor6
07-29-2010, 04:07 AM
:)) nu ne rugam pe toti sfintii sa ne salveze dr.cel putin nu eu caci el isi face doar mesria in rest depinde de Dumnezeu.am fost in situaatia asta si m-a rugat domnului si cand anestezistul a venit cu masca ultimul meu cuvant a fost"ajuta-ma Doamne sa ma mai trezesc"
cred ca trecerea asta de la intuneric la lumina nu toata lumea intelege ce e.daca esti credincios traiesti in lumina,ai un suflet curat si o constiinta impacata...deci?
si asa cum am mai spus cultura si religia trebuie sa fie mana in mana.esti nimeni daca ai doar una din ele
scuze maryam,am o idee asa a cui sunt ideile astea si voiam sa imi spun parerea.
chestia cu stiinta face om din tine,asa cum gandesc unuii ma cam enerveaza

maryam
07-29-2010, 04:34 AM
:salam:
Subhanna ALLAH, de ce sa te scuz, ALLAH s ate rasplateasca in Dunia si Ahirah si sa-ti umple sufletul de lumina (si mai multa!!!), ai extras din toate gandurile mele exact esenta si m-ai scutit de mustrari de constiinta ptr zorii acestei dimineti, scriam ceva si ma tot gandeam ca nu e corect sa postez public ceva ce mi-a fost adresat in privat, dar m-am tot gandit ca or mai "intelege asa de bine" ceea ce scris si alti postatori...dar revin, ALLAH sa te rasplateasca, mi-ai usurat teribil, fireste, cu voia lui ALLAH.
Iti raman datoare (hi!):give_rose:

maryam
07-29-2010, 01:59 PM
Va rog dragii mei frati si surori sa nu raspundeti elucubratiilor postatorului de mai jos. existenta lui ALLAH si puterea sa absoluta sunt certitudini re----bile doar pentru cei care se zbat intr-un intuneric hidos si dens.
Este o rugaminte maaaaare, imi sunteti de mare ajutor lasandu-l sa abereze si sa se contrazica postand aiurea.
Va multumesc tare, tare mult.

ummraschid
07-29-2010, 02:24 PM
assalamu alaykum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...as indrazni sa fac o singura specificare: ISLAMUL inseamna STIINTA, Islamul indeamna la stiinta, Islamul promoveaza stiinta!!!...
...cea din urma, nu il infirma, ci este cea care il confirma, zi de zi...de fapt, noi, musulmanii, nu avem nevoie de aceste confirmari, pentru ca noi CREDEM...insa, acestea sunt marturii pentru cei care CUGETA...

...mari oameni de stiinta au acceptat Islamul tocmai pe baza decoperirilor in stiinta pe care ei insisi le-au facut...deci, sa nu se inteleaga ca discutam aici de acceasi "lumina" - pentru ca mi se pare ca unii inteleg prin lumina - eruditie...deci, sa nu confundam eruditia cu lumina la care ne referim noi, Islamul, care implica lumina intelectului si pe cea a spiritului, deopotriva...

Allah subhanahu wa ta'ala sa va rasplateasca pentru tot ce faceti, si fiti siguri, ca Allah subhanahu wa ta'ala da intotdeauna fiecaruia, ceea ce isi doreste si ceea ce cauta: celor care isi doresc aceasta lume, o primesc, celor care isi doresc lumea vesnica, o vor primi, inshaAllah!

:give_rose: surioara Maryam :give_rose: nu am intentionat acestea ca raspuns si sper sa nu fie considerat ca atare, inshaAllah ta'ala...

maryam
07-29-2010, 05:51 PM
:salam:

MASHAA ALLAH, ca de obicei la obiect, nu mai exista loc de alte cuvinte mai bune, ALLAH sa te rasplateasca.

DANIELA HALAK
07-29-2010, 06:23 PM
Masaalah sora asa da raspuns
allah sa te rasplateasca