Povestiri de Ramadan . Ziua 1
:give_rose: :give_rose: :give_rose:
Pentru ca eu am marea onoare de a fii prima, va urez din tot sufletul SA FITI MAI PIOSI decat sunteti,SA FITI MAI INCREZATORI decat sunteti,iar ALLAH subhanahu wa taala sa primesca POSTUL din acesata minunata luna care ne aduce numai hasanat!!!:give_rose:
PROFITATI DIN PLIN!!!
1)VERSAT DIN CORANUL CEL NOBIL
Dumnezeu! Nu este Dumnezeu afara de EL,Viul,Vesnicul!Nici picoteala,nici somnul nu-L prind vreodata!Ale Lui sunt cele din ceruri si de pe pamant.Cine-ar putea mijloci la El fara ingaduinta Sa?El cunoste cele dinaintea lor si cele de dupa ei,iar ei nu cuprind din stiinta Sa decat ceea ce El voieste!Tronul Sau este mai intins decat cerurile si pamantul a caror pazire nu-I este Lui povoara,caci El este Inaltul, Marele. (Sura 2 Vaca:255)
2)HADITH:
Abu HURAIRA a relatat ca trimisul lui ALLAH sallALLAH alaihi wa sallam a zis:
"Nici o rugaciune nu este mai chinuitoare pentru ipocriti,decat rugaciunea de la crapatul zorilor si rugaciunea de noapte.Daca oamenii ar stii ce binecuvantare se afla in ele,ar venii si tarash sa se roage."
3)Persoana islamica,care a lasat in inima mea un profund respect,este Saiduna Abu Baker, pentru sustinerea neconditionata a Profetului sallALLAH alaihi wa sallam.
4)Povestioara:
Imi aduc aminte cu mare placere de venirea pentru prima data a parintilor mei aici la noi in Tunisia.
Pentru prima oara vor vedea ce inseamna sa fii intr-o tara islamica si ce inseamna POSTUL!
Cum era sfarsitul luni martie,si era frumos afara erau in balcon cand s-a strigat athan,au ramas blocati de linistea care a urmat.
Si aud pe tata ca spune mamei,"draga dar unde o fi disparut tot intr-o jumate de minut,nici o masini,nici macar un om intarziat,nimeni?DOAMNE MARE E PUTEREA TA?"
Saraci erau asa de surprinsi de atata liniste,si sotul meu a zis:
"hai tata intrati sa mancam,ca in nici o ora totul o ia de la capat:) !
5)Reteta:
NAMURA!! o prajitura care in Ramadan toti o vor:give_rose:
-o lingura mare de unt sau (samna),
-200 G de zahar
-o lingurita de praf de copt
-un pahar mare de iaurt natural(cel de 400g)
-doua pahare de smid(gris,nu fin)
-un plic de zahar vanilat
Totul se amesteca foarte bine ,se unge tava cu tahina;si punem punem compozitia in tava unsa.
Acesta prajitura o putem taia in patratele,sau in romburi;
deasupra se pune cate o migdala (distanta lasata fiind cam de doua degete intr ele,atat sus cat si jos)
Deci, atunci cand o taiati sa aveti pe fiecare bucatica cate o migdala la mijloc!
La aceasta prajitura se face un sos format din doua pahare de zahar,doua pahare de apa si o lingurita de zeama de lamaie.Se fierbe acest sos 15 minute,si se toarna(uniform) peste prajitura calda,care o lasam la cuptor 30-35 min,la foc normal!
Pofta mare!!!
6)Dorinta:
Cea mai mare dorinta care o am este ca ALLAH subhanahu wa taala sa ii aleaga si pe ai mei printe cei credinciosi!
7)Pregatirea de AID:
Aici se cumpara pentru copii haine noi si jucarii,se merge la neamuri, cei tineri merg la cei in varsta si ii felicita.
Si nu in ultimul rand bucuria ca am fost ajutati de ALLAH subhanahu wa taala sa tinem o luna de post si rugaciunea de a fii la anul, inshallah printre cei care vor tine postul.
Este un mare prilej de BUCURIE PENTRU TOATA LUMEA!!!
INCA O DATA VA UREZ RAMADAN KAREEM!!!!!