PDA

View Full Version : S,L,M ce fel de litere !?!

maryam
09-17-2010, 04:39 AM
:006:
:salam:

Astazi am citit lucuri care mi-au aparut in fata ochilor de sute si mii de ori poate in toti anii astia dar subhanan ALLAH nu am gasit sensul asta si nici n-am meditat la el pana acum...
Toate aceste trei cuvinte:
ISLAM
PACE (salam)
MUSULMAN (muslim)
contin aceste trei litere, s, l si m.

Musulmanul poate ajunge la pace (pace cu ALLAH, cu ceilalti, cu propriu destin, cu propria viata, cu el insusi, cu ceilalti), doar prin supunere- islam.
Este o ecuatie simpla care rezolva chiar si cele mai complexe situatii de viata...si de moarte.
Insa pentru asta trebuie sa intelegi si sa crezi, sa accepti stiinta divina si chiar acele lucruri de neinteles...
ALLAH a lasat doua tipuri de stiinta: stiinta revelata profetilor, consemnata in cartile sfinte si stiinta care ne inconjoara (natura, mediul in care traim, tot ce este in jurul nostru, aproape sau departe, accesibil sau inaccesibil, descoperit sau nedezvaluit inca, noua...).
In Coran, ALLAH ne indeamna frecvent sa meditam la semnele sale "ayat", fie ca este vorba de povesti ale neamurilor trecute, fie ca este vorba despre obisnuita zi si/sau noapte, fie ca e vorba de soare, de luna, de stele sau de pamantul intins...
In limba araba aya are si sensul de semn si de verset...ceea ce naste intrebarea: "se poate una fara cealalta?" Poate omul sa ajunga la stiinta si la cunoastere, la desavarsire doar cu "semne" fara Versete? Sau doar cu versete fara a medita la "semne"?
Nu stiu la ora asta cat de inteligibil scriu, dar cu siguranta ALLAH ne-a oferit prin intelect, prin posibilitatea de a contempla, de a medita, de a invata, de a studia probabil, unele dintre cele mai mari din darurile Sale!

.....................
as vrea sa fi dobandit atata stiinta incat sa am capacitatea de a medita si de a studia indelung, de a invata Coranul, acest miracol pentru care trebuie sa-I multumim Bunului ALLAH in fiecare clipa!

maryam
09-17-2010, 04:45 AM
Nu ezitati sa impartasiti din stiinta dvs in materia Coranului, orice sfat, cunostinte, lucruri impresionante, stiute sau nestiute sin Coran sunt oricand de inegalabil ajutor.

gabriela guettat
09-17-2010, 06:31 AM

Mashallah,Maryam,sa nu te indoi de inteligibilul tau,mashallah,subiectul deschis de tine,draga mea,este foarte profund.
Daca plecam de la analiza medicala,ca omul foloseshte aproape 10% din capacitatea sa cerebrala,ma gandesc(deci exist),ca religia noastra este atat de pura ,shi Allah subhanahu wa ta ala nu a lasat nimic la voia intamplarii.Daca ne-a permis sa utilizam numai atat din creierul nostru,insemna ca acel pursontaj este ``numitorul nostru comun``,pentru cei care ar putea sa il depashasca,deja ies din aria normalului.
Islamul este un mod de viatza,asta 100%,care daca il urmam asha cum ni l a lasat Profetul nostru salla Allah alihi wa sallam,ne asiguram viatza buna aici shi cea eterna,plina de bucurii.
Daca am analiza numai in hadithuri cate invatzaminte gasim,cate cuvinte citite intre linii gasim,am putea trece dincolo de cei 10% de care ne folosim.Pentru mine personal,misterele extraordinare al frumoasei noastre religii,nu stau numai in spatele cifrelor shi literelor care le gasim in Nobilul Coran,ele sunt numai indicii de o precizie care gandirea normala nu o poate explica.
Imi place asha de mult ceea ce ai deschis ,shi ash folosi ca hrana astfel de subiecte,dar ma intorc la capacitea mea de care ma folosesc shi mi zic,ca inshallah cand vom fi in speratul Paradis multe din enigmele mele/noastre, se vor deslushi.Inshallah sper ca totzi cei dragi mie shi totzi mumini sa mearga acolo unde linishtea,frumusetzea shi belshugul sunt cele care predomina.
Merci Maryuma,ca intotdeuna,mashallah!

maryam
09-17-2010, 11:38 PM
Mashaa ALLAH ptr tine nu ptr mine, hai mai impartaseste-ne sunt sigura ca ai o cutiuta secreta (ce zic, ditamai cutioaia (sic!)) in care ai strans astfel de meditatii si muuuuuuuuuuulte multe lucruri din care oricine isi poate incarca bateriile.
Te imbratisez cu drag, amiin la du`a...amiin!