Salaam alaikum,
Pentru ca am observat ca s-a initiat o discutie despre acest subiect pe chat si cred ca se vor mai face ceva valuri pe tema asta, va propun sa o continuam aici sub forma unui thread de-sine-statator. Desi subiectul in cauza ar fi o eventuala convertire/reintoarcere la islam, am preferat sa asez subiectul aici, la masa rotunda, pentru ca speculatiile pe marginea lui nu cred ca isi aveau locul la sectiunea "Islam". Daca moderatorii considera altfel, ii rog sa-l mute la locul potrivit :give_rose:.
Am citit si eu un articol in Libertatea referitor la afirmatia sau intentia Zinei Dumitrescu de a se converti la islam, asta in cazul in care nu este doar un zvon de presa.
Pe mine personal m-a frapat inconsistenta argumentarii acestui gest. Nu mai am articolul la-ndemana, cei care l-au citit ma pot corecta, dar din cate imi amintesc cateva din argumente sunau ceva de genul: oamenii de aici sunt foarte civilizati, m-am distrat nemaipomenit, am facut o groaza de cumparaturi, toata lumea s-a purtat extraordinar cu mine etc. etc. Nimic rau in toate acestea, in definitiv, dar n-am intalnit - cel putin nu in articolul acela - vreo referire convingatoare la aspecte mai profunde ale religiei, nici o referire la citirea traducerii sensurilor Coranului, la exemplul oferit de Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa), pe scurt, la ceea ce intelege Zina Dumitrescu din Islam si la "declicul" acela interior care determina pe cineva sa se converteasca. Pe de alta parte (si bine ar fi sa fie asa) poate ca erau aspecte prea profunde ca sa le aminteasca intr-un articol, dar totusi...
Ar mai fi cate ceva de spus si despre fotografia ei din ziar, care mi s-a parut mai degraba o poza artistica in care incerca sa arate cat mai bine pentru cei care o cunosteau, decat una care sa -----streze intelegerea de catre ea a semnificatiei vestmintelor islamice.
N-as vrea sa fiu gresit inteleasa, dar consider ca o convertire ar fi bine sa se aseze pe un teren psihic solid, fiind bine intelese principiile si obligatiile pe care le aduce dupa sine, si nu privita ca o tendinta la moda sau ca un bazdac de moment.
Sigur ca numai Allah stie ce se afla in inimile noastre si poate ca ZD va deveni, insha'Allah, cu timpul, daca isi mentine hotararea de a reveni la Islam, o buna musulmana. Si, cine stie, in acest caz poate va aparea chiar ea cu un comentariu pe aceasta tema pe "Rasarit" :36_1_21:.