"Plumbul "din urechile necredinciosilor
Bismilah-ar -rahmanir-rahim
Cu durere in suflet va spun ca am o mare nelamurire.De ce unii oamenii nu vor sa vada adevarul? De ce il resping? Spun asta pt ca am o prietena, crestina, caruia acum vreun an , am inceput sa ii vorbesc despre islam. De ce am facut asta? Pt ca am vazut ca era atrasa de aceasta religie. Am vorbit cu ea tot ce stiam eu despre islam, am facut-o sa inteleaga esentialul, i-am dat carti islamice sa le citeasca si facusem cu ea un joc. In fiecare saptamana, eu ii dadeam intrebari din coran, 10 la numar pe saptamana, si ea trebuia sa raspunda corect. reusea sa faca asta, eu chiar eram convinsa ca o sa isi schimbe religia, renuntase la icoane, nu se mai inchina, nu mai manca porc, nu mai consuma alcool,(nici acum nu mai face asta)dar...Imi spunea ca e de accord cu tot ce scrie in Coran si crede tot. A venit momentul cand i-am spus ca ce ar fi daca si-ar schimba religia, si mi-a zis ca nu o sa poata niciodata pt nu o lasa mediul in care traieste, nu ar fi de acord familia si nu ar putea sa respecte ce scrie in Coran inconjurata de oameni care nu ar fi la fel ca ea. Am crezut ca mor, mi s-a parut ca tot ce am facut a fost in zadar, si am renuntat sa o mai conving. Din partea mea cred ca am facut tot ce mi-a sta in putere sa fac, eu nu vroiam sa o oblig ci doar sa reusesc sa o conving pt ca simtisem la ea cat de receptiva era la invataturile islamice si la adevarul din Coran. Ce trebuia sa mai fac? Cum poate un om care este absolut convins de un lucru, sa se blocheze la final? Nu inteleg ce as mai fi putut face sa o conving! De ce unii oameni isi tin creierul incuiat cand la usa lui ciocane ratiunea? adevarul? Sunt foarte dezamagita de prietena mea..