Limitarea dreptului la exprimare religioasa
In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !
As-Salamu 'alay-kum !
Desi imi place sa cred si chiar cred ca atat Crestinismul, cat si Islamul sunt doua religii divine, in care toleranta si respectul trebuie sa primeze, am avut neplacuta experienta de a intra pe unul dintre principalele site-uri crestin-ortodoxe al carui nume este www.crestinortodox.ro
Desi am regasit in sectiunea dedicata religiei islamice doar articole defaimatoare la adresa religiei noastre, nu mi-am pierdut cumpatul, rabdarea facand parte din personalitatea unui musulman, dovedita in modul cel mai expresiv de profetul Muhammed (s.a.s.) in nenumarate ocazii, in memoria timpului ramanand de rasunet gestul facut la cucerirea Mekkai.
Am intrat la articolul in care se aduceau hadisuri prin care domnia sa, un crestin, incerca sa -----streze printr-un procedeu specific de "copy-paste" ca profetul Muhammed (s.a.s.) nu era analfabet. Am citit primul hadis, apartinand lui Muslim (r.a.) si am raspuns civilizat ca ar trebui cautate si alte relatari, deoarece un singur hadis are drept sursa un companion si acesta a relatat evenimentul asa cum el l-a trait, langa Profet (s.a.s.) Si am oferit un alt hadis in care se arata ca in urma incheierii respectivului tratat de pace, profetul Muhammed (s.a.s.) i-a spus varului sau, 'Ali (r.a.) sa-i arate locul din tratat unde sa stearga ce era scris; concluzia era ca 'Ali (r.a.) ii aratase locul expresiei respective, Profetul (s.a.s.) nestiind sa scrie si nici sa citeasca.
Am mai postat apoi la un alt articol in care am indemnat sa se gandeasca rational si sa nu se mai dea "copy-paste" la articole de pe internet si au intervenit doua persoane care mi-au propus sa parasesc forumul ca este un forum crestin ortodox.
Le-am scris ca si eu am fost crestin-ortodox si ca ii respect, replica domniilor sale fiind mai mult decat expresiva, reducandu-se la o injuratura si reamintirea sugestiei sa parasesc forumul pentru a merge "la ai tai".
Am sesizat administratorul forumului, iar masura pe care domnia sa a gasit de cuviinta sa o ia a fost banarea numelui meu (IslamWAy), stergerea celor 4-5 mesaje si inchiderea topicurilor.
Va rog sa-mi spuneti ce atitudine sa adopt fata de acest abuz grosolan, simtit si de alt frate de-al nostru, caruia i-au fost sterse nici mai mult nici mai putin de 400 de mesaje (!)
Pana voi primi sugestiile dumneavoastra, imi reafirm pozitia de deschidere totala fata de fratii nostri crestini si, de asemenea, imi exprim din nou sentimentul ca actiunile care au avut loc si care se petrec pe acel site nu sunt decat rezultatul unor oameni. Actiuni pe care am invatat, ca si musulman, sa le diferentiez de ceea ce Crestinismul invata : respectul aproapelui si omenia.