Privirea in discutii ( in cazul unei intruniri)
Quote:
Scris de Munir:
As avea o intrebare derivata din cele citite pina acum .
Daca in timpul unei discutii in grup o sora adreseaza o intrebare unui barbat acesta se poate uita la ea in timp ce-i raspunde? Sora trebui sa priveasca in jos in timpul raspunsului sau poate privi pe cel interogat in fata?
Assalam w aleykum
Intr-adevar sunt multe cazuri cand in cadrul unei adunari , intruniri se discuta intre femei , barbati . Cum sa procedam? Unde ne uitam, in jos , sau la pesoana care vorbeste?
Frate Munir din cate stiu eu :
Orice om ( barbat , femeie) cu care mariajul este posibil este considerat strain. Din ccea ce am citit , am inteles ca in cazul unei discutii ( si aici ma refer nu la 2 persoane ci mai multe ) , femeia se uita la barbat si invers ( adica cu cel ce discuta) cu conditia sa nu sa se uita pentru a face o placere din asta , sa nu fie tentat(a). Si cred eu privirea are si ea o limita. Si la urma urmei trebuie sa eviti sa te uiti de sus in jos.
Cat despre contactul fizic , datul mainii etc este interzis , doar in caz de necesitate si atat...
In ceea ce priveste discutia dintre un barbat strain si o femeie este interzisa doar daca este necesar ( cum ar fi tranzactiile comerciale ...etc) .Singura conditie este ca femeia sa vorbeasca serioa, nu pe un ton seducator , melodios care ar putea seduce barbatul. Adica dicutia trebuie sa fie bine motivata , fara ganduri ascunse, discutiile sa fie despre ceva halal .
Adica este posibil sa nu te uiti la cel cu care vorbesti dar tonul vocii sa fie unul seducator , si poti sa te uiti vorbind serios fara nici o intentie rea.
Allah stie mai bine
Poate surorile stiu mai multe
Re: Privirea in discutii ( in cazul unei intruniri)
Draga sora Imanikka Allah sa fie multumit de tine si de efortul pe care il faci ca sa imi raspunzi atit de promt la intrebari. Astept si alte raspunsuri la acesta intrebare sau confirmarea celor spuse de tine.
Cit priveste apelativul ,,Domnule Munir" ,-avind in vedere ca am rostit sahahada in fata fratilor si surorilor in cadrul intilnirii pe care am avut-o la fundatia Taiba ,as fi foarte bucuros si ti-as ramine indatorat daca mi-ai spune mai simplu ,,frate munir" chiar daca nu sunt- inca- un musulman conform perceptelor Qur`an-ice
Inca o data multumesc mult de tot:give_rose: :give_rose: :give_rose: .
Quote:
Originally Posted by
munir
Draga sora Imanikka Allah sa fie multumit de tine si de efortul pe care il faci ca sa imi raspunzi atit de promt la intrebari. Astept si alte raspunsuri la acesta intrebare sau confirmarea celor spuse de tine.
Cit priveste apelativul ,,Domnule Munir" ,-avind in vedere ca am rostit sahahada in fata fratilor si surorilor in cadrul intilnirii pe care am avut-o la fundatia Taiba ,as fi foarte bucuros si ti-as ramine indatorat daca mi-ai spune mai simplu ,,frate munir" chiar daca nu sunt- inca- un musulman conform perceptelor Qur`an-ice
Inca o data multumesc mult de tot:give_rose: :give_rose: :give_rose: .
Gata am editat. Scuze daca v-am suparat frate Munir. :smile06: :smile28:
Multumesc.Nu m-am suparat . Stiu ca nu ai facut-o cu rea-intentie.:give_rose:
As-salaam alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu
Felicitari! Gasesc ca este un subiect de... discutie :) care intereseaza destul de multa lume, motiv pentru care am incercat sa aflu mai multe informatii pe aceasta tema.
Pentru moment va propun un material bogat in informatii care se refera la regulile de purtare civilizata (pe scurt, la 'adab) comparate de catre cinci scoli de fiqh:
http://www.al-islam.org/encyclopedia/chapter7/2.html
Chiar daca el se refera doar tangential la subiectul din titlu, sper ca cei care au rabdarea sa-l parcurga sa gaseasca multe alte aspecte importante despre 'adab care pot fi si merita retinute.
Si un raspuns ceva mai la subiect aici: http://qa.sunnipath.com/issue_view.a...=4771&CATE=143