Originally Posted by
shama
Assalaamu alaikum,
V-am citit, m-am infiorat, am inteles, am adancit adevarurile spuse.
Eu cred ca Allah nu ne-a lasat sa traim intamplator pe o bucata de pamant sau alta, sa trecem prin anumite incercari si nu altele, sa crestem in intelepciune sau nu, sa ne inmultim sau nu.
Ne este dat sa trecem prin vremuri de plumb, prin vremuri parca de sfarsit de lume...
Sa fim drepti cand atat de multi din jurul nostru se stramba, sa fim buni cand atat de multi din jurul nostru sunt rai - ba chiar pare sa le mearga bine in felul acesta-, sa fim, sa facem, sa avem ...sa... sa...
Trebuie sa fie tare greu sa te simti singur, neputincios, trebuind sa infrunti o lume bolnava. Dar Allah ne asculta, Allah ne ajuta...
De multe ori ne simtim slabi, ingenunchiati de nedreptati, innecati in rautatea altora, tentati sa raspundem la rau cu rau, innegurati de parca soarele din noi ar fi apus pentru un veac.
De multe ori ne este greu sa ridicam povara zilei care urmeaza si sa mergem mai departe, senini. Fiinte fragile, din lut, ce suntem, purtam incrustate in noi fisurile si ciobiturile loviturilor primite de la altii, de la "viata"... Si trebuie sa mergem mai departe... TREBUIE, pentru ca Allah asa ne-a croit destinul.
Ne-am putea indeparta pentru un timp de lume, sa ne vindecam ranile, dar in momentul revenirii pe scena am lua-o de la capat: lumea nu se va fi schimbat intre timp.
Am putea sa strigam, sa ne revoltam, sa militam, sa indreptam fie si un pai care ne sta la-ndemana pentru ca ne-a stat in putere sa o facem, iar paiul acela marunt se poate dovedi a fi o parghie importanta pentru noi sau/si pentru altii.
Am putea incerca sa-i facem pe ceilalti sa vada prin ochii nostri o lume mai curata, mai pasnica, mai sincera, mai putin dezbinata...
Sau am putea incerca sa devenim noi insine un Exemplu, luand drept exemple Oameni Exemplari. Oameni Extraordinari. Ca o veriga atasata altor verigi. Ca o perla intr-un sirag de perle. Sau ca un om alaturat altor oameni care se straduiesc sa fie cat mai mult si cat mai autentic, in interior, cu Allah.
Da, cred ca este important, chiar salvator, sa cautam si sa gasim astfel de Oameni. Insh'Allah.