Pomenirea lui Allah Preainaltul
salamu aleikom wa rahmatulah w barakatu
"Pe cei care cred,si ale caror inimi sunt linistite intru pomenirea lui Allah,caci prin pomenirea lui Allah se linistesc inimile"
Bismilahi rahman arahim.Cat de Bun este Stapanul nostru.Cat de maret este Allah Preainaltul.Ce frumoase sunt creatiile Lui.
Pomenindu-l pe Allah Subhana w Taala stam departe de pacate de fapte rusinoase,de vorbe fara rost,de aceea in fiecare clipa trebuie sa ne amintim de Allah, si nu prea avem scuze sa uitam de El deoarece
suntem inconjurati de Creatiile Celui Milostiv.
"Spune:Priviti la cele care sunt in ceruri si pe pamant.Insa nici semnele nici prevenitorii nu sunt de ajuns pentru un neam care nu cred"(10:102)
"El este CEL care v-a facut voua noaptea sa va odihniti in ea si ziua ca sa vedeti.Iar in acestea sunt semne pentru un neam care aude"(10:67)
"Spune:Cine va da voua hrana indestulatoare din cer si de pe pamant si cine este stapan peste auz si vaz si-l scoate pe cel cu viata din cel fara viata si-l scoate pe cel fara viata din cel cu viata si Cel care oranduieste toate lucrurile?Vor raspunde ei:Allah!Atunci spune:Oare nu va este voua frica?"(10:31)
Versete ca acestea sunt multe in Sfantul Quran. Allah ne indeamna sa meditam la Creatile Lui si sa-l preamarim.De exemplu cand mergem pe strada in jurul nostru sunt Creatiile Lui Allah..numai uitatndu-ne spre cer inima noastra trebuie sa se faca mica de minunatia lui si necunoscutul lui..atunci preamariti-l pe Allah,cand vedem muntii pe care I-A CREAT imensi,stand neclintiti atunci sa-l preamarim pe Allah,si asa putem sa meditam la fiecare creatie a Lui cat de mica ar fii si sa-l preamarim..ptr ca Allah iubeste sa-L preamarim..si cu ocazia asta stam departe de pacate in sha Allah
la hawla wa la quata illa bilah
subhan Allah, walhamdulilah, wa la ilaha illa lah,Allahu akbar
In Ce Situatie Ne Amintim Cel Mai Des De Allah? Cu Exceptia Salatului.
EU PERSONAL IMI AMINTESC ATUNCI CAND TREBUIE SA MANANC, PT CA M-AM OBISNUIT SA ZIC-BISMILAHIR RAHMANIR RAHIM, SPRE RUSINEA MEA , DEOARECE AR TREBUI SA IMI AMINTESC IMEDIAT DUPA CE MA TREZESC, DIMINEATA.