View Full Version : Cat de ecologisti suntem?
Nadia
02-17-2011, 09:55 PM
As-Salaam Aleykum wa Rahmatullah wa Barakatu
Cei mai multi dintre noi ne declaram sustinatorii unui mediu curat. Suntem de acord cu sortarea deseurilor, cu ideea de a avea localitati curate si asa mai departe. In marile orase s-au instalat gropi de colectare separata a deseurilor de sticla, hartie sau plastic.
Dar cat de eficiente sunt ele? Cat de mult ne intereseaza pe noi, in calitate de cetateni, chestiunea mediului curat si al sortarii deseurilor?
Separati deseurile pe tipuri: sticla, carton, plastic?
Cum functioneaza serviciul de salubritate, cu sortare a deseurilor, in localitatea d-voastra?
munir
02-17-2011, 10:38 PM
La noi (nu stiu cum este in Toronto ca nu am mai fost de mult) serviciile de colectare functioneaza excelent spre foarte prost.Adica s-au pus pe strazi pubele cu desene si inscriptii pentru fiecare obiect reciclabil in parte dar lumea de la noi este mult prea civilizata si arunca totul la gramada .Cei care le colecteaza le iau si le amesteca cu gunoiul menajer si gata.Totul e ok.Lumea este multumita .Madam comunitatea europeana este fericita ca am inplementat in mod corect acest priect.
Cei mai multi dintre noi ne declaram sustinatorii unui mediu curat
Noi -----stram asta mai ales vara cind iesim la gratare ca lasam totul pe locul unde am stat ca sa ne marcam locul si nu ne mai obosim sa ducem gunoiul la cosurile special amenajate dar inexistente.Dupa noi vin citiva entuziasti care isi pierd o duminca intreaga adunind ceea ce noi am lasat si atunci cind revenim dupa o saptamina epuizanta de munca in acele locuri nu mai stim unde am stat cu o saptamina in urma si facem acelasi lucru si atunci.Daca in zona se afla si o apa sau un piriu ceva aruncam sticlele de plastic acolo in speranta ca ele vor plutii si urmarindu-le nu vom gresii astfel drumul spre casa.
Ehe surioara ...noi suntem de mult in Europa ...doar ca nu am aflat-o nici acum .
flor6
02-17-2011, 11:03 PM
:36_1_21:
le sortez de nevoie ca am in fata casei 2 cosuri si nu mi se ia gunoiul daca nu este pus cosul potrivit,iar eu nu vreau sa stau in fata usei cu un miros indulcitor de urat ca unii vecini ce abia au aterizat pe ici si inca nu stiu a sorta gunoiul :999::999::999:
no in fine ideea e sa nu aruncam asa la nimereala hartiutele,se mai practica dar nu prea mult.
:smile16: miam miam frate munir de gratare nu poate fi vorba nu e voie decat in gradina la tine si in ocuri special amenajate care in zona mea cica nu sunt,dar mi-ai facut pofta de unul si am sa il fac la aragaz cu gust de gaz ca ala de carbune tre sa mai astept pana la vara sa fug la romanica in livada la mamica si sa vedeti ce peste si pulpite de pui iese.:sleep_2:
Nadia
02-21-2011, 05:45 PM
As-Salaam Aleykum wa Rahmatullah wa Barakatu
TREBUIE sa lucram la mentalitate...Pasii (mici) facuti in aceasta directie pot fi continuati...poate si pentru ca nu suntem chiar asa de "industrializati" ca alte tari.
La noi in oras gunoiul se strange o data pe saptamana. Daca stai la casa trebuie sa pui sacii, tomberoanele sau ce se mai gaseste la casa omului in fata portii. Vine masina de gunoi si arunca pungile, continutul tomberonului si al recipientilor folositi de oameni, la gramada, in cuva.
Sunt si locuri special amenajate in care primaria a interzis sa se depuna gunoiul (din cauza reclamatiilor celor care stateau in blocurile din vecinatate) insa nu a facut nimic pentru a remedia aceasta situatie (alt amplasament sau ridicarea gunoiului o data pe zi).
Unele dintre acestea au intr-adevar recipienti speciali pentru hartie, sticle de plastic sau sticla, gunoi menajer.