PDA

View Full Version : Femeile din China obligate sa avorteze

maryam
10-22-2010, 05:54 PM
Politica Chinei care are in vedere ca fiecare cuplu sa aiba un singur copil a facut deja milioane de victime; se estimeaza ca 13 milioane de avorturi au loc in fiecare an, la comanda autorităţilor chineze.
Corespondentul Melissa Chan ptr Al Jazeera a avut acces la un spital din oraşul Xiamen si a relatat povestea impresionanata a unei mame; Xiao Ai Ying a fost forţată să faca avort in a opta luna de sarcina pentru ca are deja o fetiţă de zece ani.
Nu este nicun secret ca au loc avorturi la comanda, insa de obicei aceste avorturi au loc in zone īndepărtate din China, insa acesta a avut loc īntr-unul din cele mai moderne oraşe ale ţării.
Mamele care īncalcă politica Chinei de a avea un singur copil, plătesc de obicei o amendă de la 1 la 40.000 de dolari si de multe ori sunt ulterior sterilizate pentru a le īmpiedica sa mai ramana insarcinate
Desi cifrele funcţionarilor de 13 milioane de avorturi par foarte mari, medici şi cercetători din sistemul medical citati de ziarul China Daily au declarat joi că avorturile nedeclarate şi medicaţia-indusa sunt in realitate mult mai mari.
Rata de avort īn China este de aproximativ 24 de avorturi la fiecare 1.000 de femei cu vārste cuprinse īntre 15 şi 44 de ani, conform unui raport comun dat publicitatii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Institutul Guttmacher .
În 2003, raportul a stabilit numărul de avorturi īn China, la nouă milioane, dintr-un total de 42 milioane īn īntreaga lume.
Al Jazeera a abordat autorităţile chineze din Xiamen pentru a comenta pe această tema, dar acestea au refuzat să le vorbească.

SOCANT!!!

Sursa: Al Jazeera

maryam
10-22-2010, 06:26 PM
http://stirileprotv.ro/stiri/international/insarcinata-in-opt-luni-batuta-de-oficiali-guvernamentali-ca-sa-avorteze.html

QURRAT-UL-AIN
10-31-2010, 01:25 AM
"si iepurii se inmultesc in ritm ametitor."TE VEZI IEPURE?OAMENII SE INMULESC CONSTIENT ,NU DIN INSTINCT CA ANIMALELE....DE CE SA DICTEZE ALTII ASUPRA NOASTRA?NU AM AUZIT IN CHINA OAMENII SA MOARA DE FOAME...
IN TARILE SARACE POT SA IMPARTA MANCAREA,SI UNDE HRANESC 2,MAI POATE MANCA O GURA ......E DOAR O PARERE PERSONALA....

maryam
10-31-2010, 11:35 PM
"si iepurii se inmultesc in ritm ametitor."TE VEZI IEPURE?OAMENII SE INMULESC CONSTIENT ,NU DIN INSTINCT CA ANIMALELE....DE CE SA DICTEZE ALTII ASUPRA NOASTRA?NU AM AUZIT IN CHINA OAMENII SA MOARA DE FOAME...
IN TARILE SARACE POT SA IMPARTA MANCAREA,SI UNDE HRANESC 2,MAI POATE MANCA O GURA ......E DOAR O PARERE PERSONALA....

Este o parere personala de bun simt, insa stim ca acest fenomen este aproape pe cale de disparitie, asa ca, probabil, e o ciudatenie sa pretindem unora sa gandeasca astfel, nu?

ommuhee
11-01-2010, 08:39 AM
O Allah cit demult doresc si eu copii si cit de dureros pentru mine sa aud cum cineva se gindeste la asa ceva,imi pare rau pentru femeile din tara aceea eu cred ca e anormal,poate eu vreu sa am copii cit pot eu creste,sint om si decit cit vreu eu,nu cit vrea cineva din parlamant ,gvern,etc.InsAllah Allah sa lumineze mintile si sufletele oamenilor.

ummraschid
11-03-2010, 02:50 PM
Exista solutii extreme pentru cazuri extreme.
Foarte posibil ca sa nu existe mancare nici macar pentru a imparti.
Foarte posibil ca guvernele si parlamentele sa cunoasca mai bine situatia din tara lor,resursele si pericolele si sa ia masuri dureroase dar necesare.
Sa nu uita ca anual mor de foame 4 milioane de copii.Atunci la ce bun s-au nascut ???
sa sufere??

Mu este o bucurie sa trebuiasca sa renunti la a avea mai mult de 2-3 copii,dar daca ii ai si iti mor in brate este mai bine?
daca ii ai si nu poti sa-i imbraci sau sa-i hranesti,nu spun sa-i duci la scoala sau la cursuri sau la activitati suplimentare...este mai bine?

Nu hotaram noi, fie indivizi, fie organizatii, guverne, etc. daca un om are dreptul sau nu sa se nasca - la fel cum nu suntem noi cei care ne "castigam" traiul, ci acel mult sau acel putin ne este asigurat, daruit de Allah subhanahu wa ta'ala...fiecare om are "castigul" sau special, Allah subhanahu wa ta'ala daruieste cui doreste El, si prin aceasta ii incearca pe robii Sai...subhanAllah...

Cu privire la China, politica lor de "un singur copil" este criticata de multi ani, si imbatranirea rapida si excesiva a populatiei este doar unul dintre fenomenele care o insotesc (potrivit ultimelor cercetari, 167 milioane de chinezi au atins varsta seniorilor, adica 12,5 %, iar in anul 2050 se preconizeaza ca vor fi 30%, astfel incat presedintele Universitatii Populare, Ji Baocheng, este indreptatit sa afirme "China va imbatrani, inainte sa se imbogateasca"); un alt fenomen este cel cu care se confrunta familiile cu un copil, asa numitul fenomen 4-2-1 (o familie trebuie sa ingrijeasca de un copil si 4 bunici), ceea ce inseamna ca in China de astazi, contrar traditiei de ingrijire a batranilor in sanul familiei, acestea nu mai pot face fata si in unele regiuni ale Chinei traiesc mai mult de jumatate din batrani, in camine de seniori - "cuiburi goale" cum li se mai spune; inca un fenomen nedorit este disproportionalitatea intre sexe: traditional, un baiat se poate ocupa mai bine de parinti si familie, deci sunt preferati baietii si fetele sunt avortate, astaghfirAllah - acest lucru face ca in 2009, sa vina pe lume 100 de fete, la 120 de baieti, iar in China anului 2020 vor fi 24 de milioane de barbati la varsta de insuratoare, fara sotii; la aceste aspecte se adauga si lipsa din ce in ce mai evidenta a fortei de munca, China fiind o tara aflandu-se in plina expansiune economica...

Insa, ca dovada ca nu a fost exclus de la inceput inca, un esec al acestei politici, este faptul ca exista Experiment de la Yicheng, pana nu demult un secret - experiment care de 30 de ani, se dovedeste din ce in ce mai mult, a fi un succes evident...In acest district, familiilor le este permis ceea ce altora nu le este, si anume DOI COPII...despre succesul acestuia, cititi inshaAllah AICI (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article7067834.ece)...

maryam
11-03-2010, 06:56 PM
sunt pe lume oameni care nu au curajul confruntarii cu realitate cruda.
prefera sa se retraga intr-o lume virtuala,ca si cum lumea reala nu ar exista.
consecinta?
-in loc de indemn la munca,la a insamanta ogorul, la a creste alimente,animale din care sa te intretii,
ceea ce se transmite acesti oameni sarmani,este o dependenta totala de ceva virtual.
dar cum trebuie totusi sa manaci ceva in cursul unei zile si virtualul nu-ti pune masa, aceata grija cade pe capul celor ce robotesc de dimineata pana seara...care prin fundatii,asociatii de ajutor umanitar ii mentin cat de cat pe linia de plutire.
Eu gasesc ca acest mesaj este puternic anti-educativ si mareste numarul celor ce prefera sa traiasca din pomana altora.
situatia ezastruasa a tarilor Africii-in mare parte - Asiei si Orientului Mijlociu arata asta.

La ce te referi, la subiect?
Nu am inteles despre ce vb, explica te rog.