PDA

View Full Version : Consemnari ale unor oameni de stiinta occidentali despre Islam, Coran si Profetul nos

Aliye Alexia
02-09-2011, 02:50 PM
Bismillah Ar-Rahman Ar-Raheem
Enciclopedia EVERYMAN'S, in capitolul despre Islam, consemneaza:
"Islamul contine precepte despre toate problemele vietii, reprezentand un asamblu complet de legi. Gaseste principii, incepand cu tot felul de reguli de curatire si pana la comert si crima. Are influenta chiar si asupra modului in care se vor taia barba si mustatile.Toate legaturile Islamului sunt la fel in ceea ce priveste importanta."
J. W. Goethe spune despre Coran:
"Nu ma cuprinde indoiala
Daca Coranul exista sau nu din totdeauna
Eu cred ca este Cartea Cartilor
Asa cum cred ca este o obligatie ca musulman!"

Bismark spunea:
"... Chiar daca am cercetat in intregime si in detaliu toate cartile sfinte, in nici una n-am gasit intelepciune si moderatie. Principiile lor sunt foarte departe de a se caracteriza prin garantarea fericirii nu a unei societati, dar nici a unei familii. Insa Coranul lui Muhammad este departe de aceasta ingradire... In fiecare cuvant din Coran nu am gasit o mare intelepciune...
... Sunt foarte mahnit ca nu am trait in acelasi veac cu tine, o, Muhammad! Aceasta carte nu este a ta chiar daca-i esti invatator si propovaduitor. Ea este Divina. A nega universalitatea ei, este ca si afirmarea inexistentei stiintelor. De aceea, omenirea a vazut o singura data o forta deosebita ca tine, iar de acum inainte nici nu o sa vada. Eu ma inclin cu desavarsit respect in fata grandorii tihnite."
Sursa: Ilmihal

Aliye Alexia
02-09-2011, 03:12 PM
As Salamu Aleykum,
Allah subhana wa ta'ala a trimis omenirii trei carti sfinte prin profetii sai: Moise(Musa) salla Allah alihi sallam - Tora, Iisus(Isa) salla Allah alihi sallam - Scriptura, si Muhammad salla Allah alihi sallam - Coranul. Coranul, fiind ultima carte trimisa, le-a anulat pe celelalte doua. Dupa aproximativ 1400 de ani, oamenii de stiinta au descoperit ca ceea ce exista in Coran scris, era adevarat. Unul din marele adevar, este medicina, si anume formarea embrionului uman. Aici sunt si legi de igiena, prin spalatul corpului inainte de rugaciuni, spunand ca daca nu avem la indemana apa sa luam pamant sa ne frecam cu el (s-a descoperit ca pamantul contine minerale, etc.). Totodata, ne explica si formarea muntilor, cu radacini in pamant, ca sa nu se clatine si sa se sfarame peste noi. Mai avem explicatii si despre oceanografie, despre formarea valurilor, curcubeului in apa, oamenii de stiinta descoperind de curand aceste lucruri. Coranul este Sfant si este Cuvantul lui Allah subhana wa ta'ala, transmis prin ingerul Gebrail alihi sallam, Profetului nostru Muhammad salla Allah alihi wa sallam intr-o noapte sfanta. Noi trebuie sa citim si sa recitim de mii de ori Sfantul Coran pentru a-l putea intelege cat de cat, caci mai avem multe de descoperit in el. Deja exista exemple de oameni de stiinta sau de alta factura, renumiti, profesori universitari, etc. , care s-au convertit la Islam in urma citirii Coranului. Imi scapa numele, un mare savant , a spus Shahada in fata multumii adunata la o conferinta, devenind astfel musulman. Pana si Jacques Cousteau (daca gresesc numele sa-mi spuneti, nu stiu franceza..), marele oceanograf, s-a convertit si el la Islam. Si lista poate continua, lumea islamica avand adepti dintre savanti si dintre oamenii de rand din ce in ce mai mult. Este de ajuns sa iti cada in mana Coranul, sa il citesti, ca sa iti dai seama ca iti spune Adevarul. Ameen.