PDA

View Full Version : casatorie vaduva muuslmanca cu crestin

maricica
01-07-2011, 12:49 PM
Buna,casatoria religioasa dintre un musulmana si un crestin are anumite conditii?
Va rog sa-mi raspundeti cit mai repede e urgent!
Daka puteti sa-mi scrieti cum decurge intreg ritualul!
Prietena mea a trecut la islam acum 2 ani,a ramas vaduva ca barbatul ei a murit in accident de masina.
Acum are un prieten crestin si vor sa se casatoreasca.
Ce trebuie sa faca?

karim munir
01-07-2011, 04:10 PM
As salam alaykum
Imi pare rau ca trebuie sa-i dau prietenei tale o veste proasta dar o musulmanca nu se poate casatorii cu un crestin .Singura posibilitate este ca viitorul sot sa treaca la islam si apoi se pot casatorii fara probleme.

maryam
01-07-2011, 04:49 PM
Cred ca de curand acest subiect a fost indelung tratat pe forum, la un simplu search o sa gasiti mai multe amanunte, insa dnul munir a oferit o explicatie clara, o concluzie la oricate zeci de pagini de dezbatere ar putea determina aceasta interbare.
Intr-adevar asa este o musulmana nu se poate casatori cu un nemusulman indiferent dc e vaduva, de 16 ani, de 35, dc a fost sau nu casatorita in trecut samd...
Dupa parerea mea, ar trebui ca musulmana intoarsa de doi ani la islam sa stie cat se paote de mult despre religia ei si ca urmare, sa o si practice.
Prietenia, asa cum suna termenul in lb romana, este un concept care nu-si gaseste locul in islam, daca un barbat are intentia sa se casatoreasca (Si nu sa fie prieten!) cu o femeie (fata) el trebuie sa procedeze islamic si nu asa cum se practica in "lumea moderna, contemporana si civilizata"; de asemenea daca o femeie doreste sa se casatoreasca, isi poate exprima aceasta dorinta si poate recurge la toate metodele islamice pe care le are, nu e nicio problema ca ea sa aiba initiativa, insa REPET prietenia este ceva ce trece de practicarea corecta a islamului.
Asa, ca idee, dc o femeie doreste sa se casatoreasca, poate sa intre pe siteuri de socializare unde sunt musulmani, sau poate apela la prietenele ei musulmane, care la randul lor isi pot intreba sotii, fratii, cunoscutii daca cunosc o persoana potrivita pentru acest lucru.
Insa cred ca prietena ta musulmana stie deja toate astea.

karim munir
01-07-2011, 05:05 PM
Dintr-o greseala impardonabila am scris ,,musulmanca"in loc de ,,musulmana "asa cum era corect.Sora maryam din politete nu mi-a atras atentia .Imi fac mea culpa.

maryam
01-07-2011, 07:31 PM
Dintr-o greseala impardonabila am scris ,,musulmanca"in loc de ,,musulmana "asa cum era corect.Sora maryam din politete nu mi-a atras atentia .Imi fac mea culpa.

:salam:
Fereasca ALLAH, cum mi-as permite sa fac asa ceva?
Diferenta dintre dvs. (ceea ce sunteti si ceea ce stiti dvs., ca sa nu mai vb de varsta) si mine este atat de mare incat ar fi culmea ca sa am nerozia de a ma apuca sa spun ca unele litere nu`s chiar asa.
ALLAH sa va rasplateasca si sa va dea puterea de a imparti si cu noi ceea ce ne este atat de greu sa descifram.

flor6
01-08-2011, 04:11 AM
stiu foarte multe crestine casatorite cu barbati musulmani care nu s-au convertit,au copii si sunt fericiti.nu vad de ce situatia nu ar fi si invers.
aici am o colega musulmana care e casatorita de 5 ani cu un crestin si nu au probleme.bineinteles ca familia ei nu stie ca el nu este musulman,sunt din aceeasi tara.ea e constienta ca nu e bine ceea ce face dar ei nu gresesc cu nimic si fiecare se roaga in religia lui. ea a marurisit ca nu ar putea fi niciodata crestina.
sincer eu nu cred ca religia e o problema ci intelegrea.

hannen
01-08-2011, 06:50 AM
Salam aleikum!
flor6,asa la o prima vedere din punctul nostru de vedere(al oamenilor,of course) multe nu ni se par gresite!Multe,foarte multe!Citi dintre noi nu avem tendinta de a gindi macar citeodata "si ce daca fac asa,sau fac aia sau ailalta...ce e asa de gresit,eu nu vad nimic gresit!".Cit de subtire este linia dintre bine si rau,dintre stiinta si nestiinta,dintre stiinta si ignoranta...De ex. asa as putea si eu sa zic "ce daca beau un paharel seara dupa salat Isha?Pina la fajr ma trezesc din ameteala si oricum nu fac rau nimanui ,nu conduc,copii dorm!"(nu am ales la intimplare acest exemplu,sunt foarte multi musulmani care gindesc si fac asa!!!)
Foarte trist este ca prietena ta ,(nascuta?) muslima nu a aflat ca trupul ei este interzis unui barbat nemusulman!Daca ne gindim putin la semnificatia cuvintului musulman ,supus da?supus lui Allah.Ea supusa lui Allah se ofera si trupul ei il ofera unuia care isi zice siesi "eu NU sunt musulman!"-aka,adica eu nu sunt supus lui Allah!Eu asa stiu,ca trupul unei femei musulmane este oprit unui nemusulman si Allah stie cel mai bine!!
Si chiar daca nu e asa (sa zicem ca am citit eu niste pareri mai exagerate) cum poate ea sa incalce cu buna stiinta (si sa creada ca nu este nimic gresit in ceea ce face)una dintre poruncile lui Allah SWT?De aia ziceam ca e foarte subtire linia dintre drept si strimb,line pe care de multe ori noi nu o sesizam.Nu tot ceea ce ne dorim noi este bine pt. noi ,desi noi credem asta Allah SWT stie daca un lucru ne-ar aduce bine sau rau .Asa si ea,la prima vedere acest lucru nu`i rau,nu`i aduce niciun rau,se inteleg bine,sunt fericiti.Dar de unde stie ea ca acest lucru nu`i aduce mania lui Allah si mai tirziu consecintele,poate in viata de apoi..??

Inca un lucru absolut incredibil (mi se pare mie) cum ca familia ei nu stie ca el nu este musulman.Pai ce relatie au ei,cum este posibil sa ascunda acest lucru si cel mai important,daca ea crede ca nu face nimic rau atunci de ce ascunde de familia ei detaliul asta???

yvette
01-08-2011, 10:55 AM
Eu mai am o curiozitate.....poate flor îmi răspunde.
Ce religie au copii lor?
Cum le explică ea copiilor ei că Alllah este Unul, atunci când ei (copii) văd că tatal lor se închină la trei? Şi pe masă ce pune? Porc sau vită? Ce bea? Apă sau vin, bere?? Ce le spune copiilor când ea pune fruntea în pământ şi tatăl lor face cruce??? Deşi, nu cred că ea se roagă, pentru că ar trebui să îl cheme pe Alllah în Rugăciune şi nu prea are cum să se justifice în faţa Lui, iar ALFatihah nu i se mai "potriveşte"!!!
Eu cred că EA e atee (fără religie, pentru că NU se teme de Alllah şi nici de Ziua Judecăţii, nici creştină NU e că nu crede nici acelora...şi aşa mai departe).
Eu sunt de loc din Dobrogea şi ştiu, cu iertare să îmi fie, ce fel de musulmani sunt turcii şi tătarii. Dacă ea este dintre ei, atunci, sincer, nu mă mir.
De exemplu, a postat Abbu aici un film de pe youtube despre Hogea de la Medgidia, care ce credeţi că făcea?? se închina încă de pe când era copil la MORMÂNTUL SFÂNTULUI NECUNOSCUT, împreună cu bunicul şi unde se închinau şi creştinii.
Mie mi s-a părut de un păgânism înfiorător....ISLAMUL se transformase în ritual de adorare păgână şi atât!!!! Să te închini, tu, musulman, la morminte!!???!! Incredibil!!! Şi apoi acest copil care a crescut cu idei care nu ţin de Islam, ci de creştinism, a început să predice ce oare? I-a învăţat pe fraţii lui ce???
Uitaţi-vă la acel film....e plin de învăţăminte. E dovada a ceea ce ne spune Alllah, prin AlFatihah, că trebuie să îi cerem Lui: fermitate în a ţine drumul drept!
Aşadar, iată cât de important este să ne rugăm în fiecare zi cu inima, cu sufletul, cu luare aminte la cele ce am făcut, cu căinţă pentru greşeli şi cu dorinţă de a le îndrepta, pentru că altfel ne împodobim cu vorbe amăgitoare calea suferinţei.

maricica
01-08-2011, 01:09 PM
Multumesc k mi-ati raspuns.
Eu am scris pe mai multe forumuri fara voia ei.
Caci ea nu vrea sa se stie afara.
Dar vad k sufera si mai ales k ii este frica.
Nu are copii iar cu noul prieten se intelg foarte bine,
Familile de asemeni de inteleg bine.
Ce intreb eu.
Daca poate fi dezlegata de islam, ca am fost si eu acolo cand
s-a dus la geamie,daca poate, cu cine sa vorbeasca, cu un preot
musulman ceva, k ea acum nici nu se roaga, nici batic de ala pe cap nu mai poarta.
Am intrebat si un preot de la noi care a zis k trebuie sa boteze din nou.

karim munir
01-08-2011, 01:39 PM
stiu foarte multe crestine casatorite cu barbati musulmani care nu s-au convertit,au copii si sunt fericiti.nu vad de ce situatia nu ar fi si invers.
aici am o colega musulmana care e casatorita de 5 ani cu un crestin si nu au probleme.bineinteles ca familia ei nu stie ca el nu este musulman,sunt din aceeasi tara.ea e constienta ca nu e bine ceea ce face dar ei nu gresesc cu nimic si fiecare se roaga in religia lui. ea a marurisit ca nu ar putea fi niciodata crestina.

flor6 situatia prezentata de tine este incompatibila cu religia islamica .Este interzisa acesta legatura in islam.Nu este vorba ca trebuie sau nu sa aibe acceptul familiei pentru ca familia ei sau a lui nu se poate substitui Legilor lui Allah subhana wa taala.E clar?!?

yvette
01-08-2011, 01:47 PM
Multumesc k mi-ati raspuns.
Eu am scris pe mai multe forumuri fara voia ei.
Caci ea nu vrea sa se stie afara.
Dar vad k sufera si mai ales k ii este frica.
Nu are copii iar cu noul prieten se intelg foarte bine,
Familile de asemeni de inteleg bine.
Ce intreb eu.
Daca poate fi dezlegata de islam, ca am fost si eu acolo cand
s-a dus la geamie,daca poate, cu cine sa vorbeasca, cu un preot
musulman ceva, k ea acum nici nu se roaga, nici batic de ala pe cap nu mai poarta.
Am intrebat si un preot de la noi care a zis k trebuie sa boteze din nou.

Păi dacă a renunţat la ISLAM, ce îi mai trebuie "dezlegare"????!!!
Este cea mai mare aberaţie pe care am auzit-o!!!
"Dezlegările" transmite-i prietenei dumitale, sunt, iartă-mi expresia, tembelisme ale popilor creştini. În Islam NU EXISTĂ aşa ceva. ISLAMUL este o religie în care EŞTI din voie proprie, nu te forţează nimeni să fii musulman.
Repet şi eu a mia oară, ca toţi cei care au postat aici: ISLAM înseamnă credinţa în DUMNEZEU UNUL şi SUPUNEREA totală FAŢĂ de EL. Deci ori crezi de bună voie că Alllah este Unul şi te supui tot de bună voie poruncilor Lui şi ESTI MUSULMAN, ori nu faci acestea şi NU mai eşti musulman.
EA alege! Mai spune-i prietenei dumitale, că i s-a dat voie la liberă alegere chiar prin Quraân, dar dacă alege calea rătăciţilor, EA va răspunde pentru asta în Ziua Judecăţii, nu noi şi nici popa ală care o "dezleagă" sau o creştinează!
Aia cu dezlegarea e o MINCIUNA a proţilor voştri, ca să le faceţi buzunarul mare!!! Adică vine nu stiu ce popişneaţă de ăsta şi spune: "Bine, nu mai vrei să crezi că Dumenezeu este Tatăl şi că trebuie să te supui Lui, atunci eu îţi spun că Dumnezeu nu te va pedepsi pentru această necredinţă a ta! " Căci asta înseamnă "dezlegare". Transformarea unui păcat în lucru permis. În curâd, voi creştinii, dacă o tot ţineţi în "dezlegări" o să vă "dezlegaţi" şi de ultima brumă de credinţă care v-a rămas!!
Ştii ce înseamnă, din punct de vedere bisericesc, "dezlegare"? Înseamnă că omul nu mai este obligat să respecte ceea ce el s-a legat în faţa lui Dumnezeu să respecte! Adică o abatere de la dreapta credinţă nu va fi considerată păcat! Aşa vă mint popii voştri! Şi iată cum îmbracă ei ADEVĂRUL cu minciuna!!!
Mergi şi spune-i prietenei tale, ca măcar odată în viaţă să nu mai fie IPOCRITĂ, nu cu noi sau cu familia ei, ci cu sine însăşi, şi să se accepte AŞA CUM E! adică ATEE! Şi la atei nu le trebuie nici măcar "dezlegare".
şi mai spune-i din partea unei surori musulmane , dacă mai este încă musulmană aşa: NU ÎŢI ESTE OARE FRICĂ ATUNCI CÂND O SĂ APARI ÎN FATA LUI ALLLAH ÎN ZIUA JUDECĂŢII, UNDE NU VEI AVEA NICI AJUTOR ŞI NICI APARATOR ŞI UNDE VOR VORBI NUMAI FAPTELE TALE? CE ÎI VEI SPUNE CRATORULUI TĂU CÂND TE VA ÎNTREBA CE AI FĂCUT CU BINECUVATAREA CE TI-A FOST DATA ŞI DE CE AI "VANDUT" DREAPTA CREDINŢĂ PENTRU TRUPUL UNUI BĂRBAT!"
Alllah să o lumineze!

maricica
01-08-2011, 02:25 PM
Eu cred ca nu m-am exprimat corect ca nu cunosc termenii islamici.
Si mai cred nu trebuie sa judecam pe nimeni.
Acum am citit raspuns si pe alt forum,nu trebuie nici-o procedura.
Dak nu mai vrea sa fie musulmanca e libera sa nu mai fie.
Bine k m-am usurat si pot sa-i dau veste buna.
Mersi de sfaturi.
Fiecare cu credinta si drumul lui si nu e frumos sa judeacam pe altii.

yvette
01-08-2011, 02:37 PM
Eu cred ca nu m-am exprimat corect ca nu cunosc termenii islamici.
Si mai cred nu trebuie sa judecam pe nimeni.
Acum am citit raspuns si pe alt forum,nu trebuie nici-o procedura.
Dak nu mai vrea sa fie musulmanca e libera sa nu mai fie.
Bine k m-am usurat si pot sa-i dau veste buna.
Mersi de sfaturi.
Fiecare cu credinta si drumul lui si nu e frumos sa judeacam pe altii.

Vestea e buna pentru tine sau pentru ea?!!

Crezi că a abate un om de la credinţa lui este o faptă bună??? sau o veste bună???

Eu nu am judecat-o, i-am amintit doar că e bine să fi cinstit cu tine însuţi şi că ar trebui să se teamă mai mult de Dumnezeu, decât de familia ei căreia i-a ascuns adevărul şi că a căuta să ajungi în Rai este mai important decât orice lucru lumesc, fie şi o iubire, oricât de mare ar fi ea!

Asta e valabil şi la musulmani şi la creştini!

maryam
01-08-2011, 02:53 PM

Draga mea, este o contradictie mare cat china in spusele urmatoare
"ea e constienta ca nu e bine ceea ce face dar ei nu gresesc cu nimic si fiecare se roaga in religia lui."
Cum asa?
Adica, dupa mintea mea, daca stiu ca gresesc si totusi gresesc am cum sa pretind ca totusi nu gresesc?
Sincer, cat as da la o parte rationamente, logica, religie, credinta si tot nu-mi iese nimic clar si normal din asta.
De ce nu ar fi si invers?
Sunt atat de multe lucruri interzise prin dogma, de ce sa nu le facem noi permise atata timp cat putem trai in situatiile create fara probleme????????

karim munir
01-08-2011, 03:59 PM
Maricico taica, fiecare e liber sa isi aleaga calea asa cum tot el va fi cel ce-si primeste atit in viata cit si dupa rasplata pentru faptele lui .Sa nu uite prietena ta ca,, Dumnezeu nu bate cu biciul" .

maricica
01-08-2011, 08:21 PM
Acum am stat k prietena mea si am citit raspunsurile pe forumuri.
Nu toti au inteles intrebarea,dar au raspuns cu bunavointa.
I-a trecut supararea pe mine,ca am scos afara povestea ei.
Zice ca poate diavolul da cu biciul,Dumnezeu este bun.
Daca si Dumnezeu da cu biciul nu mai este diferenta intre ei.
La intrebare mai adaug k eu am crezut k asa cum spui o fraza
k sa intri in islam tot asa spui alta fraza k sa iesi.
A ras de mine,dar m-a iertat.
yvette familia ei nu are nici-o treaba, a primit-o si musulmana
o s-o primeasca si cand n-o mai fi.
Familia lui e la un oras Gaaza in Egipt si nu o cunoaste.
Noi va multumim pentru sfaturi
si pentru intelegere.

flor6
01-08-2011, 10:39 PM
Eu mai am o curiozitate.....poate flor îmi răspunde.
Ce religie au copii lor?

Din pacate ei nu au copii si nici nu vor avea.Ea a ramas sterila in nurma unei operatii avute la 20 de ani.Din aceasta cauza familia presupusul viitor sot nu a mai acceptat-o.Asa a ajuns in Uk cu studiile si a cunoscut un barbat tot din Egipt dar crestin.
Ea a fost prima persoana musulmana care mi-a vorbit de islam.Mi-a marturisit ca nu si-ar schimba niciodata religia si am intrebat-o si eu :Bine ,bine dar stiu ca pentru o femeie e interzis mariajul cu un crestin.
raspunsul?
Da.Si care e diferenta daca un barbat se casatoreste cu o crestina,stiu cazuri,in care ea nu s-a convertit si nu se va converti niciodata?In aceea relatie nu e pacat?
Acum eu nu o judec,poate o inteleg,sau cel putin as dori sa o inteleg.
Pt mine e important ca e fericita,si totusi stiu familii in care sotia e musulmana si copii la fel iar sotul crestin.

flor6
01-08-2011, 10:47 PM
Salam aleikum!

Inca un lucru absolut incredibil (mi se pare mie) cum ca familia ei nu stie ca el nu este musulman.Pai ce relatie au ei,cum este posibil sa ascunda acest lucru si cel mai important,daca ea crede ca nu face nimic rau atunci de ce ascunde de familia ei detaliul asta???

Nu au mai fost acasa(Egipt) de 10 ani iar telefonic ......................
Nu stiu sincer de ce ascunde,asta o priveste pe ea,e viata ei si ea stie mai bine ce face.

maryam
01-08-2011, 11:40 PM

De dragul lui ALLAH cred ca ar fi mai corect fata de ziua in care vom fi intrebati cd ne referim la ceva sa ne referim la situatii si nu la persoane, cadem cu totii intr-o capcana urata, ajungem sa facem ceea ce habotnici si piosi cum suntem "ne batem" ca respectam.
Multumesc de intelegere.
Putem discuta 10000 de ani dar haideti sa o facem pe situatii reale, ipotetice cum vreti voi dar nu pe persoane care nu`s de fata si nu s epot apara.
Adica dc ma injuri, iaca, intru dupa ce am adormit poporu si raspund dar dc ma injuri pe blog??????
??????????

yvette
01-09-2011, 12:03 AM
Acum am stat k prietena mea si am citit raspunsurile pe forumuri.
Nu toti au inteles intrebarea,dar au raspuns cu bunavointa.
I-a trecut supararea pe mine,ca am scos afara povestea ei.
Zice ca poate diavolul da cu biciul,Dumnezeu este bun.
Daca si Dumnezeu da cu biciul nu mai este diferenta intre ei.
La intrebare mai adaug k eu am crezut k asa cum spui o fraza
k sa intri in islam tot asa spui alta fraza k sa iesi.
A ras de mine,dar m-a iertat.
yvette familia ei nu are nici-o treaba, a primit-o si musulmana
o s-o primeasca si cand n-o mai fi.
Familia lui e la un oras Gaaza in Egipt si nu o cunoaste.
Noi va multumim pentru sfaturi
si pentru intelegere.
Îmi cer scuze dar răspunsurile erau pentru flor, le-am încurcat din asemănarea cu renunţarea la islam. Oricum, mii de scuze,. ...

flor6
01-09-2011, 12:25 AM
Intalnesc aici printre mii de natii si religii atatea cazuri caci cateodata nici nu mai dau importanta.Si inca un lucru: unele persoane nascute "in islam"! au si uitat ce inseamna dar totusi se declara religie-muslim.
Am inceput a nu imi mai pune intrebari de ce?,cum?,etc si de accepta ca viata si deciziile oamenilor le apartin.
Ceea ce ma intreb eu este ce fel de educatie (din punct de vedere religios)au copii musulmani cu mama crestina si tatal musulman?????

maryam
01-09-2011, 01:16 AM
Intalnesc aici printre mii de natii si religii atatea cazuri caci cateodata nici nu mai dau importanta.Si inca un lucru: unele persoane nascute "in islam"! au si uitat ce inseamna dar totusi se declara religie-muslim.
Am inceput a nu imi mai pune intrebari de ce?,cum?,etc si de accepta ca viata si deciziile oamenilor le apartin.
Ceea ce ma intreb eu este ce fel de educatie (din punct de vedere religios)au copii musulmani cu mama crestina si tatal musulman?????

O astfel de familie ti-ar oferi raspunsurile cf traiului lor , un copil care a crescut in aest mod, restul ar fi scris in van, presupuneri si pretentii de cunoastere si nimic mai mult.

hannen
01-09-2011, 10:06 AM
Ah,e multe si e grele neica.Eu nu mai inteleg nimic ...hmm...ma apuca niste nervi,probabil o fi si de foame Allhamdullilah ca`mi mai amintesc ca mai am inca de postit.Ma duc la coltul meu cuminte si promit solemn ca incetez sa mai incerc sa inteleg anumite comportamente/specimene/fauna din lumea asta mare.

maricica
01-23-2011, 06:03 PM
Buna ziua tuturor.
Am revenit cu o veste buna.
Ieri a fost logodna prietenei mele cu baiatul de care v-am vorbit.
Acum au plecat la munte.
A zis asa:-sunt tinara,am dreptul la viata.
Apoi a sunat la parintii fostului sot, care a decedat saracul,
I-a intrebat daca vor lucruri personale ale lui sa le trimita cu posta.
Nu au vrut nimic, asa k a luat totul,le-a pus in doua cutii mari de carton si le-a dus la ghena.
Asa s-a incheiat episodul asta .
Pacat -k era baiat tare bun, dar avea boala vitezei.
Am vrut doar sa va multumesc pentru sfaturi si atentie.

ummraschid
01-23-2011, 06:33 PM
buna ziua si tie,

...nu este o veste deloc buna si nu trebuie sa multumesti pentru nimic - ai fost primita cu atentia cu care ar fi fost primit oricine altcineva...nu am putea niciodata sfatui pe cineva sa-si arunce salvarea de la Focul vesnic, la gunoi, vestea este trista, mai ales pentru prietena ta...sper ca nu a aruncat si ceva carti sau Sfantul Qur'an, la ghena...Allah sa va calauzeasca...inshaAllah...

...nu exista scapare si nici adapost decat la Allah subhanahu wa ta'ala...

yvette
01-23-2011, 07:06 PM
buna ziua si tie,

...nu este o veste deloc buna si nu trebuie sa multumesti pentru nimic - ai fost primita cu atentia cu care ar fi fost primit oricine altcineva...nu am putea niciodata sfatui pe cineva sa-si arunce salvarea de la Focul vesnic, la gunoi, vestea este trista, mai ales pentru prietena ta...sper ca nu a aruncat si ceva carti sau Sfantul Qur'an, la ghena...Allah sa va calauzeasca...inshaAllah...

...nu exista scapare si nici adapost decat la Allah subhanahu wa ta'ala...

Ummrashid...nu te necăji...e doar ceea ce avrut Alllah (subhanahu wa ta'ala)!
Tu ştii că Alllah (subhanahu wa ta'ala) a spus că nu vom intra în Paradis fără să fim încercaţi. Poate aceasta e fost pentru ea o încercare...şi se pare că a ales rătăcirea...Dar nu se ştie! Poate şi ceea ce trăieşte ea acum cu acel prieten e o altă încercare! numai Alllah Unul ştie ce e mai bine!
În sfârşit, asta e, fiecare vom avea pe lumea cealaltă ceea ce agonisim în această viaţă!