Dedicat iubitei mele Sotii
Draga mea sotie…
Inca port in minte ziua in care ne-am casatorit, ziua in care mi-am tinut promisiunea mea fata de tine in clipa cand ne-am casatorit, caci aceasta este intaia si cea mai demna conditie a casatoriei care sa fie indeplinita de sot. Ne incepem casnicia cu intentia curata de a-L multumi pe Allah Ta’ala, pentru a-I primi indurarea si binecuvantarile. Din acea zi ma simt cel mai norocos barbat de pe Pamant. Nu a spus oare Profetul Muhammad (sal Allahu alayhi wa salam): „Cand un om se casatoreste, si-a implinit jumatate din religie, deci sa se teama de Allah cu privire la jumatatea ramasa”?
Cat de Fericit sunt caci mi-am implinit jumatate din religie casatorindu-ma cu tine. Cat de fericit sunt caci prin casatorie urmez sunnah Profetului Muhammad (sal Allahu alayhi wa salam). Cat de fericit sunt caci ii urmez porunca: „O, voi, barbati tineri! Oricare dintre voi este capabil sa se casatoreasca atunci sa se casatoreasca, caci asta il va ajuta sa-si plece privirea si sa-si pazeasca modestia.” (Al-Bukhari)
Draga mea sotie care incearca sa fie o tot mai buna Musulmana...
Sper ca amandoi suntem dintre cei ce savarsesc dreptatea. Incat Allah sa ne daruiasca noua o viata buna, sper ca ne putem intelege unul pe celalalt, sa ne iertam unul pe celalalt si sa ne sfatuim unul pe celalalt de dragul lui Allah. Si sper ca amandoi suntem deopotriva printre cei ce raspandesc Islamul si raspandesc mesajul lui Allah... sper ca viata noastra sa fie binecuvantata. Dupa cum Allah Subhanahu wa Ta’ala spune: „Pe cel care face o fapta buna – barbat ori femeie – si este credincios il vom darui Noi cu o viata buna. Si Noi ii vom rasplati pe ei dupa [faptele] cele mai bune pe care le-au savarsit.” (Qur`an 16:97).
Draga mea sotie care-si doreste sa fie o buna sotie si mama...
Sa stii ca Unul dintre telurile casatoriei noastre este sa gasim alinare, linsite si siguranta in relatia noastra. Acest tel e cel mai posibil sa fie atins daca avem teama de Allah Ta’ala si ne atasam de moralitatea si comportamentul Islamic. Sper ca putem atinge acest tel prin moralitatea si comportamentul nostru Islamic.
InshAllah, Tu vei fi o Mama a copiilor nostri, tu esti prima lor scoala. Invata-i despre Adevaratul Islam, Arata-le lor un bun comportament, spune-le sa fie buni, onesti, iubitori si grijulii cu parintii si cu ceilalti. Ma rog lui Allah ca sa fie copiii nostri printre cei cu teama de Allah, printre Mu’meen. ameen ya rabb.
Draga mea sotie rabdatoare...
Te rog iarta-ma cand sunt aspru cu tine. Chiar nu vreau astfel. Doresc sa fiu mereu bland cu tine, caci prin blandete inimile sunt unite in prietenie si adevarata dragoste, iar binele este raspandit. In timp ce prin opusul sau [al blandetii] sentimente rele si neicrederea se abat [asupra oamenilor], iar oamenii se parasesc unul pe celalalt. Dupa cum invatam de la Rasulullah (salallahu`alahi wasallam): „Cu adevarat Allah este bland si iubeste blandetea, si daruieste pentru blandete ceea ce nu daruieste pentru asprime.” (relatat de Ibn Majah (no.3688) si Ibn Hibaan (no. 549)
Draga mea sotie,
Fiecare dintre noi are o mare responsabilitate, si Insha’a Allah putem da tot ce avem mai bun pentru a ne implini indatorirea [responsabilitatea]. Sa-ti amintesc de un hadith despre responsabilitatile noastre. Trimisul lui allah (sal Allahu alayhi wa slam) a spus: „Fiecare dintre voi este un pastor si fiecare este responsabil pentru turma lui. Califul este un pastor al oamenilor si va fi tras la raspundere pentru supusii sai. Barbatul este un ocrotitor al membrilor familiei lui si va fi intrebat de ei. Femeia este ocrotitoarea gospodariei barbatului ei si a copiilor lui si va fi intrebata despre acestea. Sclavul are grija de averea stapanului sau si va intrebat de acest lucru. Fiecare dintre voi este un ocrotior si fiecare dintre voi va fi intrebat de responsabilitatea lui.” (relatat de al-Bukharee si Muslim).
Si astfel, sotia mea draga, aminteste-mi atunci cand imi uit responsabilitatea, iar eu iti voi aminti tie atunci cand ti-o uiti pe a ta. Sper ca ne vom aminti unul altuia intr-un mod intelept.
Draga mea sotie,
Sa nu invidiezi situatia altor femei, banii lor... masina lor... casa lor... frumusetea lor... caci toatea acestea sunt un test de la Allah Subhanahu wa Ta’ala. N-ar trebui sa simtim invidie fata de astfel de lucruri, caci invidia este o boala periculoasa si un rau daunator si astfel sa ne tinem departe de ea. Dar sa-ti spun pentru ce sa simti invidie fata de situatia altor femei. Iti amintesi un hadith de la Ibn Mas’ud (radhy Allahu anhu) care relata ca Rasulullah (sal Allahu alayhi wa salam) a spus: „Nu exista invidie decat in doua cazuri: omul caruia Alah i-a daruit avere si l-a facut sa o cheltuiasca in slujba adevarului si omul caruia Allah i-a daruit intelepciune si el se poarta conform ei si ii invata si pe altii.” (Bukhari).
Iubita mea sotie care se roaga intotdeauna pentru binecuvantarea lui Allah Ta’ala,
Te rog inrijeste-te de sanatatea ta cu atentie, odihneste-te cand te simti obosita dupa ce-ti faci munca ta in casa. Mananca si Bea indeajuns si oricand ai timp liber acasa, foloseste-ti acest timp pentru a studia si a invata Islamul, caci sanatatea si timpul liber sunt binecuvantari pe care multi oameni le pierd. Precum spunerea lui Rasulullah (sal Allahu alayhi wa salam): „Sunt doua binecuvantari pe care multi le pierd: sanatatea si timpul liber.” (Bukhari).
O, Allah, Cel mai Indurator.
Sunt robul Tau, fiul slujitorului Tau si al slujitoarei Tale, fruntea mea este in mana Ta, porunca Ta asupra mea este intotdeauna implinita si hotararea Ta asupra mea e dreapta. Te rog cu fiecare nume ce-Ti apartine, cu care Tu Insuti Te-ai numit, sau pe care l-ai revelat in Cartea Ta, sau l-ai invatat(-o) pe oricare din creatia Ta, ori l-ai tinut ascuns in stiinta nevazutului cu Tine, [te rog] sa faci Qur’an-ul viata inimii mele si lumina pieptului meu si o alungare a suferintei mele si o eliberare a nelinistii mele.
O, Allah, Regele Care nu are nici un Partener!
Tu esti Martorul acestei relatii, m-am indragostit de partenera vietii mele, fa ca aceasta iubire ce i-o port ei sa-mi intareasca puterea in a Te Iubi pe Tine. Dar, ma rog de asemenea, ca iubirea ce i-o port sa nu intreaca iubirea mea pentru Tine. Fa aceasta iubire sa fie plina de semnificatie. Protejeaza-mi inima incat sa nu Te uit niciodata. Fa ca iubirea ei pentru mine sa nu depaseasca iubirea ce Ti-o poarta Tie si fa-ne pe noi martiri pentru cauza Ta. Fa ca iubirea si dorinta ce mi-o poarta sa nu o faca sa uite niciodata de paradisul Tau. Daca iubirea mea fata de ea ma face sa Te uit, aminteste-mi si calauzeste-ma, nu ma lasa printre cei pierduti.
Cu Dragoste,
Sotul Tau.