PDA

View Full Version : Romaina :Rasism sau prostie?

maryam
06-02-2006, 01:10 PM
Un caz inexplicabil s-a petrecut in uram cu cateva ore in incinta complexului Plazza Romania,la locul special amenajat de joaca .
Uneia dintre surorile noastre i-a fost interzis accesulacolo,copilului pe motivul ca nu se poate juca acolo.Initial a fost invocata varssta copilului dar cand ingrijitoarei i s-a -----strat ca fetita intruneste conditiile varstei aceasta a replicat:"Doamna,duceti-va in tara dumneavoastra,copilul nu se poate juca aici".

Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH swt;este vremea oare despre care Profetul saaws a spus :"Va veni o vreme cand sa fii musulman va fi ca si cum ai tine un carbune incins in mana"?

Cazul a fost sesizat conducerii si respectiva ingrijitoare va fi actionata in justitie.Inshaa ALLAH!

genan
06-02-2006, 01:20 PM
:smile308: :smile308: :smile308: :smile308:

nu imi vine sa cred ca asa ceva se intampla in bucuresti,...
eu m fost inurma cu vreo 2 saptamani cu o prietena de a mea care are 2 copii, la mall ul de la vitan si acolo tot asa, am dus copiii sa se joace la locul special amenajat, dar al7mdolillah nimeni nu a zis nimik de ce am pus copiii acolo, ba mai mult doamnele de acolo au fost chiar dragute (sau cel putin asa pareau sa fie), iar copiii s-au jucat si cu alti copii romani.....

inca o data, pacat.. mare pacat ca in romania zilelor noastre si intr-un loc care se petreaza la civilizatie, se poate intampla asa ceva!!!!!
:smile33: :smile33: :smile33:

Saira
06-02-2006, 03:06 PM
Eu as spune ca si rasism si prostie...amandoua!rasism fiindca mereu oamenii se uita ciudat la "minoritati" si prostie fiindca nu se face inca diferenta intre arabi si musulmani!presupun ca de-asta i-a spus ingrijitoarea femeii respective sa se duca in tara sa!:smile33: :smile33: :smile33: dar de la Romania nu ma mai mira nimic,absolut nimic!

Sarah_Nour
06-02-2006, 04:09 PM
Assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu!!! Multumesc draga Maryam , Baraka Allahu Fiikum!! fie ca astfel de situatii sa nu se mai repete, insa daca vom fi mai unite si vom incerca fiecare sa ne facem cunoscute si intelese, pentru ca traim intr-o tara libera cu sperante si vise insa dragele mele nu doresc sa mai traiesc vreodata o astfel de intamplare(incident nefericit) nici copilul meu si nici alti copii, si atunci rugamintea mea este urmatoarea, fac apel la toate surorile si nu numai toate care ati fost nedreptatite, hai sa ne unim fortele sa nu mai lasam nimeni si nimic sa ne atace valorile, copii , integritatea...suntem egali avem drepturi si legi, institutii si organizatii care trebuie sa ne apere drepturile, asa cum a prezentat Maryam asa s-a intamplat:
ma duc cu sotul si cu copilul in Plazza, locul destinat copiilor unde una din supraveghetoare(ma refer la cea mai in varsta) imi spune ca, copilul meu nu poate sa aiba acces in spatiul amenajat din motivul varstei, la care eu ii sustin clar ca pot aduce actele din care rezulta clar ca varsta este conform regulamentului, doamna insista si cu o privire extrem de aspra nu si nu , nu ne permite accesul, la care eu i-am spus ca ma duc acasa sa-i aduc certificatul copilului, la care ea adersandu-se copilului si de asemenea si sotului meu : " Mai bine plecati in tara voastra aici e tara mea..."
dupa care ii amintesc gravitatea vorbelor sale si nonsalant cu zambetul pe buze imi da replica" Nu am spus sa va duceti sa aduceti certificatul si atat daca nu uitati sunt martori...in fine merg la directie, care nu a facut decat sa asculte si sa-si ceara scuze, am spus ca vin cu avocat si deci doresc datele(de la serviciu personal) doamnei in cauza, care razand in fata celor de la conducere sustine ca nu a spus asa, ea are martori din personalul de acolo, eu am martor sotul si copilul, si ca pot sa o dau in judecata asta e....dar dragelor cum pot eu sa ma lupt singura in acest sistem de aceea fac apel la toate cele care ati fost sau sunteti nedreptatite, va rog sa ne facem cunoscute sa nu lasam ca astfel de situatii sa se mai repete e foarte dureros pt.copii nostrii...eu m-am gandit daca ne vom aduna mai multe sa scriem la cateva posturi de televiziune sa facem public pt.ca nu vreau ca viitorul copiilor nostrii sa fie unul umbrit de astfel de oameni, stiu ca nu putem schimba mentalitatea oamenilor insa trebuie sa ne aparam si sa ne facem cunoscute drepturile, este o tara libera si lumea trebuie sa ne accepte, respecte suntem egali .InshaAllah fie ca Allah sa ne lumineze drumul si sa ne intareasca credinta.

aminariy
06-02-2006, 04:54 PM
sunt asa de suparata ca se intampla astfel de lucruri in romania!
nu cred ca este intotdeauna rasism..este doar prostie. sunt romanca si mi-e rusine ca trebuie sa o spun, dar unii dintre noi suntem asa de prosti incat nu stim ce e ala rasism....pur si simplu suntem impotriva oricarei persoane care nu este ca noi.
eu am avut altfel de surprize....sotul si fetita mea sunt musulmani, eu nu.....inca.
la orice institutie ma duc si trebuie sa trec numele ei pe formulare toata lumea ma intreaba: da auzi asta ce natie e?....aaaa, e araboaica!!
imi aduc aminte acum un episod neplacut... doctora de garda de la boli infectioase - deranjata ca am scos fetita pe proprie raspundere din spital, fara acordul ei - la externare ii zice asistentei: " care copil draga? aa..ala cu nume fistichiu? sa faca draga ce vrea cu el!!"
fetita mea nu are decat un an si 7 luni.... ma gandesc ce o sa intampinam la scoala, la gradinita aici in Romania. stiu ca suna a lasitate, dar sper din tot sufletul sa mergem in tara sotului si sa locuim acolo, oricat de greu ar fi pt. mine.
oricum eu am vrut sa stiti ca va sustin si va doresc numai bine!

aiscia
06-02-2006, 06:00 PM
Assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu!!! Multumesc draga Maryam , Baraka Allahu Fiikum!! fie ca astfel de situatii sa nu se mai repete, insa daca vom fi mai unite si vom incerca fiecare sa ne facem cunoscute si intelese, pentru ca traim intr-o tara libera cu sperante si vise insa dragele mele nu doresc sa mai traiesc vreodata o astfel de intamplare(incident nefericit) nici copilul meu si nici alti copii, si atunci rugamintea mea este urmatoarea, fac apel la toate surorile si nu numai toate care ati fost nedreptatite, hai sa ne unim fortele sa nu mai lasam nimeni si nimic sa ne atace valorile, copii , integritatea...suntem egali avem drepturi si legi, institutii si organizatii care trebuie sa ne apere drepturile, asa cum a prezentat Maryam asa s-a intamplat:
ma duc cu sotul si cu copilul in Plazza, locul destinat copiilor unde una din supraveghetoare(ma refer la cea mai in varsta) imi spune ca, copilul meu nu poate sa aiba acces in spatiul amenajat din motivul varstei, la care eu ii sustin clar ca pot aduce actele din care rezulta clar ca varsta este conform regulamentului, doamna insista si cu o privire extrem de aspra nu si nu , nu ne permite accesul, la care eu i-am spus ca ma duc acasa sa-i aduc certificatul copilului, la care ea adersandu-se copilului si de asemenea si sotului meu : " Mai bine plecati in tara voastra aici e tara mea..."
dupa care ii amintesc gravitatea vorbelor sale si nonsalant cu zambetul pe buze imi da replica" Nu am spus sa va duceti sa aduceti certificatul si atat daca nu uitati sunt martori...in fine merg la directie, care nu a facut decat sa asculte si sa-si ceara scuze, am spus ca vin cu avocat si deci doresc datele(de la serviciu personal) doamnei in cauza, care razand in fata celor de la conducere sustine ca nu a spus asa, ea are martori din personalul de acolo, eu am martor sotul si copilul, si ca pot sa o dau in judecata asta e....dar dragelor cum pot eu sa ma lupt singura in acest sistem de aceea fac apel la toate cele care ati fost sau sunteti nedreptatite, va rog sa ne facem cunoscute sa nu lasam ca astfel de situatii sa se mai repete e foarte dureros pt.copii nostrii...eu m-am gandit daca ne vom aduna mai multe sa scriem la cateva posturi de televiziune sa facem public pt.ca nu vreau ca viitorul copiilor nostrii sa fie unul umbrit de astfel de oameni, stiu ca nu putem schimba mentalitatea oamenilor insa trebuie sa ne aparam si sa ne facem cunoscute drepturile, este o tara libera si lumea trebuie sa ne accepte, respecte suntem egali .InshaAllah fie ca Allah sa ne lumineze drumul si sa ne intareasca credinta.
:smile308: :smile308: :smile308: :smile308: :smile308: :smile308: :smile308: :smile308:

gabriela guettat
06-02-2006, 07:13 PM
Sarah_Nour surioara,ai intampinat o situatie forte dificila,dar daca faci o petitie ceva trimite-mi si mie semnez si te sustin !
Inshallah sa fi rasplatita pentru rabdarea ta!:o :o :o

dunia
06-02-2006, 07:24 PM
Dragi surori trebuie sa va spun ca asa ceva nu se intampla prima data in Romania. Romanii sunt rasisti e adeverat si mai si comenteaza si barfesc. Insa eu nu am rabdare la din astea si le mai si zic. Daca ii vad ca se uita ii si intreb cu nesimtire de ce se tot uita?
Sotul meu e putin mai bronzat cum se spune, nici macar nu foarte tare dar na se uita romanii ce sa le fac??
ca si comenteaza asta e partea a doua, noi vorbim in engleza in Romania cum sotul nu stie romana si ei crezand ca noi nu intelegem romana isi permit sa si vorbeasca de rau in fata noastra.
Sigur ca nu uit sa le spun ca inteleg romaneste si sa le mai fac si un frumos comentariu.
Atata vreme cat faci scandal sa vedeti cum dau inapoi. Eu nu am sa tac din gura, noi suntem oricum minoritate nu avem natie romana si toata viata am indurat tot felul de comentarii. Vine vremea cand omul se mai si satura.
ce era mai bine sa ma marit cu unul care bea si ma bata dar sa fie roman??
Eu nu sunt in intretinerea nimanui asa ca nimeni nu are dreptul sa isi deschida gura cu tot felul de comentarii. daca mai comenteaza si autoritatile pe ici pe colo nu uit sa le spun si la acelea.
Pai romanii vor sa intre in UE cu atitudini din acestea?? Asa ceva nu se face, trebuie sa invete sa se comporte civilizat ca nu doar romanii sunt oameni, sa inteleaga ca mai sunt si altii pe planeta asta.
Dar drept vorbind dupa cum se comporta unii musulmani care sunt arabi in Romania poate ca si romanii sunt uneori de inteles ca pe toti ii baga in aceeasi oala cand vorbesc despre ei. Asta bineinteles in unele cazuri.
Si sa nu uitam ca sunt si multi musulmani in tarile lor care cand aud de romance nu reproduc ce cred....
Deci in unele cazuri e de vina si imaginea prezentata insa de cele mai multe ori nu...

suleiman
06-02-2006, 08:36 PM
Eu zic ca este gresala omului respectiv , si el nu reprezinta toti romanii . Cred ca era certat de soacra sa in ziua aceea .
Incercati intotdeauna sa gasiti motivatie la oameni , si oricum o sa fim judecati in ziua de apoi.

Anna
06-02-2006, 10:42 PM
parerea mea e ca orice ar fii prostie sau rasism noi trebuie sa fim unite si trebuie sa luptam pentru drepturile noastre si sa nu ne lasam capul jos...sarah te sustin intru totul si ai facut bine ca ii vei da in judecata pentru ca astfel poate inshAllah se vor mai potoli.Prostia si domnia se prostesc nu?:smile33:
In fond ,copii sunt copii si nu trebuia refuzat dreptul lor lajoaca ,e vb de abuz in functie.Oricum noi musulmanii ne izbim in fiecare zi atat de prostie cat si de rasism..la facultate,in tramvai,la cumparaturi,oriundeeee....se vede in privirile lor si se simte in atitudinea lor.Noi trebuie sa stam drepte si cu fruntea sus doar suntem MUSULMANI nu?
nici nu as putea sa imi doresc mai mult
Allah sa ne aiba in paza si sa ne tina uniti sa ducem mai departe islamul si sa il practicam oriunde vrem inshAllah

xena
06-02-2006, 11:53 PM
s-ar putea da in judecata daca ar fi vorba de alta tara decat Romania, dar aici nu se rezolva nici asa...poate dupa ce intram in EU , macar "de ochii lumii" asemenea situatii vor fi luate in serios de autoritati.

dunia
06-03-2006, 02:41 AM
discriminarea este pedepsita in codul penal. ar trebui sa se mai civilizeze si romanii

Nadia
06-03-2006, 02:43 AM
SARAH_NOUR imi pare foarte rau ca trebuie sa treceti prin asta:smile308: :smile308: ...insha allah, ALLAH sa faca cit mai usor pentru voi si pentru noi toti...aici in nu ar indrazni sa zica nimic...alhamdulilah este bine in ceea ce priveste islamul aici...daca sunt probleme vin de la cei care abia au venit (adica noi emigranti) din tara nedezvoltate de unde nu au posibilitati de educatie. Aici lumea cu carte a inceput sa realizeze adevarul si auzi pe zii ce trece tot mai multi convertind la islam.
IMI PARE NESPUS DE RAU SI TARE AS FII VRUT SA FIU LINGA TINE SA TE SUPORT DAR INSHA ALLAH, ALLAH SA VA RASPLATEASCA PENTRU EFORTUL VOSTRU.

Sarah_Nour
06-03-2006, 05:46 PM
Multumesc frumos pentru opiniile exprimate, InshaAllah sa va rasplateasca pentru faptele voastre pe treptele cele mai inalte ale Firdawsului, Allah sa va binecuvanteze, toate aceste intamplari InshaAllah sa nu faca altceva decat sa ne intareasca credinta si sa ne uneasca,;
InshaAllah fie ca Allah sa ne indestuleze cu rabdare si sa raspunda rugilor noastre umile!!!!!

http://img185.imageshack.us/img185/7555/bgboutonnierelisasmall4fj.jpg

Anna
06-03-2006, 05:52 PM
inshAllah Sarah_Nour...sa fie mai bine pentru noi toti /toate oriunde ne-am aflat...sa nu mai fim atacati prin prisma copiilor...sa nu mai fim atacati deloc...inshAllah

maryam
06-04-2006, 12:48 AM
Eu zic ca este gresala omului respectiv , si el nu reprezinta toti romanii . Cred ca era certat de soacra sa in ziua aceea .
Incercati intotdeauna sa gasiti motivatie la oameni , si oricum o sa fim judecati in ziua de apoi.

Care om frate ca era o tanti...nu intelegi ca baticul era bloblema:D ????????????

suleiman
06-04-2006, 01:15 AM
Care om frate ca era o tanti...nu intelegi ca baticul era bloblema:D ????????????

:D :D draga , eu spuneam de omul rau , nu de femeie ..

oardy
06-04-2006, 09:50 AM
salam aleikom!

-acum am citit despre acest incident neplacut si...mi s-a zburlit parul in cap de cat m-am enervat.:mad:
-cred ca daca eram ,,pe langa tine,, sarah..nu neaparat cu tine,tot as fi sarit in ajutorul tau.
- eu..sunt stilul ala de ,,razboinica xena:smile33: ,, care sare si pt ea dar si pt cine nu cunoaste...daca vede o nedreptate.
- eu cat sunt de ..,,pus la rana,,...atat de ,,otravitoare,, pot deveni intr-o secunda daca ma calca cineva pe coada.
- mai in..tineretile mele:D chiar daca ma deranjau comentariile celor din jur,nu comentam nimic.
-acuma...sa fereasca ceL de sus pe cineva care indrazneste sa comenteze ceva.
-atat ce m-am saturat de comentarii ,,ieftine,, incat ma deranjeaza si daca aud ca se vb despre altcineva cu care nu am nimic nici in ,,clin,, nici in ,,maneca,,
-eu cand trebuie sa imi zic numele ...scot buletinul , adica m-am saturat sa zic de 10 ori si ..pe litere un nume care nici macar nu e cine stie ce de dificil:salmoun.asta e !
- am intalnit ..n persoane care imi ziceau :,,cum? ,, sau ,,ce nume e asta?,, ...la care eu zic:,,vine de la solomon,, .
-oricum nu de putine ori mi s-a intamplat sa scrie solomon.
-insa faza tare era cand dadeam buletinul,si tot ma intreba .atunci deja imi sarea tandara si le ziceam de la obraz :parca aveti buletinul in mana...
- cat despre baiat ...nu mai zic...ce fete, fete faceau cand citeau :mohamad
-si nu mai zic de cate ori le-am zis de la obraz( asa cum ma intrebau si ei)..:nu a-ti mai auzit de numele asta?
-sincer va spun ca am ajuns asa de ,,inraita,,din cauza oamenilor fara nici o picatura de bun simt care fac fel si fel de comentarii fara sa se gandeasca la cum se simte persoana in cauza....sau nu se gandesc nici o secunda cum ar fi daca tocmai ei ar fi comentati de altii.
- deaceea tin foarte mult la proverbul:,,ce tie nu-ti place altuia nu-i face,,

huda_alrahim
06-05-2006, 03:12 PM
Sarah e foarte trist ce ti s-a intamplat..si mai trist este ca se intampla pretutindeni!! Eu vin dintr-un oras mic si acolo la un momendat era o fata, romanca, casatorita cu un turc si purta hijab...sa vezi atunci holbari si comentarii si fel de fel de rautati...in orasele mici mentalitatile sunt mai inchistate...chiar si copii radeau de ea pe strada, evident invatati de acasa..cine nu e ca tine e neaparat inferior!!! O prietena f buna de a mea a patit un incident f urat in Gara de Nord..poarta hijab si un om al strazii care statea pe acolo a inceput sa o injure, ca au venit strainii sa faca legea in romania si alte aberatii si devenea din ce in ce mai violent!! Inainte ca totul sa degenereze, un ROMAN i-a luat apararea si l-a invatat pe respectivul buna cuviinta!!! Asa ca poate nu e totul pierdut!! Si ei i se intampla sa mai intoarca altii capul dupa ea, sa comenteze...dar sunt si alte cazuri in care nu conteaza ca are hijab...sunt oameni si oameni...
Cat despre gradinita si scoala...pt cine isi permite exista in Bucuresti International School of Bucharest...acolo invata foarte multi straini...din vreo 70 de tari daca nu ma insel, cu cele mai diverse religii....sunt si copii romani sau din casatorii mixte...acolo sa fii musulman, sau arab, turc...chinez nu are nici o importanta....e o solutie la discriminari..dar pt cine isi permite...nu stiu la cat se ridica costurile unei asemenea scoli :confused:

bianca_ezzeddine
10-23-2006, 03:16 PM
Sincer,fetelor,e foarte trist ceea ce povestiti...si imi pare rau ca traim intr-o asemenea societate :(
Dar m-am gandit ca ar fii frumos sa va spun o istorioara care sper eu,o sa va mai descreteasca fruntile..ei bine eram cu sotul meu intr-un restaurant...sotul meu este din tunisia,deci nu este negru (doar creol),chestia amuzanta a fost ca la masa de vis-a-vis erau doua doamne...sau care se credeau doamne :)! Una dintre ele ii povestea celeilalte k tocmai venea de la dentist,isi albise dintii..iar replica prietenei sale a fost:" Uita-ta la barbatu' asta, vezi daca e negru ce dinti albi are?":36_1_21:
Asa ca fetelor parerea mea e ca avem o viata prea scurta sa bagam in seama ..toate doamnele...care se cred doamne..
Allah sa va protejeze!:give_rose: :give_rose:

Mariyah
10-23-2006, 03:30 PM
barfa e in toi in romania
mai ales la locul unde lucrez un spatiu comercial imens, mama ce vb angajatii de unii clienti si cat rad de ei
recunosc si eu rad dar de obicei de situatie nu de om mai ales ca sunt mereu confunda ca fiind angajata magazinului si intrebata de chiloti in raionul doar cu jucarii
chiar acum 2 zile un arab nu stia romana absolut deloc nici engleza stia doar limba lui materna si vroia o bicicleta
bucuria operatorului de vanzari sa-l injure dar urat de tot :"mai arab prost vrei bicicleta dar unde iti e camila" nu a inteles arabul o boaba , oricum pana la urma l-au lasat asa de izbeliste pana s-a saturat si a plecat ca doar nu "imi bat eu capul cu toti prostii sa cumpere ".
pacat , asta e comertul si strategia de marketing
si se intampla in cadrul hypermarketului care e pe locul 8 in Europa la vanzari

dana
08-27-2007, 04:52 PM
citind aceste intamplari nefericite..... ma face sa ma gandesc,,,,,,,, eu sunt proaspat casatorita cu un barbat egiptean, musulman.... , deja colegii de servici au inceput cu rautatile , comentariile si ignoranta lor.... eu nu le dau atentie sa spuna ce vor , eu stiu k am un om minunat langa mine ,,, nu terorist... care isi face harem,, sau ce mai spun colegii...dar ma gandesc la viitor la copii nostrii care vor veni pe lume INSH'ALLAH, ei sunt nevinovati k sa suporte asemenea rautati,,, si acum ma gandesc k e mai bine sa locuiesc cand am sa am copii, in egypt,, cred k e mai bine pt.ei

sunt romanca,,,,,, si eu,in numele tuturor romanilor care jignesc musulmanii , musulmancele imi cer scuze, si mi-e rusine de ignoranta lor si rasismul de care dau dovada.

maryam
08-29-2007, 02:03 AM
citind aceste intamplari nefericite..... ma face sa ma gandesc,,,,,,,, eu sunt proaspat casatorita cu un barbat egiptean, musulman.... , deja colegii de servici au inceput cu rautatile , comentariile si ignoranta lor.... eu nu le dau atentie sa spuna ce vor , eu stiu k am un om minunat langa mine ,,, nu terorist... care isi face harem,, sau ce mai spun colegii...dar ma gandesc la viitor la copii nostrii care vor veni pe lume INSH'ALLAH, ei sunt nevinovati k sa suporte asemenea rautati,,, si acum ma gandesc k e mai bine sa locuiesc cand am sa am copii, in egypt,, cred k e mai bine pt.ei

sunt romanca,,,,,, si eu,in numele tuturor romanilor care jignesc musulmanii , musulmancele imi cer scuze, si mi-e rusine de ignoranta lor si rasismul de care dau dovada.

Inshaa ALLAH sa facem atat cat putem pentru a arata ca islamul nu este ceea ce oamenii vad la TV, sau chiar...la musulmani, la unii musulmani.
Nu ar trebui sa ne fie jena sa recunoastem ca o mare parte din vina deformatei imagini pe care ne-musulmanii o au despre islam in general si musulmani in special apartine...tocmai musulmanilor, acelor musulmani care sunt prosti exponenti ai religiei lor tocmai datorita indepartarii de valorile islamului...de unde sa stie x de religie crestina ca el, care face numai rele, face ca e el fieru` rau:D si nu ptr ca i-ar porunci religia.
Din nefericire musulmanii evita "diplomat" sa accepte acest adevar si arunca mereu pisica aceasta a conceptiilor gresite pe seama mediatizarii excesive si mai ales gresit prezentate. Da, intr-adevar este si asta o vina mare, dar ma intreb...dc musulmanii ar fi toti ca florile si practicanti asa cum era profetul *salat* ce ar mai spune ceilalti atunci?
Oare nu cumva sursa perceptiei gresite despre musulmani si islam isi are radacina in exponentii religiei? Desigur, nu complet, dar destul de semnificativ.:(

Nadia
08-29-2007, 12:20 PM
As - Salaam Aleikum

Maryiah, nu cred ca e vorba aici de Romania, ci mai mult de romani, uni dintre ei, ca alhamdulillah, sunt uni chiar foarte destepti si cu capu pe umeri.

Haideti sa va zic o intamplare, eram in metro veneam acasa, era in plina aglomeratie si incercam sa cobor niste scari, in spatele meu aud vorbid romaneste, erau doua femei, dintre care una zice "uite-o si pe terorista asta cu capu acoperit" bun ca eu nu am putut sa ma opresc din coboratul scarilor. Cand am ajuns jos, ma dau intr-o parte si le astept. Cand ajung ele in dreptul meu, le intreb "ce anume ati vrut sa ziceti cu afirmatia facuta?" (in romaneste) binenteles ca ele au dat-o in balbaiala. Si sa vedeti iromnia soartei ca ele stau pe aceeasi strada cu mine, vizavi de blocul meu. :D

Si cand stai sa te gandesti si speri ca odata iesiti in lume romani sunt altfel. Din nou, mentionez uni dintre ei.

Iman3
08-29-2007, 09:50 PM
Inshaa ALLAH sa facem atat cat putem pentru a arata ca islamul nu este ceea ce oamenii vad la TV, sau chiar...la musulmani, la unii musulmani.
Nu ar trebui sa ne fie jena sa recunoastem ca o mare parte din vina deformatei imagini pe care ne-musulmanii o au despre islam in general si musulmani in special apartine...tocmai musulmanilor, acelor musulmani care sunt prosti exponenti ai religiei lor tocmai datorita indepartarii de valorile islamului...de unde sa stie x de religie crestina ca el, care face numai rele, face ca e el fieru` rau:D si nu ptr ca i-ar porunci religia.
Din nefericire musulmanii evita "diplomat" sa accepte acest adevar si arunca mereu pisica aceasta a conceptiilor gresite pe seama mediatizarii excesive si mai ales gresit prezentate. Da, intr-adevar este si asta o vina mare, dar ma intreb...dc musulmanii ar fi toti ca florile si practicanti asa cum era profetul *salat* ce ar mai spune ceilalti atunci?
Oare nu cumva sursa perceptiei gresite despre musulmani si islam isi are radacina in exponentii religiei? Desigur, nu complet, dar destul de semnificativ.:(
Salamu alaikum!
Ce sa spun? Maryam am intrat intamplator pe subiect si nu pot decat sa fiu de acord cu tine, sa subscriu in totalitate si in concluzie sa te felicit pentru modul in care ai identificat problema. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa constientizam lucrul asta si sa incercam inainte de a-i indrepta pe ceilalti sa ne uitam in curtea noastra...oare vom reusi vreodata ? InshaAllah!

maryam
08-30-2007, 01:07 AM
Salamu alaikum!
Ce sa spun? Maryam am intrat intamplator pe subiect si nu pot decat sa fiu de acord cu tine, sa subscriu in totalitate si in concluzie sa te felicit pentru modul in care ai identificat problema. Ar trebui ca fiecare dintre noi sa constientizam lucrul asta si sa incercam inainte de a-i indrepta pe ceilalti sa ne uitam in curtea noastra...oare vom reusi vreodata ? InshaAllah!

Sa stii ca desi nu sunt naiva, sper si ma rog si chiar cred ca da, se poate.
Insa pentru asta ar trebui sa avem curajul sa ne spunem franc, face to face ce bube avem, fara suparare...sau chiar de ne suparam pe cel ce "ne trage de urechi" sa putem sa ne revenim.
De ce sa nu incepem sa o facem?
Nu e mai simplu decat sa fim in fata ipocriti si in "cercuri restranse" clevetitori, barfitori, cu viziuni deformate?
Poate chiar nu-mi dau seama ca fac ceva rau, vine cineva, imi spune, incep sa-mi pun intrebari, mai vii si tu:D , imi mai zici, te mai contrazic si uite asa maine poimaine constati ca sunt de pus in rama:D :D Inshaa ALLAH.
Si chiar e Sunna sa indrepti raul...sau nu stiu acum, sunt voci care spun ca e mai bine sa te abtii:p , dar vezi, aici e o problema, ca si abtinerile astea sunt de fata cu persoana respectiva, doar.:D
Revenind la tema;) cred ca, in "curtea noastra" putem face curat, luna chiar...dar nu putem singuri si fara valori.

gabriela guettat
08-30-2007, 04:31 AM
Dana este trist tot ce se intampla,vad ca acest subiect vechi a fost reluat de tine;este un subiect vechi,dar va ramnane NOU in viatza de zi cu zi.

Aceleashi rautatzi,acelashi comportament,mai jos ...de mediocritate:(
Shi cand te gandeshti ca acum sunt mai mult ca niciodata ATATEA SURSE DE UNDE PUTEM SA NE DOCUMENTAM,sute de scene de televiziune,forumuri...etc
.....shi unde mai pui ca mai totzi ,mashallah sunt INVATZATZI,(bacuri,post-liceale..etc)

Intrebarea este:
oare nu sunt capabili sa citeasca shi sa fac diferntzele singuri intre bine shi rau?

Maryam surioara,
"cred ca, in "curtea noastra" putem face curat, luna chiar...dar nu putem singuri si fara valori".

Cand se va umple acel gol al "singuratatzii" shi a luptei impotriva raului de unul singur, shi vom gasi acele valori,vom shtii shi vom intzelge adevarata noastra menire pe acest pamant!

INSHALLAH HABIBTY SA VINA SHI O ASTFEL DE ZI!!!

shama
08-30-2007, 10:51 AM
Assalaamu alaikum

In opinia mea, rasismul insusi este o prostie, iar in loc de Romania ar putea sa figureze si Patagonia, ca tot aia ar fi.

Rasismul este o teorie (ideologie, mentalitate sau prejudecată) care afirmă drepturile care trebuie să fie acordate omului trebuie făcut în mod diferenţiat după rasă şi capacitatea intelectuală depinde de anumite caractere morfologice exterioare ale corpului omenesc, cel mai frecvent fiind luat în considerare culoarea pielii, anumite trăsături fizionomice şi descendenţa genealogică. Această ideologie de discriminare anumitor categorii de oameni din cadrul societăţii este aplicat în practică cu ajutorul aparatului de stat de către un regim de conducere rasist. http://ro.wikipedia.org/wiki/Rasism

Originea rasismului... care ar putea fi? Convingerea superioritatii unora asupra celorlalti? Falsa, din moment ce pe toti ne-a creat Allah subhanahu wa ta'ala si suntem, prin aceasta, egali. Teama ca cei "multi si discriminati" ne vor papa banii, ca resursele de orice fel vor trebui impartite si cu ei, iar noi vom ramanea... hm... muritori (de foame, de sete)? Falsa si asta, din moment ce Allah ne ofera cu bunatate si intelepciune tot ce avem nevoie.

Rasismul... nejustificabil, inutil - in principiu -, dar existent si eficient in realitate.
Se poate "lupta" impotriva lui? Desigur. Atat timp cat vor exista 2 parti beligerante, una pro, una contra... poti sa faci din "lupta impotriva rasismului" telul vietii cuiva. Dar, vai... cate lupte asemanatoare acesteia mai exista in lume... si cate, inca, mai pot aparea...
Merita sa lupti impotriva rasismului? Aici cred ca fiecare in parte stie mai bine ce raspuns i se potriveste.

maryam
08-30-2007, 03:24 PM
Dana este trist tot ce se intampla,vad ca acest subiect vechi a fost reluat de tine;este un subiect vechi,dar va ramnane NOU in viatza de zi cu zi.

Aceleashi rautatzi,acelashi comportament,mai jos ...de mediocritate:(
Shi cand te gandeshti ca acum sunt mai mult ca niciodata ATATEA SURSE DE UNDE PUTEM SA NE DOCUMENTAM,sute de scene de televiziune,forumuri...etc
.....shi unde mai pui ca mai totzi ,mashallah sunt INVATZATZI,(bacuri,post-liceale..etc)

Intrebarea este:
oare nu sunt capabili sa citeasca shi sa fac diferntzele singuri intre bine shi rau?

Maryam surioara,
"cred ca, in "curtea noastra" putem face curat, luna chiar...dar nu putem singuri si fara valori".

Cand se va umple acel gol al "singuratatzii" shi a luptei impotriva raului de unul singur, shi vom gasi acele valori,vom shtii shi vom intzelge adevarata noastra menire pe acest pamant!

INSHALLAH HABIBTY SA VINA SHI O ASTFEL DE ZI!!!

Ya Rabb, Inshaa ALLAH sa vina. Cred ca toti asteptam acele vremuri...mai bune.
N-am inteles decat tarziu (Inshaa ALLAH sper si ma rog sa nu fie prea tarziu:( ) teama din ochii mamei, grijile si ridurile tatalui meu...chiar si acum, cand ma uit la ei desi nu mai sunt copil vad aceleasi "spaime" in ochii lor: GRIJILE pentru mine, pentru noi.
N-as spune ca trenul meu a plecat demult din gara, dar ca parinte, acorzi alta prioritate pana si grijilor.
ALHAMDULILLAH CA ESTE ALLAH SI EL NE ESTE DE AJUNS!!!
Stiu ca incredintandu-I Lui soarta lor si a noastra puii mei sunt in siguranta, dar tot ma incearca aceleasi "spaime" si uite...pana si ridurile lor seamana acum cu ale mele.:o :o

Sarah_Nour
09-03-2007, 10:28 AM
In ultima vreme am aplicat pentru diferite job-uri, insa de fiecare data potentiali angajatori m-au contactat pentru interviu, am participat insa cum se face , nu e o noutate, ca nimeni nu-ti mai da un raspuns in urma intalnirii stabilindu-se o zi in care te contacteaza pentru un eventual raspuns, binenteles ca nu se intampla.
Ultima experienta pe care am avut-o nu de mult,doar saptamana trecuta, am avut parte de un interviu mai mult in “gluma” cu trei reprezentanti ai companiei, dintre care unul era psiholog, in fine dl care isi luase rolul foarte in serios, mi-a prezentat detaliile, insa studiind cv-ul ma abordeaza sub forma de intrebari capcana anumite aspecte legate de experientele anterioare, mi-a spus la un moment dat de ce CV-ul meu e in engleza cui ii foloseste? Apoi o alta intrebare legata de ultimul job si contractele incheiate, binenteles ca nu poti oferii astfel de info, fiind confidentiale, o alta chestiune, ziceati ca ati venit cu masina dar dvs conduceti? La care i-am rapuns pe acelasi ton, dar dvs ma vedeti ca am un handicap, sau imi lipseste capacitatea?zic da conduc din 1998 si autoturismul dar si in viata, ….concluzionand, noi avem drepturi la fel ca toti ceilalti, avem capacitate si aptitudini pe care insa ceilalti le considera inexistente datorita a ceea ce avem pe cap, unde se incadreaza acest aspect in lege? Cine poate sa ne apere drepturile? Suntem vazute ca niste simple casnice, care stau in umbra barbatului, sa mai rau sub papucul lui, nu avem dreptul la propria noastra opinie, mai rau in ciuda pregatirii noastre si a experientelor anterioare, vb in cazul meu, am 10 ani experienta, insa nu mi se acorda sansa sa -----strez toate acestea in cadrul unei companii. Una dintre cumnatele mele din Golf ma intrebat dar de ce nu gasesc de lucru aici este chiar asa de prost sistemul? Zice, acum datorita integrarii au patruns pe piata o multitudine de companii interationale care vin cu alte conceptii si care pot accepta si musulmane, i-am spus da asta la voi da e ok aici insa e o problema, de cele mai multe ori ne lovim de cei care au prejudecati si care ocupa anumite posturi in aceste companii si care la randul lor se ocupa de angajari si fiind romani cu “viziuni largi” ce se gandesc ei ce sa mai ajunga asta cu hijeab intr-o zi sa-mi fie sefa lasa mai bine sa nu treaca de poarta….asa ca intrebarea mea este: Cine ne apara drepturile cu adevarat? Cine ne sprijina insa nu numai prin sfaturi si rugaciune – realitatea e dura- este oare suficient? Ce tot dezbatem noi la diferite intrevederi, sunt situatii si cazuri care intradevar necesita consiliere si sprijin, care dintre toate aceste fundatii si reprezentanti ne poate oferi sprijin insa nu numai pe hartie in speech-uri interminabile?

Mariyah
09-14-2007, 09:24 PM
Incearca sa-ti gasesti ceva in Emiratele Arabe , mai ales daca ai atata experienta, nu e f greu.
www.allarabia.com

Iris00
11-08-2007, 12:11 AM
......................Sau incearca pe www.learn4good.com........

erica_bahdu
11-09-2007, 02:05 AM
salam alekom! imi pare rau sa aud toate aceste povesti triste..dar cred ca ar trebui sa ne luam forta tocmai din aceste intamplari si sa ne incredem in Allah sabhanu wa ta'ala ca nu o sa ne lase si ca o sa ne ghideze in fiecare zi si la urma urmei toate vorbele urate si gesturile urate nu inseamna nimic pentru ca ceea ce este cu adevarat important este in sufletele noastre...e drept ca ne dor si ne intriga si uneori am vrea sa le raspundem cu aceiasi moneda,stiu si o simt pe pielea mea in fiecare zi.mai ales in orasele mici este si mai greu pentru ca oamenii sunt mult mai needucati.eu cred ca o solutie este sa avem rabdarea si intelepciunea sa le raspundem asa cum se cuvine si sa fim noi un exemplu pentru ceilalti sa le -----stram ce inseamna Islam.am patit si eu astfel de intamplari urate de la oamenii de pe strada,de la vecini si uneori chiar de la familie si prieteni dar de fiecare data ma gandesc ca Profetul*salat* a patit lucruri mult mai josnice decat patim noi.si s-a plans? sau a raspuns urat? sau a renuntat la Islam? NU,le-a raspuns cu bunatate si cu rabdare si a fost el insusi un exemplu pt oamenii acelor vremuri si este un exemplu si astazi.Sa urmam deci acest exemplu de intelepciune si rabdare si inshallah ne va fi si noua mai bine. sa nu uitam ca nici o privire urata,nici un gest nepotrivit,nici o insulta pe care le suportam nu vor ramane nerecompensate de la Allah sabhanu wa ta'ala!inshallah sa auzim de bine si sa nu lasam aceste lucruri sa ne doboare!va urez numai bine.Allah sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca!:smile06:

adild
04-20-2008, 09:53 AM
asa se intampla.dar deja prea des.insh allah sa la vina mintea la cap!