PDA

View Full Version : Probleme pe care un musulman trebuie sa le evite

Aliye Alexia
03-03-2011, 11:17 AM
-convingeri care nu sunt compatibile cu traditia sau cu convingerea Profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea asupra sa) si ale adeptilor sa:

- a renunta sa practice cerintele religiei;

- abaterea de pe calea cea dreapta in intentii si fapte;

- a continua sa pacatuiesti;

- respingerea credintei in bunatatea Islamului;

- a nu te teme de a-ti duce existenta fara credinta;

-a tiraniza pe altii;

- a nu accepta chemarea la Rugaciune in numele Traditiei;

- a te impotrivi mamei tale si tatalui tau in situatii care nu sunt ostile religiei;

- a jura peste masura;

-a trata cu usurinta rugaciunea (namaz), a nu face pauzele necesare in timpul efectuarii namazului;

- a bea bauturi nepermise, precum alcoolul (vin, bere, etc);

- a aduce suferinta musulmanilor;

- a afirma ca tu esti apropiat si iubit de Allah subhanna wa ta'ala fara a fi;

-a-ti uita pacatele;

- sa fii mandru, a te crede foarte invatat;

- a invrajbi, a barfi, a cleveti;

- a fi invidios pe fratele tau de credinta;

- a nu te supune superiorilor (religiosi);

- a nu judeca dinainte un om zicand ca este bun sau rau pana nu-l pui la incercare;

- a minti;

- a evita invatarea religie;

- tendinta barbatilor de a semana cu femeile si incercarea femeilor de a semana cu barbatii;

a nutri dragoste fata de dusmanii religiei;

- a dusmani pe adevaratii savanti ai religiei.

yvette
03-03-2011, 01:26 PM
Soră Alyie, mă bucur că ai īnceput să scri despre Islam...īnsă am o rugăminte, īncearcă să afli denumirile religioase īn limba arabă, nu īn limba turcă, pentru că nu este nicio diferenţă īn a le şti īn romānă sau īn turcă. Important este să le şti cāt mai mult īn limba arabă. De ce spun asta? Pentru că atunci cānd vei progresa, insh'allah, şi vei citi texte mai complexe despre Islam, īţi va fi cu mult mai uşor să īnţelegi despre ce e vorba dacă īnveţi pānă atunci termenii īn arabă şi nu īn turcă.
Allah subhanahu wa ta'ala să īţi uşureze calea spre cunoaştrea aprofundată a Islamului!

Nadia
03-03-2011, 03:26 PM
As-Salaam Aleykum wa Rahmatullah wa Barakatu

MashaAllah, inshaAllah fie ca Bunul Allah sa ne ajute sa stam cat mai departe de aceste situatii neplacute.

JazakhaAllah surioara Aliye pentru aceste reamintiri. Fie ca BUnul Allah subhaha wa ta'ala sa te rasplateasca pentru intentia pe care ai avut-o.

Aliye Alexia
03-03-2011, 03:54 PM
As Salamu Aleykum, asa este sora yvette, trebuie sa folosesc limba araba, dar materialul pe care l-am citit si din care am extras acestea era cred din Turcia. Cum nu am alte carti in araba, decat cele trimise de mama Gabi, Allah sa o binecuvanteze si tatal dansei sa fie sanatos, mi-e greu sa stiu care sunt denumirile in araba, si care sunt in turca, pentru ca nu cunosc limbile. Oricum, iti multumesc pentru ca mi-aii atras atentia. Si continua cu glumele, ca vreau sa mor de ras...:D

Aliye Alexia
03-03-2011, 08:16 PM
Wa Aleykum Salam sora Nadia, multumesc pentru tot, sper ca voi posta in continuare corect, si sa sortez documentele inainte de a le citi.

rahma.alssadi
03-04-2011, 02:23 PM
interesant subiectul postat , ce frumoas ar fi daca toti ar respecta

Aliye Alexia
03-04-2011, 03:21 PM
da, ar fi ca in rai, fara dusmanie, fara ura... ar fi un vis adevarat...

Nadia
03-04-2011, 04:42 PM
As-Salaam Aleykum wa Rahmatullah wa Barakatu

Dar totusi, sa nu uitam dragele mele surioare, ca aceste "probleme" sunt doar niste incercari de la Bunul Allah subhana wa ta'ala, pentru a ne testa credinta, si increderea in El. Deci, sa le luam ca atare si nu ca probleme.

Fie ca Bunul Allah subhana wa ta'ala sa ne indrume pe calea cea dreapta si sa ne dea cat mai multa rabdare sa trecem cu usurinta peste aceste incercari ale vieti.
Ameen! Ameen! Ameen!
http://209.85.48.11/13619/136/emo/dr_inimi.gif