Slavit fie Allah Cel care ne-a creat pentru a fii supusi Lui si a poruncit religia Lui si sharia pentru ca noi sa o urmam ,si Cel care accepta cainta noastra pentru greselile noastre si pentru ceea ce am uitat sau am fost fortati sa facem.
Allah ne-a poruncit sa urmam ferm religia Lui si a spus:
"Ţineţi ceea ce v-am dat cu tărie"(2:63)
Religia este un lucru serios care distinge adevarul de minciuna nu este un lucru de amuzament .Multi oameni nu iau aceste chestiuni in serios sau religia lor in serios si de multe ori ofera scuze puerile.Acestea sunt unele dintre semnele munaafiqoonilor (ipocritilor),care iau religia in batjocura si distractie,si cand sunt mustrati sau sfatuiti sa se indrepte ei vin cu scuze care de fapt sunt mai rau decat pacatul pentru care ofera scuzele respective.
Adesea auzim raspunsuri stranii de la oameni cand cautam sa ii sfatuim sau sa ii confruntam pentru actiunile lor gresite sau pacate. De exemplu:
De ce nu renunti in a mai pacatui?
Traim vremuri dificile si toti actioneaza in felul acesta.
Sau:Nu am fost inca calauzit.
Gluma pe care ai spus-o este o chestiune importanta si batjocoreste islamul.
Intentia mea este una buna si nu am vrut decat o mica distractie.
Cum poti lucra pentru aceasta slujba haram?
Nu gasesc alt service. Vrei sa flamanzesc?
Cum poti strange mana unei femei musulmane care este o straina pentru tine(non mahram)?
Inima mea este pura.
De ce nu iti trezesti copilul la Fajr?
Saracutul ,nu a avut parte de somn destul si trebuie sa mearga la scoala.Fiica ta a trecut de varsta pubertatii si inca poarta haine stramte,de ce nu o inveti despre frumusetea hijabului?
Este inca tanara.Mai tarziu ii voi spune sa poarte hijab.
Poarta hijabul Islamic corect!
Nu imi sta bine. Ce vor spune oamenii despre mine?Nu pot respira bine.Ai frica de Allah si nu purta abaye care este exagerat de colorata si stralucitoare.
Decat acestea sunt disponibile in magazine.
De ce nu te rogi in moschee?
Vocea imamului este deranjanta si acolo sunt prea multe mirosuri neplacute.
De ce iti razi barba fratele meu musulman?
Pentru ca nu imi sta bine .