PDA

View Full Version : Informare, dezinformare, spalare de creier(e), manipulare?

maryam
10-19-2010, 07:04 PM
Cred ca fiecare dintre noi isi pune aceste intrebari atunci cand rasfoieste presa din ultimul timp, cel putin...
Nu mai cumpar ziare de cativa ani insa sunt abonata la cateva agentii de stiri de afara si de la noi si primesc zilnic tot soiul de stiri si informatii; uneori de-abia am timps a citesc totlurile, alteori imi vine sa mor de ciuda ca nu pot sa parcurg toate informatile unui anumit subiect.
Insa in ultima perioada am zis ca o sa dau cu laptopul de pereti:scenic:, ca sa fiu sigura ca n-o sa aiba nimeni acces la documentele personale dupa marele cutremur, sau dupa apocalipsa care bate la usa :999:...nu stiu daca sa ma bucur ca o sa scap de stresul lectiilor cu copiii, de organizarea bugetului sau sa plang de suparare ca n-am apucat sa fac mai nimic pe lumea asta (asta da, real!!!)
Tratand cu seriozitate chestiunea asta, de fapt, nu pot sa ma intreb ce e in mintile oamenilor care alimenteaza toate chestiile astea?
Ce se urmareste de fapt si cat e de utila presa azi?
Nu pot sa nu ma gandesc la ceea ce se urmareste in media de ani de zile construind islamului o imagine in totala contradictie cu principiile sale, reusind astfel sa construiasca in mintile unora adevarate scenarii sf, sau, subhanna ALLAH, dimpotriva reusind in acest mod odios sa ii apropie pe multi; prin analogie as spune ca ceea ce se urmareste azi prin mijloacele folosite nu este deloc lipsit de sens, intrebarea mea, este "de ce"?

maryam
10-21-2010, 02:47 AM
Nu avem de ce s ascriem scrisori nicaieri, pentru ca libertatea presei este un drept in virtutea caruia orice proprietar, poate face ce doreste cu proprietatea sa, atat timp cat nu deranjeaza pe nimeni in mod direct.
Pentru asta s-au inventat telecomenzile cu mai multe butoane.
Aici nu e vb numai de un post tv sau un anumit subiect, toate subiectele ultimului timp, gripa aviara, aia porcina, cutremurele si 2012, baba vanda si lipsa resurselor converg catre un anumit lucru...la asta ma refeream, nu ai prins ideea cred.

maryam
10-22-2010, 01:18 AM
Maryam,eu am vorbit la modul general.
Consider posibilitatile presei,televiziunii ca o mare vaca grasa buna de muls si care ca sa dea cat mai mult lapte, este alimentata cu toate serialele, spaimele,apocalipsele, si prostiile ce le-ai numit.
solutia mea si a ta este aceeeasi...
butonul rosu dreapta-sus de inchis aparatul.

Dar tu particularizezi ideea:
"...Nu pot sa nu ma gandesc la ceea ce se urmareste in media de ani de zile construind islamului o imagine in totala contradictie cu principiile sale...",
si iata ca deodata mass media are un efect pozitiv:
subhanna ALLAH, dimpotriva reusind in acest mod odios sa ii apropie pe multi (de islam)

asa ca intreb iar...inchidem aparatul ? sau nu ?

pentru ca adevarat...orice proprietar face ce vra cu proprietatea sa.dar daca audienta scade drastic si profiturile scad la fel.

Asta cu audienta e vrajeala ptr fraieri.
Ce televiziunile traiesc de pe urma audientei sau de pe urma profiturilor obtinute?
Ai idee cat costa cateva secunde de spot la tv?
Nu sunt ptr inchidere asa, complet.
Eu ma uit si la tampeniile ce le mai mari, uneori, ptr ca ma ajuta sa inteleg mentalitatea omului, sa aflu cum s-ar zice "de la sursa". Ma rog, asta n-are leg cu subiectul pr zis.

Pi e si normal sa particularizez ideea ca de-asta am deschis subiectul, ca sa aflu si opiniile altora.
Si da, contrar scopului, mass media reuseste sa faca si bine.
Nu am spus ca mass media in mod cert, in universalitatea ei e de pus pe foc.
Ci doar acele chestiuni la care m-am referit.
Hi, hi, cred ca ai o problema in a pricepe pe net...:p

maryam
10-22-2010, 01:58 AM
Ce televiziunile traiesc de pe urma audientei sau de pe urma profiturilor obtinute?

draga mea...ma mir de tine....
dar nu vezi padurea din cauza copacilor.....
televiziunile traiesc de pe urma audientei sau de pe urma profiturilor obtinute?
vad ca esti membra de onoare...sterge fraza asta....
audienta aduce profit....
iar minutele de spot costa mai mult acolo unde este audienta mai mare...

dar asta e pentru cine a terminat ASE

Mira-te!
Cand termini cu miratul, treci mai departe de frazele servite in cartile de specialitate.
Economia de piata (de taraba, la noi) are legile ei, nescrise.
Televiziunile chiar si fara prea mare audienta au alte...increngaturi, vezi ca a venit toamna, a cazut frunza si tu esti tot prin valuri?:999:
Dac nu intelegi cu atentie! Nu e suficient doar sa stii sa citesti, trebuie sa mai si pricepi ce vrea omu` sa zica. Dupa cum nu e suficient sa te duci la cursuri sa notezi ce dicteaza profu`, trebuie sa mai si gandesti cu mintea ta.

...da` ce n-ai priceput de fapt? De ce sunt membra de onoare?
Nici eu, suleiman m-a decorat, automat.:scenic:

hannen
10-25-2010, 06:03 AM
halou,halou,ce faceti bre vaz ca aveti show pe toate canalele(aka,subiectele).sunteti tare simpatice!No,io acum o sa schimb canalul(aka,subiectul) dar sunt sigura ca tot de voi doua dau ,ca de vreo 3 subiecte incoace tot contre gasesc,hihihi.

Maryam,da cu laptopu` de pamant si cu TV`ul si cind termini vino si la mine...muah!

maryam
10-26-2010, 12:01 PM
:salam:

Vin, vin, imi place japonica, vorba cuiva, asta e cu japonezii, n-au avut pamant, n-au avut nimic si au inceput sa exploateze creierul si uite unde au ajuns.