Indeplinirea ghusului cand se intra in ihram este sunnah atat pentru femei cat si pentru barbate,chiar si femeile care sangereaza dupa nastere sau mentruatie,pentru ca Profetul ,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a poruncit Asmei bin Umays cand ea sangera dupa nastere sa indeplineasca ghusul cand ea intra in ihram ,si sa isi bandajele partile private si saa intre in ihram.Relatat de Muslim 1209.Apoi dupa indeplinirea ghusului si parfumare,pelerinul trebuie sa imbrace hainele de ihram si –in afara de femeile care sangereaza datorita nasterii sau mentruatiei-sa indeplineasca rugaciunea obligatorie daca este la timpul unei rugaciuni,altfel ei trebuie sa indeplineasca doua raka cu intentia de rugaciunea sunnah de wudu.Cand pelerinul a terminat rugaciunea trebuie sa fie cu fata spre Qibla si sa intre in ihram.El poate intarsia ihram pana cand el va calatori prin anumite mijloace de transport si este pregatit sa mearga mai departe ,dar trebuie sa intre in ihram inainte ca el sa plece de la granita pentru Makkah.
Apoi el trebuie sa rosteasca "Labbayk Allaahumma bi ‘Umrah" (Am ajuns O Allah pentru Umra).
Apoi ar trebui sa recite talbiyah asa cum Profetul,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,a rostit:
" “Labbayka Allaahumma labbayk, labbayka laa shareeka laka labbayk. Inna al-hamd wa’l-ni’mata laka wa’l-mulk, laa shareeka lak"(Am ajuns ,O Allah,am ajuns.Al ajuns,Nu ai nici un partener,am ajuns.Intr-adevar toate laudele si binecuvantarile sunt ale Tale,si toate suprematia,Tu nu ai nici un ascociat).
Talbiyah Profetului pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,de asemenea includea si cuvintele:" “Labbayka ilaah al-haqq")Am ajuns,O Dumnezeu al Adevarului).
Ibn Umar obisnuia sa adauge la Talbiyah cuvintele " “Labbaayk wa sa’dayka, wa’l-khayr bi yadayka, wa’l-raghba’ ilayka wa’l-‘aml"(Am ajuns si binecuvantat de Tine,si toate cele bune sunt in mainile Tale,si dorinta si actiunile sunt indreptate catre Tine).
Barbatii trebuie sa isi ridice vocea cand afirma aceste ,pentru ca Profetul pacea si binecuvantarea fie asupra sa a spus:"Jibreel a venit la mine si mi-a zis sa spun companionilor si celor care sunt cu mine sa ridice vocile lor cand recita Talbiyah".Clasificat ca saheeh de al-Albaani in Saheeh Abi Dawood 1599.Si el,pacea si binecuvantarea fie asupra sa,a spus:"Cel mai bun din pelerinaj este atunci cand vocile sunt ridicate in talbiyah si sangele animalelor sacrificate curge."Clasificat ca hasan de al-Albaani in Sahhed al jaami 1112.
O femeie trebuie sa recite in asa maniera in care aceia care sunt alaturi de ea o pot auzi,numai daca este un barbat langa ea si care nu este unul din mahramii sau ,in acest caz ea trebuie sa recite in soapta.
Daca o persoana care a intrat in ihram ii este frica de unele obstacole care l-ar impiedica sa isi incheie pelerinajul (cum ar fii boala,un inamic,fiind oprit sacontinue,etc) atunci el trebuie sa stipuleze o conditie cand intra in ihram spunand:"Daca sunt impiedicat atunci cand ies din ihram este atunci cand sunt impiedicat"-i.e daca ceva ma impiedica sa imi inchei pelerinajul cum ar fii boala sau intarziere etc,atunci voi iesi din ihram.Profetul,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,a poruncit Dubaa'ah bint al-Zubayr ,cand a vrut sa intre in ihram dar era bolnava ,sa stipuleze o asemenea conditie si i-a spus:"Conditia ta este valida cu Domnul tau".Relatat de Al-Bukhari 5089 si Muslim 1207.